Allt över 37grader..

Är långt ifrån roligt att ha med att göra!

Jaja, i torsdags blev det en tripp till Birsta. Inhandlade en säkerhetsväst, en ny säng och bokhylla åt Lea, ett "skrivbord" och några fiskar. Visst blev nog fler småsaker, men jag grämer mig åt att jag inte köpte skorna jag provade 249kr och 20% rabatt på de, är ju för bövelen ingenting! Men jag blev väl helt enkelt för snål för stunden, idiotiskt just nu..

Väl hemma konstaterade jag att feber va de jag kom hem med, var lääänge sedan jag va sjuk. Så egentligen ska jag inte klaga, men feber av allt jävligt (och ont i halsen, men de kan jag leva med) är inte kul! Man blir som ett kolli, ont i kroppen och ont i skallen óch värst av allt, orkeslös! Men idag är det lördag och febern tänkte tydligen inte ta helg.

Idag däremot har jag och Ipren haft en rätt bra dag, sambon på jobbet. Så jag och Lea har mockat i stallet, hon har ridit på Vinur upp till vägen en sväng och vi har myst en hel massa :) Tror hon vart trött idag, trots att vi låg i sängen ända till klockan nio i morse. Inte för att hon sov till nio, men vilade i alla fall från halv 8. 
Så har vi kikat på film idag, byggt pussel och spelat memory. Vilket vi aldrig gjort förut, men med bara ca 5 par så gick de helt okej för att vara första gången. Men viktigast av allt, hon tyckte de va roligt!

Jahapp, i morgon så kommer pappsen (annars blir jag nog rätt sur) och fixar till runt fönstret i boxen. Den måste som vara klar på måndag, annars blir de som besvärligt. Jaja, framförhållning e inte min grej :P

Nu däremot sitter jag och väntar på att klockan ska bli efter nio, så jag kan gå ut och ta in hästarna. Trött som bara den är jag, som tur är har jag massa choklad som kan hålla mig vaken i sisådär 1h till.

Go natt gott folk!


Fina tjejen i tomteklänning :)

Vilken dag!

Idag tror jag inte jag kunnat göra så mycke mer. Har jobbat, där jag dessutom åkte 5km på skidor. De va inte igår vill jag säga!
Blev sedan en rask promenad hem och sedan for vi iväg med en dålig höbal till tippen. När vi ändå var i farten for vi iväg och hämtade 23säckar med spån. Gissar på att de kommer gå några extra säckar till att fylla upp en till box :)

Lagom trött blev man och middagen fick bli sill och potatis med kokta ägg till. Fanns ingen ork till mer än så!

Men eftersom man har sina underbara små hästar, så ska dom ju även skötas. Så ut till stallet, mocka och fixa. Känns bara så skönt när man får slänga in en massa nytt å fint spån i boxarna :)

Igår så blev de även en massa häst relaterat gjort. Fixade bland annat till hagarna så dom är i bra skick efter vinterns enorma mängd snö!

Så kommer vi till morgon dagen :D Då de förmodligen bär av till sundsvall, ifall inget allvarligt händer! Ska bli skoj att åka och handla, hämta hem min sadel. Den kanske kan komma till användning, annars så kanske de finns någon som vill köpa den för en billig slant? :)

I övrig börjar man ju bli lite nervös lagd av sig och funderar över hur de kommer att gå! Nu tänker jag däremot återgå till att läsa min bok. Hej hopp :)

Va va de jag sa?!

Haha, fick mig ett gott skratt idag i alla fall och ända tankan jag hade va "Va va de jag sa?". Så klockrent, kunde inte ha haft mer rätt :)

Jahapp, va ha denna dag bjudit på då? Joe, jobb! Skönt med en kortdag på jobbet, han man hämta Lea innan klockan 14. Så somnade hon i vagnen påväg hem, så väl hemma fick man göra stallet i lugn och ro! Hann även kratta ur lite hö/skit ut ena hagen och börja luckra upp snön där. Kanske med lite tur att de tinar bort lite snabbt!
Gick även en sväng runt andra hagen och drog upp nedersta tråden, gissa om den är efterlängtad :) Snart är de SOMMAR!!

