Vad göra?

Just nu sitter jag och funderar övver vad jag ska hitta på. Finns massor, men inget som riktigt lockar. Jag tycker inte städa, diska och tvätta kläder är så kul direkt...

Däremot finns de ju roligare saker som ska göras också :) Birta ska ut och röra på sig så träingsvärken från igår lättar lite. Va bort till stora ridplanen och tränade igår, gick väl sisådär. Töltar nu mera gärna och mycke, men traven är de svårare med. Blir hon spänd så går hon över i tölt, så därför jobbade vi galopp när hon inte orkade och kunde balansera upp sig i traven. Eftersom hon har lätt för galopp och komer ner i en avslappnad form därså blir inte travövergången så spänd heller. Gick riktigt bra i höger varv på slutet, vänster varv (de svåra varvet) inte riktigt lika bra, men hon förstog i alla fall vad jag var ute efter!

Vinur han fick sig lite matte-mys igår kväll, uppskattat kan jag säga! Han skulle även han behöva få lite massage, kanske får tummen ur och fixar de idag? Men han får halvt hjärtstopp när han ser kaoset i stallet, förstå vad farligt de kan vara med saker som inte ser exakt likadana ut som för 1 år sedan ;)

Lämnde Lea på dagis i morse också, "smet iväg" när hon inte var så uppmärksam. Vet inte riktigt hur de är bäst att göra, vill ju inte direkt stå å säga "Hej då, mamma hämtar dig sedan". Då grinar hon ju som en tok stackarn eller inte direkt synd om henne heller då de går över på en liten, liten stund. 
Så idag smet jag och höde en ledsen Lea säga "mamma inne", sötknopp :)

Djur och barn, ett evigt strul. Men roligt ändå!

Nu ska jag vila en stund innan jag tar tag i allvaret, hej svejs :)


Mössa på, kallt ute ;)

Borta!

Sist jag skrev här på bloggen så försvann de inlägget, bara sådär. Vet inte riktigt hur de gick till :/

Men nu gör vi ett nytt försök, har beställt två regntäcken ur Hööks åt ponnysarna. Ett åt dom var alltså :) Borde komma vilken dag som helst! Ska även beställa lite skor och saker till hagarna ur Börjes, sådans som är bra att ha och kostar bra nog mycket mer här hemma i ström.

Håller även på att ragga hästar till min massage, men de går väl sisådär. Måste bli klar innan jag åker, annars blir de lite jobbigt å förklara sig ;) Men de ska gå, har bokat boende och allt. Längtar i massor, träffa nytt och "gammalt" folk och lära sig en massa roliga saker!

Lea har ju som sagt även börjat dagis, vilket innebär en småsnorig tjej mest hela tiden tydligen. Här ska visst imunförsvaret tränas till max! Roligt tycker hon i alla fall att de är, talar om att dom lekt med klossar, gungat och lekt i sandlådan. Hur bra kan de bli, alla saker Lea gillar på ett och samma ställe :P

Måste även flika in att jag har fått träffa två små underbart söta pojkar också, en på 6 månader och en på snart 5 månader! Man blir ju lite sugen på smått igen, fast de får dröja något år till!

Nu däremot sitter jag som vanligt och väntar på att Lea ska vakna, vi har vart och busar hos morbror på förmiddagen. Så hon va nog rätt slut :)

Hej hopp!


Lilla Birta :)

Dagis.

Förra veckan började Lea inskolning på dagis, vilket hon tyckte va väldigt skoj :)

Men eftersom dagis är en smitthärd så vaknade hon i morse med en rejäl förkylning, så där föll ju lite av inskolningen. Bara att hoppas på att de går över snabbt!

Annars jobbar jag på, dock inte i morgon och på onsdag då jag blir hemma med lilla damen. Så i morgon blir de till att beställa lite saker ur Hööks och eventuellt ur Börjes också. Finns så mycke mina ponnysar vill ha :P

Så de är vad som händer, hej då!

