Nyår

Nu har vi vart och ätit middag hos mina föräldrar och sedan spelet Bingolotto. Inga vinster dock, hade ju inte vart fel att börja de nya året som miljonär 😉
Hästarna står inne och ska få lite mer mat senare ikväll.

2015 har innehållit en hel del, både bra och mindre bra. Lisa kom till världen och Njola flyttade hit. Vinur lämnade oss för att springa på de evigt gröna med Birta. 

Lillan och jag hittade formen efter några månaders vila, för att sedan avsluta året med en hälta! Man får se de positiva i de hela, vi var på rätt väg. 


Många roliga träningar har året bjudit på, tacksam att Sara kunnat komma regelbundet och jag tror inte jag är ensam om att vara de. Njola har gått från klarhet till klarhet tills vi fick en äktenskapskris, men jag tror vi kommit över värsta toppen nu 😉

Får inte glömma att Frenja gästspelade hos oss i sommar. Hon började sin resa in i vuxenvärlden och gjorde de galant 😊

Även en "ny" transport har inhandlats samt en ErgoX2 sadel. Så nu siktar vi framåt!

2016 hoppas jag kommer innehålla många roliga och lärorika träningar samt några kurser. Lillan ska kollas upp ordentligt och jag håller tummarna att vi ska vara på banan snart igen. 
Kanske jag känner mig redo för en tävlingsdebut med Njola också? Tiden får utvisa. 
Närmast upp kommer i alla fall Sara träning och 1års firande 🎁
Gott nytt år! 💫


Igår & idag

Hoppsan sa vad dagarna försvinner fort!

Igår och idag har jag ridit Njola för Ann-Charlott som bor bortanför mig. Ibland behöver man hjälp med att tänka rätt och så behöver man lite mentalt stöd helt enkelt. 

Igår gjorde vi lite övergångar med fokus på att va stadig i sitsen, inte tippa fram bäckenet när de blir "ryckigt", samt att vi inte skulle "hoppa" framåt. Gick bra och matte skötte sig 😉
Idag blev de också en del övergångar och de kändes mycke bättre, känns som att jag landat lite i vart vi ska vara nu och kan slappna av mer igen. Tölten är ju fantastisk, taktren och härlig! 

Nu är vi på rätt väg igen 😊 feels good! Visst är vi inte helt tillbaka där vi var men de gör inget just idag. 

Har hämtat ut sockerbitarna jag fick i julklapp med. Nu ska här önskas fler sockerbitar och lite snygga bommar 😃




Måste gå

Suttit och tittat på filmerna min syster filmat när jag red Njola i ridhuset. Bara konstatera att de helt enkelt måste gå bra igen, hon är fin! Synd inte filmklipp verkar gå att ladda upp 😕
I morgon blir de en tur till ridhuset och hoppas de går bra!


Julfina tjejer ❤️

Bitit

Man kan säga att de helt plötsligt blev kallt ute idag 😬

Så idag har vi vart inne och eldat hela dagen lång. Tittat på tv, byggt pussel, läst en saga och myst. Inte så illa trots att jag helst vill spendera någon timma ute varje dag. Har iofs gjort stallet men de görs ju varje dag 👍

260 bitar nästan helt utan hjälp!




Min typ av affär

Jag är ingen som är någon direkt shoppingfantast, men fina hästsaker är jag svag för 😇

Nosgrimman jag fick i julklapp är köpt på http://www.kyroridinggear.com och dom har verkligen väldigt mycke fint. Lovar att mina hästar håller med ✨😉

Skulle nog kunna spendera en hel del pengar där om de inte vore r att jag har lite förstånd kvar i kroppen!




Lite vår vore inte så dumt

Den här mörka tiden gör att man inte vill kliva upp ur sängen någonsin. Vår och lite inspiration tack!

Blev i alla fall en sväng till ridhuset idag med, påvägen dit mötte vi en bil och gissa om jag blev brydd när hon ställer sig på bakbenen och kastar sig hemåt 😯 har väl aldrig tidigare ens tittat på en bil! suck, gör om gör rätt..
Väl i ridhuset var upplägget desamma som igår, jobb på lina (betydligt mer avslappnad), flytta sidvärtes och jobb från pall. Avslutade med att hoppa upp och skritta en stund, lite halter och sådär. Gick bra & de var inte en kotte där förutom vi. 

