Stolpar!

Nu är kroppen inte bättre kan jag säga, har kämpat med att få ner stolparna till ridplanen idag. Jag kan säga att ungefär hälften (evetuellt fler) fick vi gräva ner. För att de va stora stenar ivägen, så dom va man tvungen att ta bort innan man kunde få ner dom förebenade stolparna!

Men jag tror att de "bara" är 4 stolpar till som ska ner. Som tur har vi även haft Mirja som barnvakt idag, tack tack och tack igen :) Annars hade vi nog inte fått ner många stolpar!

Så vi får väl se om jag tar mig upp för att åka på jobbet i morgon. Ska bli både roligt och inte roligt att åka och jobba. Kul att träffa alla barnen och så, men tråkigt för jag hinner inte göra något här hemma. Börjar 9 och slutar 17.30. Fast det är ju så det är här i livet!

Hann även med en liten ridstund i volten på min lilla ponny, hon är så rolig och duktig. Man blir så glad :)
 
Undra om min "man" tänkte sova hela kvällen. Han somnade visst när han nattade lillstumpan :)
Tills vidare bjuder jag på en härlig bild! Och så säger jag god natt!


Roligt att rida :)




Trasig..

Jag tror kroppen är trasig, är i STORT behov av en sjukgymnast just nu..
Tänk er en sjukgymnast och en personlig tränare, då kanske man kan få till den här kroppen också! Inte blir de bättre av att man håller på att bli förkyld också.

Så istället för att träna och sådär.. Så tänkte jag plocka fram järnspettet och försöka få ner lite stolpar i morgon. Si sådär 35 styckna skulle jag gissa på :P Kanske blir det även en tripp till östersund, vi får väl se. Vore kul om det blir så!

Ne nu, hej då!


Underbara vackra :)

Kakor!

Går inge bra med mitt kakbakande nu idag. Först skulle jag baka en plåt med sega havrerutor, men gissa vad?! Slut på bakpulvret. Tur som jag hade kom Mirja upp med bakpulver, så de blev en kaka ändå.

Efter kakan tog vi oss en promenad "runt" berget, så himlans skönt väder. Synd Lea var lite grinig och Aska segare än seeeeeg! Så för att göra promenaden lättsammare stanade jag hemma hos mor och far på middag istället för att ta långa backen hem. Gick även på konsum och handlade bakpulver med mera :P

Så nu när jag tänkte att jag skulle baka en kokostosca så fattas 1 ynka litet ägg! Sur man får bli :P
Kanske att man känner sig hurtig i morgon och går ner på byn och inhandlar lite ägg, fast troligen inte!

Annars händer inte mycket, hästarna har stått inne två nätter och i slutet av veckan flyttar Melonia bort till ridskolan. Finns för och nackdelar med de också! Och om allt går bra så kommer jag snart fara och hämta hem ett sto jag ska få ha på foder över vintern :) Tur jag!
Underbara Birta i all ära, men ska bli kul att få sitta på en häst som kan de mesta. Så jag kan lära mig mer och så givetvis så jag och Birta får en polare med ut i skogen. Gisses vad jag tjatar om detta då, kanske har skrivit de redan i förra inlägget? Kommer inte ihåg :P

Nu däremot tänker jag krypa ner under täcket och invänta morgondagen :) 


Snickarn

Jepp, idag har snickarn vart här å hjälpt oss. Alltså pappa förståss :)
Vårat hus blir så himlans fint alltså, härligt att se. Bara hoppas de fortsätter att gå bra, så vi kanske kan få en utbyggnad nästa år!

Annars idag har jag och Birta provat gräsridplanen idag. Fungerade bara fint! Så nu ska alla stolparna upp och så ska jag fixa fram lite grus att fylla igen hålen med, ja dom som blivit när jag plockat bort storsten. Fyllde med jord först, men de blev ju bara geggamoja. Så nu hoppas jag att de inte va tänkt att regna så mycke denna vecka. För annars blir de riktigt blött när vi ska till och rida lektioner. De blir inte kul då :P

Ikväll så ska även hästarna få komma in och "sova". Blir så tills vi har ridit för Tina, hoppas att Birtas gigantiska mage ska gå ihop sig lite :D Sedan får jag se om dom får gå ute på nätterna ett tag till efter de. Så kanske man får någon ordning i stallet. 

