Saker man gör som barn :D

Idag har jag gjort något som jag inte gjort sedan jag var liten. Jag har målat naglarna! Lea ville måla naglarna och så tyckte hon att jag skulle måla mina också :) Sagt och gjort, nu har Lea rosa, lila, grålila och blåa naglar. Jag däremot tyckte de gick bra att ha samma färg på alla naglarna, så mina är numera grålila :P
 
Rätt skoj nu när hon blivit lite större, men givetvis önskar man endel dagar att hon var liten och söt. De vill säga de gånger allt är "nej och inte" :P
 
Hade jag vart lite modernare hade jag lagt upp kort på våra vackra naglar, men nu är jag inte de och det
 tar sådan tid innan man letat kabel och fixat med allt. Så de får bli en annan dag :) Hej hopp! 

Var nöjd och glad för vet du vad!

Idag har de bara gått för bra, nästan sådär så man undrar var haken är :)
 
Pysslat på i stallet, fått upp gallren i boxarna, fodren runt fönstren, isoleringen i sadelkammaren och lite annat sådant där som skulle fixas :) Nu känns de som att de inte är allt för långt borta innan de är klart! 
 
Får se om man lyckas fara ut och rida imorgon då, beror ju på om man lyckas smila åt sig någon barnvakt de :P Hade tänkt rida idag, men de blev så fullt upp med allt som skulle göras och rätt som de var så blev de middag och Fredrik for på jobbet.
 
Mer som hänt, joe jag har masserat på min mamma ikväll. Roligt när man ser att de verkligen ger resultat!
 
Ne nu har jag fikat en massa onödigt fika och tänker lägga mig och somna i anatomiboken, som jag skamligt nog knappt öppnat sedan jag var på skolan sist :/ Men snart bär det av ner för en sista helg på skolan, ska bli trist att man inte kommer träffas som man brukar. Fast jäklar va skönt att de snart är över :P
 
Bjuder här på ett kort på sötfian som äter frukost :)
 

Snickra hit och dit :)

Lite kort från bygget i stallet, har hänt lite mer sedan dessa kort är tagna. Men på ett cirkus :)
 
 

Trafik

Det är morgondagens första ämne och anledningen till varför jag läser "Trafik i alla ämnen" en sådan här trevlig onsdags kväll :P
 
Egentligen kanske jag borde ägna mig åt lite mera anatomiplugg, men motivationen var är du?! Nu vill jag inte påstå att trafik grejset är så intressant heller, men nödvändigt om jag ska prata om det i morgon. Anatomoprovet är ju trots allt inte förän om 1½vecka...
 
Idag har jag i alla fall vart och jobbat, sedan hämtade jag Lea på dagis och så for vi hem och fikade lite mellis. Därefter blev det en tripp med mormor och morfar till leksaksaffären, för de lovade morfar igår! Givetvis gick vi inte därifrån tomhänta, utan vi gick därifrån med ett 30bitars pussel och en låda med duplo :) Gissa om man hade en glad flicka med sig it därifrån? ;)
 
Mat fick vi hemma hos mormor och morfar eftersom vi redan var där, sedan tog vi med oss mormor hem till oss. Så ikväll blev det välling och bok med mormor medans mammsen tog en tur på Birta bort till ridplanen. När jag var hemma igen och bytt täcken på ponnysarna och sådär så sov redan lilla fröken fräken.
 
Ponnyn skötte sig helt okej, var väldigt blött på ridplanen. Så blev i stort sett bara skritt, de få travsteg som blev passade hon på att gasa. Måste medge att hon va lite upp i varv, inte helt van att vara ute i mörkret än. Men de brukar ge sig ju längre in i hösten / vintern vi kommer, kvällens tur var ju premiärturen i mörkret för i år.
 
Nu är jag i alla fall väldigt, väldigt trött. Sitter här och väntar på att sambon ska komma hem :)
 
Så tack och hej för mig!
 
 
 
 
 

Regntäcken!

