Lite småförälskad kanske?

Jag har blivit sjuk, de är som inte normalt för mig att vara sjuk såhär ofta på så kort tid. Snorig och febrig, har ialla fall vart på jobbet igår och idag. Men man är ju inte direkt frächast på bygget :P
 
Igår så jobbade jag sent och efter middagen blev det en tripp till ridhuset tillsammans med Emma och Harry. Birta skötte sig fint och vänstervarvet blir bara bättre och bättre. Börjar till och med få lite ordning på vänstergaloppen! Hon orkar lite mer och tar i mer jämt i bakdelen, helt enkelt kul att rida nu :)
Efter ett tag så bytte jag och Emma häst, så jag fick prova Harry. Vilken häst, lyhörd till max och svarade på varje liten singnal. Hur skoj som helst, där av dagens rubrik :P Vilka hästar de finns i stallet nu! Så gårdagens ridning gav mersmak och idag har man kikat på en massa hästannonser!
 
Idag har de också vart en bra dag, jobbade kortdag på jobbet. Slutade halv tre och kvart över två gick jag på massage, som vi får som friskvård genom jobbet. Så lite avslappnade massage inan hemgång är ju inte så dumt!Väl hemma blev det en uteritt i sällskap av (för ovanlighetens skull) Emma och Harry. Lekte lite med tölten idag och hon är ju smart hästen, inte har vi provat tölt många gånger. Ändå lyckades vi få till några riktigt fina töltsträckor, ja sträckor och sträckor. Kanske metrar är ett bättre ord :) Kul är de med dessa hästar i alla fall!
Sist men inte minst så hade Emma mockat och fixat stallet åt mig, så efter ridningen kunde jag gå raka vägen in och inne var Fredrik i stort sett klar med maten! Bra torsdag!
 
Nu har jag i alla fall nyss nattat Lea och tänker titta på Bones med min sambo :) Natti natt!  
 
  
 
 

Försäkringar

Funderar över det här med försäkringar. Hästarn är såklart försäkrade med helt okej försäkringar, Vinur har nog den bästa försäkring han kan ha utifrån sin triangelmärkning. Birta har även hon en bra försäkring, men skulle kunna ha en bättre. Dock så måste man överväga lite vad det kostar med försäkringen också, är inte allt för billigt ändå!
 
Så nu sitter jag och funderar över om vi ska försäkra hunden, Aska är nämilgen inte försäkrad alls. Nu däremot är hon kastrerad, vilket ger rabatt på eventuell försäkring. Svårt med dessa försäkringar, ska diskutera detta med min bättre hälft när han kommer hem.
Är ju ganska skönt att veta att de har en försäkring ifall något skulle hända. Har haft rätt stor nytta av Vinurs försäkring i alla fall..
 
Måste gnälla lite också, jag har ont i halsen och funderar över om jag kommer bli sjuk eller om jag helt enkelt överansträngt rösten igen! Vore väl allt för typiskt om man skulle gå och bli sjuk nu :/
 
Happ, tid att vara sjuk har jag inte riktigt nu helt enkelt :) För jag ska rida i ridhuset i morgon tillsammans med Emma och Harry. Om hon kommer ihåg de! Idag däremot har Vinur vart ut på en liten ridtur och Birta fått sig en promenad, förstå vad tacksam jag är över att få hjälp i stallet! Ofattbart bra!
 
Vovven :)
 
 

Dessa måndagar?!

Helt ärligt så känns det som att måndagarna kommer oftare än alla andra dagar och mest sällsynt verkar fredag em vara.. Knepigheter..
 
Mina måndagar har som tagit sig en ful ovana med att vara riktigt, riktigt trista.. Oftast så jobbar jag till sent, typ kl18 och sedan hinner man ju inget alls. Som idag, började dagen med att dra boben ner till dagis, därefter vidare för att hämta mammas bil (som jag är otroligt tacksam för att få låna). Brumma bilen ner till jobbet, jobba hela dagen. Det enda possetiva med att jobba måndagar är att det brukar vara fullt upp hela tiden, så dagen går fort.
När man väl jobbat klart brummar man bilen hem till mammsen, för jobbar man till klockan 18 så har dagis stängt redan och mormor måste hämta. Se man får inte ens hämta prinsessan på dagis! Tacksamt nog så får man middag när man hämtar Lea. Gissa vad som återstår av dagen nu? Joe natta Lea, mocka och packa hö. Sedan sova..
 
Visst låter detta som en underbar dag? :P
 
I morgn blir nog bättre, slutar lite tidigare och han jag gillar om en hel del kommer hem från jobbet! Nice ;)
 
Sov gott  :)
 

Tapeter!

