1 år

Idag för 1år sedan flyttade min svarta dam hit, detta har vi firat med lite snygga fötter :)




Kolik?

Igår vid intag av hästarna så upptäckte jag att Birta inte mådde bra. Så efter nån timmas vandrande, 3 högar skit och en del diarré så monterades babyvakten i stallet. Bra uppfinning trots allt. Så inatt har de blitt typ ingen sömn och en hel del turer ut för att kolla ponnyn!
Snart nalkas utsläpp av hästar och så är de dax att ringa veterinären för att höra vad man kan göra.. Rart och framförallt billigt med djur...
Men vad gör man inte för de man tycker om!




Framkalla kort

Har suttit idag och kikat vilka kort som skulle ha vart framkallade. Blir väldigt många eftersom vi inte framkallat något alls de senaste 3? åren.. 

Visst kanske inte alla är direkt nödvändiga, men kan väl vara kul i alla fall :)

Dagar som denna saknar jag verkligen sommaren :)

Söt gröt!

Ikväll fick jag de absolut gulligast erbjudande man kan få :) Lea erbjöd mig att sova i hennes säng "mamma du får väldigt gärna sova hos mig". Gullungen tyckte nog jag var tråkig som ville sova hos pappa och inte i hennes gigantiska säng 80*160. Har provat att sova i den själv och de var trångt nog :P




Glass och tända ljus

Gårdagskvällen spenderade jag i soffan med en filt, massa tända ljus och en STOR skål glass. Så tycker jag man får göra när man har feber och är förkyld! 

Som ni nog räknat ut så fick hästarna bara vara igår, dom kommer långt på att vara söta. Så de gick bli en sådan dag igår. Verkar inte bli bättre än en sådan dag idag heller. 

Börjar vara dags att klä av sig lite hår i år med, men inte idag :)




Sjuk?

De va inte igår kan jag meddela! Feber, ont i halsen och snorig. 

Bostade idag med alvedon och sömn så blev de en tripp till ridhuset, Lea fick rida dit och hem och jag en sväng i ridhuset medan hon bygde vulkaner ;) Birta gick helt ok ändå, får till högervarvet men i vänster vill hon trycka sig in i volten och jag lyckas inte hitta rätt balans för att få ordning på de hela. Blir perfekt med träning den 5:e, egentligen hade jag velat att de var tidigare. Men man kan inte få allt här i livet!

Aja, kan konstatera att boosta feber med alvedon är en väldigt kortsiktig lösning och när alvedonen dragit är man som mer död än innan. 

Well, i morgon lär de bli film för hela slanten. Lea har också börjat kraxa och snora då de blir en bra sysselsättning :)




Show och annat!

Helgen har bjudit på show på ridskolan och jubileumsmiddag, klubben fyller 30 år nämligen! Duktiga ryttare och god middag var de :)

Annars har hästarna fått haft lite lugnt, Birta fick lite miljöttäning i fredags i ridhuset, de var lite konstigt att dom körde med vagn i ridhuset med hög musik och krevallstaket framme ;)  

Idag däremot var de inga sådana konstigheter där och båda damerna fick sig ett pass där kroppskontroll hos ryttarna var fokuset :) Roligt att känna att ridlektionen för Sara gav så pass mycket att jobba med! 


Halloween

I lördags gjorde jag och Lea iordning en pumpa :)

Så fint blev de!

Nu på förmiddagen har jag och Lillan vart ute på en tur. Blev någon galopp och en travarttav?! De sker inte ofta och aldrig någonsin frivilligt :P men de blir inte alltid som man tänkt sig, bara göra om och göra rätt ;)



Förändring

Lillan för snart 1år sedan.



Lillan nu :)


Kanske inte den bästa fotograf, men att hon byggt lite massa tycker jag allt syns! 

Idag var vi och tränade i ridhuset på de vi lärde oss i fredags. Mycke av mattes kroppskontroll med andra ord ;) 
Men de tar sig, hon fastnar inte lika mycke i inner tygel i vänster varv när jag tänker till lite! Sen när man börjar bli trött så försöker man få matte ur balans.. Inte så svårt att lyckas med de heller :P Vi kämpar på i alla fall och nu är de vad som räknas i dagsläget!


Träning Sara Ljung

Igår red jag träning för Sara Ljung på båda hästarna. Först ut var Lillan som gick helt ok, vi fick lite nytt att tänka och jobba vidare på. Hur jag ska jobba på volterna / böjda spår genom att flytta henne istället för att parera upp hela tiden. Så hon lär sig hitta sin egen balans. Bra också att få någon som ser vad man gör för tok med kroppen egentligen :)

Jag och Lillan red dessutom i våran nya dressyrsadel första gången sedan vi fick hem den, en globus crincle. Känns bra att ha en sadel som passar ordentligt :)

Sedan var de Birtas tur och hon gick verkligen superbra, nöjd matte. Tränade lite tölt och att hitta balansen mitt över ponnyn i alla gångarter. Att så små saker som placering av axeln eller att slappna av i länden kan göra så stor skillnad. 

Riktigt riktigt kul, så nu hoppas jag att vi får till en ny träning i november och att alla tyckte de var lika kul som mig. Bara träna på nu när man fått lite ny inspiration :)





RSS 2.0