Börjar inse att de är dax att införskaffa fler regntäcken, shit va less man blir när de regnar och regnar. Alla täcken är nu blöta, förutom de som Birta har på sig. För de var jag snäll och torkade inne i duschen, gissa hur nöjd sambon var =/ Vinur däremot får helt enkelt överleva inatt, jag har beställt en regnfri natt så de kommer nog gå bra..
 
Hade även tänk rida idag, men nja inte i spöregn och blåst. Får helt enkelt efterlysa barnvakt i tills i morgon så man kan ta sig en tur :)
 
Måste även tala om att jag hämtade ut väskan till min bänk idag och lite papper att ha på bänken, närmare bestämt 300st :P Blev även lite rengöring, så nu ni! Bara å gasa =D
 
Ser för stunden på X-factor, mest för att Andreas Carlsson e så förbenade snygg! Shit pommes ;)
 
Ne nog av dregel, är väl dags snart att börja med lite anatomiplugg igen. Vilket också brukar sluta i dregel, men då i form av den som kommer när man somnat på kudden :P
 
Sov sött nu!
 
 
  

Gick som bra ändå!

Har nu fått reda på att jag klarade teoriprovet förra helgen, nice de. Hur pass bra de gick vet jag inte än, vi får väl tillbaka proven nu till veckan. Knappast så väldans bra, men nöjd nog att man lyckades få godkännt! Nice, säger jag bara :)
 
Igår blev de vaccination av ponnysarna också, så idag (och igår), har dom inte gjort något alls. Men i morgon hade jag tänkt ta mig ut en sväng. Har funderat länge nu på att skritta älsklingen och ta Birta som handhäst. Sitta på Vinur de är livsnjutning på hög nivå! Underbara älskade ponny säger jag bara!!
 
I torsdags däremot masserade jag igenom Vinur och så masserade jag Birtas bakdel. Måste komma igång lite mer med hästmasserandet, men kroppen gillar som inte riktigt läget när armarna ska vara ovanför huvudet. Går bra på mina små ponnysar, men alla är ju inte så små och söta :P  Ska ta tag i saken när jag har fått avsluta massage terapeut utbildningen på människa.
 
Har nu bara en helg kvar på skolan och den innehåller ett teoretiskt prov och ett praktiskt prov, bara le och göra sitt bästa. Förhoppningsvis ska de väl räcka till. 
 
Idag har de hänt lite grejjer i stallet också, snart så är de inflyttningsklart! Sedan återstår bara målning och småfix, men de får bli nästa sommar :)
 
Nenu ska jag duscha och sedan gå upp och krypa ner i sängen för att ladda inför morgondagen och lite mera treårs-trots ;)
 
 
 

Kurshelg!

Sådär, då var näst sista kurshelgen avklarad. Den innehöll ett anatomiprov, håll tummarna att de gick vägen(!) och en massa praktik.
Bott har jag gjort hos en kurskompis och hans familj, Blitt riktigt bortskämd med grillad mat, vin och ansiktsbehandling! Men som man säger, borta bra men hemma bäst!
 
Så nu är jag hemma på min älskade gård hos min förskylda familj :) Kom hem där strax efter rolv i natt efter många timmars väntande och några timmars resande,
 
Dagen har bestått av att umgås med familjen, rensa ur all skit ut "höförådet", luckrat upp en höbal och ridit lektion på den feta lilla ponnyn :) Måste säga att jag var väldigt nöjd med min ponny idag och även med mig själv. Gissar på att vi båda kommer ha en hel del träningsvärk i morgon. Men jag tycker de e gött att ha de efter en bra ridlektion, då vet man att man i alla fall har ansträngt sig! Så nu är det bara att jobba vidare till nästa gång, vilket är om två veckor. Har turen att ha lyckats fått boka varannan måndag nu framöver. Så härligt som de kan bli :)
 
Just de, mamma och pappa var hit idag med presenter till Lea också, Lilla söta fröken fräken har ju fyllt 3år! Visseligen var de i lördags, men idag passade som lite bättre och så var ju även jag hemma! Go trollet har fått en massa fina presenter av alla runt omkring oss :)
 
När det väl var sovdags för trollet så somnade hon utan att ens ha frågat efter tutten, som jag inte heller hittade. Vilket blev lite lätt jobbigt när hon sjöblöt av svett vaknade och ville ha den. Tillslut hittade jag en nedstoppad i sovsäcken hon fått i present, som min kära sambo packat ihop och inte kikat i först. Gisses, man måste som verkligen tänka till för att veta var de stoppar saker och ting!
 
