Slut!

Ikväll var sista gången på vardagslydnads kursen på hundklubben. Trist som bara den måste jag säga, lärt känna många trevliga människor! Vi hade lite "tävlingar" och sådant där skojj :)

Annars idag har det väl inte hänt så vidarens jättemycke, vart och hälsat på hos "grannen". Va länge sedan sist, Aska blev då väldigt nöjd då hon fick leka med Zeb. Lea däremot lekte inte med Zeb, men knatade runt och upptäckte hela huset :P

Tack å hej för mig!

Blött ute!

Inte kul med vädret som vart idag, men fick ändå en härlig promenad i skogen tillsammans med Aska. Som tur är blåser det inte i skogen i alla fall :)

Annars så har jag bakat en rulltårte-tårta, om man ska förklara de lite enkelt! Alltså en rulltårta klädd i grädde och garnerad som en tårta. Detta till min kära sambo som fyller år idag :) Dock fick han ingen födelsedagspresent av mig, men jag hade i alla fall ritat ett kort. Så fick han ju som sagt tårtan och igår kväll bakade jag lite kanel och vaniljbullar. Vilket verkade vara uppskattat!

Mer som hänt idag är att jag och Mirja gick hem till min mor och far. Där vi roade oss med lite scrap-booking :) Gjorde en sida till Leas album, rätt nöjd. Dock inte helt klar, men ibland måste man få tänka lite innan man kan göra klart. Annars har jag en förmåga att inte bli helt nöjd.

Till middag idag blev de lättlagat, alltså va de pappa som gjorde maten :P Vi blev bjudna på tacos där, gott gott!

Väntar i alla fall på att snön ska lägga sig så vi som sagt kan åka till kliniken med min älskade ponny! Vill som få lite ordning på de här hästeriet. Har som vart lite si å så med hästarna ett tag. Men man kan trösta sig med att de finns dom som har mer tid och ändå gör mindre med sina ponnysar än vad jag gör med mina. Inte för att de egentligen lättar på samvetet, men men..

Nu ska jag ta och sova lite! Hade egentligen tänkt kika på avatar, men är alldeles för trött för de :P

God natt!


Att man kan ha en sådan underbar dotter!

Yes :)

Idag har man arbetat, riktigt skojj :) Elevenval, bild. Så det har gjorts pärldjur och målats. Så nu har man ont i fingrarna, metalltråd är inte alltid så rolig att ha med å göra!

Efter jobet gick jag hem tll Mirja och fikade. Sedan bar det iväg hemåt och så gick jag och Mirja iväg och la två spår var. Ett i skogen och ett på en lägda. Sedan hämtades hundarna och så gick de undan :P Ella fattade direkt vad det var frågan om, tyckte att de va kalas kul! Aska stannade en gång och frågade "gör jag rätt?" och de gjorde hon :)
Så dom lyckades riktigt bra damerna, efter spårningen gjorde vi en leta-ruta. Aska riktigt älskar den, hon vibrerade hela hon innan hon fick sticka iväg och leta efter leksaken :)

Alltså en lyckad träningsdag för dom två svarta :P

Till det mindre roliga för dagen. Lea fick tag i lite äggskal och fick fin fina allergiutslag i ansiktet och började klia i ögonen. Så man kan ju konstatera att hon nog inte ska äta ägg =/ Så ägg och mjölk är tydligen inget för vår tjej!

I morgon blir det jobb igen och tills dess ska jag sitta här och vänta på min sambo! Han "köpte" sig lite egen-tid ute i verkstaden genom att mocka åt mig. Vet inte om de egentligen lönade sig för honom, men rätt skönt för mig!


Dom två svarta :)


Ogilla!

Jag ogillar starkt sköldlöss! Rent ut sagt hatar sköldlöss, dom är på typ alla mina blommor och är tydligen typ omöjliga att få bort.. Så kvällen har gått ut på att ta bort sånna där små äckliga jävlarna från mina blommor, tro mig jag har MÅNGA blommor :(
Har även kastar bort en hel del av dom tex, alla mina älskade murgrönor. Till å med aleo verorna har dom jävlarna angripit. Usch å blä, kan de inte få gå lite bra nån gång?!

