tömkörning

Igår blev det en sväng till ridhuset med båda damerna, Fredrik tömkörde Birta och jag jobbade Lillan lite genom att rida igenom båda sidorna för att kunna träna rakriktning på medellinje. Blev ett kort men bra pass.

Hoppning stod på schemat för Lillan idag, dock var hon rätt trött efter att ha sprungit sig svettig i hagen innan. jobbigt när alla polarna ute samtidigt!

Brita och Vinur däremot har inte hoppat utan har vart ute på tur i skogen tillsammans :) jag red Vinur, men han känns verkligen inte fräsch. Men skritta ute i skogen gör honom i alla fall lycklig :)

I morgon får de bli ut och skritta i skogen för Lillan och Birta kanske får ett kort pass på planen.

natti natt





Vinterdäck på!

I helgen har jag broddat på alla hästarna, tagit en om dagen (Vinur blev idag och för mig är de helg eftersom jag var ledig). Så nu behöver jag inte oroa mig för att dom ska halka pågrund av att de inte haft brodd. 

Helgen har i övrigt vart lugn, lite pysslande, ridande och promenerade :)



Skutta runt

Ikväll har jag och Lillan hoppat för Kia, gick bara fint. Dock var damen riktigt trött på slutet :)

Kan bero på att vi igår var i ridhuset och tränade galoppfattningar.

De andra två ponnysarna fick massage igår av en som håller på att utbilda sig till hästmassör. Man kan säga att dom inte klagade på de :) efter massagen fick dom komma ut på en promenad!

Idag däremot har dom bara fått se söta ut :)




Woho!

Detta skulle ha vart postat i förrgår.. Men mitt internett fungerade inte så bra, så bättre sent än aldrig?!

Igår provade jag och Lillan dressyrsadlar, så himla roligt och intressant de är att se hur de påverkar hästen. Så nu har jag en dominus dressyrsadel till salu, en rätt vid, kort och svängd sadel. Så blir det en globus crincle för oss :) inte på studs, man ska ju ha råd att leva med! 
Skönt också att hon kändes bra igen också. 

På kvällen blev de ett pass för Birta i ridhuset också, gick mycke bättre igår än sist vi var dit. Travade volter och så har vi börjat öva lite enkla galoppombyten. Går sådär ;)

Idag däremot har damerna fått sig varsin promenad, Lillan en lite längre än Birta med backträning. Birta däremot blev de lite markarbete med efter vägen istället :)

Förutom hästeriet så händer de lite med huset också!






Grått

Riktigt grått är det ute idag!
Men jag och Lea klädde på oss och gick ut i alla fall. Lea ville kolla till snögubbarna och jag gjorde stallet. Har börjat försöka mocka från båda sidorna, lät konstigt men jag tror ni förstår :) bra att kunna byta sida, är ju en rätt enformig rörelse! 

Ikväll kommer sambon hem också och i morgon ska jag iväg och prova sadlar. Detta eviga letande efter sadel ;) hoppas kunna hitta en bra dressyrsadel till Lillan. Vi får väl se hur de går!




Massage

Efter en dag utan regn så sitter jag nöjd i soffan med fötterna på bordet :)

Så vad har man lyckats med då? Jag har gjort stallet i sällskap med Lea, fast hon var utanför stallet och gjorde snögubbar :) lika trevligt i alla fall!
Sedan har vi haft soffmys med godis och haft de gött.

Ikväll när fröken fräken lagt sig så fick Lillan sig massage och alla hästarna sig lite extra kärlek vid insläpp :)
Sötplutten min :)

Vackert tror allt :)




Trött

Sitter i soffan efter en lång dag och är helt slut. 

Lyckades i alla fall komma mig ut på en liten kort ridtur på lilla Birta innan middagen idag. Skönt att slippa de dåliga samvetet! 
Har även vart till ridhuset och kikat på hoppningen, hade vart med om Lillan vart i skick :) nästa vecka kanske vi är med igen!

