Gott nytt år!

Ligger hemma i sängen och funderar över hur många gånger klockan kommer slå tolv ikväll. För de är väl på tolvslaget man brukar skjuta raketer?! Vinur står inne med bomull i öronen och tycker att livet suger extra mycket idag,  de andra tre de däremot bryr sig inte märkbart :) tur e väl de! 

Kanske ska man som de flesta andra sammanfatta året? 
Lillans och mitt år har vart som en bergochdalbana, men överlag bra! Vi har kommit igång med hoppningen och de går framåt med de mesta just nu. Ser fram emot ett 2015 med roliga träningar och mål :)
Vinur hans år har nog mest vart som de senaste i raden, han är söt och underbar. Livet kommer bli tomt den dagen han inte längre finns hos oss! 
Birta är saknad och kommer fortsätta vara ett tomt hål här hemma. Men vi hann mycke roligt under året också. En träningstävling där vi kom hem med 2 fina rosetter. En träning gör Sara Ljung som gav oss hur mycket som helst, kan inte minnas att hon gått så bra någon gång innan (de hade hon säkert, men jag fick många "aha"). 
Aska är även hon en saknad familjemedlem, snälla fina vovven. Leas trogna vän. 

Två saknade själar men mycke roligt också. En sommar som vart den bästa jag kan minnas i väderväg, vilket resulterat att Lea nu tycker vatten och bada är toppen! Trevlig semestertripp och ett altandäck på plats. Så har vi även börjat bygga ut huset lite :)

Då kan vi bara undra vad 2015 har att ge? En hel del förändringar, roliga träningar och kanske ett färdigt hus? Vad de än har att erbjuda så kommer de inte bli likt något annat :)

Lea på julafton :)

Varför häst?

Är en tanke som slår mig ibland, tänk vad lättsamt de vore utan! 
Men så kommer man ut i hagen och får två godingar i "knät" och så förstår man varför :) för att de är helt underbart med flera hundra kilo tillit och en massa mys!

Kanske inte den bästa bild, men mina bebisar är de allt :)

Jaja, nog om de. Trots att de är det enda jag gjort idag som jag lagt på minnet :P
Lea har i alla fall byggt ditt frostlegoslott idag (knepigt långt ord) och hon har gjort de i stort sett helt själv! Lätt stolt morsa ;) 


Knäppte även ett kort från sadelkammaren.Tror jag nämnde att jag satt upp en stång där?

Nu behöver jag bara slipa och måla luckorna till skåpet också, var sak tar sin tid. Målande ju faktiskt panel till huset igår, får väl vara nöjd med de lilla.

Ja sadelkammaren börjar vara bra nu, ska bygga en sadelbock och upp med lite mer krokar så kan man börja säga att de är klart där sedan. Kommer säkert på mer grejer som ska göras sedan, men för stunden klart :) 

Ne dags att återgå till att Googla bra lösningar på lösdrifter. Är inne på att ha de i framtiden. Däremot vill man ha de genomtänkt och bra innan man drar igång något jätteprojekt. 
Just nu är en av sakerna kring hästarna som är hög prio på ventilationen. Behöver få till en bra lösning på de. 

Ne, natti natt :)


Städdag

Den tråkigaste sortens dagar som finns, men nu e de gjort ialla fall! Plockat undan och slängt en hel del saker som lilla fröken Lea inte längre använder. Sen kan jag säga att kinderägg är roliga att öppna men fan va mycke rat dom innehåller!
Aja, nu e de fint i alla fall :)

Fick ett liter ryck och satte upp en stång med krokar och korgar från ikea under skåpet i stallet idag också. Blev bra de med :) mer ställen att stoppa saker på! 

Annars har dagen inte erbjudit mycke roligt inte. Bara hålla tummarna att morgondagen blir roligare och kanske inte lika kall. 

Jag vill ha en sådanhär fåtölj ifall någon vet av en? 


Mat i stora lass!

Känns som att vi inte gjort annat än att trycka in i huvudet de senaste dagarna! Åkt mellan svärföräldrarna och mina föräldrar och bara ätit, umgåtts och haft trevligt :)

Fick sälja min wintec sadel idag också som jag hade till Vinur. Bra att få lite plats i sadelkammaren. Nu är det bara Birtas sadel som ska säljas, en stubben Tristan dl. Så någon som är ute efter en fin dressyrsadel som är rejält vid?
Sedan har jag bara Lillans dressyrsadel - globus crinkel, hennes hoppsadel - Morris nolan, min bomlösa - top Reiter och så Leas ponnyputa :) i dagsläget behöver jag bara dom! 

Ser fram emot att börja rida i april (hoppas jag) och få träna för Sara. Känna framstegen och få utveckla mig och min fina svarta springare! Få komma igång lite bättre med galoppträningen och nå målet att galoppera på volt :) 

Hade tänkt gå till ridhuset med hästarna och träna från marken idag. Men de blev en massa annat att pyssla med istället. Kanske vi tar oss dit i morgon? Vi får väl se vad vi lyckas med i kylan :)




Juldagen

Då har värsta julhysterin passerat och alla julklapparna är öppnade :) Lea hon öppnade så hon var nöjd igår och hade några paket som hon öppnade idag med. Massa kläder och leksaker har hon fått, nöjd fröken. Dessutom kom ju tomten med en nalle, vilket hon skrev på önskelistan på tomteland i somras :)

Själv har jag också fått en massa fina och bra julklappar. En hel del hästsaker som jag önskat mig och en massa massa mer! Bland annat fick jag en ny ridoverall av älsklingen, en svart och rosa ;)
Även Vinur har fått en julklapp i år, en jolly boll av husse, blir roligt att se om han tycker de är kul!

