Härlig ridtur

På förmiddagen har jag och Birta vart ute på en skön tur med stallkompisarna :) Fröken gick bara fint i alla gångarter vi har och de var alldeles perfekt ridväder! Nu däremot vräker de ner snö :/

Lillan hon är som lite sur över att hon inte får följa med ut, så går de med avsaknad av en baksko. 

Aska har vi fått provsvaren på och som tur är så är det inte cuchings. 

Har inte mycke mer att säga, bjuder på någon bild från igår istället :)




Fint väder

Vilket strålande väder vi haft idag, blev en promenad med sambo och Aska i solskenet :) Lea har sovit hos mormor och morfar i natt så hon var inte med.

Sedan blev det tömkörning av Birta, vilket inte gick så strålande bra direkt. Kan säga att damen har humör!
På vägen hem fick Fredrik prova att tömköra och de gick galant. Tror jag får överlämna de jobbet åt honom framöver ;)

Lillan däremot fick vackert stå i hagen med Vinur hon, fröken har nämligen tappat en dojja. Fråga mig inte hur hon lyckats, måste ha legat i boxen och fastnat med skon i skivan som är fastskruvad på väggen och lyckats dra av skon :/
Som tur är har hon inte gjort sig illa och de e ju huvudsaken! Får ringa hovslagaren i morgon och kolla om de finns tid att sko om, börjar ju vara dags nu ändå.






Lata middagar

Idag blev de pizza till middag innan Fredrik for på jobbet och snart är det dags för Lea att sova :)

Dagarna går galet fort! Så idag hinns inget hästande mer än mockning med. Trist, trist...
 
Igår däremot blev de en tur ute med Birta och ett kort pass i ridhuset med Lillan. Birta skötte sig sisådär, segt bort och fort hem. Ytterst enerverande, men om vi bortser från de så gick de okej. Töltar och travar på fint :)
Lillan gick riktigt fint hon med, blev som sagt ett kort pass ca 15 min. Fast bättre 15 bra minuter där de är aktivt jobb och att dom orkar hela passet än ett lång dom inte riktigt orkar. 

Ne natti natt :)

Blötdjur

Igår var de riktiga blötdjur ute i hagen, regn och blötsnö hela dagen! Tunga täcken som drogs av på kvällen. Inte blev de något hästande i de dåliga vädret heller, endast en promenad med Birta tillsammans med Fredrik, Lea och Aska. Vi mötte en stor traktor och hon brydde sig inte ett enda dugg, skönt! 

Idag har Aska vart inne på djursjukhuset och tagit en massa prover, får resultaten i morgon eller övermorgon. Blir väl till att äta dyr medicin och göra regelbundna prover. Nästa hund ska vara försäkrad säger jag bara :P vi är för blödiga för att ha oförsäkrat vi ! 
Sår tvätt igår, har fått känslig hud och eksem på köpet. Strumpa på :/

Ont i själen

Idag har jag och Lillan vart i ridhuset med stallkompisarna. Fröken fräken var svettig när vi var klara, jobbade på rätt bra stundvis. Men en sak har jag konstaterat och de är att hon inte gillar när folk höjer rösten och låter arg. Då blir hon nervös och måste hålla koll i den riktningen! Tur de sällan är någon i vår närvaro som hon behöver hålla koll på :)

Väl hemma från ridhuset stod jag och funderade om de kanske gick att klämma in en box till i stallet. Men de är bara att konstatera att man inte kan tahand om allt och alla, trots att man vill. De är då man får lite ont i själen! 

Tur jag har min lilla drös av djur ändå :) 



Alla hjärtans dag


Fina blommor från sambon och dottern :)

Har ridit både Lillan och Birta idag. Lillan fick galoppträna lite, inga större problem att fatta galopp men lite jobbigare att hålla den. Damen får både tänka och verkligen ta i med hela kroppen :)

Birta hon fick träna lite allt möjligt, börjar  bli duktig i tölten och stabil i traven. Travar dessutom fint i form i mindre nedförsbackar, roligt! 

