Testa och träna!

Har provat ett nytt sätt att göra halsband på, har inte bestämt mig för om jag tycker de blev bra eller inte. Men på de viset kan man få till helstryp och lite tunnare halsband. I vilket fall så behöver jag träna lite till för att de ska kunna bli riktigt bra :)

Va tror vi? 

Ställa om klockan

Vilket jäkla påhitt! De enda de medför är att man måste försöka förskjuta fungerande rutiner, onödigt tycker jag!

Men nu ligger vi här och ska sova i alla fall, får väl se hur natten kommer bli 😊

Haft en bra dag och Lea är riktigt nöjd, både farmor och farfar och mormor och morfar har vart hit idag. 

Nu hoppas vi på bra väder i morgon så man kan hitta på något kul. Natti natt 💤


Lyckligt lottad

Dagar som denna när saker inte blir som man tänkt sig inser man att det är tur att man har bra och snälla människor runt sig :) hästarna har fått rent och fint tack vare mina stallkompisar, stort tack! 

Lyckligt vis är Lea pigg som en mört igen, så jag är tveksam till att de var magsjuka eller så hade hon bara en jäkla tur att inte bli sämre än så :) 

Idag har detta vart en riktig gladskit stundvis och flinat med hela ansiktet :D


Magsjuka

De verkar inte bättre än att Lea fått magsjuka, strålande solsken och ingen blåst ute. Känns verkligen perfekt 😢
Bara hålla alla tummar och tår att inte Lisa blir sjuk också. I så fall har hon haft både rejäl förkylning och magsjuka innan hon ens blivit 2 månader! 

Ibland känns de inte helt rättvist 😢

God morgon

Igen... För fjärde gången denna natt, suck.

Så nu är frukosten uppäten och jag är trött, trött, trött. Fel å prutta och bajsa i sömnen utan att vakna och vara jätteledsen! Jaja, har trots allt vart några bra nätter innan denna också. 

Mina vetenskapsmän är i alla fall inlämnade, inte för att Marie Curie är en man dock 😜 ett av 7 kapitel avklarat! 



Studera

Märks att de var länge sedan man doppade näsan i en relativt ointressant bok för satt göra uppgifter av olika slag..  Men de tar sig och jag har nu skrivit om Thomas Edison och börjat skriva on Isaac Newton, vem den tredje blir återstår att se. 
När dessa vetenskapsmän är klara ska jag grotta ner mig i steady state teorin, spännande värre 😉

Knepigt att de kan vara så intressant med muskler, skelett och annat inom anatomi när jordens historia inte lockar alls!

Inget roligt har gjort med hästarna idag heller utan höpackning var de som blev idag, så nu är de gjort ända tills på måndag 😊 förutom kostnaderna som hästar för med sig så måste höpackning vara de tråkigaste. 

Tänkas att dessa två är mina ❤️


Lycklig blir man ibland

Ja ibland krävs de inte allt förmycke för att man ska bli lite lycklig! Igår när jag skulle hämta Lillan för en promenad (blev inget ridhus) då stod hon längst bort i hagen och när hon såg mig så kom hon direkt gående emot mig, till å med snabbare än Vinur var hon😊
Så väl ute ur hagen blev de som sagt en promenad, raskt tempo uppför lindbergsbacken. Bra för min kondis de 😜 sedan blev de en kort liten promenad med Vinur i sällskap med, ja rätt gissat, Mirja å Ella!

Lyckades även göra en broccolipaj igår till middag, gott enligt mig och Fredrik. Fick inte samma svar från Lea såklart som petade ut broccolin och lämnade resterande delar..






Kväll

Sitter i sängen med en sovande prutt i knät. Väck inte den björn som sover känns som ett bra uttryck...

Blev en promenad i skogen med Lillan ikväll tillsammans med Mirja och Ella. Halt var de bitvis och min stackars häst halkade omkull 😳 första gången jag vart med om att de hänt! Gick som tur va bara bra, men ändå.

Kanske tar mig till ridhuset för lite markarbete i morgon. Vore inte dumt om jag kan lyckas med de! 