Idag blev det ingen ridning, -10 och slåst. Kändes inte helt okej att sitta stilla i en sadel då. Sedan kan jag väl ärligt säga att min ponny nog uppskattade dagens vila, morgondagen erbjuder även den vila för ponnysarna.
 
Kom i alla fall iväg en sväng igårkväll med Vinur, han var lite piggare då. Han fick även låna Birtas benskydd som ska dämpa genomtrampet lite i kotan. Så jag tror att han sak få börja använda dom han med, rätt nice när man kan ha samma utrustning på båda hästarna. Hoppas även att vi lyckas skotta upp ridplanen lite, så kan man vara där och markarbeta lite. Länge sedan jag markarbetade någon av hästarna!
 
Upptäckte förut idag att förra inlägget blev lite lustigt skrivet, lät som att de va Emma som var sur och bets och inte Birta, hehe :P
 
Kanske ska avslöja vad dagens rubrik menar. Joe pappsen kom upp och hjälpte till att tapetsera, men inte fanken blev de klart inte. Visade sig att vi har en rulle tapet förlite, alltid ska de va något som jävlas! Men men.. Bara hålla tummarna för att de ska gå att få tag i en rulle till de, annars får de bli två vita väggar istället för en. Kan ju bli nice de också om man får upp nån snygg väggtext. Får väl se vad som händer, ska försöka få upp några kort så ni får se hur de blir :)
 
Som vanligt när jag skriver här så är de dax att sova snart. Så jag säger god natt och önskar att jag kunde få vakna i morgon och inse att det är lördag stället för måndag... Söndagsångesten har infunnit sig ;)
 

Prylar..

Kan inte förstå att vi har så mycke saker, helt sjukt mycke prylar!
 
Idag har vi nämligen målat sista vändan på taket i datarummet och sista vändan på dörrfodret i datarummet också. Kanske med lite tur att man kan övertala pappa att hjälpa till med tapetsering i morgon, vet inte om jag vill prova på de själv. Kommer ju bli galen om jag misslyckas! Vi får väl se vad som händer, kanske får bli en annan helg också..
 
Vi har även stuvat undan lite saker in i skrubben innanför Leas rum och burit ut sådant vi inte behöver ha inne längre. Det tar sig och man börjar se ett slut i allt kaos :)
 
Blev även en liten skrittur på Birta, kort och förbannat kall! Fick sällskap av Emma och Harry också såklart. Snälla Emma hade även mockat åt mig :) Hon var nog lite trött i dag, för man märker när hon är trött i kroppen. Hon försöker småbita i en och går på tre spår. Så det var alldeles perfekt med en kort skrittsväng idag! Får se vilket väder det är i morgon, hade nämligen tänkt att de skulle bli vila måndag.
 
En annan sak som är fruktansvärt tråkigt och nästan pinsamt har vi gjort idag, nämligen pantat alla flaskor och burkar. Händer inte så ofta att vi pantar så det blir ju rätt mycke när de väl görs :P
 
Nu sitter jag i alla fall här, trött som aset och väntar på att Fredrik ska komma ner. Han nattar Lea nu, hon är verkligen en 3åring nu. Spännande trotsålder de!
 
Har lovat Vinur att jag ska ut med honom en sväng idag och som de känns nu vill jag verkligen inte ut i kylan alls. Får se om jag tar mig i kragen och rider lilla "kvarteret" runt inan insläpp, då slipper jag ha dåligt samvete i alla fall och Vinur han blir så lycklig när jag ägnar tid åt endast honom :) Pluttponnyn!
 
Hej hopp alla mina typ 5 läsare ;)
 
 

Helt underbart :D

Efter jobbet idag så blev de en tripp för att titta på rean som är på byn, hittade inget jag ville ha alls. Eller man kanske inte tittade så himla noga heller :)  Då tiden dessutom springer iväg när de är eftermiddag så va klockan alldelesför snabbt middagstid, vilket resulterade i pizza. Inte så dumt med pizza ibland, lagom mängd bara så man inte proppar in sådär mycke att man blir spymätt.
 
När middagen va avklarad så blev de en stunds pratande i telfon med min vän Sven som dessutom kommer upp och hälsar på snart :) Blir hur trevligt som helst de!
 
Tillslut så tog jag mig i kragen och gick ut till stallet för att mocka och hästarna (kors i taken) va helt okej att mocka åt idag. De händer inte ofta om jag får säga de själv, de brukar va riktigt jävligt i boxarna. När stallet väl va fixat tog jag mig en liten ridtur med Birta som skötte sig ypperligt. Travade på i fin låg form och tog galoppen när man bad om det. Provade även på att få lite tölt och de gick riktigt bra efter några försök. Så när vi fick en fin övergång och bra tölt en liten bit  hoppade jag av och gick hem. Lite belöning måste man väl få :) Säger bara VILKEN HÄST JAG HAR!
 
