Hästar och åter hästar =)

Nu så börjar de närma sig att man ska hoppa upp i sadeln igen! Känns riktigt riktigt kul =) Är många månader sedan sist, så Vinur ska skrittas igång och jag håller tummarna för att han håller ihop för åtmindstonde lite träning. Sedan ska Birta ridas in och det kommer bli spännande, man vet aldrig vad denna totalt lugna ponny har att erbjuda.. Rätt som det är så kanske det visar sig att hon är ett krutpaket som sin mor!

Måste även säga att jag vart duktig denna vecka (eller jag och Fredrik kanske de heter?), för nu har hästarna fått en ny och fin vinterhage! Så jag hoppas att Birta tänker hålla sig på rätt sida om trådarna i vinter, för nu har jag införskaffat 8mm tjockt rep i tre olika höjder (knä, höft, axel)! Fast hon verkar inte bry sig så väldigt hårt i att man får stötar av trådar. Men jag hoppas verkligen att hon håller sig inne, är som så pinsamt att hämta henne hos grannarna..

Just för stunden sitter jag dock och tittar på min sambo som sitter framför köksspisen i en fotölj med vår dotter i knät och båda verkar sova =) Kan tillägga att även hunden verkar sova gott i sin korg. Jag däremot sover verkligen inte, utan funderar på om jag ska gå ut och kika vad jag har för roliga stolpar. Funderar lite smått på att göra mig en provosorisk longervolt, inte så dumt att ha nu när jag ska börja med Birta. Vi får väl se hur det går med den saken, börjar ju bli hårt i backen nu så det är inte så lätt att få ner några stolpar...

Så nu har jag uppdaterat er lite granna om vad som händer och fötter här på gården! Ha de gott och på återseende =)


En härlig vinterbild på en lycklig Vinur =)


Livets lilla gång..

Just nu så flyter livet bara på..

Lea har hunnit bli 5½ vecka, jag hinner inte riktigt med! Väger nu mera 4330g, inte illa pinkat av en flodhäst de inte ;) Idag har hon även vart på dollar och handlat, blev gardiner och lite godis där.. Hon har det bra som bara behöver ligga och sussa i en vagn hela vägen dit och sedan hem igen. Jag och mamma vi fick allt använda våra ben vi och blåste gjorde de också. Fast man ska inte klaga, motion ska man ha..

Aska däremot ligger inte direkt på topp hon sin matte nu förtiden. Hon verkar ha STORA vaxproppar i öronen, för hon hör inte ett smack!! Jag blir totalt vansinnig, man får säga till henne var 5:e meter att hon fortfarande ska gå fot. Tydligen jävligt svårt att få in i skallen de! Ingen som känner att dom vill ha en jobbig, svart dam?
Fast jag får väl inte skänka bort henne för husse. Men egentligen är det väl bara synd om henne, hon som alltid stått i centrum har helt plötsligt fått mycket, mycket mindre uppmärksamhet. Så om man inte ska vara egoistisk så skulle hon nog behöva ett nytt och bättre hem!

Just för stunden däremot sitter jag hemma hos mamma och pappa å ser på tv (Idol). Lea ligger och sover på mormor och Aska ligger och sover bredvid mig. Älsklingen däremot han jobbar, i vanliga fall brukar han ha kommit hem vid det här laget, men det blev lite övertid. Så antagligen blir jag kvar här inatt, då han inte kommer hem förän sent i kväll/natt. Fast om man ska vara ärlig så vore det väldigt skönt om man vart hemma, men nu är inte fallet så som ni nog förstår =)

Ne usch, nu e jag trött som bara den! Sov gott!!


Aska som liten valp badandes i en balja =)

 


Här händer det saker! :)

Nu va de lääänge sedan ja skrev här, men jag har som haft fullt upp med annat :)

Så vad har hänt här sedan sist, joe..

Ankorna har avslutat sitt liv här på jorden och ligger nu förpackade i frysen! Visst låter det hemskt? Fast de är ju så att om man inte har tid att se till att dom har de bra, då ska man inte ha kvar dom. Så tyvärr blir det inga ankägg till våren. Men jag tvivlar på att inhängnaden kommer vara tom till sommaren. Troligtvis blir det några hönor där istället eller kanske ankor igen.. Ja det märks nog!

Sedan har älsklingen även lyckats köpa sig en traktor, vilket betyder att vi inte behöver pulsa i snön upp till postlådan i vinter :) Kanske inte den finaste saken man kan köpa, men fullt fungerande är den allt!

I morse så fick jag svära lite lätt över min lilla häst Birta också, då Tessan ringde och frågade om det var hon som stod i grannens hage. Givetvis va de så, bara att traska ut i snön och hämta kraken de. Hon såg inte precis ut som om hon ville följa med mig dock =/ Knepigt att alla andra som tar i tråden får stötr och hoppar till, förutom lilla Birta!! Nog om henne, tröstar mig med att Vinur är en klippa i alla väder :) Funderar på om han ska få sig en massage behandling, vore väl rätt skönt för honom kan jag tänka mig...

Huset går det också framåt med, all isolering är på plats och det fattas endast 2 (eller va de 3?) reglar. När dom är på plats är det bara att spika upp panelen, som dessutom redan är målad =D Så förhoppningsvis blir väggen klar till helgen!! Men, det finns alltid ett men.. Fönstret uppe ska bytas och de har inte kommit än. Samt ska det bli ett fönster till i köket och de fönstret låter det som att jag får vänta tills våren med att få dit. Trist, ja vet.. Sådant är livet!

Lilla Lea hon växer och växer, i morgon så tror jg att det blir en tripp till BVC för vägning. Eller så blir det nån annan dag då Fredrik är hemma och kan följa med :)

Nog om allt som hänt, hej då!




RSS 2.0