Sedan efter en massa jobb ute väckte jag lilla damen, lyckades även få dricka en kopp kaffe innan jag väckte damen. Härligt nog har hon vart strålande humör sedan hon vaknade och åt till och med maten jag lagade. Även fast de va en pastasås, just de där med sås brukar ju inte gå hem. Fast inget kan nog vara värre än blodpudding :D

Ne nu tänker jag gå upp och sjunka ner i enbok tills de är dax att fixa de sista i stallet och ta in ponnysarn! Kanske egentligen är taskigt att säga ponnysarna, Harry hör ju inte direkt till den kategorin. Men, men han e söt som en ponny i alla fall :)

Med lite tur kanske sambon kommer hem innan jag somnat ikväll också, fast de är inte så troligt precis. Hej hopp :)

Pälsbollar!

Igår när jag tog in hästarna passade jag på att dra av dom de värsta med svettskrapan.. Gisses va mycke päls de finns på dom, blir lika imponerad varje gång :)

Jag som skulla åka skidor med jobbet i morgon, men de verkar skita sig. Sambon for på jobbet med bilen, snacka om miss i planeringen. För att han skulle jobba de hade jag förträngt.
Sedan tänkte jag, de kanske går att få någon att svänga ner och hämta dom på vägen. Men tror ni jag hittar pjäxorna? Näe, dom vet ajg inte vart dom hamnade när vi slängde ut allt från rumen uppe. Dom ligger väl förmodligen under MASSOR av saker i hallen uppe.. Gick som bra för mig!

Nu ska jag kika lite till på antikrundan och sedan sova, go natt!!

Arbetsökande...

Idag har jag alltså skickat iväg en arbetsansökan, inte för att jag tror att jag får de. Men, de hade vart skoj OM jag fick de :)

Annars så jobbar jag den här veckan, eventuellt inte fredag. Vi får väl se vad tiden lider hur de blir.. Annars flyter de väl på, börar bli gammal. Vaknar alltid innan klockan ringer, suck säger jag bara om de!

Nu sitter jag dock och kikar i boken "Stora stretchboken", väldigt bra och intressant bok. De vill säga om man är som mig och intresserad av sådant. Har även på sista tiden suttit och kikat in olika kurser och utbildningar. Kanske kan bli något av mig med i framtiden :)
Nu ska ni inte misstolka mig att jag inte vill hålla på och knåda, men lite mer åt rehabelitering och träning vore väl skoj? Få till ett bra och roligt koncept som fungerar för mig!

Nu god natt :)

Fina tassar :)

Idag har jag trimmat ur Askas tassar, blev rätt bra faktiskt. I alla fall om vi jämför med hur de såg ut innan ;)
Första gången jag gör de själv, provat förut med en sax. Vilket gick riktigt dåligt :P Men nu använde jag Fredriks trimmer, hehe!


Före..

Efter :)

Lite dåliga bilder, men dom duger.. Och såhär ser de ut från sidan:



Summan av kardemumman; Nöjd matte, sur hund ;)

Fredags nöje!

Ja då har man haft sitt fredags nöje efter en arbetsdag! Fredrik körde in en höbal och den är nu rensad från de dåliga och uppluckrad i "vindskyddet". Visst är de roligt med hö ;)

Hade riktigt med tur idag, så Emma hade mockat åt mig :) Stort tack!

Är dessutom grymt godis sugen, på choklad så klart. Men inte finns de någe sådant smarrigt hemma inte, tror dessutom inte att jag orkar baka eller fixa något heller... Fast man vet aldrig!

I morgon ska jag, som tidigare nämnt, röja lite i stallet. Pappa skulle även försöka ta sig upp någon dag här och fixa till runt fönstret till box nr. 4. Börjar ju bli dags snart att få de klar, ska även försöka övertala Fredrik att vi ska hämta spån i helgen. Tveksam att de kommer fungera, men annars får jag väl göra ett försök till att få med mig tex min bror! Tveksamt även där... Men men..