Bilder :)









Sådär ungefär såg vi väl bitvis ut igår :) Idag däremot så va vi inte så pigga på att skrittas ute inte, lite träningsvärk måntro?! :)


Ridlektion!

Idag har jag fått rida ridlektion och riktigt kul va de :) Ponnyn skötte sig ypperligt, bara jag som må skärpa till mig lite! Nu blir de till att träna lite mera seriöst och inte bara lalla i skogen eller man kan väl lalla i skogen men sätta lite mer krav. Ska lägga ut lite kort sedan, måste bara få dom först. Mina snälla ridkompisar har ju tagit en massa kort :)

Annars idag så har jag haft ont i huvudet från det att jag vaknade, men de har som rullat på även med pulserande huvud. Måste som göra de endel dagar, ridplanen skulle ju klippas och rida skulle jag ju. Sedan går de ju inte att ställa bort Lea några timmar bara för att huvudet inte vill vara med :) Så vi lyckades få till lite middag och en äppelpaj.
Älsklingen har även han haft ont i huvudet, så han har legat halva dagen. Skulle tro att hans huvud gjorde bra no mycke ondare än mitt. Sen kan inte jag vara stilla när jag har ont i huvudet, för då blir de bara värre.

I övrigt så ska vi till att göra klart den andra sommarhagen i veckan, så att de härliga små vallackarna har något att äte på. Det "dräktiga" stoet får nog ta de lugnt med maten så hon inte spricker.
Mycke som måste fixas innan vintern. Allt från hagar, stall, föråd och altan. Sedan har man lite småfix också, men de räknar jag inte dit. Blir så mycke då :p

Nu ska jag slappa en stund till, sedan tror jag att de blir till att göra i ordning dillen och stoppa i frysen :) Hej då!

Ont i skallen!

Idag har man lite ont i skallen, tror de beror på att man ansträngde axel och nackmusklerna igår. Hänga upp och ner i ett par ringar i en gympasal är rätt jobbigt :)

Fick mig även ett gott skratt för en stund sedan. Frågan är egentligen om man ska skratta eller gråta, men som sagt skratt blev de.
Så förutom skrattet konstaterade jag att jag trott fel, tagit ett felande beslut förut helt enkelt. Men i min enfald trodde jag människor kunde ändra på sig, men de är svårt att lära gammla hundar sitta!

Till "roligare" saker så höll jag på att ramla av ponnyn igår. De va ett tag sedan man landade bakom sadeln :P Kan väl säga att jag var inte riktigt beredd på skuttet! Men de gick ju bra :)

Nu go natt!

Funderingar...

Ibland måste jag inse att jag kanske tänker igenom endel saker lite väl mycke. Kan som inte riktigt rå för de, men blir lite störd över de själv.. Är ju en sådan som vill ha reda på (som alla småbarn säger) varför?! Är de något som jag tycker är knepigt eller inte vet vad de beror på, så ska de gnatas på till jag vet varför :) Men de är väl så både jag och alla barn lär oss!

Jag har även jobbat idag efter att vart "ledig" i en vecka. Känndes väl okej kan man väl säga, inget drömjobb med det blir pengar.
Ska bli väldigt intressant att se vad kommande lön är på, vill sååå gärna köpte ett vintertäcke och ett regntäcke till Birta. För om man ska vara "hurtig" och rida ordentligt i vinter, vilket planen är. Så måste hon rakas, typ en halvrakning siktar vi på och då behöver hon ha täcken. Vinur vill även han ha ett regntäcke, han har en massa vintertäcken och lär knappast behöva någo alls. Tyvärr kan ju inte Birta ha Vinurs täcken, så då måste hon ju få nya fina ;)
Helt seriöst kan jag spendera TIMMAR på att kolla på hästsaker och då framför allt täcken :P

Ser även fram emot helgen, om allt går som de ska, för då ska jag äntligen rida lektion!! Tänker kosta på mig en privatlektion dessutom, kan jag allt förtjäna :)
Är så roligt nu när man har någon att rida och diskutera med, som faktiskt törs säga om något ser galet eller bra ut. Så de känns som att vi kommit en bra bit bara på denna sommar, fina muskler (fin tjock mage) och börjar hitta sin egen balans i gångarterna. Roligt roligt, tänk bara om man fått rida Vinur också. Min prins!

