Tänder, tänder...

Inga roliga saker, fråga Lea får ni höra :) Verkar vara någon ny tand på g, eftersom hon sover oroligt och konstant vänder på tutten för å tugga på baksidan av den. Och om man inte sover på nätterna då blir man trött och grinig på dagarna också, så just nu är livet rätt jobbigt!

Igår så var jag ut och red på min lilla Vinur och med oss hade vi Aska, vilket gick riktigt bra. Förutom den där katten som hamnade i en telefonstolpe, hehe.. Men ibland så slår jaktinstinkten till ordentligt. I alla fall om katten drar i full spetta när vi börjar närma oss, andra gången den drog var den i alla fall inte intressant nog att springa efter när matte sa "Nej" :) Tur va väl de!

Annars hände väl inte mycke igår inte.

Idag har jag och Mirja däremot sytt lite till på dopklänningen, nu är det bara små detaljer kvar. Känns riktigt bra :) Bara hoppas systeryster hinner sy dit lite pärlor på den också! Skulle bli väldigt fint de.

Fredrik har även idag gjort klart stallväggen, så nu är det slät och fin vägg istället för en dragig carport. Bäst av allt är att de inte kommer regna in längre! Förstå bra :)

De va väl allt för dessa två dagar, tack å hej!

Trevligt!

Ett tag sedan sist, här hemma rullar de på som vanligt kan man säga.

Igår däremot tog jag och Mirja tag i problemet "dopklänning", jepp man e ju lite seg av sig. Men den 4:e blir de av, hehe.. Så jag köpte lite tyg och så lyckades vi nästan knopa ihop hela klänningen igår kväll! Idag däremot har vi inte gjort någe på klänningen, men den kanske blir klar i morgon? De blir nog någon bild när den är klar i alla fall :)

Idag däremot har alla brudarna på gården befunnit sig på "byn" hela långa dagen, så man är lagom mör för stunden. Nu på kvällen har Lea vart med mormor och morfar medans jag och Aska tillbringat kvällen på brukshundsklubben, riktigt trevligt att träffa "nya" människor. Duktig va min lilla dam också :)

Sedan när jag kom tillbaka för att hämta Lea lyckades jag låsa in nycklarnai bilen. Trodde inte ens att de va möjligt =/ Fattar inte hur de gick till? Stannade bilen, klev ur och stängde dörren (lämnade nyckel i låset). Hämtade barnvagnen, lyfte in den i bagaget, stängde bagaget. Hämtade Lea och när jag skulle sätta in henne i bilen va bilen låst! Gissa snopen, så pappa skjutsade hem mig för att hämta reservnyckeln. Tur vi hade en sådan i alla fall.. Men hur fan gick de till att bilen låste sig?!

I morgon ska jag i alla fall försöka komma iväg och rida på Vinur en sväg, Birta står på vila just nu :)

Nu ska jag fortsätta vänta på min sambo som kommer hem snart, god natt!

Urk på burk!

Va less jag är just nu!

Denna dag har varit bara skit, från morgon till kväll! Endast en sak har vart bra med denna dag och det är att jag fått hem mitt hö :) Så nu står balarna fint uppradade där dom ska vara. Stort tack till min farbror för de!

Så de va allt för mig idag.

Östersund :)

Va tänkt att vi skulle åka till östersund i morgon, men så visade det sig att vädret var kasst idag och skulle tydligen bli bättre i morgon. Så vi packade in oss och Lea i bilen och for idag istället! Aska fick däremot stanna hemma hos Mirja och Ella.

Måste säga att Lea skött sig utmärkt idag, trots lite sömn och mycke ståhej. Började dagen på barnens hus, där det inhandlades en ny bilbarnstol. Då hon börjar ha vuxit ur den hon har :) Blev samma märke på denna stol, Akta Graco, då vi var mycke nöjd med vi hade innan. Så nu kan hon växa en hel del innan den här blir förliten!