Inte för att den andra är så tokig heller ;) Han skulle lätt göra allt för sin matte om han bara fick, stackarn. Tänk om han vore bra i sina ben!
 
Aja, inget att göra åt nu de.
 
Hästarna är i alla fall inne nu för natten och jag tänker gå och lägga mig. För huvudet gillar inte mig just nu. Hej hopp!
.
 

Trööögt!

Konstigt vad vissa dagar går supersnabbt och andra är hur trööööga som helst. Idag har det vart sådär otroligt trögt hela dagen, vet inte vad det beror på, Shit the same var de också, för nu e de snart slut på denna dag och i morgon är det FREDAG :D
 
Idag har Birta fått komma ut på en härlig tu, tror jag i alla fall. Kanske inte är rätt person att säga någe om de eftersomd e inte var jag som red ;)
 
Tror jag ska ta mig en kopp med the nu innan jag ska ta in ponnysarn för kvällen. Sedan ska jag drömma om vackert väder med ca -5grader och solsken. Förhoppningsvis är det dessutom en sanndröm ;)
 
Natti natt!

Ridhuset!

Ikväll blev de en tripp till ridhuset med ponnyn, fick dessutom sällskap av Mirja så de va ju kanon :D
 
Birta var som vanligt pigg som bara den och försökte till en början att springa ifrån allt jobb, men efter ett tag så insåg damen att de inte va någon mening. Vilket ledde till att hon jobbade riktigt fint, bara matte ser till att sköta sin del av de hela så går de riktigt bra. Blev ett kort men intensivt pass som avslutades på topp! Vänstervarvet som är det svåra varvet gick hon alldeles kanon i när vi slultade, travade på ordentligt genom hela kroppen och men korekt balans. Måste erkänna att de verkligen krävs att jag tänker väldigt mycke på min sits så hon inte flyttar över mig på utsidan. För då blir de inge bra och vi tappar balansen i vänstervarvet!
 
Känns alltid bra när man lyckat få till även sina egna svagheter, då känner man hur de verkligen ska kännas när det är rätt. Känslan av att allt stämmer är ju guld värt, den man strävar efter under varje ridtur :)
 
Väl hemma igen så blev de en kopp the med bästa vännen och lite skitsnack, blir alldeles för sällan nu mera. Livet är ju sådär ibland, man hinner inte allt jämt!
 
Natti natt!

Badsugen?

Måste ju bara säga att idag va de ju så varmt att man blev riktigt badsugen ;)

Gick ju bra

Blev visst publicerat innan jag hann vara med och tänka där :/
 
Idag förutom badsuget ;) Så har jag jobbat i stort sett hela långa dagen. Började med att sparka ner på dagis och sedan vidare för att kidnappa mammas bil. Stackarn hade inte blitt förvarnad om detta (bilen alltså), så den tyckte de va lite kallt och var inte helt säker på om den verkligen va tänkt att starta i dessa härliga -20. Men den bestämde sig ändå för att de va okej.
 
Väl på jobbet har dagen flutit på bra och dagen gick rätt snabbt ändå :)  Sedan åkte jag hem till mammsen och hämtade upp Lea. Väl hemma blev de lite middag och sedan ut för att fixa stallet. Blev en liten promenad med ponnysarna bara för att trotsa kylan och för att jag gillar tanken på att dom va´rt utanför hagen och sett något annat. Det stillar som de dåliga samvetet ;)
 
För ovanlighetens skull, efter detta lätt osamanhängande inlägg, tänker jag gå och sova. Jag är nämligen väldigt trött :)

Varför anstränga sig?

Inatt så har jag delat säng med min dotter och en docka.. Kanske ska lägga till att vi sov i hennes enorma säng säm är hela 80*160cm. Gissa om man är öm i kroppen idag ;)
 
Har i alla fall tagit mig i kragen och vart ut på en ridtur som inte var nån super höjdare. Första som slog mig när jag hoppade upp var att hästen inte var speciellt pigg, så jag gissar på att hon hade träningsvärk :P Sedan blev som ridturen inte mycke bättre, för hon va lika seg i alla riktiningar. "Lång" stoppsträcka, seg helt enkelt och la sig på bettet till och med i skritt. Men på slutet efter att ha bråkat en del så lossnade det och jag hoppade av när hon gett sig. Aja, man kan inte alltid prestera på topp. 
Tror det får bli en lugn kort tur i morgon, vila på tisdag och ridhuset på onsdag.. Låter som en plan, får väl se hur bra de kommer gå :P
 
Efter ridning och lunch så packade vi ihop hela lilla familjen och for ut på en sparktur, rätt skönt att komma ut en sväng. Bara latheten som gör att man inte far ut oftare.
 