Just ja! Får inte glömma bort att tala om att Birta har haft "lill matte" på ryggen idag! Lea sken som solen själv, fast vem gör inte de när man sitter på en sådan härlig liten ponny?! :)

God natt!


Visst blir de fint :)

Så en bild på Vinur!

Första..

Arbetsdagen på väldigt länge är idag avklarad. Känndes som om man aldrig vart därifrån :P Träffade även en del arbetskamrater som jag saknat. Men jag tvivlar på att de där är jobbet för mig, inget fel på barnen och så. Men nja..

Ikväll har jag även flyttat över hästarna till vinterhagen, så nu är det bara den som ska "ätas ur" sedan är det vinter på riktigt. Hoppas även att jag ska få låna mig en ridhäst till i vinter, vore så himla roligt om jag får de :) En som man kan rida för att lära sig själv på och som andra kan rida så jag har lite sällkap!

Har även pratat med grannen ikväll och vi har lyckats få ihop en hel "bunt" med folk till ridningen för Tina den 2:a. Hela 9 styckna blir vi. Kommer bli så himlans kul, ridning, härliga människor och god mat. Kan det bli bättre? :)
Bara hoppas att vädret är på vår sida också, annars blir det blött och lerigt. Fast man överlever ju de också.

Ne nu ska jag fortsätta kolla på idol och ha lite "fredagsmys" :P


Lilla Birta bus och jag.

Jobb!

I morgon ska jag jobba! Gisses förstå länge sedan de va, men de går nog bra :)
Blir skönt med lite mer pengar i kassan, så kanske man kan åka med Vinur till kliniken snart.

Annars har de väl inte hänt så mycket, bakat en snoddaskaka idag. Fast istället för kokos hade jag på krossade polkagrisar, blev helt ok de med :)

Sedan så har jag fått börjes katalogen idag, å Birta vill verkligen ha ett kamoflagetäcke med hals. De har hon faktiskt sagt till mig. "Snälla matte, kan jag inte få ett sådant täcke?".

Nog om mig, sov gott!


Visst e vi söta?! I alla fall Aska ;)

1års kontroll.

Ja precis, igår va de 1års kontrollen och den gick hon igenom ua. Hehe, där fick man tilld e så de lät som en veterinärbesiktning :)

Däremot blev det inge sprutor tagna, eftersom hon är sjuk fortfarande. Stackars liten säger jag bara, tänkt dig å inte kunna andas genom näsan och så för att kunna sova vill man ha tutten. Då kan man ju inte andas genom munnen heller, blir som så långa nätter då!

Inte har jag lyckats gjort något med min häst på 3 dagar heller. I tisdags hade jag ingen lust till annat än att dra något gammalt över mig och igår och idag jobbar Fredrik. Men i morgon ska jag försöka ta tummen ur och testa rida på gräsplanen.  

Knepigt de kan var ibland. För ibland känns allt jobbigt och tråkigt och man är allmänt deprimerad och så kan man inte ens säga vad det beror på?! Är det då man kan ta till hormonerna som förklaring :P

Ne undra om man skulle ha bakat sig en kaka, vore inte helt fel de kanske.. Hej då!


Sjuk :(

Lea sjuk, snorig och febrig.. Inte roligt de inte!


Dutti hund :)

Idag har jag och Aska vart på hundklubben och tränat. Ritkigt kul att träffa allehopa och surra lite :) Aska var superduktig. Både jag och Aska var taggade och hör och häpna! Hon gick och tittade på MIG, annars brukar hon gå och sen när vi stannar så tittar hon på mig. Men nu gick hon samtidigt!!
Men hemma är inte jag direkt lika peppad och givetvis går de inte heller lika bra då. Jag kämpar vidare med mitt humör och vi blir duktigare båda två :) Härligt livet ibland.

Sedan har vi även tur som har "momma å moffa" som ställer upp som barnvakt. Annars hade vi inte kunnat ta oss iväg på hälften av dessa träningar. Så ikväll när jag och Aska kom hem då hade Lea redan druckit vällning och bytt om till pyamas, redo för att sova!

Min syster har även vart hemma i helgen en sväng och givetvis hade hon sin kamera med sig :P Så här komemr några kort..




Dom underbaraste :)


Röstat!

