Julklapp?!

Gissa vilken härlig julklapp man fick av lilla Birta då? Om inte en heltrasig vinterhage, knäckt 3 stolpar och en massa isolatorer och så toppar vi de med tråd överallt.. Härligt i 26minusgrader! God Jul matte?!
Resultat; en varm och lite gallig kota i höger fram och en svullen has på höger bak med två små skrubbsår! Jippie!! Tur hon är söt :)

Förutom den härliga juklappen så har jag fått massor av andra fina saker :) Fått det jag önskat mig och lite till! Grep, vindtät mössa, bakplåtspapper som går att "återanvända", presentkort och många andra små bra saker. Tusen tack!

Dagens väder har i alla fall vart bra, tog sparken med Aska framför ner till mamma och pappa. Fredrik och Lea tog bilen :) Sedan har vi ätit middag hos svärföräldrarna, gott gott.. Knepigt med julmat, man tycker att man inte ätit någe, bara lite av varje. Tydligen blir de mycke tillsammans för man blir proppmätt!

Nu blir de mys med den bästa och sen sova gott :)


Birta förra vinter :)

Hästar!!!

Kan man annat än att älska dessa otroliga djur?!

Ikväll i "värmen" (-24grader) tog jag och Flauta och promenerade bort till ridhuset för ett kortare pass. Började rätt bra, lösgörande i skritt och trav på volt. Blev rätt lätt och fin i handen, sedan skulle vi prova tölten. Mindre bra, huvudet rakt upp och blev stark som bara den. Så tillbaka till det lösgörande arbetet i skritt och trav på åttvolt, sedan efter lite jobb där valde hon själv tölten och gissa vad?! Helt lös och fin i handen och klockren tölt på åttvolt. Dessutom toppade vi de med en näst intill perfekt form! Kan man bli mer än lycklig?! Hoppade av med ett stort smile på läpparna medans jag konstaterade att de nog bara fanns två stora fel på henne.

Nummer ett: Hon är dräktig.
Nummer två: Hon är inte min.

Fast de kanske är tur ändå, vad vet jag? Ett annat faktum är i alla fall att de är roligt att rida i ridhus ibland, kul att själv se i speglarna hur hästen går. Sedan får man en riktig syn på sin egen sits, så tacka vet jag speglar :)

Birta hon har fått en kortare vila, då hon verkade lite hängig en dag. Så lite vila i denna kyla skadar nog inte! Vinur han bara står och är han, fick inte komma på den tid vi hade hos veterinären. Tydligen förmycke jobb just nu och då prioriteras man bort, så jag ska ringa dit igen i början av januari och förhoppningsvis få en ny tid. Vill ju som komma till "rätt" veterinär, tycker att de är tillräckligt dyrt som de är. Så jag anser att om man ska betala så mycket borde man få komma till den veterinär som rekomenderas av i stort sett alla! Men man kanske är gnällig? Fast de stuntar jag i, så de så :)

Nog tjatat óm hästarna eller vad säger ni?

Annars är livet helt okej, lite väl kallt enligt mitt tycke. Lea växer så det knakar och snart är det julafton, med allt vad det innebär...

Go natt för ikväll!


Önskar så innerligt att denna underbara häst ska bli bra i benen igen! En fröjd att både rida och titta på :)

Länge sedan...

Har inte haft någon ork att skriva här på sistonde.. Kanske blir bättre sen? :P

Va händer i livet då, jor inte mycke tänkte jag säga. Rider när de inte är alldeles för kallt, jobbar ibland och roar dagarna mest med att elda och leka! Idag är det storm ute i stort sett, trist att de alltid ska blåsa fort det inte är 20 minurgrader =/ Men, men.. Inget att göra något åt!

Funderar starkt på att köpa ett ridhuskort för resterande december och för januari, så man kan rida utan att kanske frysa ihjäl. Får springa bort och springa hem :P
För det verkar ju inte som om de ska bli någe varmare framöver precis..

Nu är det även bara en vecka kvar till julafton, inte handlat alla julklappar. Men de är väl som vanligt de, vet inte riktigt vad jag ska köpa heller.

Lea har precis somnat för dagens tupplur, att de ska vara så svårt att sova inne? Ute somnar hon på 5 minuter och inne tar de en timma. Knasigt, men är man van å sova ute så är man. Fast eftersom det blåser som bara den just nu så blev de inne sömn idag..

Knepigt inlägg de vart idag. Ha de! 

Shit...

Vilket uselt humör man vart på idag alltså. Borde kanske låst in sig på ett rum å bara suttit där istället.. Vansinnesutbrott på stackars Aska, men efter att ha sagt till 100ggr (känndes de som) och hon fortfarande inte hör. Då kokar de ju över!