Dock glömde vi kika på ett doplinne, men de gjorde vi på babyproffsen inne i stan istället. Kan säga att de inte blev något linne alls, skitdyra va dom. Vem i hela fridens namn köper ett doplinne som ska användas en dag för nästan 1300kr!?! Ta bort ettan längst fram så kan ja betala :P Visst de fanns ett billigare men de kostade ändå 500kr =/ Nej tack!
I värsta fall får hon väl döpas i en vanlig fin klänning istället, för vanligast är väl inte att man döps vid nästan 1 års ålder heller :)

Annars så blev de väl inte så supermycke handlat, en pyamas och halsduk till Lea. Ett linne till mig, en tröja till Fredrik och godis till Aska. Just ja! Vi köpte även namnbrickor med telefonnummer på till båda Aska och Ella. Så om dom rymmer så kan den stackare som hittar dom ringa och säga till! Hehe..

Har även fått något att se fram emot också! Den 2:a oktober kommer Tina S-Nordin hit och håller ridlektioner, längta längta. Alldeles förlänge sedan jag red lektion, så jag och Birta tänker tagga med någon veckas vila och sedan blir de "hårdträning". Även Vinur och Mirja kommer förhoppningsvis att vara med, om de inte visar sig att Vinur inte fixar böjprovet. Vilket vore supertrist :( Håll tummar och tår allesammans!

Nu däremot väntar jag på att älsklingen ska komma ner och att Lea har somnat. Hon sov i bilen hem så hon var väl inte allt för sugen på att sova direkt :P


Nu är den här utbytt :P


Här händer det grejjer!

Igår var jag och Aska bort på uppstarten av vardagslydnads kurs borta på brukshundsklubben! De ni, Aska skötte sig exemplariskt, min svarta lilla tuss :) Ska bli roligt att se vad vi får göra för saker, sedan får man plocka det man tycker är vettigt och strunta i resten. Men som sagt de är väl egentligen mest för att träffa lite folk och för att jag och Aska ska få umgås lite bara vi två som förr i tiden. Blir som inte så mycket av den varan längre!

Även Birta hann jag med en sväng igår eftersom Mirja var snäll och vad barnvakt. Blev lite dubbellongering eller tömkörning om man vill kalla de så. Jobbade på riktigt bra, började hitta lite form i skritten, duktig ponny. Gillar verkligen den där hästen skarpt :) Även Vinur fick komma ut en sväng med Mirja, han har de rätt bra nu på senare dar han.

Idag däremot har jag inte hunnit med att jobba några hästar alls, men mycke runt omkring har hunnits med! Älsklingen har idag inhandlat panel till stallet som ska sitta där garageporten var förut och sedan har han även inhandlat stolpar till min ridplan :D Helt underbart, kan man ha bättre pojkvän?!
Så dagen har alltså inneburit att vi börjat penela igen väggen och så har även hovslagaren varit här och skott om Birta i bak. Så nu är vi inte längre i obalans :P

Nu däremot så gör jag inte mycket alls, ska väl gå å krypa ner i sängen och sova så man orkar upp i morgon!

God natt :)

Duktiga vi :)

Idag har jag och älsklingen snickrat på stallväggen. Så nu är den snart igenbyggd helt, sen återstår de bara att flytta lite boxar och bygga en stor å fin sadelkammare :) De kommer bli så bra så bra! Bara å hoppas att man hinner göra de i år, annars får de väl bli nästa år då..

I morgon så blir jag och tjejerna hemma själv igen, så då ska vi nog ta å mocka lite skit ur hagen där ridplanen ska vara :) Sedan hoppas jag på att Mirja kommer och är lite barnvakt så jag kan jobba Birta lite i volten. Sedan skickar vi nog iväg Vinur och Mirja på en ridtur! Killen måste ju få röra lite på sig :)

Nu däremot är de varken spikar eller hästar på gång, utan glass! Älsklingen har köpt en vienetta glasstårta som vi ska ta å smaska på. Inte nog med de, nu håller han på å tända lite ljus också.. Livet är bra härligt egentligen :P

God natt!


En sådan dag..

Idag har det vart rätt fint väder, synd att de blåser lite kallt bara. Annars hade det nog vart perfekt :)

Så vad händer här på gården, joe jag har krattat ihop allt gräs som jag trimmade i går och förrgår. Vilket resulterade i stora härliga skavsår på båda tummarna, jippie! Men nu är de gjort. Har även fått hjälp av bästaste Mirja med att ta bort hästskit från den biten som ska bli ridplan, gjort kanske en tredjedel. Så nu är hästarna utkastade därifrån, de har gjort sitt nu helt enkelt :) Gissar på att de inte var omtyckt från deras sida, hehe!