Hoppas på mycke roligt i vår och sommar. Kika på Birta när hon sprang lite i hagen för någon dag sedan, gisses damen börjar bli fin. Jag som alltid tyckt hon rört sig ja men halv kasst, fick mig en tankeställare. Visst skritta har hon alltid ordentligt och inget finns att klaga på där. Men nu fick man se lite aktion fram och kraft bak! :D
Kanske kan bli någe fint tillslut?
Saknar i alla fall att leka med henne och givetvis att leka med Vinur.
Stackars Vinur ser totalt hemsk ut, han mår inte helt hundra just nu. Han har inte vart sig själv efter alla kortison kurer, skär i hjärtat att se honom såhär. Min bebis pojke.

Ja då har vi alltså som vanligt fyllt inlägget med HÄST. Blir så när man är en äkta hästnörd!

Kanske ska nämna lite om Lea också, sötnosen håller på att sluta med blöja. Går riktigt bra, är utan och går på pottan på dagarna. Förutom om vi är ute och leker, men de brukar inte vara någe i blöjan då heller. PÅ natten har hon blöjan på sig och den är de kiss i, men man kan väl inte begära allt :)

Så, de va väl allt! Hej hopp!




Sunkigt värre :/

Nyss kommit in från stallet, där de blev till att lasta ett lass med gamalt, sunkigt och äckligt hö på släpvagnen. Kan bara gissa hur många släpvagnar det blir inan allt är borta från gården. Men för varje strå blir de lite mindre kvar :)

Annars har jag jobbat idag som jag visst nämde igår, sedan har jag fått reda på att de blir till att jobba i morgon också. Bli ju lite klirr i kassan, men man orkar bra mycke mindre när man kommer hem. Tålamodet är som inte på topp då!

Sambon har åkt på en förkylning och ni vet ju hur de är när karlar är förkylda...

Så efter denna dag kan jag med andra ord med gott samvete ta mig en kopp te inan stallet kallar igen. Natti natt :)


Tänk vad härligt om solen sken och man var ledig..


Prov!

I helgen har jag och Fredrik vart ner till Stockholm, mycket trevligt med hotellboende och go mat! Vi flög ner till Arlanda på fredagen, där min syster och hennes man hämtade upp oss, så skjutsade dom oss till bilen som vi skulle köra hem. När vi satt oss i bilen drog vi ju iväg, gissa om vi åkte åt fel håll ;) Blev till att stanna och sätta igång telefonens gps. Sedan gick de lite lättare, haha :)

Väl på hotellet så chekade vi in oss och sedan gick vi ner på stan och åt lite oxfilé, inte dumt de inte. Proppmätta och bra så promenerade vi tillbaka till hotellet och fixade oss i ordning för att gå på musikalen "Dirty dancing", gissa om den va bra?! Den va hur bra som helst, rekomenderas!

På lördagen blev det en relativt tidig morgon, började skolan klockan nio med teoretiskt prov. Gick nog itne så bra som jag hade velat, så hoppas på ett godkännt i alla fall. Uppdatering om hur de gått blir när jag fått provsvaren. På eftermiddagen hade vi praktiktimmar och det praktiska provet. De gick ju som lite bättre och igår kväll (måndagkväll) fick jag veta betyget på de provet.. MVG lite måste man väl få skryta när man vart duktig ;)
Blev efter en lång skoldag en välförtjänt middag på Steakhouse, ryggbiff med pommes och bea. Till efterrätt blev de chokladmossétårta och irish coffee. Mätt och belåten så blev de till att titta på melodifestivalen på hotellrummet :)