Nog om tråkiga löss.

Glömde bort att skriva igår att jag fått två fiskar av Mirja :) Ser ut som små guldfiskar, fast de inte är guldfiskar. Ja, ni förstod nog. Så nu är de hela tre fiskar i mitt akvarium, en algätare skulle också vara bra. Men sedan är de fullt :)

Annars idag har jag och Fredrik vart iväg med Aska och blivit visade hur man lägger spår. Hon snappade upp spåret coh gick kanske 10 meter, men sedan undrade hon nog varför hon gick efter de spåret. Så nu ska vi träna så hon förstår att de finns något spännande i slutet :)
Så förhoppningsvis imorgon efter att jag jobbat, ska jag och Mirja lägga ett eller två spår var. Ska bli skojj!

Jahaja. God natt!


Snart är det vinter och man får plocka fram pulkan :)

Inte död..

Bara medvetslös! Så då vet ni varför de inte blir mycke skrivit här :) Eller så beror de på att jag inte orkat bra mig!

Så vad har hänt här i livet, joe i förrgår var jag och Birta ute och red med grannarna våra. Trevligt med lite sällskap :) Sedan på kvällen var jag och Aska iväg på hundklubben och tränade, duktig liten hund :P

Igår däremot hände inte mycket alls och idag har jag "hett isär" höbalen (som vi körde in igår). Så förhoppningsvis möglar inte de här höt i alla fall, förr balen tog ju som sagt värme och möglade rätt fint! Sedan har jag tagit ner den sista sommarhagen, väldigt mysigt och varmt när det är blötsnö och is på tråden. Att man aldrig lär sig att göra saker i tid! Men nu är det i alla fall gjort :) 

Vi har även haft Ella hos oss några timmar idag, så hon och Aski-Paski har levt rövaren i stallet. Jäklands va de låten och smäller i boxväggarna när dom kommer igång på riktigt. Men de var två nöjda svarta damer som gick in och sov sedan.

Annars idag har jag haft lite Vinur-mys, hoppade upp och la mig på honom idag när dom åt lunch, varmt och gött i solen de. Tror även han uppskattade de, han är ju sådan lilla Vinur. Birta hon fick jobba lite med dubbla linor i longervolten idag och så börjar hon först att hon ska lyft på hoven när man petar med ridspöet på benet. Kanske vi kan lära oss spansk-skritt i framtiden?

Jahaja, de va väl allt jag hade att säga för denna gång! Hej då!


Min vackra svarta :)

En hel vecka!

Ska jag jobba :) Alltså så ska jag jobba hela denna vecka, faktiskt lite små roligt att jobba. Men så mycket mer lättsammt att vara hemma, hehe :P

Idag har vi även haft grävaren här och de har grävts ner en trumma och upp en annan. Så har de även fixats lite annat, blir nog bra de där. Jag har inte så stor koll på de!

Något trist är att min höbal har tagit värme, så jag har roat mig en bra stund med att luckra upp den och ta bort de som var dåligt. Så nu återstår bara hoppet, hehe! Har jag tur så svalnar de igen och har inte hunnit bli dåligt innan dess.

Ne nu ska jag sova, som sagt jobb i morgon med! God natt :)


Fina lilla Aski :)

Glader :)

Idag har vart en helt okej dag!

Efter en dyster start på dagen vid halv 7, så blev det faktiskt bara bättre och bättre. Så nu känner jag mig riktigt nöjd :) Passade på att rida Birta en stund på ridplanen medans Lea sov, gick aningens bättre än igår kan jag medela!
Igår fick jag hoppa av och gå två gånger tills hon stressade ner lite. Båda gångerna pga hästar som kutade, ena gången i ridskolans hagar. Hon såg inte dom som sprang och andra gången kom det två och red på stigen parallelt med mig, i full fart och halvt om halvt utan kontroll.. Så hon stog på stället och vibrerade och visste inte vart hon skulle tavägen. Visst man ska väl inte hoppa av, men man har ju faktiskt med åren fått lite självbevarelsedrift! 
Idag däremot va största problemet att hon inte är så framåt när man ridet på ridplanen, men de måste ändå vara bättre att rida en kort stund där än att inte rida alls. Jaja, man får ha olika åsikter om de med :P

Sedan var jag och Aska på hundklubben och Lea va med Mirja, va skulle jag göra utan henne? :) Där vi tränade inkallning med störning, bollar hundar och trasor över allt! Men otroligt nog kom Aska som ett skott när jag ropade :D Lagomt nöjd matte då kanske! Sedan blev det lite träning inne i ström också, även de gick riktigt bra!