Tack å hej!
Har jag nämnt att Lea fixat en pinjata på julafton 😜

Skritt 👍

Happ, då har de gått ännu en dag.. Blev en tur till ridhuset där vi först jobbade sidförande längs sargen, lite longering, var inga problem att stå vid pallen idag och så avslutade jag med att sitta upp och skritta en stund. Direkt jag hoppat upp så gjorde de sig inte självt att komma framåt 😬 men efter en smackning hoppade vi framåt och så var vi igång! 
Hade sällskap av en tjej som bor bortanför mig, skönt med lite mentalt stöd tycker jag. Gjorde några halter och sedan avslutade vi, alltid något!

Nu är jag less och trött. Vet inte vad men den hör tiden på året är inte någon favorit.. 
Strax dags att ge hästarna middag! 

Igårkväll passade vi på att ha fotografering 🙈 hemskheter!


Staffan är på intågande

Efter att ha avverkat lite julfirande så har vi nu stormen Staffan på intågande...

Då inte de har fungerat att skriva här på några dagar så får vi ta en snabb uppdatering. 
Onsdags jobbade Fredrik och för mig, Lea och Lisa blev de Bingolotto hos mormor och morfar. 

Julafton började jag med att leka med hästarna i hagen. Lillan är som väldigt van allt jag vill och tycker de är kul att vara med. Njola är lite mer skeptisk och fick börja i linan, men även hon blir mer och mer drillad. Tuggar och slappnar av. När hästarna hade fått sin beskärda del blev de grötlunch och julklappsöppning hos svärföräldrarna. Middag och julklappsöppning hos mina föräldrar. Mycke julklappar blev de till alla och tjejerna sov över hos mormor och morfar!

Idag har vart en tråkig dag, ogillar dagar som innehåller endast sitta på arslet och glo rakt fram saker... Men jag passade på att prova min julklapp från Fredrik på Njola 😃
Passa perfekt 😍

Andra perfekta hästjulklapoar är dessa:

Från Mirja att hänga på tränsen (eller någon annan stans jag inte kan tappa dom på). 


Sockerbitar av syrran, dags att fixa lite bommar med 😃

Även fått andra fina och bra saker, men dessa är de som passar in i min hästvärld 😉
Tjejerna var riktigt julfina 💕

Parelli

Blev en tripp till ridhuset på förmiddagen med en tjej några hus bort, hon tränar enligt Parellis princip och jag tycker de är intressant och lärorikt att träna tillsammans med henne. 
Både att få höra hur man tänker kring olika saker, få lite tips och självklart titta när de tränar.

Började som jag är lärd med att gå bredvid och hålla tyglarna. Sedan blir de lite jobb med pressening, flytta sidvärtes längs sargen och träna att stå bredvid en pall som jag står på. Sistnämnda tycker hon är jobbigast. Avslutade med att hoppa upp och skritta ett varv och hoppa av igen. Hon kändes rätt lugn faktiskt. Skönt tycker jag 😊

De kommer gå bra, de kommer gå bra, de kommer gå bra..! 
Annars vet jag inte vad jag ska ta mig till..

Right Brain introvert ska jag läsa på om nu eller i morgon får de bli. Dags att sova!

Såhär snygg var jag ikväll efter att Lea fixat mitt hår 😜

Tillit

Markarbete i ridhuset, tänk vilken tur jag har som är berikad med en bästa vän som ställer upp jämt! Idag som mentalt stöd och ihållare vid påstigning och avstigning. 
Jag och Njola fortsätter framåt, mer avslappnad idag i båda varven. Hoppade upp och av 2 gånger som avslutning. 

Annars har de blitt lite shopping på byn. Nu försöker jag sova ner barnet som bara sätter sug eller ställer sig upp hela tiden 😳 borde vara skittrött!

Lea och Njola. 


Leka

Blev lite lek i hagen idag när Lisa sov. Lillan hon är stor, lite klumpig och seg men toppen i många fall. Utan grimma och rep kan man skicka henne runt och "ställa upp" henne, säger man backa då backar hon. Fina stora klumpen 😊

Njola hon börjar vänja sig med att jag jämt och ständigt flyttar hennes rumpa och vill att hon ska komma fram och följa efter. De tar sig som sagt men ibland blir de stopp och så går hon iväg. Bara börja om från början då helt enkelt. 
Idag känns livet lite bättre, funderar fram och åter ifall man kanske skulle betäcka henne i sommar. Har ju en stund på mig att fundera 😜

Fina flickor 💕

Livet som morsa 😇



Snart tandlös 😉

Röda rosor

Glömde skriva att det inte blev någon träning för Sara igår, snorhalt så ut på vägarna och köra i underkylt regn är väl inte att föredra!