Har även konstaterat att jag ska bygga mig lite roliga miljöträningssaker 😇

Bjuder på en bild av lilla Lisa ❤️

Föreläsning och miljöträning

Igår var jag och Mirja iväg på föreläsning om kost och träning, var en helt ok timma. När vi kom därifrån blev det en promenad i blåst och regn med häst och hund. Lillan såg spöken i mörkret, känns som att mörkerträning vore en bra idé. 

Idag däremot regnar de inte men givet så blåser de! Vinur fick följa med ut på barnvagnspromenad på förmiddagen och till lunchen knöt jag fast en ikeapåse i ett träd i hagen. Givet placerade jag en stor hötuss bredvid så dom har haft rätt jobbigt med att äta idag 😇 tillslut så insåg dom att maten gick att äta i alla fall. Påsen kommer förresten att bo kvar i hagen tills dom vant sig 😜

Hoppas komma ut på en promenad i kväll med, får se om jag lyckas! 

Igår fick vi förresten våra fönster insatta i utbyggnaden, blev hur bra som helst!!

Ett smakprov 😃


Pysselkompis 😊

Har fått en riktig pysselkompis idag :) 

Själv har jag gjort ett till halsband i grönt och reflex samt påbörjat ett nytt som blir lika Ellas :)




Slut som artist!

Efter gårdagen sov alla brudar här hemma redan vid 20.00. För att kliva upp vid 6 och vara på 4års kalas halva dagen och försöka få någon ordning resten av dagen, de gör en verkligen slut när man ska vara vaken flera gånger varje natt! 
Men roligt hade ungarna på kalaset och trevligt hade vi vuxna. Lagom stort kalas :)

Så eftersom vi skulle iväg på kalas igår så fick Fredrik ta Renaulten till jobbet och vi tog Audin. Sammanfattningen jag fick om Renaulten var att den blev som Vinur när han ser en soptunna så fort de blev isigt 😜 som om Vinur inte vore helt styrbar då 😇

Trots att knoppen var trött igår så lyckades jag knåpa ihop ett halsband till Ella! Så här blev resultatet.





Olika dagar

Tror jag blir snurrig av alla dagar det är olika evenemang, visst att de är bra att uppmärksamma saker som tex att alla är olika "rocka sockorna". Men när det är något nästan varje dag så tycker jag att de tappar lite effekt. Vad tycker ni?

Nåja, nu ska jag mysa med Lea och Lisa. Det är ju trots allt lördag med godis och allt som hör till 😊
Lea gjorde ett eget armband igår :)

Ridhuset

Tog idag med mig hela familjen till ridhuset när jag skulle träna Lillan. Blev lite longering mellan sockerbitar, över bommar och runt konor. Fröken skötte sig fint med endast några krumsprång 😊
Jobbigast var nog hemvägen då Lea gick i diket och Fredrik med barnvagnen bakom oss. Svårt att koncentrera sig på att knata framåt då..

I helgen blir de dock ingen hästträning då Fredrik jobbar. Så istället jobbar vi på att få lite sömn i kroppen, vilket känns som att de kommer gå si sådär då Lisa verkar ha jobbigt med magen nu 😕
Dagens efterrätt, smothie :)



Morgonfunderingar

Nyss passerade en helikopter precis ovan vårat hustak och alla som vart här vet att vinterdagarna ligger precis bredvid huset, men hästarna brydde sig inte ett dugg :) tryggt i hagen tydligen! 

Sitter i alla fall och äter frukost och funderar över att införskaffa ett litet växthus. Sambon påstår att vi ska bygga ett men jag undrar när de ska hinnas ske?! Skulle säkert bli snyggt av gamla fönster (som vi har massor av) men som sagt när...

Nåja, dax å göra något vettigt kanske 😜

Paracorden som kom igår!

Promenad

Ikväll blev de en promenad med Lillan bort till ridhuset och tillbaka. Sällskap fick vi också av Mirja och Ella :)

Lillan tyckte att skidåkarna var superläskiga så de var ett högre tempo hemåt.. Aja, blir väl mindre läskigt för varje gång kanske?