Nu ska jag slappa framför tvn och sedan sova, för jag e grymt trött. I morgon så får vi väl se vad som händer, Lea har inte precis vart pigg och hon har knappt ätit något idag. Tyckte hon kändes febrig men enligt termometern var hon inte de. Återstår att se :)
 
Natti natt!

Fullt ös!

Kanske inte så häftigt som de lät då :P
 
Inatt har Lea sovit hos momma och moffa eftersom hon ville de, Hon kröp så gulligt upp i mommas knä och sa att hon ville sova i hennes säng, så de va väl ingen som kunde säga nej då :P Eftersom vi ändå var där nere och inte skulle åka hem för att sova så passade jag på att låna bastun ett tag, rätt skönt nu när de vart så jäkla kallt ute!
Sedan kom Fredrik hem från jobbet och vi for hem till oss och tog in hästarna. Sedan va de som natti natt :)
 
Idag började jag dagen med att ta ut hästarna, för att sedan gå in och somna om i en skön varm säng! Så när jag vaknade vid 10 igen kom älsklingen upp med frukost på säng. Kaffe och macka, vilket lyx!
 
Efter att ha vaknat till ordentligt så blev de ut i stallet för att mocka lite. Tog även en liten tur på finast prinsen, men de känndes inte okej. Så istället för att bli uppåt blev jag nog lite ledsen. Böjde honom lite inne på gången innan jag gick ut och reaktionen jag fick var långt ifrån önskvärd :( Väl ute så var han inte heller särskilt pigg och gick alldeles för korta steg för att de ska vara normalt. Så jag hoppade av och gick hem igen, men han är i vilket fall underbar att hålla på med. La tygeln över halsen på honom och släppte tygeln och han följer en snällt och duktigt nån meter bakom. Bättre uppfostrad än hunden!
Tanken jag ofta ställer mig när det kommer till min prins är hur länge  han kommer kunna gå här hemma och om man kommer se när de börjar bli förmycket för honom. Han är ju trots allt halt och de kommer ju inte direkt bli bättre, bara sämre :(
 
Till nästa ponny då. Blev en tur på henne tillsammans med Emma och Harry, hon var ritkgti, riktigt pigg och har börjat försöka ta bettet när man galopperar,  Då hon kommit fram till att man kan öka tempot ytterligare då, inte så särskilt bra enligt mig då. Men vi avslutade med någa galopper (korta, bara några språng) där de gick bra och hon stannade när jag bad och höll de tempo jag valde. Så man sak sluta på topp. Men de va länge sedan hon blev svettig och flåsig av en ridtur, men tror attd de ibland kan va hälsosamt att låta dom blir trött också. Inte varje dag men nån gång ibland!
 
Lagom till middag for vi och handlade och hämtade Lea, passande nog höll morfar på med middagen. Så vi blev bjudna på middag :)
 
Nu däremot har jag nyss kommit in efter en promenad med Aska och maratonpackning av hö. Skönt att packa en massa hö så man slipper göra de ´på några dagar! Fredrik däremot har nattat Lea och nu tänker vi ha lite mys i soffan!
 
Hej hopp!
 
 
 
 

Snart så :)

Är det fredag! Som ni kanske förstår så gillar jag fredagar väldigt mycket :)
 
Kvällens irritationmoment tänker jag ta upp idag och de är när människor inte gör de man har kommit överens om. Varför över huvudtaget ens säga att man ska göra de som är sagt om man ändå tänker skita i de gång på gång. Jag ogillar verkligen att behöva säga samma sak flera gånger och nu börjar jag känna mig som en jävla tjatkärring,
 
De är i alla fall en av de saker jag irreterar mig på, för har jag sagt en sak så försöker jag då hålla de så gott jag kan. Visst de kan alltid hände saker som gör att de inte går, men de händer inte varje gång i så fall. Inte just någe sur och vrång!
 
Så när jag ändå är i gång så finns de en sak till jag kan ta upp och de är när folk inte är ärliga. Bättre att säga som de är och stå för de, än att framför någon halvsanning eller osanning. Årlighet is the shit!
 
Nu får ni ju inte tro att jag bara gnäller och inte gör något åt saken, för så är inte fallet. Utan de kommer tas upp med berörda parter när vi träffas. Då jag föredrar att ta de mellan 4 ögon, minst missförståd på de viset. Kanske inte alltid bekvämt varken för mig eller någon annan, men absolut de rakaste sättet.
 