Sedan så har vi vart en sväng hem till Kjell (grannen) och hoppat studsmatta medans Aska lekte med Zeb. Lea gillar studmattan, kanon å krypa runt å busa på :D

Annars så trallar livet på i vanlig gång, planerar på i huvudet hur de ska bli på gården och i huset när allt är klart! Visst de tar en massa tid och kostar en hel del pengar, så man får ta en sak i taget. Men de kommer bli bra, de e jag säker på. Sedan är det ju så att man kan under planeringens gång, hitta bättre och smartare lösningar. Så de kanske finns en anledning till varför de ska ta tid :)

Konstaterade även idag att jag, ur min syn på livet, inte kan bo bättre än såhär. De är perfekt för mitt liv och min familj och de är ju det som räknas. För de är ju de bästa jag har <3


Massor!

Har hänt sedan sist :) Men vi börjar med igår och så tar vi idag efter de.. Typ :P

Igår kom älsklingen hem från jobbet på förmiddagen och så hade han köpt en blomma åt mig! En murgröna som klättrar runt en grejj, ja de va en strålande förklaring och till den va de en sådan där snyg svart kruka som jag har i köket! Inte illa, man kan säga att de var genomtänkt, för jag älskar murgrönor och den som vart hit vet nog de :P
Givetvis hade ju pappsen handlat till sin prinsessa också, hon fick två bodysar. En ljuslila och en lila med rosa elefanter på, supersöta :)

Sedan blev det även en tripp till soptippe, mindre kul de kanske och så hämtade vi hem panelen som var fördigmlan. Så nu är halva väggen panelad, blir superbra tycker jag!
På kvällen tog jag och Mirja oss även en ridtur i de härliga kvällsvädret, blev ett litet träningspass på en gräsplätt. Duktiga hästar (och ryttare). För Birtas del blev det ett kort pass, men hon var duktig och började hitta lite form i skritt! När jag kände mig nöjd med Birta så passade jag på att hjälpa Mirja och Vinur en sväng :)

Idag däremot tog jag sovmorgon! Jag bara älskar att ligga kvar i sängen bara för att jag kan :D
Men efter en rejäl sovmorgon så får man ju helt enkelt ta igen lite av försvunnen tid, så jag städade nedervåningen! Inget löpblod kvar nu inte :)
Har även trimmat en hel del långgräs runt longervolten, hoppas hinna göra klart i morgon! Är ju ett riktigt träningspass att kuta runt med den där apparaten :P Kommer nog kännas i morgon kan jag tänka mig.

När jag ändå var i farten så passade jag även på att rida Vinur en väng, min härliga gamle vän. Han gick riktigt bra, var nog 1 - 1½ månad sedan jag satt på honom sist. Väl hemma igen tänkte jag ta mig en ridtur på Birta också, men när man va borstad och hovarna skulle kratsas så hade hon tappat en baksko. Blev lite fina ord innan jag bestämmde mig för en promenad istället, vilket slutade med en springtur rund en lägda.
Gisses vilken kass kondis man har!

Så för att bättra på kondisen så har jag nu bakat en kladdkaka som älsklingen precis nu tog ur ugnen. Mums :) Med andra ord har jag inget mer att förtälja, för nu ska svullas :D

Hej då!




Varmt!

Hela denna sommar kan sammanfattas med orden; varmt, kvavt och åska!
Visst man ska inte klaga på värme, men kvavt?! Nej tack..

Annars flyter livet på rätt bra, rider, leker och mår som man ska :) Många järn i elden nu också, men de är nog bra tror jag. Staket till ridplanen ska fixas, och stallet ska göras om lite invändigt. Än så länge har jag bara hunnit riva i stallet, hoppas bara man får till de innan vintern. Skulle vara kul, men inget måste ändå :)

Ridlektion står även på schemat framöver, hoppas vi får ihop ett gäng bara så de inte blir så dyrt! Eller så dyrt blir de väl inte ändå, men de blir billigare ju fler vi blir :)

Funderar även på att hyra ut en box eller två till. Så om någon vill hyra är de bara att höra av sig.

Just för stunden däremot sitter jag bara på arslet och gör ingenting. Lea och Aska har somnat båda två och sover förhoppningsvis ett bra tag till. Så nu ska jag slappa totalt tills Lea vaknar. Hej då!


Lilla Lea :)

Jallaho!