Annars har det blitt en tripp på försäkringskassan och så har min NK2 bok kommit. Jippie eller någe? Förutom boken så fick jag hem lite mer paracord och spännen idag, lite roligare de ;)

Husets flickor :)


Halsband

Så var de orange/svarta halsbandet klart :) tycker själv att de vart riktigt snyggt! 
Va säger ni? :)

Tidiga mornar

Happ då var vi vakna igen då. Lisa har dock somna om i vagnen, Lea och jag kollar på Skrållan. Till filmen blir de kaffe för denna otroligt pigga mamma 😴

Nyss kollade jag ut genom fönstret i vardagsrummet och fick se en riktigt stor rådjursbock som sprang förbi. En liten stund senare kom en jakthund i samma spår, undra hur de kommer gå..?

Till något helt annat, i förrgår var vi på BVC igen och vägde å mätte. Lisa väger nästan 5kg nu, inte undra på att hon börjar kännas tung 😜




Klockan och åttan

Igår var Lillan lite mer på jorden och jag jobbade lite med att skicka henne i en åtta och även gjorde vi en övning som jag kallar klockan. Märktes att hon hade lite mindre överskott :P
Även Vinur fick komma ut några minuter och tänka i åttan-övningen, de tyckte han var skoj!

Idag däremot har båda två fått fötterna fixade av bästa hovslagaren och Lillan fick komma ut på en promenad som vi bakade in lite tankejobb i :) skönt att komma igång lite trots att motivationen inte vart på topp sedan Birta försvann. Men den blir nog de så småning om!






Gör om gör rätt..

Typiskt att man upptäcker att snörena inte ska räcka när man nästan e klar.. Bara göra om!


Helt ok resultat ändå. Någon som e sugen på ett halvstryp? :)

Finns även i svart och grönt :)


Mys

Trots lite sömn och att man ser ut som hej kom å hjälp mig så är livet bra mysigt ibland 😊



Hela registret

Woho, överskottsenergin! Har jobbat Lillan på lina idag, longering och skickat runt i en åtta. Snacka om att damen visade vad hon kunde. Stå på bakbenen, bocka, slå bakut och rejsa.. Tur man stod på backen och inte satt där uppe för då hade jag nog suttit på backen rätt snabbt! 

Känns som en bra idé att köra arbete från marken ett tag innan de är dags att rida igen. 

För utom hästeri har Lea fått träna på å cykla, så vi har höjt upp stödhjulen och så har vi grillat korv :) 



Stor och liten :)

Vår?

Vilket suveränt väder vi haft idag :D 

Började dagen med en promenad med vagnen direkt efter frukost i solen. Vid lunch blev de korvgrillning ute på gården plus att Vinur blev några kilo hår fattigare, shit va han tappar 😐
Innan middagen hann jag med en liten tupplur i soffan och så gjordes stallet. Även Lillan fick sig lite kärlek och hårvård, så nu ser hon inte ut som ett troll i manen längre!

Hästpyssel är som balsam för själen  ❤️

Nu däremot sover båda töserna, sambon dammsuger köket och jag ligger i sängen med Melodifestivalen på tvn. Får se om jag lyckas se hela programmet ikväll då 😜


Inte kort från idag men mina hårbollar är de ändå 😊

Paracod

Fick mitt paket med paracod idag, så nu har man lite å pyssla med :)

10x30meter

Stor mage?!

Av barn får man höra sanningen...

Så Lea klappar mig på magen men kommentaren "Mamma varför har du så stor mage?!". Va ska man säga, skratta eller gråta 😜

Pyssel med gummisnoddar :)


400kr fattigare

Gisses, 400kr för en bok som inte ens är rolig.. Men nu har jag beställt en naturkunskap 2 bok, så då blir de pluggning framöver. Ska man någon gång i framtiden komma in på högskola så är tyvärr den kursen väldigt nödvändig! Inte för att jag vet vad, om och när de kan bli. 



De här med sömn

Förstår inte hur lite en bebis tydligen behöver sova?! Sömnbrist, jajjemen! Sen att somna själv är tydligen en total omöjlighet, undra vad man gjort för ont egentligen...