I morgon däremot nalkas jobb, vilket det gör hela veckan. Kanske man har tur och kommer hem tidigt i morgon så man kan ta sig en uteritt och hoppas på att det går bra! Vi kan i alla fall hoppas på lite mindre galet springande hästar i alla fall, så löser sig resten fint. Hon är rätt söt min ponny, men idag är det Aska som är min stora ljuspunkt :)

God natt!

Samvetet har talat...

Idag efter att jag kom hem från jobbet började de där förbenade samvetet att spöka igen. Slutade med att jag tog mig i kragen och longerade Birta en stund i longervolten. Vilket var uppskattat, då hon busade som bara den. "Rejsade" och bockade som en liten tok :P Visst de blev inte så många minuter, men det blev ju något i alla fall.
Tänkte även att jag skulle prova att lära henne spansk skritt, vi får väl se hur de går. Men de kan ju vara värt ett försök :)

Annars har jag sovit ner Lea ikväll, efter det så diskade jag undan efter maten. Hör och häpna liksom, jag diskade direkt efter maten (nästan direkt i alla fall)! Sedan tog jag och bakade en kokostosca, som faktiskt blev bra! Annars har jag bara lyckats med den en gång innan, fast de gånger jag misslyckats har jag haft ett annat recept i och för sig. Så hädan efter ska jag endast baka kokostoscan efter receptet som finns på resepten.se!

Synd det är så mörkt på kvallarna nu för tiden. Men när snön kommer blir det lite ljusare i alla fall, fast då kan man inte längre rida alla stigarna. Utan man får helt enkelt hålla sig på vägarna där det finns gatulysen!

Nu blir det sängen gott folk! Fredrik ska på utbildning och jag ska vara hemma med lillstumpan. Om vi orkar så kanske vi även tar oss en tripp ner på bvc och babyöppet. Beror helt på väder och vind!

Hej då!

Pinsamt!

Sitter och tittat på american pie the naked mile, så sjukt pinsamt :P

Idag har jag och Lea lekt och haft oss, hälsat på hemma hos mamma och pappa har vi också gjort! Blev middag där, var även iväg och köpte stickor åt min mor. Så blev man ju givetvis lurad att köpa sig lite mer tyg, inte bra. Har hur mycket som helst nu mera :P
Men fint var det, tänkte att det kanske kunde bli någon kudde åt Lea senare i livet. Dödskallar med rosa rosetter, så sött så :) Dock har jag fullt upp med annat nu, så senare i livet är nog sanningen de!

I morgon blir det till att jobba också, gisses vad man blivit bortskämd med att vara hemma. Fast det blir ju några kronor extra och det är ju inte fel direkt! Även fredag blir det jobb och vem vet, vad som händer nästa vecka.

Tänkte även försöka ta mig i kragen och rida lite också, alltid kul när man väl är ute. Men ibland är det lite trögt att komma iväg. Sprang dock lite i hagen tillsammans med Vinur idag, han tycker att de är så himlans kul. Birta däremot sprang lite bakom och undrade nog vad i hela fridens namn det tagit åt oss :P

Sedan har jag fått sjalar av Mirja idag, har tur jag :)

Nu ska jag fortsätta kika på film och vänta på att min älskling kommer hem! Sov gott!


Kan man va stoltare?! Sötaste godingen :)

Idag va de dags!