Verkligen en bra hästdag idag, alla <3 dag och allt :) 




Trick :)

Ikväll provade jag att börja lära Birta att lyfta frambenet när man petar med spöt. Efter en liten stund hade hon fattat de hela och inte minst att de blev morot när de blev rätt :P Min tanke var att vi ska lära oss lite roliga trick, finns inte så mycket att roa sig med när Fredrik jobbar eftersom babyvakten inte räcker så långt! Men träna trick och arbeta från marken går ju bra ute på gårdsplanen :)

Får se hur de går för oss, har väl alltid haft (som många andra) en liten dröm om att få ponnyn att ligga ner på komando. Vem vet, en vacker dag så!

Bjuder på en bild på hallen efter att vi fixat om lite och köpt en fin byrå. Skönt att kunna gömma handskar och mössor någonstans :)


Gammal kärlek rostar aldrig


Behöver man säga mer? <3

Idag blev det inte mycke hästeri för min del, men lite tankeverksamhet fick de bli för Lillan innan nattning! Arbete från marken är underskattat. Jag gillar känslan av att nästan bara tänka och se hur hästan ändå har förstått vad man vill :) 



Promenad

Ikväll blev de en promenad med Lillan, backträning för oss två. Halva lindbergsbacken, sedan var vi lite extra hurtiga och sprang lite granna också :)

Birta hon fick vaccin idag så hon har inte gjort något vettigt alls, inte så ovanligt men vi gör så gott vi orkar och kan! Vinur har även han haft besök av veterinären, men hans spruta innehöll lite tyngre saker. Så en rejält drogad ponny har fått skapet rengjort idag :)
Trevligt att få diskutera hästar och hundar med en veterinär såhär på en måndag. Intressant och lärorikt, man blir ju sugen på att plugga! 

Men pluggning får vänta och förmodligen blir de inte djur som pluggas när de väl är dags. 

Nämnde jag förresten att vi köpte nytt köksporslin igår? Nöjd blev jag :)




Klabbsnö

Vart ut med Lillan en sväng idag, blev verkligen inte vad jag tänkt mig :/ min tanke var galoppträning men de blev skrittur i skogen! Klabbade i skorna direkt så vi blev som Bambi på hal is fort vi gick på vägen. Så vi fick helt enkelt hålla oss i skogen. Blev lite blöta ;) 

Tog ett kort på snöbollen i hagen med :) 



Kvällsmys


Fint med tv i sovrummet tycker Aska som kan vara med å mysa :)

Mental träning

Idag har jag och Birta vart ute med stallkompisarna, blev möte med traktor, lastbil och mycke människor. Kan säga att fokuset inte låg på matte särskilt mycke idag! Inte hade vi heller någon direkt framåtbjudning, men man kan inte få allt jämt :) 

Lillan däremot har inte gjort mycket alls idag mer än att kivas med Vinur. Vilket inte är så dumt heller! 

Förutom hästarna blev det en promenad med Fredrik, Aska och Lea. Lea åkte Bob och Fredrik gjorde henne sällskap på boben ner för backarna :P 





Godis :)

Känns som att de enda man gjort idag är att ha ätit godis :) noll karaktär har man! 

Hemma har vi dock ätit hemmagjord pizza och inte godis. Dom är rätt bra dom här pizzadegarna man kan köpa på rulle där det följer med en burk tomatsås :) lättsamt och gott.

Blev en tripp med Lillan till ridhuset ikväll, Fredrik, Lea och Aska följde med och var sällskap :) vi tränade trav i stor 8-volt, höger varv är lite jobbigare än vänster. Men jag klagar inte för gisses vad de händer saker, utveckling som heter duga! Går skapligt stabilt i form i skritt och trav. Har satt målet att vi ska kunna galoppera på volt om 2 år. Skynda långsamt är min stil, har ingen brådska. Viktigast är att de blir rätt och att hon tycker de är roligt. 