Idag var jag och älsklingen ner och röstade. Skönt att ha de gjort, så slipper man stressa ner i helgen :)

Kan säga att min hund nyss skrämde skiten ur mig. Skulle kolla om jag hett på elen till hagen och så skulle Aska få kissa tänkte jag. Snäll som man är :P
Å vad gör token måntro?! Kutar ut bort till gruset och ställer sig och skäller som en tok med raggen rest. Inte heller verkar hon höra lilla mig som står vid dörren och ropar helt förskräckt undrandes vad de är för något. Men efter en stund slutade hon i alla fall och jag har inte en susning om vad de kan tänkas ha vart :P Alldeles svart ute ju...

Ne nu tror jag de blir mys med vovven och sen sova. Ska upp tidigt i morgon och kika på lydnadstävling, blir spännande att se vad de är för något. Så tack och hej :)


Mitt älskade lilla busfrö :)

Citroner!

Endast för att jag inte haft någon rubrik som börjar på C!

Idag har jag nästan klippt klart gräset på ridplanen, blir kanonbra. Blir till att fylla på med matjord på endel ställen nästa sommar, så kommer de bli ännu bättre :)

Sedan har jag och Birta vart ute på en liten ridtur ikväll, hon är bara för go. Sedan tog jag och pysslade om min gamle man lite också. Han förtjänar det bästa efter alla år han gjort allt för mig!
Alltså ännu en bra anledning till att läsa hästmassage på axelssons, jag VILL. Man kan ju gå ett steg i taget som sagt, så man hinner tjäna ihop lite pengar till nästa steg!

Nu däremot sitter vi och tittar på debatten med det röd-gröna blocket. Mycket intressant, precis som igår :) Fast ajg är emot dehär med block. För om man ska se det drastiskt så är det ju så, att om man förstar på folkpartiet tex så röstar du egentligen på moderaterna. Om du röstar på vänsterpartiet så röstar du egentligen på socialdemokraterna, för de är de två partierna som är de "stora" partierna. Borde väl vara så att man ska kunna "övertala" sina väljare tillräckligt för att inte beöva hjälp från andra. För lite så tycker jag nog att det är med denna blockpolitik.
Förra valet hade egentligen socialdemokraterna vunnit om inte alliansen är som dom är, alltså 4 partier. Näe, inte min stil direkt :P

Så va de med de. Nu ska jag fortsätta att dricka mitt te och äta mina nöd-muffins. Vi har fått för oss att det inte ska vara något godis, dricka, chips och glass mer än på helgerna. Men kakor dom ingår inte där :D
Så hej då!


Mmm.. Muffins :)

Debatt på tv..

Ganska intressant att lyssna på vad dom har att säga. Men jag tvivlar att jag någonsin kommer att bli liberal, kanske om jag helt plötsligt blir egen företagare som tjänar MYCKE pengar. Fast jag tror ändå inte de. För jag anser att socialismens "alla ska ha det lika bra" slår högre än liberalismens "den starkaste överlever".
Så är det i en flock av hundar tex, men sedan har det gjorts undersökningar på en hunds intellegens. En pudel är den hund som anses vara "smartast", den har intellegens som en 3åring. Jag är lite äldre än så..

Däremot så har alla partier olika åsikter i olika frågor och många gånger så kan det vara så att man kan tycka att ena partiet har "rätt" i ena frågan och ett annat parti har "rätt" i en annan. Så man ska givetvis sålla bland allt och försöka ta reda på vilket parti som stämmer bäst överens med ens egna åsikter.

Så om man ska va vuxen och sådär så kan jag säga såhär. Det är ens egen skyldighet att ta reda på vad man vill rösta på och vad man tycker är viktigt, annars kan man inte klaga sedan heller.

Nog om det hära, alla har vi olika åsikter :) God natt

Birta!

Underbara lilla ponny :D

Idag har jag och Birta vart ute och ridit tillsammans med grannnarna våra. Mycket spännande med nya kompisar kan man säga, blev riktigt piggelin. Men fortfarande kontrollerbart :)
På slutet av ridturen så provade jag att se om det fanns någon form i skritten och gissa vad?! De fanns det! Ska bli så kul å fortsätta se vad som finns i den där ponnyn. Så hoppas vi på att vi kan sällskapa med grannarna ut litegranna i fortsätningen också :)

Annars har jag mest busat med Lea idag och nu kikar jag på biggest loser sverige.