Söndag morgon känndes väldigt tung, sådär så man hade lätt ångest över att kliva upp. Men väl på skolan vid kl 8, så gick de ju som gesvingt ändå :) Började med att gå igenom spänningsbehandling och sedan blev de praktiktimmar. När jag slutade kom Fredrik och hämtade mig, så begav vi oss hemåt. Kom hem vid ca 01,30. Sedan blåste de som ett jihu och man vaknade mååånga gånger om. Så vid strax efter 7 klev jag upp och gick ut istallet. Med storm ute fick hästarna äta frukosten inne. Sedan hämtade vi Lea hos momma och skjutsade henne på dagis, för att sedan åka hem och släppa ut hästarna och SOVA!
Vid två hämtade vi Lea på dagis, som vart uten blöja där hela dagen och kissat på pottan. Börjar bli ett riktigt "rumsrent" barn ;)

Idag, tisdag, är de fortfarande storm ute och hästarna har fått äta frukosten inne. Så med lite stallhjälp från lilla Lea har jag lyckasts fixa stallet klart för dagen och hon fick även borsta lite på Vinur när han stog och tuggade sitt hö. Jag har de bra jag, en duktig dotter och snälla ponnysar!
Kan väl även flika in att vi snart får påökt här hemma ;)

Näe, nu blir de snart lunch. Ha en trevlig dag, för de ska jag och Lea ha :)

Prutt dag!

På förmiddagen idag så lyckades jag hamna framför tv:n när de var Efter Tio, de skulle jag aldrig ha gjort. Haft en stor klump i magen hela dagen efter de, handlade om våldtäckter på bla barn. Shit vad dåligt man kan måav att bara höra på när de pratas om sådant, huvva. Kastration är för lindrit för sånna idioter!

Sedaan fortsatte dagen i samma kassa spår, för vi skulle ta in en ny höbal. Senastigår satt jag och sa att jag hade haft så bra hö i år, de fick man ju fan för idag..
Så första balen såg ju ok ut vid första anblick, men de slutade med att den åkte ut. Full av mögel. Bal nr två va BLÖT disktraseblöt med en hel del mögel. Dock lyckades jag rädda lite hö ifrån den i alla fall. Så nu trår de två härliga balar utepå gården som måstebort, de är ju verkligen vadman behöver såhär dags.
Men de får bli efter helgen.

Som tur är blev de go middag idag, fläskfilé!

Hoppas din dag vart bättre än min, hej hopp!

Helrenovering ;)

Idag har underbaraste finaste ponnyn fått fötterna fixade och blivit vaccinerad :) Tänk om man lika enkelt kunde fixa till hans ben också =/

Kanske inte den billigaste dagen, men de känns alltid bra att veta att de är ok med ens djur! Särskilt när de är finaste fuxen med bläs.
Visst är den andra fuxen fin också och givetvis ska hon snart få fötterna fixade också. Båda två har dessutom fått agera snälla ponnysar så lill-matte har kunnat sitta på dess ryggar och haft de bra.

Middagen blev riktigt smidig idag, min bror ville bjuda på mat och eftersom de blåste halvt storm ute och jaginte har någon bil. Så fick han komma hit och laga mat! Tydligen är han bra mycke bättre på att laga mat än mig,för Lea åt kyckling i SÅS med LÖK i.. Jag kan inte riktigt förstå hur de gick till men :P

Nu däremot ska jag plugga! Hej hopp :)


Husets go-tjejer :)

Förbenade..

Skit, tycker jag man får säga ibland :)

Tydligen så har jag missat att Vinur tydligen inte fått sin stelkrampsvaccination ifjol, så alla som vet de här med vaccinationer. Vet även att han måste grundvaccineras om, piip va less man blir på sådant! Känns så onödigt att slänga pengarna på något så tråkigt.