Nu är alla nattade och vi hoppas på lite bättre väder i morgon :)



Regn

Nu har det regnat konstant ett dygn och när jag tog in hästarna ikväll ( första natten efter sommaren) så var de torra om rygg och rumpa :) bra täcken vill jag då säga! Visst runt hals och bog är de blött, men där regnar de ju rakt in och de är ju inte de viktigaste. 


Den blöta fläcken blev av att täcket fick ligga på golvet i väntan på att bli upphängt :)

Busväder

Inatt ska de komma in en massa jobbigt regn och jag ser inte fram emot de precis! Hästarna är påpälsade med regntäcken och jag hoppas de håller sig torra till i morgonkväll då dom ska få komma in och sova :) 

Idag har det inte vart någon hästaktivitet alls och vi får se om jag ger mig ut i morgonkväll med Birta. Lite beroende på vädret kan jag säga ;) 
Lillan hon däremot ska få vila ända till måndag, då ska vi kolla om det skett någon förändring. Kanske att hon får en liten massage också. 
Vinur plutten han behöver inte göra mycket han, förutom att vara ouppfostrad och snygg :D prinsen <3




Skritta

Är vad jag och Birta gjort idag, rakt fram på långa tyglar och på hårt underlag. Shit vad de är svårt att bara sitta mitt i sadeln lika mycket på båda sittbenen och inte röra tyglarna. Att sedan börja flytta sidvärtes från vägkant till vägkant utan att tyglar och att hitta tillbaka till båda sittbenen i rätt tillfälle. Hjärngympa ;)

Lillan hon är fortfarande halt, inte lika mycket men jag hoppas några dagars vila till ska göra susen. Kollade henne på lina i ridhuset ikväll och tyckte att hon såg bättre ut efter att ha värmt upp några varv också. Well så är livet, tur dom är söta :)




Nya övningar och massage

Jag och Birta har idag vart i ridhuset och lärt oss lite nya övningar. Ridit i repgrimma, hoppat några skutt och haft lite roligt helt enkelt :)

Lillan som jag nämnde att hon är halt, har fått sig en skön massage. Tycker hon ser mycke bättre ut idag dessutom och tanken är att vi ska ta oss till ridhuset i morgon och kolla hur de känns. Vissa saker känner man bättre från ryggen än vad man ser med blotta ögat :) 

Har även bokat in träning med Sara Ljung sista helgen i oktober, hoppas verkligen att vi blir tillräckligt många då jag vill prova att rid för henne. Har hört så mycke bra och hon tränar både islandshäst och vanlig häst, tummen upp för de! 

Undra hur lång tid de tar innan tunnan ser ut såhär igen? :P

Tråkig kväll!

Så varför e kvällen tråkig, joe ni förstår... Jag och Lillan promenerade i mörkret bort till ridhuset för att jobba lite lätt efter gårdagens uteritt med en del galopp. Men gissa vad, man hoppar upp och skrittar lite. Sedan när man börjar trava är sötknoppen halt :( så vi promenerade hem i mörkret igen. 

Får se hur det är i morgon, kan vara så att hon sträckt sig eller något sådant. 

Tiden går fort och i november har hon bott här 1år!

Crazy horse


Denna dam har idag vart ute och traskat i skogen och tagit några galopper :) i morgon tror jag de kanske blir lite ridhusträning! 
Birta var också ute med oss idag, jobbigt att röra på kulan ;)

Hoppsadel

Då har man införskaffat en hopp/allraoundsadel till Lillan :) 
Eftersom jag dessutom har haft vägarna förbi Hööks så blev de ett snyggt rosa schabrak till sadeln också.. Inte nog med de, jag införskaffade mig ett par snygga ridstövlar också! Sedan blev jag snål och har därför ingen sadelgjord, stigbyglar och stigläder till sadeln :/ någon som har att sälja till bra pris?

Jag tror att jag skulle kunna ruinera mig själv på hästsaker och roliga träningar! Tyvärr eller rättare sagt tur är väl att jag har lite förstånd :) 
Snart är det i alla fall jul och jag får önska mig en massa härliga schabrak!






RSS 2.0