Sömnbrist eller inte så går ju dagarna i alla fall. Hästarna skiter och äter precis lika mycket vare sig man e pigg eller inte :) 

Igår kom i alla fall Mirja förbi och stekte korv och läste godnattsaga för Lea, guld värt! Fick även ett par vantar till Lisa som Mirjas mamma stickat, passade perfekt :)



God natt


Mina flickor ❤️

Bra natt :)

Glömde skriva i förrgår att Lisa blev 1 månad och dessutom missade jag Melodifestivalen eftersom jag somnade 😐

Inatt har i alla fall vart en helt ok natt, Lisa vaknade halv 1 och vid halv 5 och sedan vid halv 8 och då är de ju som dags å kliva upp i vilket fall! Sedan har hon badat nu på förmiddagen och storasyster hon har vart en sväng på dagis hon :)

Själv har jag fixat stallet och så har Fredrik börjat filura hur man ska göra foderlådor till hagen. Tänkte oss pallkragar men man måste sätta något på kanterna så dom inte äter upp lådorna på en gång, jäkla bävrar till hästar ;)

Ser fram emot fredag i alla fall, då ska jag en sväng till ridhuset och titta på träningar hade jag tänkt mig. Får väl se om jag lyckas!




Melodifestivalen!

Ikväll ska jag äta chips och titta på Melodifestivalen :)
Inte för att de brukar vara bra direkt men man ska helt enkelt ha sett de!

Så där ser framsidan av huset ut just nu också. Vi ska inte ha en brun dörr, den sitter där provisoriskt. Den rätta dörren är inte färdigmålad utan spröjsen ska fixas och glasrutan sättas in! De kommer bli så bra när de är klart såhär :D


Flytt

Då har en av våra familjemedlemmar flyttat idag. Så nu kan jag med gott samvete plocka bort akvariet och önska svärdfisken ett lyckligt liv i de nya hemmet ;)

I övrigt så har Lea vart hos farmor och farfar idag. De vankades knivskola och så skulle hon sova över där i natt också.  Går ingen nöd på den fröken inte!

Jag och Fredrik har promenerat med Lisa i vagnen, skönt att hon är lite piggare så hon kan ligga på rygg och sova i vagnen. Fredrik har även panerat klart framsidan på utbyggnaden idag, blir fint :) 

Nu däremot sitter jag i soffan med en sovande Lisa i knät och håller tummarna att hon ska sova bra inatt. Natten som var spenderades mest i vaket tillstånd och de blir som så jobbigt om de är många sånna nätter i rad. 
Bild från gårdagens grillning :)

Strålande väder

Dagen har bjudit på ett strålande väder och jag har spenderat hela långa dagen inomhus! Spännande värre..

Vill inte gärna packa ner en snorig unge som har jobbigt att andas när hon ligger på rygg i en vagn precis. Har inte ens fixat stallet idag för de gjorde Fredrik och Lea när dom var ute innan middagen. Så nu vill jag ha bort den här förkylningen, kunde man byta hade jag lätt tagit förkylningen själv istället. 

Så för att sammanfatta dagen, jag är inte gjord för att vara inne och inte göra något alls... 

Lite band med frostmotiv, undra vad för spännande jag ska göra av dessa :) återstår att se!


Hår i mängder!

Nu märks de att de nalkas vår ute, Vinur tappar mängder med hår. Så efter att jag och stallhjälpen Lea mockat och gjort klart i stallet så drog jag av honom en massa hår ute i hagen medan Lea byggde en snögubbe :)

Hade hoppats att Lisa skulle bli lite piggare snart så vi kan gå ut och sova i vagnen och göra lite roligare saker. Lillans man hade som behövt sig en omgång med borsten och pälsglansen! 
Hårbollen 😁

Fortsatt tussig

Känns att nätterna blir långa när näsan e full med snor 😕 så i morse när jag släppte ut hästarna var de rätt skönt att mocka på en gång, en lugn stund och så behöver man inte fundera på när man ska göra de sedan idag!

Igår var jag och Lea ner på folketshus på "må bra dagen". Roligt intiativ, bara hoppas de blir fler gånger och att man då har friska barn samt inte ammar. Då kan man hinna med att se föreläsningarna också! Gjorde i alla fall en scanning? Eller vad de kallas.. Normal mängd muskelmassa, normalt BMI och förmycke fett. Även midjemåttet var på gränsen och får inte öka. Roligt att kolla men inget otippat resultat då jag för 3 veckor sedan hade en fotboll till mage ;)
Mina förhoppningar är väl att få på mig mina byxor igen så man slipper köpa nya kläder!


 
Blev även väldigt sugen på att börja jobba lite smått när man såg alla hurtiga människor igår. Får nog vänta ett tag till, får se hur länge dock :)

RSS 2.0