Ja ni vet hästar, hästar och åter igen hästar ;)

Förutom dessa djur så leker jag mesta dels den vakna tiden med lilla Lea, hon har blivit så stor nu. Helt galet fort de går, fick sig en fluffig rosa Didriksson jacka av oss för någon dag sedan. Cooling vill jag mena och idag promenerade hon runt momma och moffas kvarter och höll i Askas koppel hela vägen helt själv :) Stolt dotter och stolt mamma! (Snäll hund).

Nu däremot blir de fika och sängen. Tidig morgon i morgon, go natt!


Vinur, fin som bara den i vårvädret :P

Gött!

Såhär en regnig dag i augusti har jag kommit fram till vad jag ska önska mig i julkapp! Bra va :D

Annars har dagen inte bjudit på så mycke, jag och Lea har i och för sig vart ute och lekt en sväng. Burit vatten till Vinur, flyttat Vinur, hämtat posten och givetvis lekt i sandlådan. Mycke mysigt att leka där när de regnar ute :P

I morgon kommer däremot min sambo hem, jaja, han sov hemma inatt också. Men de är som inte samma sak och jag längtar faktiskt riktigt mycke efter honom. Måste bero på att han jobbat mycke på sista tiden, men i vilket fall ska de bli skönt å få "hem" honom :)
De där lät verkligen konstigt..

Hade tänkt städa, men Lea ligger och sover i hallen, så jag vill inte gärna väcka henne med en damsugare! Så därför passar jag på att göra ingenting medans tristessen kryper närmre. Hata regn och gråa moln kan man väl få säga?! Man blir så less helt enkelt.

Nog med klagandet, hej då!


Före och...


efter! Tänk vad lite färg kan göra mycke :)

Efter solsken kommer regn..

Eller hur va de egentligen?!

Efter några underbart soliga dagar har regnen nu infunnit sig och tänkte enligt väderprognosen stanna ett tag! Så då får man helt enkelt passa på att göra en massa innesysslor, som städa ni vet.. Just nu däremot tänker jag njuta av stunden innan vi ska till att fika frukost nr 2 :P
Fredrik har precis åkt på jobbet igen och Lea sitter och tittat på Hello Kitty, mycket enerverande melodi på den filmen. Fast jag gissar på att de är det som gör den så barnvänlig.

Verkar inte bli någon semester tripp för oss i sommar heller, så jag tänker satsa allt på att de ska bli Kolmården nästa sommar! Tänkas va häftigt de måste vara :) Årets semester tripp får nog bestå av att bygga en altan och göra fördigt stallet, inte helt fel de heller...
Om man inte jämför de med Kolmården förståss ;)

Konstaterade även att jag har en hel del omasserade hästar som måste masseras innan kursen i september, men de ska väl lösa sig de med hade jag tänkt mig. Knepigt dock att inte folk verkar "nappa" på att få sina hästar masserade helt gratis!
I vilket fall kommer de att bli ett händelserikt år och jag ser faktiskt fram emot de helt och hållet. Så nu gäller det bara att hålla fast vid planerna och se till att göra de absolut bästa utav saken!

Just ja, kom på de att vi va ju faktiskt till Fäviken i helgen som va. Varmt, men väldigt roligt och kul att se en massa hundar som kan och gör de som de ska göra! Tänk om ens egen hund vore hälften så drillad..

Ne nu tror jag att de får bli lite frukost, börjar som kurra i kistan. Ha de bäst tills vidare :)




RSS 2.0