Idag gick jag och Njola till ridhuset, sänka huvudet och arbete från marken stod på schemat. Gick bredvid och höll i tygeln, när man går på vänster sida så gick de bara fint. Från höger sida tyckte hon de va lite läskigare , men oftast så är de ju mer van att man gör allt från deras vänstra sida. 
Fick sedan hjälp att hålla i så jag kunde kliva upp och hoppa av, gjorde de två gånger och de gick bra. Spänd men stilla. Avslutade och gick hem efter de. 

Tror min sambo tycker lite synd om mig, fick tio röda rosor ikväll innan han for på jobbet ❤️





Bryt ihop

Och kom igen...

Sådär ja, idag har man brutit ihop totalt så i morgon börjar vi med att komma igen? Hoppas jag i alla fall. Tur de finns positiva peppande människor runt omkring en. 

Så då får vi ge detta en ärlig chans och nu är de markarbete som gäller fram till den 6/1, då blir de utvärdering. 
Longering, arbete vid hand, uppsittning och avstigning, "ponnyridning". De ska jag pyssla med så kanske jag och min underbara ponny kan lite på varandra igen.. Hoppas jag, för hon är verkligen fantastisk att sitta på när hon är avslappnad i kropp och knopp. 
Tänk att så lite kan förstöra så mycke.

Tisdagens vackra väder.. Idag underkylt regn 😕


Woho

Finns inget som kan påverka mig varken positivt och negativt så mycke som hästar. 

Så dagen har bestått av ont i magen och massa tårar! Känns så hopplöst, vilket de såklart inte är. Men de hade ju inte skadat om man var 10 år yngre så man inte hade blitt halvskraj när något händer. 
Men jaja, gick till uteridplanen idag och jobbade med att sänka huvudet. Stå i stigbygeln och sådär. Hoppade upp och hon stod lugnt, skrittade ett varv och skulle hoppa av. Direkt jag bad henne stanna blev hon orolig och när jag skulle hoppa av blev hon rädd. Fortsatte jobba med att sänks huvudet och stå i stigbygeln, bad sedan Carro på ridskolan om hjälp att hålla i så jag kunde hoppa upp och av några gånger. Vilket gick bra 👍 stort tack för hjälpen!

I morgon kommer Sara och vi ska rida lektion, vet inte alls hur de kommer gå. Tiden får utvisa! 

Annars har hovslagaren skott om
Lillan, hon hittade en utläkt hovböld på höger fram. Skulle kunna förklara hältan som kom så snabbt! Dock inte hältan höger bak som veterinären såg...

Well, de var väl allt för idag. Ibland går de bra, ibland dåligt! Just nu skit , men ärlig kring de är jag i alla fall. 

Fick rycka en tand på stortjejen ikväll med 👍😊

Sen nattning

Nu är hästar och barn nattade! 

Njola fick ta på sig grimman X antal gånger ikväll och fick jobba lite mellan påtagningarna. Så sista gången stod hon avslappnat när jag tog på grimman och fick då gå in. 

Få se vad vi hittar på i morgon. Natti natt!

Svårt att sova inatt

Känns att man sov dåligt inatt, värk i foten, huvudet fullt av tankar och så en Lisa som tyckte att sova var onödigt!

Lea fick i alla fall skjuts av morfar på skolan idag, hämtning med för den delen. Fredrik jobbar så han tog min bil eftersom hans e på verkstaden. 

När Lisa sov på förmiddagen passade jag på att jobba Njola i volten, till en början var hon rätt stressad men på slutet gick de bra. Jag vet inte vad jag ska hitta på med min ponny nu, en ny situation för mig dehär. Ena stunden tänker man att de bara är att jobba på och nästa att man borde sälja. 
Jag vill bara rida inte en massa komplicerat skit, utan hoppa upp och ha kul! Får se vad vi hittar på i morgon.. 

De var rätt vackert ute igår!

Bedrövad

Helt ända in i själen ledsen..

Då jag slutade tidigare än beräknat så gick jag och Njola till ridhuset idag. Vet inte vad som händer i min lilla hästvärld just nu. Men efter att ha försökt hoppa upp och hon gick iväg så klev jag ner från stugbygeln igen och hon blev skoträdd, så nu har jag en blå fot 😕 så jobbade vi från marken en stund, klappade överallt på henne och hoppade bredvid och ja allt konstigt jag kom på. Hoppade sedan upp och hon stod stilla, skritta gick sedan bra, men fort jag ska trava och de blir minsta lilla studs i sadeln (jag är tyvärr inte gjord av luft) så trycker hon iväg som en liten rädd råtta. Tölta går lite lite bättre men när man går i vänstervarvet så blir de bara tok. Avslutade med att tölta och även prova trava lite på en stor åtta, men avslappnat nä 😐 
Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Börja från backen igen och lägga all krut på att få henne cool där kanske.. 

