Kvällsnöje och irritation

Igårkväll blev de lite fixande :) 
Så nu är träns och sadelgjordar lite mindre skitiga. Även några schabrak har fått bort lite smuts :) lagom göra när regnet öser ner ute!

Idag däremot har jag konstaterat att jag verkligen ogillar telefontider. Så jag har idag ring ca 35 gånger under 45 minuters tid och alla gånger utom 2 har det vart upptaget. De 2 gånger de inte var upptaget hamnade man efter x antal signaler i ett röstmedelande! Fel å ha lite längre telefontid är 45 minuter kanske..

Tack å hej nu ska jag göra något otroligt tråkigt! Städa..

Ledig dag :)

Idag har jag en ledig dag och har passat på att göra lite roliga saker :)

Lea och jag har gjort en snoddaskaka som vi bjudit mamma/mormor på :) nu kollar vi på Frost och myser. Regnet öser ner och hästarna står inne och mumsar hö. 

Dessutom så har jag lyckats få tag i hö idag och de känns hur skönt som helst. Alltid en tung sten innan man fått den delen ur världen :) skönt!




Piss regn

Inatt har de regnat och regnat och regnat! Finns inget sämre väder än detta regnande när det är kallt ute? Så nu på morgonen fick hästarna komma in och få lite hö och täcken på sig. Birta hade så brottom att komma när jag ropade så hon gick omkull rejält i leran, bara hålla tummarna att det inte blir någe skit av den vurpan sedan. 
Så idag är jag verkligen glad över att jag är hemma och inte ska jobba. 

Men efter regn kommer solsken. 

Igår däremot regnade det inte och hann jag med att rida Birta en sväng i skogen och Lillan ett pass på ridplanen. 
Lea och Vinur förra helgen :)

Sprutor

Alla mina små hjärtan har idag fått varsin spruta med hästinfluensa :) inte direkt avancerade hästar att picka i direkt! Så därför blev de en vilodag idag och förhoppningsvis en skrittur i morgon :)

Natti natt!

Grymt nöjd!

Att efter första arbetsdagen efter semestern få känna sig supernöjd, de ni :)

Inte för att de har med jobbet att göra, men ändå! Har nämligen hängt tillbaka dörren till sadelkammaren ikväll och dr blev riktigt fint :)






Slut på de roliga

Jaha, då var de dags igen efter fem härliga veckor hemma! Känns aningens jobbigt att ta sig upp till klockan 6 i morgon när man spenderat halva dagarna i sängen :P
Well, bara bita ihop och gört ;)

Idag har jag och Lea plockat vinbär och inte så mycke mer än så. Har en riktig tonåring hemma nu och undrar när de ska ge sig, bättre med en trevlig liten flicka vill jag påstå! 

De var nog allt de, dags att dra igen gluggarna. Natti natt! 
Rödvinbärspaj :)

Vinur = bäst!

Vinur har idag vart ute med sin lillmatte :) gick till ridplanen där de provades på lite tölt/ grisepass, lycklig unge! Snacka om totalt underbar häst, man blir så lycklig bara av att titta på honom <3
Tyvärr har jag inte någon bild på ekipaget i den här telefonen, får bli en annan dag.

Annars har jag målat klart min dörr, så nu återstår bara att hänga den på plats! Efter målnigen blev det en tur ut i skogen på lilla Birta, skötte sig fint. Lite oren tölt, men vad kan man begära av den gigantiska kulan? Ett dygn i stora sommarhagen och hon ser åter igen ut som en sprängfylld ballong :P 
Svettigt blev det idag :) 

Lillan får några dagar Off hon, kändes rätt trött efter onsdagens hoppning. Blev en lufs i skogen i torsdags och vila efter de. Kanske blir någonting i morgon, vi får väl se! Ingen nöd går de på damen i alla fall..

Natti natt :)

De tar sig :D

Har målat klart den grå färgen på väggen idag och målat två strykningar på dörren, dörren kommer måsta strykas en gång till i morgon :) 
Sedan är det bara de vita på fodret runt dörren kvar att måla, de är alltid lite gruvsamt med sådan målning! Fast bra blir de!
Ljus grå som sagt, syns inte så väl på kortet men när fodret är målat och dörren på plats... Då ni ;)

Annars idag har jag inte gjort något, hästarna har fått parkera i stora sommarhagen både idag och igår. Tror dom är rätt nöjda att slippa mig :P
Tror Vinur och Lillan ska få äta på gräsplanen i morgon och Birta får återgå till tjockishagen ;)

De var nog allt för mig idag, får se om dörren hänger på plats i morgon! Natti natt :)


Måla :)

Igår grundmålade vi den panelade väggen i stallet och idag har vi dragit första lagret med ljus antikgrå färg. Kommer bli toppen :) 
Har ingen bild från dagens målning, så jag bjuder på lite grundfärg!
 
Annars e de rätt lugnt på torpet, lite ridning och lite slöande, precis som de ska vara :)


John Moore

I fredags for hela lilla familjen och Lillan upp till Lycksele för att vara med på John Moore clinic, eller Fredrik och Lea var på djurparken dom..
Lördagen tyckte jag var rätt så tråkig, alldeles förmåga ekipage ute samtidigt, så de kändes rörigt och inte så givande. Söndagen däremot delades vi in i två grupper så då hann man få lite mer tips och  övningar samt lite mer utrymme! Många av övningarna som var i helgen har jag provat förut och lite glömt bort och inte använt så ofta längre. Bra å påminnas. Överlag en okej helg helt enkelt :)

Nu däremot är vi hemma igen och jag tänker inte göra ett skit idag! 

Tack å hej!




RSS 2.0