Vårkänslor!

Idag har de vart plusgrader och varmt, dock blåst. Men va gör de, de känns som om de vore vår ute :)

Inte har man väl gjort så himlans mycke för de, mest vart inne och fixat.
Skrivit uten massa kort man kan använda sig av när man pluggar. Tur man har duktiga klasskamrater som fixar och donar :) Så nu väntar jag på att det ska dyka upp en skärmaskin, sedan blir de till att plasta in korten så de inte går sönder. Givetvis blir de även plugga, plugga och åter igen plugga!

Så nu ska jag fortsätta att skriva ut lite kort :)

Hej hopp!





Måndag morgon...

Så vad de redan måndag igen!

Idag har vi (jag och Fredik) vart på tippen med en massa skräp. Skoj, skoj eller så inte.
¨
I övrigt har jag jobbat på eftermiddagen, inte så dumt de heller.

Igår kväll däremot satt jag och kikade på ridresor, tänk vad mycke skoj de finns att åka på. Både i sverige och utomlands. Tänk att få sitte och rida dressyr på fina PRE och andalusier.. Ja drömma kan man ju, för pengarna växer inte precis på träd :)
Men nån gång kanske.. Fast inom sverige är de inte så himlans dyrt ändå, bara börja spara!

Ne nu tror jag att jag ska sjunka ner i soffan och tycka lite synd om mig själv, för ont i halsen, hosta och täpt näsa är ju ingen höjdare ändå. Fast de lät nog värre än vad det egentligenär :)

Go natt!


Såhär härligt såg de ut upp hos oss förut, nu ser de lite bättre ut. Men långt ifrån bra ;)


Grilla korv :)

Tjolahopp!

Idag blev de korvgrillning och varma mackor ute tillsammans med svärföräldrarna. Inte så dumt att ha lite utflykt ute på gården heller, lagomt långt att gå ;)

Annars har jag inte gjort nästan nån ting alls, visserligen blev de en halvkroppsmassage. Men de är inte mycke på en hel lång dag de...

Nu däremot sitter jag och väntar på att klockan ska bli "hästinsläpp"  så man kan få gå och sova sedan. Ska ju upp i morgon igen :)

Hej hopp!


Lilla doktor Lea :)

Lastning..

Idag körde vi fram Brunte och gick in och ut.
Birta hon tyckte väl inte de där va nån konst, är ju bara attgå in och ut de. Visst vi stängde aldrig luckan eller så, men lite träning blev de. Vore skoj om man kunde skicka in henne själv i transporten :)

Vinur däremot tyckte att de va riktigt, riktigt onödigt att hålla på å gå fram och tillbaka in i den där. Så han va mest bara sur, förmodligen rätt nöjd över att han slapp åka någonstans dock. Konstaterade att de senast gångerna han åkt transport så har han fått åka lååångt, si sådär 45-50 mil på en och samma dag. Så går de när man ska tur och retur till veterinären!


Birta bus rumpa :)

Abstinensen..

Idag när solen sken och de va varmt och skönt ute, då tog abstinensen över!

Så in i stallet, hämta tränset och ut i hagen. Gissa om Vinur såg lycklig ut när han förstod att han skulle få följa med. Börja jäspa och gapade för bettet, sedan hoppade jag upp barbacka och skrittade i säkert 500 meter allt som allt! Men de va en lycklig Emely och en lycklig Vinur.
Så när jag skulle släppa honom i hagen igen, så ville han inte släppa bettet, visserligen brukar han göra så men ändå! Sötnos till ponny :)

I morgon så hoppas jag på att min sambo ska kunna skotta fram transporten så jag kan last träna lite.

Just ja, jag och Lea har bakat semlor och chokladkakor med jordnötter i idag.

Hej hopp!

Huvudvärk!

Idag har de vart en kaotisk dag.
Började dagen med att Lea hade diaré, mysigt. Så då vill man ju inte lämna på dagis, ringer alltså till pappa som kommer och ska vara barnvakt tills Fredrik slutar. Eftersom jag också skulle jobba. Där sprack de alltså, Fredrik kunde inte sluta i tid idag och pappa var tvungen att fara till jobbet igen.
Så snabba ryck iväg från jobbet hämta mammas bil och åka hem och hämta Lea. Som fick vara hos mormor på hennes jobb, gick ju bra de med. Såg lite kul ut med en 2½åring bland alla stora barnen på matan dock. :)
Inte för att jag vet om en klass 3-4:a var så mycket bättre än dagis, men hallå allt kan inte vara perfekt! Blev ju inte där allt för länge då Fredrik kom och hämtade strax efter lunch.

Så när dagen väl var slut, var huvudvärk ett faktum. For i alla fall på affären och händlade, samt löste ut Vinurs medecin. Väl hemma somnade jag på sängen, skönt vill jag då säga. Fast huvudvärken försvann inte helt, men lite granna.

Nu däremot har jag nyss kommit in från stallet efter att ha mockat och fixat, tagit in dom och pussat lite på dom :) Vinur ska få en omgång medecin igen och förhoppningsvis försvinner hela hans "fläskläpp", stackarn tog nog medecinen rätt hårt. Inte att magen inte pallar utan att han ser hängig och ser lite ful ut i pälsen igen. Min lilla ponny, tänk om han bara kundefå bli frisk och bra igen!

Hej hopp, nu blir de nog sängen :)


Min lilla fina ponny :)


Äppelkaka!

