Dom underbara!

Ja alltså min familj, de har jag umgåtts med i helgen =)

Fredagen började med en arbetsdag, 06.45-15.15. Sedan blev det firande av min bror, så jag mamma och pappa var upp och grattade på 30års dagen! Fredrik jobbade tyvärr, men så kan det vara!

Sedan på lördagen va vi, jag och Fredrik, till östersund och handlade, dock så missade vi hälften. Fast jag skulle köpa mig en ny telefon och de lyckades jag i alla fall med. Vi tröstar oss med att det nu finns anledning att åka in igen innom en snar framtid =P Kanske lyckas vi handla allt då?!
På kvällen så kom min syster och hennes man hem för att fira storebror. Så jag och Fredrik passade på att åka upp och hälsa på allihopa. Där det även blev film tittande, kan säga att filmen va lååång, kass och man fattade noll. Va den hette de minns ja inte heller..

På söndagen så skulle syrran och hennes karl baka tunnbröd, så jag och pappa passade på och bakade 3 liter efter dom. Sedan så var det någon som kom på den smarta iden att göra pizza i ugnen när den ändå var varm! Så hela hopen samlades i bakstugan för att göra pizza och äta. Alltså 7 stycken i en liten bakstuga =P Men finns det hjärterum...
Senare på kvällen så spelade vi lite spel och efter det så va det bara att säga god natt!

Idag däremot så är det ju måndag igen, måndagar är aldrig roliga enligt mig. Inte om man jobbar i alla fall, började 07.30 och slutade 16.00. Efter jobbet så lagade Fredrik middag, tacos för hela slanten! Gott kan man säga =)
Men nu sitter jag och gör ingenting, Fredrik har åkt på jobbet. Jag och Aska följde mamma upp till bakastugan för att städa en sväng, men nu är vi som sagt hemma. Aska är lagomt trött och ankorna ska snart få lite mat. Sedan är det god natt även denna dag.. Så kan vi se fram emot en ny dag i morgon, som kommer börja nån gång runt 05.20!

Hej då!

En trevlig vårbild tagen från altanen. Kollar man riktigt noga ser man rådjuren..

Tre...

Arbetsdagar har gått, då återstår bara 22.. Nedräkningen har börjat =)

Som sagt är man lite dålig på att uppdatera denna blogg, men så kan det vara ibland! Har i alla fall börjat jobba och som jag skrev innan så har jag averkat 3 dagar nu. Tur jag arbetar med en som är rätt lik mig, inget onödigt tjafs alltså =)

Så vad har hänt i mitt liv på sistonde, joe... Jag har konstaterat att jag måste ha hovslagaren igen, denna gång kommer ingen av kusarna att få några skor på hovarna. Utan det får vänta tills det blir vinter och börjar bli halt, då ska även Birta få sina första par skor!

Vad mer, hum.. Just ja! Ankorna har börjat bytt ut sin ulliga dundräkt till fjädrar, så dom ser riktigt skabbiga ut =/ Men förmodligen så blir dom väl fina sedan. Även har det vart en hel del funderingar på deras framtida öde, leva eller dö?! Men det visar sig till hösten då vi får veta hur många av varje kön det är, vilket man inte kan se fören de är 4 månader. Så om det bara är hanar, då blir dom mat. Är det honor får dom nog bli kvar och så blir det då ägg till våren!

Så har vi även Aska, våran lilla dam =) Hon ska i morgon få åka ner till stamåsen och bo där med min mor och far till på fredag. Livets lyckliga dagar alltså! Annars så händer det väl inte allt för mycke i hennes liv, hon fick ett ben ikväll av Kjell när vi tittade in där.

Ja, nu har vi gått igenom hela djurskalan! Måste dock säga att en katt inte vore så dumt, men är det djurstopp så är det... Och jag har ju faktiskt Jonken, mammas och pappas katt som jag äger =P

Så till de tvåbenta varelserna som innehar en hjärna, alltså jag och Fredrik och inte ankorna.. Fredrik jobbar och mår bra så vitt ja vet, hoppas då det i alla fall. Jag mår bra och lever mina lyckliga dagar, förutom lite ont i benen och ryggen.. Sådär nu har jag fått klaga lite också =)

Hej då!!