Ne hörrni, nu tror jag sömnen kallar och i morgon börjar pluggandet mot certifieringsprovet och muskuleringsprovet! PEPPA!!
 

Frostig med vinterpäls, dock inte helt "bordefölat för länge sedan" fet :P

Triangel

Idag har vi vart tur och retur till östersund och kliniken. Gick ju snabbt och snärtigt där idag, så nu har mannen i mitt liv en triangel på rumpan :) Nu ska bara  papprena in och nya försäkringar tecknas, blir nog bra de här.
 
I övrigt har jag lyckats (IGEN) med att glömma bort en vaccination. Var helt hundra på att de inte var förän i mitten av september, men så fel man kunde ha. Jippie yäyy!
Konstaterat att jag nog borde ha satsat på en karriär som veterinär istället, helt galet vad dessa djur kostar pengar i just veterinärräkningar!
 
De sammanfattar väl den här dagen ganska bra, nu tror jag att de får bli bärplockning tillsammans med min prinsessa! Hon fyller dessutom 3år på lördag, fort går de!

Trevligt!

Idag har Lea vart på dagis och fått ett armband av sin kompis, gissa om hon var rädd om de?! :P Börjar vara en stor tjej nu, kompisar och grejjer. Jag hinner inte riktigt med i tempot!
 
Själv har jag passat på att plugga lite anatomi inför fredagens provskrivning. Blev även en ridtur i skogen tillsammans med Emma och Harry, väldigt lugn tur bara skritt och trampande över stock och sten!
Efter ridningen blev det "praktiskt pluggande", Emma fick lite massage. Bra att ha några testdockor att prova på :)
 
Mer än så hann man inte innan Lea skulle hem från dagis, go tjejen min. Blev lite pärlpyssel innan Mirja kom och åt middag med oss. Fiskgratäng med ris och ärtor! Lea som valde grönsaker idag :P
När Lea somnat efter lite badande så blev de lite mer "praktiskt pluggande",  Mirja fick bli testdocka. Roligt att känna vad som hänt sedan förra gången hon fick vara testdocka! Måste säga att massageterapeut utbildningen verkligen är en rolig och intressant utbildning :)
 
Har även en hel del planer för framtiden om utbildningar och sådant, bara hoppas att allt går som man vill :)
 
Ne nu blir de till att fodra hästarna lite och sedan plugga och SOVA! För jag är väldigt väldigt trött!
 

Snart ser träden ut såhär igen, men jag tycker att hösten är den vackrast årstiden :)
 

Nu jäklar!

Börjar de hände grejjer!
 
Har snart fått till alla boxarna och det känns riktigt, riktigt bra! Tänk vad härligt i vinter med en riktigt fin saddelkammare med värme och allt. Slippa ha ridkläder och sådant i hallen inne kommer vara en jäkla fördel bara de! Så kan man sitta där ute och smörja träns och dricka kaffe också ;)
 
Nu har även alla hästar som ska bo här i vinter anlänt, alltid intressant att se hur saker och ting utvecklar sig :) På gott och ont givetvis :P
 
Förutom hästarna så har jag faktiskt lyckats rycka upp mig och börjat få lite flyt i pluggningen. Kan verkligen behövas då jag skriver prov på fredag, hålla alla tummar och tår! Sedan är det endast ett prov kvar att skriva, ja och så har vi förståss ett praktiskt prov kvar också. Nästan så man blir nervös av att tänka tanken. Man vill ju så gärna klara alla prov och de så man får sitt diplom där sista helgen i september! Annars måste man ju ner en extra gång bara för att skriva prov och jag är less på att åka fram och åter hela tiden :P
 
Ne undra om jag ska ta min kaffekopp och sätta mig ner och plugga en stund!
 

Ett tag sedan de såg ut såhär :)

RSS 2.0