Idag har man vart och kikat på hoppträning och på kuppen höll man på att bli totalt uppäten av en massa sandmy. Hoppträning är ju kul, men sandmy är mindre kul! Så när man väl va lite blod fattigare tog jag och Mirja oss en promenad och riggade en ridväg :) Så man skulle kunna tänka sig att man är någon deceliter blod fattigare :P

Väl hemma efter dessa "äventyr" så räddade vi hästarna med lite myggmedel, dom blev riktigt glada över de :)

Har även lurat iväg mammsen idag och pantat flaskor med mig :) Vart nästan 250kr, gissa hur många cola flaskor de va?! MÅNGA :D Är lite lätt förtjust i coca cola jag kanske.

Efter pantnings-maratonet så följde jag mammsen och pappsen ner på "åsen" och hämtade lite slanor som ska sitta runt longervolten tills jag kommer åt de impregnerade planken! Lyckades även hacka upp lite nypärer, så i morgon tror jag de blir fläskfilégryta med nypäran till :)

Nu däremot börjar det närma sig sängång! Föresten har kameran börjat bråka, därför de inte kommit några nya kort :( Hej då!

Wee!

Jag har absolut ingen aning om vad jag ska skriva just nu :)

Smider lite planer dock om en ute-ritt med fika, bara att hoppas är det är några som nappar på de! Blir ju inte så hippt om det är bara jag och Mirja som står där när det väl är dax :P

Förutom de så händer inte mycket alls, jag och brudarna har vart ner på byn och hälsat på Mirja och Ella en sväng. Sedan följde dom oss hem och så blev det kladdkaka! Inte illa, synd bara att vi missade den "lilla" detaljen att marschmellowsarna (eller hur de nu stavas) skulleläggas på när kakan nästan va fördig gräddad. Osp på den och dom små vita sakerna försvann och blev ett med den bruna smeten istället :P

Ha de gött!

Underbara dag :)

Idag har vi haft barnvakt, Lea har vart hos farmor och farfar och Aski-Paski hos Mirja och Ella :)
Så vi har umgåtts hela dagen lång, jag och min kära sambo. Började "dagen" med en fika på saga, först en god panini med ost och skinka, sedan en kopp kaffe och en snickerskaka. Sedan rullade vi vidare till konsum, där de inhandlades jorgubbar och dricka och annat gott!

Så när vi anlände till båten var det bara att fortsätta att trycka in i huvudet, blev jordgubbar i de härliga solen! När solen bestämmde sog för att gå i moln på riktigt så tog vi och hoppade iland igen.
Blev då en tripp på dollar store för att inhandla lite hundben och strumpor. Hör och häpna, inget godis alls!! Men som vanligt kommer man aldrig ifrån dollar utan att ha handlat för mer än 200 kronor. Knepigt de där, slår som aldrig fel :)

När vi handlat klart bagav vi oss hem till Mirja för lite kaffe och fika. Givetvis tog vi med oss Aski-Paski hem när vi for därifrån. Väl hemma packade vi ur och sedan i igen, för att åka upp till masten och gå en tur i skogen med Aski och hennes älskade boll. Tänkas vad glad man kan bli av en boll :P
Givetvis hittade hon en massa härliga ler pölar att dyka ner i också, så väl hemma blev de raka vägen in i duschen. Några "kilo" grus senare såg hon skaplig ut, nu har hon torkat ordentligt och ligger och väntar på maten.

Som avslutning på dagen for vi på Lamaré och åt en fläskfilé black and white innan vi hämtade Lea. Som va väldigt ledsen och trött, för pappsen hade glömt bort att tala om att man burkar sova eftermiddag också, faktiskt inte så lätt å va liten! Givetvis ska det alltid vara något man glömt bort, för när vi kommit hem å ska fixa "lällen", då är den slut =/ Så Fredrik fick kasta sig i bilen för att köpa innan affären stängde!

Ja, där avslutades min och älsklingens dag. Men min egna dag fortsatte med ridning, medans Fredrik nattade Lea! Så jag och Birta fick sällskap av Mirja och Vinur, mycke trevligt och hur härligt väder som helst! Tänk om alla kvällar kunde bjuda på sådant väder! Varmt och sol, men ändå inte så mycke ohyra i luften. Hästarna skötte sig som vanligt ypperligt och Mirja också gissar jag på, för hon lyckades till och med berömma sig själv :) Vilket man nog borde göra oftare!