Lea har idag konstaterat att hon kan gå helt själv! Började med att knata en hel meter, inte illa de inte :)
Men om man försöker få henne att gå, då skrattar hon bara å kryper istället. Ignorerar man henne däremot och låssas som inget alls, då går hon.. Snacka om att man är lurad :P

Annars går livet som vanligt, Aska däremot verkar sakta men säkert få tillbaka gnistan. I alla fall så länge man aktiverar och inte bara går rakt framåt och inte heller går fot någon längre sträcka. För då kommer "roboten" fram! Men vi kämpar vidare :)

Hästarna dom har inte gjort just någe den senaste veckan. Enda som jag gjort är att longera Birta med "gummisodd", tyckte de va knepigt först. Men efter en stund kom en riktigt trevlig låg och fin form!
Ska även planeras in en resa till sundsvall för klinikbesök för Vinur och hämting av ett sto till. Spännande på många sätt och vis..

Jaja, tjat tjat tjat. Fast de är väl därför ni läser :)


Mitt lilla busfrö :)

Sömn?

Är sååå över-reklamerat :P

Inatt så kom Lea på att hon skulle vara vaken från 24.00 - 03.30, ibland är livet härligt :) Sedan vid 07.00 så var det tydligen morgon! Sen så tog vi oss en tripp till östersund och nu sover hon sött som ett barn ska!

Har även köpt mig en ny skottkärra, med två hjul! Får se hur de fungerar, förhoppningsvis bra. Annars blev de ite så mycket inhandlat, bara lite smått å gott. Som typ vinterhandskar åt Lea och en försenad 1års present från oss, lite virke och ja.. Kommer inte ihåg mer än så!

Nu sängen, god natt! 

Trökigt..

Så är de, ibland är det inte så roande livet...

Som just nu, för jag sitter och gör ingenting! Har vart ute och mockat och fixat i stallet redan, Lea sover fortfarande. Vilket jag hoppas hon gör en stund till :) Borde väl egentligen longerat Birta, men jag tror bestämt att jag struntar i de! Kanske i morgon, annars blir de ridning i övermorgon. Beror på hur hurtig jag känner mig :)

Måste även planera in en (egentligen två) sundsvalls resor. Men först måste jag låna mig en fungerande transport!
I morgon väntas vaccination på Lea också, hade jag nästan förträngt =/ Stackarn ska bli stucke i benen igen..

Nu har jag ingen fantasi till vad jag ska skriva längre, så hej då :)


Kurs!

Igår hade vi "ridkurs" här :) Vart väldans trevligt måste jag påstå! Nio ekipage och en massa åskådare! Sedan hade vi kaffe och kakor, samt en supergod lunch.

Tror i alla fall att alla var nöjda efter dagen och fått något att jobba med och mot! Förhoppningarna är att vi ska kunna ha en lika trevlig dag i början av december. Det är i alla fall mitt mål. Så STORT tack till alla som kom och så givetvis till Tina som är en kalasbra instruktör :)

Tyvärr så blev det inga kort knäppta för min del, men jag hoppas att det snart dyker upp några från annat håll!

Idag däremot har jag och Aska vart på kurs. Vilket också gick riktigt bra, vi fick träna på lite annat än vad som var tänkt från början. Både jag och Aska var nöjda med de och som alltid är det trevligt att träffa alla människor som är där!

Nu däremot ska jag ta å slappa riktigt ordentligt, för det har vart en intensiv vecka kan man lugnt säga..

Så god natt.


Jag och lilla Birta :)

Dödligt trött!

Så är de faktiskt, hunnit MASSOR idag. Men det tar på vill jag mena!

I morgon ska sista fixat på planen så vi kan rida ordentligt! Man får väl ha lite översende med att det inte är i toppskick tycker jag. Vi har ju i alla fall någonstans att vara, där det inte kostar något extra :)
Ja vi provar väl hur det går, förhoppingsvis är alla nöjda och glada efter i morgon! Det är i alla fall mina förhoppningar, så vi kan göra om de sedan.

Var ut och red Birta en sväng idag, damen har lite humör alltså! Sedan tog jag mig en promenad med min gamle man. Kan säga att det var uppskattat. Han tycker att han är inte får någon uppmärksamhet längre..

Ne nu må jag sova!

RSS 2.0