De andra stackarna som jag bor ihop med har nog tyckt jag vart en äkta bitter, ja ni vet :P
Hästarna har fått stå i sin hage och sett fina ut idag. Förmodligen blir de så i morgon och övermorgon också, då Fredrik jobbar. Men man ska väl inte ha dåligt samvete för de.. Tröstar mig med att jag och älsklingen ska ut och rida ihop i helgen. Han ska få en "ridlektion" på lördagen och på söndagen då blir de ut och rida :) Bara hoppas det inte är storm och 20minus, för då blir de inget av!

För att kompensera mitt usla humör idag, så har jag roat kvällen med att städa. Mindre kul med behövligt, satt upp julstjärnan i köket, diskat och fixat.
Slängt ut Askas bur, snacka om att hon såg snopen ut :) Men om allt gå som jag tänkt mig ska de bli en fin bia-bädd där till jul istället. Hon har ju växt upp vid de här laget och behöver ju ingen bur, stora tjejen. Hehe :)

En söt sak va i alla fall att Lea somnade med armarna runt sin apa ikväll, sötnösen min. Hon är allt för underbar min prinsessa. Vad vore livet utan henne? <3

Ne nu tror jag att ja ska ta å göra ingenting ett tag innan sängen ropar, ha de!


Baka, baka liten kaka :)

Vilken dag eller något ditåt!

Hästarna hade skött sig fin fint inatt, till och med Birta. KORS I TAKET !!

Hade tänkt fara på en ridtur med en eller båda kusarna idag, men vi fick främande och sådär. Så det blev som inte mycket av med de!

Istället tog jag och bakade lite godis och lussebullar :) Medans lussedegan jäste passade jag på att jobba Flauta i volten, duktig dam de.
Är så himlans bra att hålla till i volten nu på kvällen då vi fixat dit lite provisoriskt lyse. Trodde att de skulle lysa lite över ridplanen också, men tyvärr gjorde de inte de. Fast man får väl helt enkelt rida där när de är ljust.

Hoppas att jag ska få planen skottad i morgon, hade som velat jobba lite där med damerna. Men i morgon ska de tydligen blir lite varmare ute och då kanske traktorn vill vara med?! Så ska den få stå på laddning inatt, batteriet alltså..

Näe nu är jag trött å tänker sova.. Ni får en bild på Flauta från kvällens pass!


Inte så lätt å knäppa med en kass kamera :)

Pulka :D

Visst berättade jag att vi fått skaklarna som vi beställt? Idag tog vi oss en provtur, tyvärr hade vi inte rätta selen. Men de gick rätt bra ändå :) Skulle vilja ha en riktigt loksele till Aska, men har inte hittat någon som sett riktigt bra ut och till rätt pris. Så man kanske ska fråga grannen om man får köpa hans.. Fast där lär man ju gå bet!


Pulkan provas inne i värmen...


Den funkar fint även i 17minusgrader :)

Igår blev det inte skrivit något här alls, men jag kom iväg på en härlig ridtur med Birta i alla fall. Allt fungerade ritkigt fint, sidvärtsrörelserna också. Hon är bra rolig att sitta på :) Skulle egentligen rida Flauta efter middagen också, men det blev inte av. Lagom matkoma efter lite köttfärslimpa och pärer! Men jag ska väl försöka ta mig i kragen och rida damen nu kanske? Vi får väl se..

Hej svejs :)

Antarktis?

Nej då, bara norrland =/

Attans vad kallt de vart idag och i förrgår som de va så fint (tror de va förr går i alla fall). Minus 9 och strålande solsken. Givetvis jobbade ju Fredrik då, så inte vart de någon ridning av inte..

Idag däremot hade jag hovslagaren på Vinur och Flauta. Vinur fick ha dom skorna han hade på sig en gång till, traktbrodd och utan sulor. Flauta fick nya fina skor, dock med endast traktbrodd då vi inte hade några skor med 4 broddhål. Men då fick hon istället sulor, bagagnade bak och nya i fram. Varför slösa när man kan spara ;)

Hade även bokat in ridning efter hovslagaren, men de va rätt jäkla kallt. Så jag avstog, alltså är det 4:e dagen utan att rida :( Igår va jag helt slut i huvudet efter att ha jobbat och tisdag och onsdag jobabde Fredrik och då blev de inte heller något. Så jag HOPPAS på vackert och aningens mindre kallt imorgon, vill som ut och leka med Birta-bus! Sedan vill vi ju prova dojjerna säger Flauta.

Men istället för ridning blev det en tur på dollar och så var vi på ICA och hämtade ut mitt paket. Så äntligen har mina skaklar och ryggstödet till pulkan kommit. Ännu en anledning till vackert väder :P

Nu däremot tänker jag äta god ungsstekt lax och pärer med kall sås till. Gatt!

Hej då!


Aski-Paski med valptänderna framme :P

RSS 2.0