Till nästa ämne så håller min lilla prínsessa på att bli sjuk, så håll tummarna för att vi är pigga i morgon så vi kan åka på dagis och jobbet. Ska vi vara helt ärliga så skulle de väl vara rätt skönt att stanna hemma, men samvetet gillar inte riktigt de tagen. Vilket resulterar i att jag åker på jobbet om de är möjlitg. Märks väl hur natten blir, inatt vaknade vi nämligen snoriga och inte allt för lyckliga. Som om man inte är trött på morgonen redan som de är, blir ju inte bättre av att leta nässpray och papper mitt i natten :P
 
Så över till standardämnet, HÄSTARNA :D
Birta har fått sig en liten tur ut idag, ja precis som du nu tänker... Inte med mig! Men bra är det att dom får komma ut och röra sig ponnysarna. Då har detta samvete en sak mindre att fundera över :)
 
Natti natt!
  

Livets meningslöshet...

Ja idag har det varit ännu en sådan dag då man endast hunnit jobba och äta. För att sedan få gå och lägga sig och invänta en precis lika spännande dag i morgon...
 
Visst lät de kul?!
 
I morgon ska jag och Lea promenera ner på dagis, för att jag sedan ska kunna promenera ner och hämta bilen hos min mor. Sedan nalkas det ljuvligt jobb till halv fyra, då jag får hämta min sötnos på dagis igen. Där efter får vi väl se vad som händer, kanske far vi hem och mockar eller så åker vi till mammsen och pappsen för att snylta in oss på middag ;) Beror väl lite på vad temperaturen säger!
 
Vinur har i alla fall vart ut på en rejäl skritt tur, som ni säkert listat ut så är det ju inte jag som fått äran att hinna rida. Men jag är i alla fall lycklig över att han får den uppmmärksamhet han faktiskt förtjänar :)
Birta fick sig dock en rejält ofärtjänad vilodag och jag hoppas att vädret är milt i morgon så även hon får komma ut en sväng. Inte blir det jag som får rida i morgon heller :P Men kanske någon vänlig själ låter mig få hoppla lite på fredag? Den som lever får se sägs det...
 
Över till "vädret" eller hur är de dom säger på nyheterna. Alltså byter vi ämne nu!
 
Jag fundera på att anmäla mig till en kurs och valet står mellan fibromyalgimassage och hot stones, vad tror du om de? Båda är intressanta dock på olika sätt, priset däremot ligger ungefär lika på båda kurserna. Humm...
 
Nu är de som vanligt natti natt :)

Lat och bekväm

Ja de är väl de som det kalls.. Så jag tog mig en promenad med Birta bort till ridhuset, men vintertäcket över sadeln ifall vi skulle till å bli svettiga innan vi skulle hem igen. Men väl vid rodhuset så var de bara att vända om hem igen, för där va de fullt. Hundklubben hade visst bokat ridhuset, så jag hoppade upp och red hem istället. Lite skänkelvikningar och kort skritt för att aktivera hjärnan lite i alla fall. Sedan fick hon stå en stund och hålla mig sällskap med sitt fina back om track- täcke på!
 
De är så de går när man är lite väl bekväm ;)
 
Happ, bara att ta omtag till nästa dag de finns möjlihet att rida. Inte i morgon, men eventuellt kommer båda hästarna ut en sväng var i morgon i vilket fall. I alla fall Vinur var väl garanterad en liten sväng :)
 
Själv ska jag jobba i morgon och sedan åker Fredrik och jobbar till fredag kväll. Så om de blir någon ridning för mig återstår att se. Kanske man kan övertala mamma att vara barnvakt på fredag eftermiddag? Vem vet...
 
Natti natt :)
 

Veckans sämsta dag.

Måndag, som dessutom har bjudit på en fantastiskt lång arbetsdag! :P jobbat 8.45-18, shit vad allt efter halv fem är segt. Men om vi ska titta på arbetsdagen ur ett annat perspektiv så har den faktiskt vart bra, har ringt lagom mycket. Inte så  man haft häcken full, men inte så det vart segt heller..
 
Väl hemma har de väl inte hänt så mycket, ätit, mockat, fyllt vatten och de där vanliga :) Har även lagat hagen då en av trådarna hade gått av, gissar att den skyldige heter Birta. För ovanlighetens skull lixom ;) Så eftersom jag vet att trådarna lättare går av när de är full av is och snö, så passade jag på att ta bort de på båda hagarna. Sen hästinsläpp, mycke mer än så hinner man inte när man arbetat till 18.
 
Nu tänker jag däremot ta lite på min sambo ;) Men tvivlar på att de ni tänker på nu överenstämmer med verkligheten! Massage står nämligen på schemat. Natti natt :) 
  
 

Burr...

