Höst

Känns som att sommaren är slut nu och de är ju lite trist. Men de mesta är väl fixat inför vintern. Spån hämtat, hö tingat, stolpar och tråd inhandlat. Så nu gäller det att få upp stolparna och tråden inom ca 2 veckor :) För då hade matte tänkt att ponnysarna skulle få flytta in i vinterhagen. Mina fina ponnysar!
 
Hade väl egentligen tänkt att de skulle blivit hagfixande i helgen, men igår mitt på dagen blev det visst feber i kroppen. Så från igår eftermiddag har man mått som man mått, ja ni vet ju vad feber gör med kroppen. Så jag håller tummarna för att jag är piggare i morgon så jag får något gjort.
 
Tänkas att jag dessutom lovade Vinur att vi skulle umgås idag och så blev de inte så :/ Tycker inte om att lova sådant och inte kunna hålla de sedan. Tro mig jag vet att han är en häst och att han förmodligen inte fattar vad jag säger, men ändå.. Samvetet...
 
Ne nu ska jag fortsätta göra ingenting för att eventuellt se på film och äta glass ikväll :P
 
Mina fina flickar :)
 
 

Röda rosor

Efter en lång vecka så blir man bara för lycklig när sambon köpt röda rosor och ställt på köksbordet. Jag älskar verkligen rosor och min sambo med förstås :)
 
Igår blev de lite jobb med Vinur i volten, han har blivit skapligt ouppfostrad på senare år. Kan inte förstå detta =P Eftersom de är inte roligt att jobba honom från marken så passade jag på att fortsätta med lite jobb idag, Han är duktig min prins när han börjar anstränga sig!
 
Birta red jag en sväng runt lägdorna och sköter sig väl som hon ska, men de känns inte helt ok. Ska försöka få tag i veterinären på måndag och boka tid så de går att kolla upp min prinsessa. Ganska less på att kunna skritta och leka från marken, känns som att turen nån gång borde vända :/
Idag däremot passade vi på att lastträna lite och hon är ju duktig tjej och går in och ut ur transporten fint. Synd man inte har massor av armar och så, hade velat kunna träna så att jag kan stänga och träna lite så med. Men det tar sig nog, har en sambo som säkert kan tänkas hjälpa till med de.
 
När vi ändå pratar om transporten så ska jag köpa en kamera till den så man ser vad som händer där inne. Men typiskt nog har ju inte biltema postorder och jag tänkte köpa den som finns där. Ingen som ska på biltema? :P
 
Nej god natt :)
 
 

Inte alltid som man tänkt sig..

Blev visst inget hämtande av spån i helgen, men vi snickrade i alla fall ihop ramen till släpvagnen. Däremot blev de faktiskt en del rosé, väldigt trevligt och måste absolut göras om :)
 
I dag så har jag mest bara strosat runt och bara gjort lite småsaker. Plockade dock typ 15 liter rödvinbär och då har jag bara blockat 3/4 av en buske.. Finns fyra buskar till samt ett gäng svartvinbärsbuskar :P Så jag tror inte vi behöver känna att vi inte har några såna bär i alla fall :P
 
Nu däremot sitter jag och inväntar min sambo och funderar på om jag ska gå ut och ta in ponnysarna innan han kommer hem :) Bäst jag gör de innan söndagsångesten tar över helt..
 
Hej hopp!
 

Sågspån och rosé

 
 
Så får helgen bli :) Om allt går som de ska vill säga!
 
Nu är det åter helg och helt underbart skönt vill jag lova, så vad har livet bjudit på i veckan då? Harry har flyttat härifrån, lite trist vill jag nog tycka. Men vem vet han kanske dyker upp igen någon gång i framtiden? Så nu finns det alltså en stallplats ledig för den intresserade, blir den inte uthyrd kanske man kan lyckas låna någon liten ponny som Lea kan rida. Vi får se vad som händer på den fronten.
I övrigt, när det kommer till stallet, så har jag nu fått lyset inkopplat :) Så nu är de bra med lyse i stallet och i sadelkammaren samt att vi fått en fin liten nattlampa! Nu återstår bara att dra vattnet så det kommer på utsidan av sadelkammaren och så fattas lite lister kring dörrarna och fönstret. Måste även planera in en tripp till Sundsvall snart, ska inhandla ett litet bord och 2 stolar som ska vara i min fina sadelkammare.
 
Jaha, annars har man arbetat hela veckan. Segt efter att ha haft semester men nu börjar man väl komma igång på riktigt igen och tur e väl de.
 
 
Min älskade fina lilla ponny :)

Ont i magen

Känner mig lite gnällig men har haft ont i magen från lunch idag, lagom less. Hade som inte planerat att ligga som en sill i soffan direkt, men e ju inte så mycket att göra åt saken direkt.
 
Förutom de så målade jag, Fredrik och Lea en av väggarna på gamla ladugården igår. Blir fint när man målar och fixar :) Men de återstår en hel del väggar att måla och en hel del pyssel också!
 
Ne nu vet ni hur de är här, ska fortsätta tycka synd om mig själv och se på allsång på skansen :P

Upp och ner

Hit och dit.
 
Då har man klarat av första arbetsveckan och fått avsluta den med en härlig helg :) Helgen har spenderats på Lingonbacken, en liten stuga i skogen utan el och med utedass. Vi har plockat hallon ca 1.5kg och helt otippat fick vi med oss en massa blåbär hem också. Hittade en massa fina stora blåbär där bland alla hallon och så lyckades vi få se en stor älg också.
Förutom bärplockande har vi tagit det bara lugn och spenderat en hel del tid i vattnet, vet inte vem som tyckte de va bäst. Aska har badat så hon har vart helt slut, simmat och hämtat pinnar och stundvis bara legat i vattnet. Lea verkade rätt nöjd hon också, inget gnäll när vi skulle kliva upp ens :)
 
Men nu är helgen över och i morgon nalkas jobb igen, känns tungt när man har så mycket man skulle vilja göra hemma också. Hann i alla fall koka hallonen ikväll så får jag fixa blåbären i morgon. Om jag orkar i morgon kväll så får det nog bli en promenad med hästarna också, de har fått bli lite försummade nu ett tag. Inte för att jag tror att dom direkt klagar, få stå ute och käka gräs hela dagarna och komma in för att sova i stallet på nätterna. Slippa en massa ohyra och kissa ur sig en massa vätska!
 
Ne natti natt!
 

I morgon är en annan dag

Idag har man arbetat, fixat stallet, ridit en liten sväng på Birta bus och dragit lite spik ur några skivor. Skivorna ska vi ha för att bygga en ram till släpvagnen när vi ska iväg och hämta lite spån till ponnysarna :) De va dagen de, imorgon är det fredag och förhoppningsvis kommer sambon hem i vettig tid i morgon.
 
Har inte så mycket att säga, så ni får några bilder från Junsele djurpark idag med :P
 
 
 
 

RSS 2.0