Nog om de, nu ska jag grina en skvätt och sedan sova. Hej då!

Känns långt ifrån detta nu 😢

Bitter - absolut

Ännu en kväll i ridhuset som inte var lyckad. Att jag inte lär mig! Borde inte ens ha klivit upp i sadeln utan antingen jobbat från backen eller helt enkelt gått hem. Sju ekipage i ridhuset samtidigt varav en på lina är förmånga för att min ponny i dagsläget ska klara av de mentalt. 
Varje liten smackning gör att de rycker i nerverna, skritta gick förhållande vis bra. Inte avslappnat men bra. Tölta eller trava, näää.. Blev en "åktur" efter att ja råkat sitta till i sadeln när hon studsade. Men hjärnan börjar vara omprogramerad, slappna av och ner med handen. Något har jag lärt mig 😜

Jag gillar min ponny men den senaste veckan har vi backat i teamkänsla och allt annat med. Fick inte ta på grimman i hagen idag utan att ha lösjobbat en stund innan. Fast de brukar alltid bli dippar innan de blir bättre igen, livet är ju så!

Nu ska jag sova för att orka jobba i morgon. Natti, natt!




Burr

Helt plötsligt blev de kallt ute, min ridtur uteblev och lite dåligt samvete finns där bak. 

Skulle promenera ner på byn med Lea på boben och tänkte åka med själv ner för backen. Tji fick jag, grusat så boben gled inte ens med bara Lea på. Snacka om blåst på konfekten 😡

Gjorde ett försök att få lilla lucian på bild, men hon slet bara av sig kronan fort hon bara kunde! 


Fin middag här!

Dagen blev kanske inte som tänkt, men vad gör de? Planen var wången och julshow men inte i halka och renååån 😜 
Så vi blev hemma och jag har sytt upp och satt upp julgardinerna i köket. Trodde jag skulle få köpa julgardinerna till vardagsrummet också, men de var slut i lager på Ikea i Sundsvall. Så då får de va!

Blev en kort tur ut i blåsten med Njola idag också, backarna bredvid oss ner och lindbergsbacken hem. 

Nu träningsjulkalendern 😬

Dagens middag!

11:e december

Blev en totalt menlös dag idag, inte gjort något vettigt alls 😬 
Bara kikat på tv, lekt med Lisa, spelat spel med Lea och surfat. Alldeles förmycke surfande 😐 

Go natt!

Kära dagbok..

Happ idag har jag vart hemma och myst 😊 
Började dagen med utvecklingssamtal för Lea, sedan hem för frukost och vila i soffan. Insåg att jag inte skulle kunna somna och inte kände mig ett dugg piggare så drog jag på mig ridkläderna och gick ut! 
Blev en härlig tur ut i skogen med Njola och hon var lite stressad i början men på slutet nästan lite seg. Tror jag sadlade aningens för långt bak, men sadeln låg trots allt stilla. Kan vara därför hon inte ville länga sig framåt nedåt i traven. Tölten blir gärna lite passtaktig då hon inte blir lika avslappnad ute som inne, träningssak. 
Skönt var de ute i alla fall och jag frös inte ens, ett under för att vara jag 😉

När Lea kom hem från skolan så körde vi igång ett maraton av Pakten-avsnitt! Tror de blev 4 avsnitt. För de som inte vet vad Pakten är - det är en dansk julkalender som är dubbad till svenska och den är sjukt spännande 🙈 den går på Barnkanalen och denna vecka hade vi missat några avsnitt och var tvungna att komma ikapp 😜

Avslutade dagen med att ta in de svarta bebisarna och passade på att tempa dom båda med. Njola 37.7 och Lillan 37.5.

Denna donna är mera överallt 😁


Vilken dag 😴

Har hunnit med allt idag känns de som. Först ut med hästar och sedan jobba till två, hem och rida Njola, iväg och jobba mellan fem och sex. Avslutade med luciafirande i Leas klass och sist men inte minst fixa stallet! Go natt kan man ju säga 😬

Skrittade Njola en sväng längs lägdorna i snön, kallt som attan och de märktes att hon inte hade kommit över gårdag. Trist att hoppa tillbaka några rutor men så är livet ibland, bars köra på 👍
 
Sötaste lucian ❤️

Nära backen

Inte varje dag de händer men idag har jag hälsat på backen på min promenad hem från jobbet och så blev de en nära backen upplevelse i ridhuset ikväll. Kan inte skylla på min ponny för hon blev bara jävligt rädd för hästen som kom i full fart mot henne efter ett helikopterhopp över ett hinder.. I töm..