Idag va de som lite kallt ute. Men trots detta lurade Emma iväg mig en sväng till ridhuset. Gick väl sådär, Birta känndes inte helt sådär pigg och glad som hon brukar. Visst hon skötte sig ypperligt, men den där gnistan och samarbetsviljan fanns som inte riktigt. Dock väldigt fin i högervarvet i både traven och galoppen. Vänstervarvet var hon väldigt bra i när vi skrittade och i början i traven. Men hon blir väldigt fort trött i de varvet och så lägger hon sig gärna på inner tygel. Blev en galopp även i detta varv och hon tar den fint och galopperar jämt fast formen saknas lite där stundvis.
 
Funderar över om det kan vara så att hon inte var riktigt på g eftersom hon precis ätit lunch innan och så är de ju så sablans kallt också. Brukar inte rida direkt efter matning eftersom jag vet att man inte ska göra de. Så jag och Fredrik surrade om detta med mat, kyla och ämnesomsättning när jag kom in. Så inge mer ridande efter fodring och absolut inte när de dessutom är -20 ute.
 
Måste även läsa på lite om tarsalsenskidor och vad som kan hända och påverka när de blir lite irriterade och sådär.. Mycke ska man kunna och mer ska man lära sig :D
 
Glömde bort att skriva att jag fick min almanacka igår, den va väldigt fin. Så jag kan rekomendera den om man är ute efter en enkel och fin almanacka att anteckna hästeriet i :)
 
Nu blir de lite ostkaka och hallon, sedan sängen. I morgon nalkas de nämligen jobb.. Natti natt!

Sture?

 
Ibland blir jag så himla sugen på att köpa mig en cavalier king charles spaniel, men så tar jag mig en funderare över hur livet egentligen ser ut och om de verkligen skulle vara en bra idé. 99 procent av gångerna kommer jag fram till att de nog inte är någon bra idé trots alls. Men en liten ruby-färgad hane med namnet Sture vore väldigt kul ändå :) Får bli om några år, drömma ska man ju göra!
 
Har väldigt många drömmar och funderingar. Har ett sådant hästprojekt också som jag verkligen vill genomföra någon gång i framtiden. Vill få tag i ett litet varmblod på ca150-155cm, gära 4 år, inkörd för trav och sutten på några gånger. Tänka att få skola om och få en liten fin allround häst. Så om du som läser nu hittar de perfekta varmblodet till en billig peng åt mig, säg bara till ;)
 
Vi får väl se hur de går med dessa drömmar, har även andra projekt på gång som kanske inte är lika långt borta. Vem vet, rätt som de är går allt som man vill också. Inte så troligt men man vet aldrig!
 
Idag har det inte heller blivit någon ridning, temperaturen har legat mellan -17 och -20. Vilket är alldeles för kallt för mitt tycke och smak. Visst hade jag kunnat knatat bort till ridhuset, men jag har ännu inte löst något ridhuskort. Ska lösa ett halvårskort hade jag tänkt mig, men  de får nog bli när lönen kommer. Känns dessutom som att vi är på rätt spår jag och Birta, så håll tummar och tår för att de inte blir några skador på min ponny. Tyckr faktiskt att de räcker med att Vinur är triangelmärkt, men vi har i alla fall konstaterat att han mår mycket bättre denna vinter än förra. Finare i pälsen, piggare i ögonen och helt enkelt en mycket gladare ponny :)
 
Kan även säga att Aska snart ska kastreras, den 22:a blir de. Hoppas att hon blir lite piggare och gladare när de är gjort. Hon har inte löpt på snart 2år och har blivit lite väl slö enligt mig. Mer om de när det väl är gjort!
 
Till något som inte har med djur att göra alls, vi har fått sålt "våran" hörnskinnsoffa idag. Så nu är de lite mer plats i skrubben innanför Leas rum och så är jag ett steg närmare att få tomt i pigkammaren! Pigkamamren ska i framtiden vara mitt behandlingsrum, vilket jag tror kommer bli hur bra som helst. Har mina idéer om hur de ska se ut när de är klart. 
 
Som ni märker finns de en hel del ´tankar och planer i mitt lilla huvud, hade velat haft en bra kamera som de smidigt gick att ladda upp kort hit ifrån. Men de verkar inte riktigt så, håll till godo med de som finns så länge!
 
Hej hopp!
 
 
 
 

Torsdag...