Förutom julklappar har de gått ner massor av mat, godis och kakor så nu rullar man snart fram.

Idag har de vart riktigt kallt ute dessutom, men lite kul att få se Lillan i sitt nya vintertäcke med hals. Satt som en smäck!

Från dagens tur med bob och spark, kallt men vackert :)



God Jul

Vill bara önska alla en Gud jul :)




Trött knopp

Trött som en gnu idag, men jag och Lillan tog oss ialla fall iväg till ridhuset. Jobbade från marken med bl.a. att skicka runt i en åtta och longera mellan sockerbitar. Flytta lite framdel och lite bakdel, ja lite allt möjligt :) 
Måste ju hitta på något för att hålla hjärnan på hästen i form när man inte rider! Hoppas förövrigt på att jag ska få ett arbetsrep i julklapp, annars beställer jag ett när julen är förbi. 

I övrigt har nedräkningen påbörjats, 2 arbetsdagar kvar för i år :)

Vackert ute idag :)


Fredag i Min värld

Tjoho! Igår blev det en riktig Emely fredag. Direkt från jobbet hem och byta kläder och iväg till ridhuset för att kolla på dressyrträningen. Hem en sväng och äta middag och sedan tillbaka för att glo lite till :) väl hemma var de dax att göra stallet och ta in hästarna! Roligt att så många tycker att Sara är bra att rida för, förhoppningarna är att kunna få till en träning i månaden. 

Så om gårdagen var en Emelydag så var detta motsatsen. Shopping på byn för att köpa sista klapparna. Helt mör och trött, men nu e re gjort!

Snart julafton :)


Burr va kyligt

Gisses vad de kändes kallt idag, -10grader är inte min melodi. Tur jag inte har något planerat på schemat ikväll så jag kan spendera min kväll framför kaminen. 

I förrgår kväll däremot så var jag och Lillan iväg till ridhuset för en lektion i arbete från marken. Gick ju bra de me :) nu blir de till att träna lite mer sådant ett tag eller två! 

Bortser vi från allt hästande och sådär så är de 4 dagar kvar innan  lååångledigt. Blir nog bra de, pilla navelludd och äta godis. Helt min melodi :)

 



Julklappar

I fredags for hag och Fredrik till Sundsvall för lite shopping på Birsta. Efter att ha knatat fötterna ömma så checkade vi in på Clarion hotell och sedan blev de en god middag ute på stan. Gårdagen spenderade vi med att knata fötterna ännu ömmare och sedan blev de hemfärd. 

Så nu är de flesta julklapparna inhandlade och plånboken bra mycke tommare! 

Som vanligt blev det en tripp på Hööks och där fick sig Lillan 2 nya täcken. Lite svag för täcken jag... 

Förutom täcken blev de ett par nya skor :)

Lucia

Idag var de luciafirande på dagis och Lea vet tärna :) sötare lussetåg får man leta efter! 

Ikväll fortsatte man i lussetema, Mirja och jag bakade lussebullar och några dumlekakor :) 

Igår däremot hämtad min bror och min sambo sågspån till hästarna, så nu är de väl bäddat. Känns bra i mattehjärtat :)

Inspiration

Måste erkänna att inspirationen försvann lite men min lilla ponny. Men jag tror att de i alla fall blir en lektion med arbete från marken med Lillan till veckan, kanske kommer lite inspiration tillbaka då? 

Tur man har denna man att pussa på också :) tänkas att han och jag tampats ihop i 13år till sommaren! 


Händelselös dag

Måste vara bästa sättet att beskriva denna dag :) 

Enda saken jag skulle ha gjort idag har jag inte heller gjort, inte så vidarens bra planerat de! 




Julgran och vila

Julen är här.. Snart i alla fall :)
Jag och Lea har klätt julgranen och städat lite idag. Sådant som inte är så kul men skönt när de är gjort! 

Har även myst med Vinur idag som bara älskar när man spenderar tid i hagen så han kan vara med precis som han vill <3
Lillan tycker också att de är intressant med sällskap i hagen, däremot så får hon inte vara ivägen tycker Vinur. Lillan kommer även få sig en rejäl viloperioder med sporadiska promenader och arbete från marken. Så tar vi nya tag när de närmar sig lite vår :)




Roadtripp

I förrgår blev det en roadtripp till Åre med jobbet. Bowling, mat och en natt på Copperhill var inte så dumt :) hem kom vi igår, trött och nöjd. 
Men som med allt, borta bra hemma bäst! 
Varmrätt
Efterrätt


Blev visst inge kort på förrätten, den tog slut innan jag kom på de :)

Idag däremot blir de pyssel hemma och sedan julbord!

Underbara ponny

För alla som inte vet hur de gick med min fina underbara lilla fux, så gick det inte alls bra :'(

Det var ingen kolik utan kolit (baron gruff sjukan) och hon fick vandra till de eviga gröna ängarna den 18 november. Jag hoppas innerligt att jag aldrig ska behöva stöta på den sjukdomen någonsin igen. Så nu är det en ekande tom box i stallet.




Nästan 8 år tillsammans <3

RSS 2.0