Visst har dom växt?!


Åska!

Jepp, idag har det åskat nästan hela dagen tror jag =/ Man blir sååå less alltså, men som tur är har jag vart till Mirja och hämtat en kasse med böcker. Så egentligen är det bara hunden som lider =P

Som ni nog förstår så har jag alltså inte gjort ett smack idag. Fast nu har det klarnat upp och jag har masade mig iväg på en promenad med Aska, vilket hon var välförtjänt av! Sedan fick ankorna lite mat och så smorde jag in hästarna ordentligt. Dom stackarna har blivit aldeles bitna av den förbenade bremsen. Det tråkigaste med den är att det inte spelar någon roll vad man her på, för dom ger sig ändå inte =/

Eftersom det inte hänt något spännande så tänker jag inte skriva mer än såhär. Men någon bild kan jag däremot glädja er med =)


Jag, mamma och Sara i våra fina klänningar =)


Mamma och jag =)


Måste säga att åsnor är väldigt söta!

Hej då!!!

Många dagar sedan sist!

Visst är det så, dessutom är de händelserika dagar..

I helgen har det alltså varit dunder och som vanligt har det regnat största delen av evenemanget! Men vad gör det?! Så i torsdags var vi bjudna på middag av Fredriks syster, massa godmat och roliga människor. Det blev lite kortspelande för de flesta och sedan även kubb! Tjejerna vann såklart! Sedan blev det utgång, givetvis missade vi uppträdandet. Fast för min del spelade det ingen roll, utan det blev en sväng om till Jannez på dansgolvet istället.

På fredagen blev det också utgång, fast då såg vi i alla fall uppträdandet. Blev en tidig hemgång då Fredrik jobbade dan efter och jag skulle till Sollefteå på medletidsdagen. Måste säga att det var riktigt uselt väder på fredagen så man var inte direkt taggad på att sitta ute och bli blöt heller!

Lördagen började riktigt tidigt i familjen Löfvenberg / Olssons hus, vid sådär halv sju på morgonen. Klockan sju hade vi packat in allt i bilen och Fredrik skjutsade mig så vi mötte mamma i korsningen till stamåsen. Där bytte jag och Aska bil och Fredrik for hemåt för att jobba. Jag och mammsen däremot vi for vidare mot Sollefteå, dit vi anlände vid nio tiden om jag inte minns fel. Väl där så var det bara att lämna Aska med Tomas och packa in marknads sakerna i bilen och åka iväg =) Så mellan klockan 11 och klockan 6 så stod vi i medeltidsklänningar och sålde pärlor. Eller om man ska vara riktigt ärlig stod jag och Sara mest och kollade på när mamma sålde pärlor, men hon va bra på de!
Sedan på kvällen åkte jag och mamma hem till stamåsen, där vi i vår enfald trodde att Fredrik skulle få sluta i tid. Men icke, så efter mycke övervägande bestämde jag mig för att köra hem själv, med mamma som sällskapsdam förståss =) (Aska däremot fick stanna med pappa på stamåsen). Kan tilläggas att jag inte suttit bakom ratten på snart 1 år, så va glada att ni inte mötte mig efter vägen ;P
Men hem tog vi oss och sedan blev det utgång för mig. Som tur var så regnade det inte på hela lördagen, så det var riktigt mycke folk ute och jag hade faktiskt riktigt kul. Fast man inser hur kass hörsel man måste få när man har druckit jämfört med när man är nykter...

Jaja, när kvällen väl var slut så hade även Fredrik fått sluta jobba så han kom och hämtade mig. Dagen efter va jag rätt lycklig att man inte druckit någonting, för ja va rätt död i alla fall. Så hur hade det då slutat om dessutom måstat vara bakfull =/

Näe, nu har ni fått en redovisning av några dagar! Så nöj er med de =P
Hej då!