Känns som att man fick bra betyg av Lea på äppelkakan. Först kommer hon och säger "mamma jag vill ha en kaka", snäll som man är får hon de. Strax därefter kommer hon tillbaka "mamma de är äpplen där, jag gillar inte sånna". Så plockar man snällt bort äpplena från äppelkakan, inte hinner man fundera länge innan hon kommer tillbaka och vill inte ha kakan alls. "Jag gillar inte sån".

Väldigt god äppelkaka... :)

Ne nu ska jag glo i lite hästböcker medans damen knaprar på en hårdbrödsmacka med smör på, framför Hello Kitty.

Tjolahopp!

Vips, eller hur..

Så de kan gå, precis när man gjort sig klar och borstat tänderna och allt de dära. Alltså påväg till jobbet, då ropas de från vardagsrummet och Lea har kräkts.. Mysigt, bara att ringa på jobbet och säga att man inte kan komma de!
Men andra ord gick dagen inte riktigt bara vips! Utan rätt långsamt, inte för att hon är grinig eller så. För hon har sovit en hel del och resterande tid har hon suttit i knät eller bredvid mig. Ja givetvis har man väl fått torka lite kräka också, allt som försöker ta sig ner i lilla magen kommer snabbt upp igen. Blåbärsoppa i skinsoffan? Nice va ;)

Har även hunnit med att fixa stallet när damen som, kan som säga att de blåser en hel del. Men som den hästnörd man är, så tänker man: "De blåser nog inte så farligt ifall man håller sig i skogen" :) Skadad för livet, ja vet.
Ni förstår, hästar är som vilken drog som helst. Får man inte rätt mängd blir man på dåligt humör, visst de går säkert med avvänjning även här. Men man kan lika lätt hamna i klistret igen :P 
Knepig  jämförelse,  men fatta poängen :D

Ne kaffe kanske?


Bjuder på ett gamalt kort som får en att längta till lite sommar :)

Gruvsamt..

Kan nån förklara varför de alltid ska vara så gruvsamt att gå på jobbet? Men när man väl är där brukar de gå rätt snabbt, vips så e dagen slut!

Måste även surra med veterinären om Vinurs läpp. Bättre är den, men inte bra. Försökte lösa ut hans medecin i måndags, men då hade dom stängt 15minuterinnan jag kom dit. PÅ tisdaagen va vi i Ösd och på de apoteket fanns inte den medecinen. Sedan for jag till Sollefteå och Fredrik hann väl inte lösa ut den. Idag tog vi oss inte på byn heller. Så får väl försöka lösa ut den i morgon och sedan får vi se hur de går:)

Insåg även idag när jag och Lea va i hagen att Birta seriöst måste banta, sagt och gjort. Nu blir de hårda bud!

Bara för att, så måste jag nämna att jag och min syster följde med vår mor på yoga i lördags. De va betydligt jobbigare än vad jag trodde. Men nu har man ju provat på de också :) Får se vilket humör man har nästa lördag, kanske man ska plåga sig lite till?

För stunden satt jag även och kikade på stallinredningar, tänk om man hade råd att byta ut alla träplank i stallet mot snygga i plast som inte drar åt sig en massa snusk och dessutom är smidiga att rengöra. Sedan vore de inte helt fel med svarta galler med lite kruseduller på.. Ujuj..



Lilla stumpan :)

Bota lite abstinens :)

De är inte allt för ofta som det uppdateras här inte. Men nu så..

Halva denna vecka har jag i alla fall tillbringat hemma hos min syster och hennes man. Vart riktigt skoj, masserat lite, surrat en massa dynga och dessutom vart och ridit! Så för ungefär några minuter var ridabstinensen inte så stor, men den blev ju tyvärr ännu värre efter de! 
Så nu har man tillbringat måååånga timmar IGEN med att kolla anonser, men troligtvis har jag ingen plats att ha någon fler häst på! Men titta måste man väl få göra i alla fall...

Fick i alla fall provrida två kallblod, så då ångrar man ju att man inte köpte ett sådant när man hade chansen att göra de.  Men min sambo är ju inne på att vi ska ha ett kallblod sedan också, så vad vet man vad livet har i bakfickan åt en?

Som livet i övrigt ser ut så är planen att Birta ska få åka till veterinären i maj när vägarna blivit bar! Så får man hålla tummar och tår för henne då.

Måste även inflika att Vinurs läpp ser betydligt mycket bättre ut!

Om vi då bortser från alla dessa hästar som virvlar runt i mitt huvud för jämnan så är allt bara bra, försöker plugga så gott de går. Motivationen är väl kanske inte alltid på topp, men vad gör de?
Lea har vart inpå ägg-provikation och som förväntat gick de alldeles utmärkt! Så nu ska vi börja introducera ägg hemma också. Blir bra de.


Härlig vinter bild :)


Gärde Gård - massage och friskvård

Så sant som de va sagt!

Om någon är intresserad av att boka in en massage är det bara att höra av sig :)
Hel- eller halvkropp är vad som erbjuds för stunden!

Denna vecka har vart en lugn vecka, vilket har vart behövligt efter förra veckan.
Sedan så måste man ju ladda inför nästa vecka också, blir jobb mån eftermiddag. Östersund på äggprovaktion på tisdag och förmodligen direkt därifrån till Sollefteå och min storasyster :) Sedan tjejkväll med massage på onsdag och hästeri på torsdag och sedan hemfärd på fredag. Lät väl som en bra vecka tycker jag!

I övrigt så går Vinur på medicin, han har en svullen läpp och får då inflamationshämande mot de. Hoppas svullnaden försvinner, annars blir de ett besök hos veterinären. Tycker att jag borde få lite medvind snart!



Man ser till och med på bilden att han har en rejäl läpp, min lilla bebis :/

RSS 2.0