I morgon är de FREDAG. Finns det något bättre än fredagar, precis då man slutar jobba?! Näe jag tror inte de :) Fast de förståss, om vi tror Lea är de lördagarna som är bäst. Tror visst de har med de där godiset att göra! Själv ska jag försöka dra ner lite på den saken, göra lite mer som henne och bara äta på lördagar. Får väl se hur länge de håller ;)
 
Har jobbat idag, slutade kl 15.45 och de va inte en minut för sent, Sedan gick jag och Lea på apoteket där de va skapligt med kö. Efter de blev de konsum och lite inhandlande av mat och därefter middag hos mamma och pappa. Väl hemma skulle jag så duktigt få damen att sova, precis när hon somnat första gången så ringer de från radiotjänst. Tack för den och ungen va vaken igen, så vid halv nio somnade hon igen och jag gick ut i stallet. Där fick jag hjälp av snälla Emma som packade hö åt mig :)
 
Happselihapp, så nu sitter jag i sängen med världens sötaste sovandes bredvid mig! Synd vi inte får sovmorgon i morgon heller, utan de nalkas arbete då också. Slutar dock kvart i tre, men har en massage inbokad i morgon kväll också. Men massagen ser jag lite fram emot :) Dels för att de är en trogen och trevlig kund och för att jag helt enkelt gillar att massera!
 
Min fina bänk i vårt lite "lätt" stökiga vardagsrum!
 
 
 

Skridsko debut :)

Idag fick jag ett mms på jobbet med en bild på Lea när hon åkte skridskor! Lea och Fredrik hade vart till en av de isar som är uppspolade här i ström och åkt skridskor. Vilket ni nog förstår av rubriken var förta gången Lea åkte skridskor :) Hon va riktigt nöjd och berättade högt och tydligt för mig vad dom gjort när jag kom hem från jobbet :)
Stora tjejen!
 
Denna dag har vart ungefär lika händelselös som gårdagen, om inte ännu mer händelselös. Jag har nämligen jobbat och när jag slutade for Fredrik på jobbet. Så de jag gjort sedan jag kom hem är att jag har ätit, mamma och pappa kom hit och drack lite kaffe då de lämnade bilen åt mig och sedan nattat Lea. Spännande va ;)
 
Båda hästarna har i alla fall fått vara ut en sväng idag, dock inte med mig men de är garanterat nöjada i alla fall!
 
Jaja, sov gott!

Minnen...

Eftersom jag inte har något spännade för dagen att berätta mer än att jag har jobbat och fått ont i skallen. Stallet är gjort och hagtrådarna rensade från snö. Bättre blir de visst inte idag..
 
Så jag tänkte förtälja vad jag funderade över när jag mockade igår och som är väldigt vanligt att jag funderar över när jag är i stallet och pysslar. Det är nämligen Rigo, denna otroligt vackra häst som verkligen påverkat mig på många sätt och vis. Funderar mycke om varför han var som han var och om man gjorde rätt i att låta honom vandra till de eviga gröna. Endel dagar tycker jag att kanske ansträngde mig förlite och skulle gett lite mer. Andra dagar tänker jag att det var det enda rätta då jag ibland känner att jag knappt har tid med de två jag har. Som absolut inte kräver mycke ansträngning alls, som kan klara av att inte göra något alls på nån vecka.  
En sak är då säker och det är att han lärde mig en hel del på gott och ont :) Trors allt är jag tacksam att jag fick låna honom den stund det blev och han har det nog bra där han är på de evigt gröna ängarna.
 
 

Almanacka.

Igår så beställde jag mig en hästalmanacka, ska bli spännande att få hem den och börja föra lite mer dagbok över hästandet. Brukar alltid föra ner någon anteckning varje gång jag gjort något med hästarna, men då har det vart i min almanacka inte i en specifik. Så de blir nog bra :)
 
Ikväll blev det en promenad med båda hästarna och hunden, tur man har snälla djur. Dom är nog rätt väluppfostrade även fast jag inte alltid tycker de :P Aska gick framför oss lös hela vägen och vi mötte både bilar och människor ute. Nice, kanske snart kan börja följa med ut på lite ridturer? Bara man kan få henne att förstå att man inte får hälsa på alla man träffar. Vilket innebär att man måste få alla andra runtomkring att jobba i samma riktning, vilket inte går så väldans bra för mig...
 
Happ, nu nalkas de the och mackor. I morgon börjar jag inte jobba förän vid kvart över nio, så lite sovmorgon :)
Natti natt :)
 
 
 

Euforisk!

Tack vare min vän Mirja, som vart barnvakt idag. Har jag tagit mig ut på en härlig ridtur tillsammans med Emma och Harry. Tänkas vad glad man kan bli av att rida! Idag var hästarna väldigt pigga men till 100procent lyhörda, allt fungerade exakt hela ridturen. Så härligt, bara av att jag tänkte trav så travade hon i en korrekt form i bra takt och tempo, sa man galopp så galopperade hon hur fint som helst. Provade även lite tölt idag, vilket jag väldigt sällan gör då det inte är någon prioritering av töltträning alls nu. Men hon bara kortade upp sig och töltade klockrent, hästen är ju helt otrolig! Lycka ända ut i fingertopparna :D 
 
Så är man ju lite realist sådär ibland också, så jag är mycket medveten om att efter solsken kommer regn. Men jag tänker vara lycklig över hur bra det går för mig och min ponny ända tills de börjar gå sämre, då får man helt enkelt försöka förstå att även en ponny kan ha dåliga dagar :P
 
  

Löövly!