Känns som om det bara blir mer och mer fettma i vår värld. Inte vidarens bra och förhoppningsvis så ändras det med tiden också. Dock tror jag att det är ett problem som man måste prata och jobba en hel del om för att få människor att förstå hur farligt detta är. 

Har även lite funderingar på hästmassage. Tror jag ska spara pengar så jag kan läsa lite hästmassage på axelssons, i alla fall introduktionen och förhoppningsvis något av de fem stegen också :)


Vackra Vinurs kloka öga :)


Hunderi :)

Ikväll har jag Aska och Fredik vart iväg på brukshunsdklubben och kursat oss. Gick bara fint, dock så säger dom att ja ska ha henne på vänster sida och inte höger. Men vadå, lite svårt å lära gamla hundar sitta. Har ju hästarna på höger och då hamnar ju Aska där också :P
Så jag har gått och tänkt "vänstersida, vänster sida". Gissa om vänster hjärnhalva är trött nu, hehe :P

Annars idag har jag dubbellongerat Birta, gick bra på sluttampen. Däremot så ska jag byta till det raka bettet och köpa lite vaselin. Torra mungipor och de bettet hon har nu var ingen bra kombination. Va bara liten spricka, men de är inte bra i alla fall. Åtgärda!
Men hon är riktigt duktig, började hitta lite form på slutet. Men jag trodde vi skulle bli uppätna av knott / sandmy innan vi va färdiga =/ Min lilla söta ponny.

Ne nu ska jag sova. Jag är ruggigt trött och har en förbenade tandvärk. Varför ska man behöva få visdomständer?! Rena dyngan måste de vara, eftersom de flesta ändå måste ta bort dom..

God natt!



Varför tittar alla på mig?! Go skruttan :)

Några steg...

Har lilla Lea gått helt själv idag :D Hon såg mäkta förvånad ut när hon kom på att hon gick utan att hålla i något!

Annars har dagen inte bjudit på allt förmycke skojj precis. Var ner på "åsen" och hackade pärer/potatis tillsammans med mor å far. Så nu har vi pärer till i vinter :)

Sedan har jag idag longerat Birta efter en hel månads vila, fatta fort en månad går =/ Hon var i alla fall piggelin och glad, så i morgon tror jag det blir longering med dubbla linor. Förhoppningsvis är vi på "g" tills Tina kommer den 2 oktober!


Lilla Birtas öga, med lite pannlugg ivägen :P

Blödig!

Nog är man blödig, när man inte ens fixar att spola bort en enda neontetra! Så det slutade med att akvariet städades och min lilla fisk fick bo kvar :) Bara hoppas man tar sig i kragen och städar innan det är katastrof igen..

Igår i alla fall så var vi en sväng till veterinären eller egentligen till hon som jobbar där och klipper hundar. Så Aska fick sina tassar urklippta inför vintern, inga stora isklumpar i tassarna här inte! Sedan betalade jag även mina skulder där. Mindre kul, men gjort är de nu i alla fall :)

Sedan tog vi oss en tripp till bcv och vägde och mätte Lea, under tiden vi väntade lekte Lea bland alla andra barn. Samt så gjorde vi ett handavtryck i lera, som vi får hämta nästa gång vi är där. Ska försöka få tummen ur och åka dit på torsdagarna (baby öppet då), då hon nu verkar vara intresserad av att leka med eller bland dom andra barnen. Förut var det ju bara äta, sova, skita och då har jag inte tyckt att det vart någon mening.

Annars har vi målat söderväggen, så nu ska bara fodren upp! Blir fin fint de :P
Så har vi även börjat ta tag i ridplanen, klippt lite gräs och förberett för uppsättning av stolparna.
Även mina nya och endel gamla blommor har fått ny jord. Roligt med blommor, blir som så hemtrevligt!

Jaja, dravel dravel :) Nu har jag tryckt i mig rödvinbärspaj med marsansås, så jag mår som jag förtjänar :P  God natt!


Visst är hon vacker våran Aski-Paski?!

1års kalas!

Gisses vad tiden går fort, idag blev Lea 1år gammal. Så det har blivit tårta och presenter :) En gunghäst, en läragå-vagn, nån bok, nårga andra roliga och prasslande leksaker och givet, kläder :P

Annat som hänt idag är att vi målat lite på väggen och så givetvis fixat födelsedagstårtan.