Efter dagens pass :)


Rumpa

Idag blev de träning av rumpa för Birta, backar nedför och backar uppför. Har perfekt liten slinga som vi gick tre gånger och jag tror hon kommer vara lite stel i morgon:)

Lillan däremot fick skritta lite på planen här hemma, en liten stund i mycket snö. Jobbigast tror jag ändå var att se kompisarna kuta som dårar i hagen, aningens stressande! Men de gick bra ialla fall.

Aska har idag tagit blodprov och lämnat urinprov. Hon fick även medicin (levaxin) som hon ska äta då dom tror de är underproduktion sköldkörtelhormon som är problemet. Bara hoppas dom har rätt, vilket vi får veta på måndag när provsvaren kommer! 

Lillan rumpa :)

Dåliga uppdateringar

Känner att jag blir sämre och sämre på att uppdatera här..

Men ja tar mig i kragen och skriver nu :)

I måndags passade jag på att rida Lillan i dagsljuset när jag slutade jobba. Gick bara fint, tog oss en galopp pch fick till en fin sträcka i trav med ypperlig form :) härligt hade vi de!
Red sedan Birta på kvällen innan dom fick komma in och hon var på bra humör, efterlängtat kan jag säga. Inte ett enda tjuvnyp och inga surheter i ridningen heller! Så vi tränade på lite tölt  och trav, roligt med tölten för hon är som rätt okomplicerad. Visst hon orkar inte långa bitar men hon gör de hon kan:)

Igår blev det inget alls, trött och ont i skallen! 

Idag däremot har vi hunnit inhandla mineraler och foder till hästarna efter jobbet samt vart in till veterinären och fixat tid för provtagning för Aska. Hon har blitt stygg i pälsen och dricker mycke vatten så kissprov och så ska fixas!
 Trist är i alla fall att dom slutat vaccinera hästar i ström, så jag hoppas verkligen jag får någon att vaccinera Birta innan nästa fredag! Annars blir de dyrt på riktigt :/ 

Blev inget mer uträttat idag i hästväg ;) men jag har fått fötterna fixade av bästa Mirja i alla fall, skönt va de :) 

Natti natt!



Negativ

Blir så less på alla som alltid ser allt negativt! Nej de går inte, hur tänkte du då, de var tydligen inge bra eller ja så gör jag med och så pratar man om sig själv helt plötsligt..

Galen kan man bli för mindre, fel å nån gång tänka att någon kan lyckas och höra vad någon annan säger utan att vända de till att man själv har något som är bättre. 

Jag vill inte sitta gammal på hemmet och ångra allt jag inte gjorde. Bättre att ångra något man gjort och ha resultatet i hand att de inte blev som man tänkt sig. Nu menar jag inte att man ska tro att man kan flyga och kasta sig ner för ett höghus...

Till något roligare, jag har anmält mig och Lillan till en kurs för John Moore i sommar. Två dagar i Lycksele, bara hoppas att kursen blir av och att vi e friska och glada när de är dax :)


Kanske inte så bra kort men innehållet är i alla fall fint.

Uppe med tuppen

Ja idag blev det ingen sovmorgon precis, Lea vaknade kl 7! Inte riktigt vad jag planerar i alla fall :P

Får se vad denna dag tänkte bjuda på, blåsigt men endast -4 grader ute. En sväng ut för att göra stallet blir de garanterat. Förutom de blir de nog endast till att lata sig :) 

Sur Birta verkar ha brunstat klart för denna gång också, skönt. 



Chokladbollar

Efter en hård dag i stallet med longering av Lillan, mockning, höpackning och uppspåning av boxar. Sådär 3 h i stallet tillsammans med mamsen, då förtjänar man att få göra chokladbollar :) 




RSS 2.0