Gammal sur och underbar!

Nyss kommit in från hästhagen efter att ha sprutat på dom lite myggmedel och kollat så inget är mer felande än vanligt :) Konstaterade att Vinur bara blir grinigare och grinigare för var dag, han tycker att han borde få bestämma lite mer nu när han bara går i hagen. Men icke, fast man blir varm i hjärtat när han kommer och ska "gosa" sedan!

I övrigt så har jag jobbat hela veckan och laddar för en arbetsdag i morgon också, en vecka har många "ups and downs", särskilt en arbetsvecka...
Lilla hjärtat hon däremot har spenderat hela veckan hos momma och moffa, fiskat, badat och gudarna vet allt :) Hon har det garanterat bra, men man saknar ju pyret här hemma. Fredrik har även han jobbat nästan hela veckan, han befann sig på hemmaplan idag dock och bjöd mig på middag ute innan han for på jobbet igen.

Har även hunnit med lite ridning i veckan och damen i fråga är rätt skoj att sitta på :)

Nu däremot är jag TRÖTT och stänker SOVA, go natt!

Dunder och annat..

Så har ännu ett dunder passerat. För första gången sen jag inte minns när,blev det bara utgång en enda kväll! Men de va riktigt kul i alla fall och September spelade :)

Sen blev det en tripp på marknaden lördag och söndag. Okej jag erkänner, blev en tripp på marknaden med jobbet på fredagen också. De är lite mysigt med marknad och när vi va där var det inte så mycket folk heller. Dom flesta låg väl kanske hemma och sov!

Ne nu får ni lite bilder iställer :)


14 par strumpor 100kr.


Min fina giraff, inhandlad på marknaden :)


Lea fick en t-shirt av pappsen ;)


Avslutar med en bild på vår vackra utsikt :)

Gött att leva :)

Ja idag har man hunnit med lite smått och gott.. 

Masserat en häst, målat 2 fönsterkarmar, målat 2 fönster (ena sidan) och lagat middag. Blev grillad kyckling med hemma gjord potatisallad och givetvis grönsallad :) Hade även svärfar här på middag då svärmor vart på revy!
Till efteråt blev de äppeltosca med vaniljsås, från gårdagens bakning.

 

Lyckades även hinna med en ridtur på Birta ikväll, vilket jag lika gära kunnat hoppa över. Kan säga att de inte va vidarens kul att sitta på henne när hon stått öven 1 vecka och de va massor av knott och elände i luften. Hon verkligen hatar insekter, blir helt knasig. Försöker ta bettet och kuta ifrån all ohyra :P Men på slutet av ridturen hade hon lugnat sig lite och så började de att blåsa lite mer, så vi slutade i alla fall på topp :)

Sen blev de lite myspys i hagen med underbara Vinur, han känner sig lite bortglömd ibland :P Men någon gång i framtiden ska vi väl ta igen de också!

Nu ska jag surfa runt tills sambon målat vindskivorna klart, då blir de kvällsfika och eftersom vi handlade idag så finns de mycke gott hemma ;) Go natt!

Brytbröd!

Receptet är från Hembakat tidningen nr 4.

25g jäst
5dl ljummet vatten (37grader)
1msk honung
50g rumsvarmt smör
1dl pumpakärnor
1dl solroskärnor
½dl psylliumfrön
½dl linfrön
½dl vetegroddar
1msk salt
ca 10dl vetemjöl

Garnera med olika fröer.

Gör såhär:
1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 60 min.
3. Lägg upp degen på mjölat bord och dela den i 14 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem i en långpanna (ca 30*40cm) klädd med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över garneringsfröna.
4. Låt brödet jäsa under bakduk i 45 min. Sätt ugnen på 200grader.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Kan säga att jag nog hade betydligt mer mjöl än 10dl innan den inte va kladdig längre.

Så där ja Sarah, nu har du något nytt att prova :)

Häriga väder!

Tjolahopp vad man blir glad av härligt, soligt, varmt väder :D

Lea hon har spenderat massor med tid med farmor och farfar, badat på utebadet och lekt på hempan och massa, massa mer :) Blev även lite badande hemma i lilla poolen, damen gillar att bada kan man säga!

Jag och älsklingen däremot, vi har roat oss med målning och andra lite halvtrista saker! Men dom ska ju göras och de går ju som aningens fortare om lill-stumpan inte är hemma när man gör sånna saker.

Nu däremot har vi nyss vart och hälsat på grannen, som dessutom hade barnbarnet hemma. Så Lea fick en lekkompis för en stund, aningens nöjd över de!

Ne nu väntar jag på att Lea ska äta klart så vi kan ut och sova i vagnen en stund.. Har lite som ska göras!


Bad-bruden ;)

RSS 2.0