Inatt däremot har Aska hållit oss vaken och fått gå ut 2 gånger, utan resultat. Men jag tror vi fick lösningen idag, för hon kliar sig och har svällt upp lite omväxland runt ena ögat. Så förmodligen har hon fått sig en allergisk reaktion. Kanske ett getingstick? Men som sagt, de förklarar nog nattens aningens mysko betende. Men lite synd om Aski-Paski är det allt :(

Annat "skit", ja de känns så. Det är att veterinären böjt Vinur idag och han är inte bra i höger kota fram. Så det blir väl en tripp till sundsvall för att kolla upp honom på "riktigt". Inte bara "vi sprutar honom och så kan du komma tillbaka om 4 veckor, om du vill". Utan nu vill jag ha reda på vad det är som gör att han felbelastar benen. Så denna gång blir det som sagt sundsvall och inte östersund. Men det blir när kassan tillåter de.
Birta fick en vaccinationsspruta, nästa blir när Vinur ska vaccineras. Så jag får båda samtidigt, mindre att hålla koll på då :)


Mamma!

Hur söt får man inte vara?! Man smälter ju lite lätt när Lea tittar på en å säger "mamma" :)



Annars så händer väl inte så mycket. Idag har Lea vart med faster, jag och Fredrik har panelat klart södervägen. Så nu är det "bara" målning och foder runt fönstren som saknas. Hoppas bara de fina vädret håller i sig så man kan måla!

Nu blir de snart sova av.. Hej då!


Doppad och klar :)

Idag har min lilla fining blivit döpt! Lagom lång cermoni och i sällskap med de närmaste, riktigt fint. Mirja blev gudmor eller fadder om man vill kalla de så och Lea skötte sig ypperligt :) De enda som inte var bra, de var när prästen tog bort henne från dopvattnet. Ville fortsätta plaska hon :P

Så iställer för en massa dravel så får ni lite härliga bilder :)















Sådär ja, ungefär sådär har vår dag sett ut :) Kanske inte syns så bra hur klänningen ser ut, men jag får fixa bättre bilder sedan :) God natt!

Snart!

Är detta överstökat :) Dopklänningen är så gott som klar, snoddaskakan är bakad och upplagd på kakfatet. Smörgåstårtan ska bara garneras i morgon så är även den klar, så har vi även fixat med bord och dukar. Kommer nog bli bra de här.

Sedan har prästen vart här idag och vi har valt psalmer, blev den klassiska "tryggare kan ingen vara" och en som heter "barn och stjärnor föds i mörker". Så i morgon "smäller" de :) Hoppas Lea är på strålande solskens humör i morgon och att man inte glömt något viktigt..

Annat som hänt idag är att vi vart och handlat på en massa affärer, blev en massa fina blommor som såldes utanför dollar store och så fick jag en fin kofta som jag tänkte ha på mig i morgon. Förutom dessa saker är det väl mest mat som inhandlats.
Har även beställt hem mat åt Aska, tänkte hon skulle få prova Doggys (skonsam) lamm och ris. Den kommer hem nästa måndag, kanske de blir lite bättre i magen då!

Vad har annars hänt? Joe, jag har målat stallväggen idag. Målade huspanel igår, så nu borde det bara vara att he upp den på väggen också =P

Sådär ja, de va väl vad som hänt. Efter helgen så blir det nog lite mer jobb på huset och försöka få upp lite stolpar på ridplanen och trimma lite gräs och sådana saker. Men just nu tror jag bestämt att de blir sova, sova, säng, säng, säng! God natt :)

Dop i all ära..

Börjar vara klar med dopklänningen nu, bara sista finliret kvar. Känns riktigt bra :)

Har även bestämmt mig för va de blir för fika efteråt, blir en smörgåstårta samt snoddaskaka. Just idag lutar det åt tonfiskröra i smörgåstårtan, ska diskutera med min sambo också :) Men eftersom han fick bestämma kyrkan, när jag ville kapellet, så borde det inte vara mer än rättvist om jag får bestämma innehåll i tårtan. Eller hur?!

Jaja, nog om de dära. Idag har jag vart ner på jobbet och sagt att jag kan börja jobba, i alla fall de dagar Fredrik inte jobbar. Så förhoppningsvis blir de lite mer pengar i kassan framöver!

Fanns noll inspiration att skriva här nu alltså, så hej då :)

RSS 2.0