Näe, nu har nog älsklingen snart klippt gräset klart och då kommer han in. Funderar allvarligt på att tvinga honom att spela lite kort med mig :) Hej då !


Härlig sommar bild från ifjol. Båda kusarna och Aski-Paski :)

Western!

Idag hamnade jag, Mirja och Lea borta i ridhuset. Där va de western träning på gång, skulle faktiskt vara riktigt roligt att testa på western. Finns nog en hel del att plocka därifrån också eller rättare sagt vet jag att mycke innom islandshäst ridningen kommer från western. De som är det "sköna" med islandshästar, de finns ingen mall som innom dressyren som man måste följa. Utan det är till att använda sig av det som fungerar och de kan vara helt olika från häst till häst.

Förutom western träningen har det nog inte hänt allt förmycke. Vi fick lite kaffebesök en sväng dock, alltid trevligt med folk :) Annars är det inte mycket att förtälja om dagen. Så sov gott folket !


Min syster gör egna smycken och säljer. Såhär kan de se ut, inte illa va? :)

Ingen vanlig dag..

Ne för idag har vi vart på byn nästan hela långa dagen :)
Började dagen med att ringa Mirja och fråga om det serverades frukost hemma hos henne och tur för mig så blev de så! Sedan blev det en tur på simon och hämta ut hööks-paketet och sedan en sväng på konsum för att inhandla de viktigast i matväg!

Sedan när vi lämnat in maten i kylen så blev vi som lite sugna på fika, så vi knatade iväg till saga och fikade. Blev smarrig kladdkaka med grädde och en burk cola! De är livets njutning på en pinne de :D

På eftermiddagen däremot så blev det till att vandra hemmåt, gissa hur lång lindbergsbacken kan vara ibland?! Stekande sol och den backen, man blir slut av bara tanken och så plussar man på en barnvagn fullpackad med barn och mat osv. Ja, ni förstår ju :) Men man ska inte klaga när livet är så pass bra som det är ändå..

Kan även skvallra om att jag ska få lite egentid tillsammans med min sambo på lördag! Kan ni tänka er, så vi hoppas på fint väder så man kan åka båt och äta gott. Men om det blir regn så får det bli en shoping tripp till östersund istället. Fast väderpognosen säger sol på lördag, dock har den en förmåga att ändra sig. Oftast till det sämre, så vi får väl se :)

För gårdens framtid smids även planer hela tiden, just nu räknas det på ett staket till ridplanen. Antagligen så blir det innan vintern, kan man bli mer nöjd?! :D Annat som planeras är en hundgård med tillhörande hundkojja, Aska vill ju ha en minst lika fin hundkojja som Molly (hovslagarens hund) annars kommer hon väl sura i flera veckor, hehe!

Alltid roligt att planera, däremot är det inte kul de här med budget och prioriteringar. Dock så är det sådant som hör livet till :)


Från en av förra sommarens båt rurer :) Lea i magen och kritvita ben!

Skit, alltihopa!

Ja idag har jag inte ens kommit mig iväg och hämtat mitt efterläntade hööks-paket. Hur illa är inte de?! Sedan kännde jag mig på alldeles för dåligt humör för att rida till och med. Gisses förstå vilken kass dag, tur Mirja kom hit med chokladbollar åt mig :)

Tack å hej för mig!

Hööks!

Mitt höökspaket har kommit, bara att hämta ut på posten i morgon! Lycka :D
Ska bli spännande att se hur tass skydden passar.. Har faktiskt handlat mest åt Aska, hon kanske har gjort sig förtjänt av de eller så inte :P

Ikväll var jag och Mirja bort och kikade på hoppträning borta på ridskolan. Däremot kännde jag mig tvungen att gå hem efter en stund, för jag hade ju lovat att lägga Lea. Men min underbara sambo sa att de var OK att jag for ut och red istället. Inget jag ångrar nu i alla fall! Birta skötte sig super bra, lyssnade på alla hjälper på en gång. Mirja gjorde mig förståss sällskap på farbror Vinur, som inte såg vidarens fräsch ut idag efter rejsandet i hagen igår. Tänk vad lycklig jag vore om han kunde bli helt bra igen, men jag tvivlar starkt på de :(
Får helt enkelt glädjas åt Birta istället och inte är väl de fy skam heller!