Men vet Anna var i alla fall upp och kikade på Vinurs knöl i läppen. Tyckte de såg ut att vara som att han kapslat in något, så alltså inget farligt. Bara hoppas att de inte är något annat så att de blossar upp igen. Duktigt nog lyckades vi surra så vi glömde bort att han skulle ha sitt vaccin, så nu måste jag försöka komma ihåg att ringa på onsdag så de blir gjort.. Förbenade vaccinationer :P

Till något roligare så blir de flyget ner till stora staden på fredag tillsammans med min älsakade sambo, där de blir musikal (Dirty dancing) och hotellboende. Visserligen ska jag väl vara på skolan lördag och söndag, men de blir nog en mysig helg. Länge sedan vi åkte iväg och gjorde något bara vi två <3

Sen måste jag bara säga att Lea och Fredrik har gjort pizza idag, blev supergott och Lea tycker verkligen de är kul att få hjälpa till i köket. Sötnosen :)


Här va de semelbak på gång :)

Utflykt!

Idag har vi vart ute på utflykt, tog bilen ner till rotnäset och gick därifrån ut på vattudalen. Så gick vi en bit efter landet och stannade och grillade korv i solen.
Lyckades hitta ett ställe där det var helt vindstilla, hur härligt som helst. Lea var på sitt mest strålande humör :) Hon fick åka bob bort och i Askas pulka tillbaka. Eftersom vi då hade eldat upp veden som fanns i den på bortvägen!
Men andra ord en helt lagom kort utflykt som resulterade i en totalt utslagen dotter. Somnade i bilen hem och sov en stund hemma i soffan också.









De va några bilder från dagens utflykt och såhär såg det ut när vi kom hem :)


Totalt slut som artist ;)

En härlig dag och trött blev man, men lyxigt värre så behövde jag inte mocka idag! För de hade Emma redan gjort, stort tack :)

Hej hopp!

Mys!

Idag har de vart stora mys stunden i hagen tillsammans med Vinur och Birta :) Lätt hårig efter de kan jag ju säga! Allt detta hår måste vara den stora nackdelen med våren, men snart är det sommar och håret är borta.

Annars idag gjorde jag iordning lite semlor och så for vi ner till svärföräldrarna med dom. Semla och kaffe är som inte helt fel. Lea fick sig även en fin klänning, så hon har vart prinsessa idag.

Har även suttit och kikat i hööks och konstaterat att jag nog måste åka till Sundsvall och handla. Hittat en säkerhetsväst som jag vill prova och lite annat smått och gott :) Någon som provat  rida med hööks bettlösa träns, de som "tyglarna" går i kors under hakan eller hur denu var.. Skulle ha velat prova rida på ett sådant.  Tänk om Vinur  hade vart bra i benen, han hade nog fungerat ypperligt på ett sådant. Fast han gillar ju sitt bett också, men ändå!

Jaha, nu måste jag nog ta och plugga lite. Prov nästa lördag, nervöst.. Lite lätt kanske.. :P


Ujuj...

Idag har man arbetat och de gick ju som rätt bra de också, bra arbetskamrat så :)

Svängde in hos veterinären påväg hem, så på måndag kommer hon och kikar på Vinurs läpp och så ska killen få sig lite vaccin. När jag då funderar över hans vaccination så kan jag inte sluta fundera på vart han pass har tagit vägen :/ Fattar verkliegn inte vart de har tagit vägen, måste ju ha lagt de på något väldigt väldigt knepigt ställe. Tycker jag har letat exakt överallt, men jag hittar de inte?! Vilket är väldigt jobbigt när man börjar fundera över när man ska sova egentligen...

Annars flyter väl livet på, saker och ting händer och sker som vanligt på lite udda och oväntade sätt i mitt liv :) Men jag gillar´t! Så de är väl inte konstigt att man ibland undrar vad man ger sig in på ;P

Ne nu börjar de va som dags att gå ut till stallet och fixa klart där. Men gisses, efter köttfärs-grillspett, coscos (eller hur de nu stavas) och tatziki känner man sig inte precis laddad. Blev som en hel del glass till efterrätt också eftersom min bror va här på middag idag och hade inhandlat de påväg hit :)


Har inga nya bilder på datorn, så vi nöjer oss med en gamal. Finns ingen rundvolt och ridplan på denna bild inte :)

RSS 2.0