Trött, tröttare, Emely

Idag är jag en mycket mycket trött människa. Jag har vart ute på friluftsliv idag med en massa barn, som tur är sken solen. Dock blåste de lite, men inte så att de störde direkt. Sedan efter att ha fått en massa frisk luft så var jag ute med fritidsbarnen fram till klockan 16 då jag slutade min dag. Känns som om man blåst rent huvudet totalt. Lätt seg i kolan!

Som tur var så var vi bjudna på mat hos svärmor och svärfar, ingen matlagning för mig =) Blev en sån där supergod fläskfilegryta som jag bara älskar! Sedan belv det lite gotti gott efter maten. Gissa om man rullade hem sedan?! Fredrik däremot han fick den stora äran att åka och jobba han, men i morgon kväll kommer han hem igen..

I morgon så blir det till att jobba, men även i morgon verkar det som att jag har turen på min sida. Mirja kommer nämligen och hämtar Aska när hon slutar jobba, Sedan är det bara för mig att knata hem till Mirja för att bli bjuden på middag där och hämta hunden =) Lyxigt värre!

Näe nu måste jag sova!! ZzZzz...
Hej då =)

Tiden rusar iväg..

Sitter just och konstaterar att mitt lilla sto faktiskt blivit 3 år redan. Så i vinter börjar alvaret, då ska man till å bli stor å fin ridhäst. Fast snabbt kan vi i alla fall konstatera att hon inte kommer bli så "stor", hon är nog bara strax över 130 i mankhöjd. Blir en spännande tid för mig och henne =)

Vinur däremot han har jag börjat sätta igång lite bättre, så får vi väl se vad hans ben håller till. Som tur är så har han fått en beundrare, lilla Martina, som tycker om att skritta en sväng i skogen ibland. Vilket dom båda verkar väldigt nöjda med.

Jag och Fredrik däremot vi bor numera i vedhögen, som aldrig verkar ta slut. Knepigt, men ju mer man klyver och kastar bort, destomer verkar de bli i den okluvna högen. Knepigt de dära?! Kan bara säga att jag har väldigt ont i ryggen nu mera, den liksom ömmar lite granna i musklerna..

Nu däremot sitter vi faktiskt inne och äter lunch, eller för mig som vart ute å gjort diverse knepiga saker i natt, frukost. Tur att det som händer i ens drömmar bara är drömmar, annars skulle jag börja bli rätt så orolig över hur intelegent jag faktiskt är =/

Oj, jag höll på att glömma. För alla intresserade så är det bara fint med Aska också, Däremot trodde hon att jag va upp i morse när hon kom in, så hon for upp i en rasande tempo. Bara för att hitta en tom säng, snopet värre. Men hon blev desto gladare när hon kom ner igen och konstaterade att jag var nere =)

Så då har vi gått igenom hela lilla familjen Olsson Löfvenberg. Vi alla mår bra och växer som vi ska!

Hej då!

Visst ser det härligt ut med lite ved?


Växer gör de =)

Så är det, nu när sommaren kommer närmare så växer allt =) Och kan man vara annat än glad för de?!

Hästarna dom längtar till sommarbetet, de kommer närmre. Bara en liten detalj som ska fixas, hagen =/ Ska nämligen flytta in hela hagen ca 2 meter så att det blir som en ridslinga runt hela gården. Blir kanon de, skulle förståss vilja ha en ridplan och en rundvolt och en massa annat kul också. Men man kan inte få allt som står på önskelistan! Fast om man tar en sak i taget så kanske på en tio års period...

När vi ändå pratar om hästar och allt runt omkring detta, så var Vinur ute å lallade på i skogen med Mirjas lillasyster Martina på ryggen i söndags. Snäll kille är vad han är, själv promenerade jag med Birta bredvid. Hon tog och försökte sig på ett provsmak av min rygg hon, lätt brydd man blev då. Tur hon inte fick ett riktigt tag i alla fall =).

Igår däremot va inte alla djuren lika glada, Aska fick sig nämligen en kyss av eltråden. Värst av allt var nog ändå att hon trodde att det var Kjell som gav henne den stöten. Stackarn skrek som en liten gris och sprang med svansen mellan benen i flera timmar. Själv lyckades jag stapla en massa vad igår också, synd att det är ännu mer kvar som också ska staplas.