Idag hade jag vädret på min sida, så det blev en långpromenad med Lea på boben och Aska som övrigt sällskap :) Så slutstationen blev hemma hos mamma och pappa. Där vi kikade på skidskytte och fick middag, så gav jag min mor lite massage också. Ibland är jag som lite snäll också!
 
Hästarna har även dom fått gå ut ur hagen en sväng idag. Vinur hade fått sig en promenad och Birta fick komma ut på en ridur hon :) Eftersom jag inte hört annat så antar jag att dom skött sig bara fint mina söta små ponnysar. Knepigt de här emd djur, för när jag ser mina djur så får jag samma kännsla i kroppen som när jag ser på Lea. Total kärlek, underbart :) 
 
Ne nu ska jag fortsätta kroppsbygga. Mmm, marabou!
 
 

Tömkörning!

Igår kväll tog jag mig ut en säng och tömkörde Birta. Jag är så lycklig över denna ponny (ja Vinur också förståss), hon har inte blitt tömkört många gånger. Går att räkna på en hand utan problem, men ändå är hon så med på noterna. Inga problem utan helt samarbetsvillig, man blir bara lycklig av att jobba med henne :D
 
Idag däremot har jag inte hunnit med något hästeri, mer än att mocka och packa hö i alla fall. Hade gärna ridit istället för att jobba, men då har man ju tyvärr inte råd att ha några hästar heller. Så idag blev det jobbet som fick styra och när jag slutade så blev det lite middag med Lea och Fredrik. Därefter var det Fredriks tur att åka och jobba.
 
Känns väldigt bra att det är helg i alla fall, för snoret rinner och jag nyser konstant. Så helgen får helt enkelt bestå av en massa mys med underbaraste lilla Lea :)
 
Natti natt kära ni!
 
Vi hoppas på såhär fint väder i morgon också, så kanske de blir lite bob eller skidor :)
 

Årets första arbetsdag!

Ja idag har man gjort årets första arbetsdag, dagen inleddes efter en lite halv kass sömn. Då min älskade lilla pruppunge bestämt sig för att sova i våran säng efter att ha vaknat och med våran säng menar jag PÅ mig. Jepp, mysigt kan man ju tycka första 30 sekunderna. Sedan är de inte så mysigt längre :P
 
Så förutom kass sömn så känns det som att huvudet håller på att sprängas av bihålorna och telefonen har ringt konstant hela dagen. Verkligen toppen eller hur? ;) Lätt kinkig känner jag mig då jag knappt tänkt ordet förkyld på väldigt vädligt länge, tror inte jag vart sjuk många gånger sedan jag och Fredrik blev tillsammans. Vilket är 5,5år sedan. Så jag vet att jag egentligen inte får gnälla... Men ja gört ändå ;)
 
Till de mer possetiva sakerna är att stallet är mockat för dagen och Vinur har fått vart ute och skrittat. Allt detta tack vare min nya "medryttare". Känns helt underbart särskilt en dag som denna. Nästa sak är att jag var förutseende och packade massa hö i går så jag slipper de resten av veckan. Så om huvudet behagar bli bättre kanske det får bli en promenad med Birta innan insläpp ikväll.
 
Ne nu blir de vila i soffan en stund. Natti natt :)
 
 

Nytt år!

Hoppas att året inte ska präglas av dess första dag i alla fall. Då kommer jag bli deprimerad. Började nämligen året med att inte kunna sova på i stort sett hela natten och "vaknade" förkyld och snorig. Lea börjar dessutom också bli snorig. Men hon har i alla fall somnat för första gången idag i sin nya säng ,i sitt nya rum :) De är i alla fall inte negativt! I och för sig vet jag inget med min dotter som jag tycker är negativt heller, ibland kanske väldigt frustrerande ;) Men hon är min och högt älskad!
 
Måste bara klämma in någrafrustrerade ord över dessa jävla smällare också. Stackars Vinur har haft en riktigt jobbig natt och kommer inte vara sig själv på många dagar. Ikväll när han kom in gick han och ställde sig intryckt i ett hörn igen, där stog han igår också :( Man får ju ont i mammahjärtat när dom har de sådära. Rätt illa när dom inte ens äter när dom kommer in för att dom är rädda. Stackars lilla plutten.
 
Nu ska jag inte gnälla så mycket mera, utan jag tänker ta min snoriga nuna och gå upp för att SOVA. Då jag ska upp och jobba i morgon. Natti natt och hoppas er dag vart till belåtenhet ;)
 
 

RSS 2.0