Funderar även på om jag ska vara med på hoppträningen som är på tisdag, alla andra ponnysarna var också unghästar. Inte för att vi ska bli ett hoppekipage, utan för socialträning och så är det bra å kika på lite bommar. Har ju faktiskt inte sett sådana nån gång, vem vet dom kanske bits? Fast de tvivlar jag på att den damen skulle tycka, inte mycke som verkar röra henne precis.

Nu ska jag bara invänta att min kära sambo kommer in, han är ute och spikar panel på väggen. Sedan tror jag bestämt att det blir myspys i soffan och lite ostkrokar till :)

God natt önskar en vädligt lycklig "Luttan" :)


Min underbara lilla ponny, livet skulle bli bra tomt utan honom <3

Jag vill ha..

En egen ridplan, som jag kan rida på :D

Funderar starkt på att införskaffa ett staket till min blivande gräsridplan, vore inte helt fel kanske. Sedan får man väl se om det finns intresse för att ta hem någon tränare att rida för, akademiskt kanske vore spännande? Vad vet man, vi får se. Annars kan man väl drömma vidare i alla fall :)

Idag gjorde jag och Birta sällskap med dom stora hästarna bort till ridskolans ridplan, där vi kikade på när dom red och sedan gjorde vi sällskap tillbaka! Längtar tills vi är stora nog att rida ett helt pass på en ridplan. Men än så länge rider vi ute och får lite framåtanda.
Vinur däremot tror jag höll på att dö av ensamhet när han för första gången på väldigt, väldigt länge blev hemma helt själv! Han hade sprungit så pass att han till och med lyckats få ett sår på insidan av ena bakkotan. Stackarn, men han fick lite ompysslning när vi kom tillbaka i alla fall :)

Längtar även tills mitt hööks paket kommer, har beställt massa små och roliga saker. Ur mina ögon sett i alla fall.. Hehe!

Just, nu verkar jag vara den enda som är vaken i detta hushåll. Lea sover, Aska och Ella sover och Fredrik är och målar panel. Fast snart kommer Mirja och hämtar hem sin lilla dam igen, dom är rätt trevliga att ha våra hundar. Jag kännde mig rätt "stolt" när jag gick med båda två, fot på varsin sida och mötte en som gick med två hundar som såg ut som om dom skulle dra armarna ur led på sin ägare. Och gissa vad, joe dom svarta damerna reagerade knappt utan knatade fot vidare utan att dra minsta lilla i kopplen.. De ni!

Sov gott allehopa!

  
Härlig bildserie från när Lea åt periska och päron puré idag :D


Stigar!

Igår for jag och Mirja ut och red på mina små skruttar, tog oss en tur på en massa stigar vi inte ens visste fanns! Visst är det härligt när man upptäcker att de finns rätt fina ridvägar som man aldrig ridit förut, så dom ska utforskas mera :) Synd bara att det regnat så förbenade mycket i sommar så det inte torkat upp som de brukar. Jaja, man ska glädjas åt de små tingen!

Sedan har jag även lyckats köpa mig min femte (galen jag vet) ridhjälm! Men jag gjorde ett fint byte med Mirja, ridbyxor och en slant senare så va hjälmen min :) Tror vi båda va rätt nöjda med den affären! Så nu är man stolt ägare till en lättviktshjälm som inte blir ful om det regnar!

Förutom ridturen igår så tog jag och Lea knaten ner för berget hem till Mirja på kafferep! Så där satt man en bra stund och tryckte in några supergoda vaniljbullar i gott sällskap! Lea skaffade sig även en ny vän där, ja hon hittade helt enkelt ett bra knä. Inte blev jag ledsen över de heller, skadar inte att någon roar damen ett tag. Särskilt inte när damen bestämt sig för att endast sova 30 minuter mellan 9.30 och 21.00. Hon kan verkligen hålla en i trim, men jag tror att de satt i en del magknip..

Sedan på kvällen tog sig Mirja en tripp in till yran och vi var "barnvakt" åt Ella över natten.

Idag däremot har det vart en relativt menlös dag om man får säga så, förutom att Mirja hämtade hem Ella. Dom är bra goa hundarna när dom är med varandra!


Ella och Aska är bra söta ihop :)

RSS 2.0