Aska tycker att det är lite varmt skulle jag tro!

Ett nytt försök!

Sist gick det nämligen inte så bra, då hela inlägget försvann och jag blev sur.. Man har faktiskt rätt till att bli sur när de jävlas lite för mycke för en, så det blev helt enkelt inget inlägg alls! Så vi gör väl ett förök idag istället.
 
I lördags var jag Fredrik och Aska iväg på fjällsjömarknaden i Backe och kikade, blev lite smått och gott handlat där! Tex en rosa spårlina till Aska och någon munk, lite korv och 2 snygga grytlappar till mig och Fredrik =) Aska skötte sig exemplariskt bland hundar och människor, ibland blir man lite stolt.

På söndagen så jobbade Fredrik och jag hade en super-duper lat dag. Jag låg på sängen och läste en bok hela dagen, förutom då ankorna fick mat och Aska fick kissa. Men de tar inte vidarens lång stund att rasta hunden och mata ankor!

Igår däremot va de måndag och det gjordes inget speciellt vad jag kan minnas. Fredriks syster och hennes karl kom till ström, så de blev lite surrande med dom en sväng. Annars så blev det inte mycke mer än middag gjort innan Fredrik for och jobbade.

Så kom dagens bravader. Jag har städat hela huset idag, förstå hur tråkigt de va! Visst blir det fint när man städat. Men att det överväger hur tråkigt det är, det tvivlar jag på.. Men gjort är det och de behövs inte göras om på en stund i alla fall.
Efter en heldag med städning så fick jag en välförtjänt middag av min pappa, kyckling blev det =) Fick till och med en matlåda med mig hem. Kanon bra de, då har jag en lunch tills i morgon =P

Nu däremot sitter jag och funderar över vad som måste inhandlas och vad som vore bra om de inhandlades.. Två helt olika saker, tex så måste inte jag köpa nya köksgardiner. Men de vore ju bra å ha... Eller hur?!
Sedan har vi de här sakerna man måste ha som skurmedel, toapapper osv.. Men de är inte ett dugg kul tycker jag, fast om man bara köpte de roliga skulle de inte sluta så bra. Tänk när man sitter på toa och torkar sig med dom nya köksgardinerna =/

Där spårade det visst ur lite granna... Så jag säger tack och hej för idag och på återseende!

Östersund!

Där har jag och Fredrik varit idag! Faktiskt riktigt kul att åka in och handla ibland, särskilt om man inte hade planerat att göra de =)

Däremot måste jag säga att vi inte var på något riktigt shoping humör, men lite blev det i alla fall. Bland annat så beställde vi vrål-åket, de var väl kanske det enda vi visste att vi skulle ha innan vi kom dit.  Sedan blev det lite smått och gott bara. Tex så blev det några blomkrukor och en tomat planta, inte för at vi äter tomater. Men man kan ge bort dom, så blir någon annan glad i alla fall!

Sedan blev det lite nödvändiga saker också, tex färg till huset och stallet. Samt vindpapp, inte så dumt att ha på huset de heller. Kan lätt bli dragit annars =) Däremot tänkte vi köpa duk att lägga på salladen, så inte sniglarna får för sig att äta på den och även nät till jordgubbarna. Men nej då! De va slut på de, totalt helt slut =/  Så det blir väl att åka en sväng på granngården i morgon kanske.

En sak till vi lyckades göra va att vi köpte hyllkonsollerna till toan, men vi tänkte inte så långt som at vi kanske skulle ha köpt hyllplanen också. Lätt förvirrade vill jag nog påstå, men då har vi något att köpa nästa gång vi ska till stora staden!

Näe, nu får de vara nog för denna gång. Kika in min tomatplanta här nedan! Bye!


Synd att dom inte är lika goda som dom ser ut att vara !

RSS 2.0