Så de som var tänkt som en rolig provtur i nya sadeln slutade med att försöka få ponnyn att slappna av och helt enkelt hålla sig kvar👍 blir ju inte alltid som man tänkt sig! 
Att hon dessutom vilat en vecka gjorde väl inte saken bättre. Men hon stod snällt stilla när jag hoppade upp och i början av passet så skrittade hon lugnt framåt 😊

Nåja, så är det. Dags att sova, lång dag i morgon med jobb, jobb, luciafirande på skolan och kanske en tur ut om jag hinner innan de blir mörkt ✨

Äntligen!

Nu har min sadel kommit 😍 som jag väntat, beställd i september och leverans i december. Tänkte provrida den i morgon för idag mjukatartade vi med en promenad! 
Så beroende på väder och när jag kommer hem i morgon får vi se om det blir ute eller ridhuset. Lär bli ridhuset skulle jag tro! 



Dessa två kommer bli en bra kombo 😊👍

Nu saknas tre saker i min hästvärld. En ohalt Lillan och varsit PS träns 😉 sedan  är de som riktigt grett!

Ne nu blir de träningskalendern och sova. För denna tant ska arbeta i morgon 😳 natti!

Lussebullar

Kan säga att de blev en bulle eller två idag 🙊 

Mamma, Lea, Lisa och jag har bakat lussebullar idag. Lea hjälpte till en stund i början och Lisa fick leka med lite mjöl på slutet. Vanliga lussekatter och  fyllda lussekatter blev de. Fyllde med lingon, mandelmassa och choklad. Behöver jag säga att de va stökigt hemma hos mamma när vi packade ihop och for hem?! 😇



Lea har även dekorerat sitt pepparkakshus idag i stort sett helt själv dessutom. Väldigt fint blev de 😊




Julbord och barnfri

Som rubriken nämner så var jag på julbord igår med jobbet. Vi åt uppe i Storåbränna på hotellet där, väldigt god mat och kul att träffa alla på jobbet 😊
Tänk vad tiden går fort, vissa har man inte sett på snart 1år!
För någon som inte sover så mycket på nätterna numera så var man rätt trött när bussen for hemåt vid tolvsnåret. Fick skjuts av en vänlig själ hem från bussen med och var hemma vid halv ett. Rätt konstigt att komma hem till ett tomt hus, kidsen hos momma och Fredrik på jobbet. Var lite svårt att somna, men jag sov till strax innan åtta och tog då ut hästarna. Sedan gick jag in och la mig igen till klockan halv elva 🙊

Så nu har man chockat kroppen med sömn 😜

Till veckan borde verkligen min sadel komma, såvida den inte försvunnit i julklappshysterin. Blir bra att få den och kunna hoppa upp efter en veckas vila.

Satt ihop ett pepparkakshus idag som Lea ska pynta i morgon 😊

Lite suddigt.. Men såhär bra gick de när jag skulle sova ner Lisa ikväll 😁

Snart jul + ridlekis

Så vi passade på att äta en skinkstut ikväll 😊

Sista gången på ridlekis innan jul ovh Lea fick rida Mulle. Dom börjar verkligen bli duktiga dessa småtjejer som rider, kul är de! Idag blev de slalom, lättridning, bommar och ett litet hinder. Dessutom fick dom trava över hindret, gissa om de va glada småtjejer 😉




Kanel och ägg?

Ogillar när det är kanel på bordet som jag missat.. Min äggmacka med kaviar har en viss touch av kanel nu 😬



Nattning

I stort sett varje kväll när jag nattar hästarna har jag svårt att slita mig därifrån och gå in. Så mysigt att höra tuggandet och kvällar som denna vill man helst ut och rida eller promenera!✨

Kom att tänka på min lilla fina fux ikväll med, varje kväll man nattade henne fick man en "puss" genom gallret. Känns då orättvist att jag inte fick ha henne kvar längre, fina Birta 💕
Saknar såklart Vinur med men på något vis hade jag som kommit över att vi inte skulle komma längre än vad vi gjort och beslutet var ändå mitt.




Snart är det jul

Lea öppnade sina fyra!! Julkalendrar i morse, bortskämd - jo jag tackar!

Klädde klart julgranen idag 😊



RSS 2.0