Näe nu måste jag ta och göra något vettigt, tex så kanske man borde ta och plocka undan från bordet.. Hum, de blir nog så.. Ha det bäst allihopa! Hej svejs!



Hon är inte så oskyldig som hon ser ut att vara =)


Tomhet..

Är precis vad som nu är kvar i Vinurs hjärta, stackarn har blivit utan sin kompis Mjölnir. Så han har stått och gnäggat sedan Mjölnir for idag vid lunch, inte lätt att vara häst inte...

Måste säga att jag har vart väldigt lat på att skriva här nu när sommaren kommit närmre. Så vi tar väl och berättar lite av vad som hänt.

Igår tog bilen och dog när vi skulle åka från Amaliagatan till Stamåsen, många fula ord kom det från min pojkväns mun då. Jag däremot konstaterade bara att vi fick gå hem, bilen stog som bra där den stog. Tyvärr står bilen där den står idag åxå, men Aska blev glad för hon fick en promenad ner på byn fram och åter.

Efter promenaden så blev hon ännu gladare, hon fick nämligen hälsa på Zeb. Så nu ligger hon under min stol och sover sött som ett barn =) Hon kräver nog inte mycke mer nu på några timmar. Själv ska jag ut och hjälpa till med den här sablans veden som ska klyvas! Sist jag hjälpte till fick ja rätt ont i ryggen, stapla ved är faktiskt jobbigt.

Men så e de!! Hej då..

Mycket tänkande...

Blev det på morgonen idag, nångång där runt soluppgången..
Ja precis, jag vaknade av att jag hade skalbaggar i sängen! Äckligt, som tur va fanns dom inte där när jag vaknade till liv på riktigt. Tyvärr så var jag redan vaken då, så jag tog och funderade igenom allt som jag skulle göra under dagen istället. Blev en hel del, jobba, lägga ut en saltsten till hästarna, vaccinera Aska och även lämna in en lönerapport. Lönerapporter är viktiga, men väldigt svåra att komma ihåg =/

När jag sedan på morgonen, den riktiga morgonen vid klockan 7 vaknade igen (lyckades somna efter en massa tänkande) så var det bara att kliva ut sängen och göra sig klar för en dag på jobbet! Å vet ni vad, ja tyckte faktiskt att det var riktigt roligt på jobbet idag. Det är inte allt för ofta de =)

Efter jobbet så begav jag mig hemmåt, där det blev till att fika lite och sedan bege sig iväg till veterinären för att vaccinera Aska! Mycke spännande dofter hos veterinären, man va till och med tvungen att nästan krypa i sakta mak framåt. Både läskigt och spännande äventyr om man heter Aska! Klara hos veterinären så kikade vi in hos min mor och far. Gissa 3 gånger, där va de dax för mat. Så jag bjöd in oss på stuvade makaroner och korv där, gott gott. Framför allt väldigt lättlagat för min del. Mätta och belåtna tog vi oss även en tur till Dollar Store, blev inte mycket inhandlat där inte. Men 3 färgglada  skärbrädor blev det i alla fall.

Ikväll däremot har jag suttit inne framför tv:n och tyckt synd om mig själv för att det regnat ute. Knasigt, ja vet =) Men nu ska vi sova gott och ha en bra morgondag!

Hej då!


Vem längtar inte till sommaren?

Med mycke sol...

försvinner lusten att sitte inne vid datorn..

Men vi drar väl några saker som hänt här i livet.
Förra helgen så for jag och Fredik till Sundsvall och handlade och hälsade på Susanne och Robert (dom som äger Mjölnir) . Mycket trevligt och fin gård hade dom köpt också =) På vägen hem så stannade vi till hos min syster i Sollefteå, så det blev en sen hemkomst. Vi var hemma vid halv 2 på natten, trötta som bara den!

I veckan däremot har jag bara arbetat och haft mig, även (som vanligt) glömmt bort att lämna in lönerapporten! Sedan har hästarna fått stå ute på nätterna, skönt för oss allihopa! Måste dock köpa myggmedel, det har nämligen kommit en massa JÄTTE MYGGOR!! Jag gillar dom inte och det gör inte hästarna heller.
Vet ni vad, min lilla fula ankunge börjar bli en svan =) Jag stod nämligen ute och kikade på dom och så sprang Birta några meter, i klockren tölt med bra lyft. Ibland ska man tydligen bli chokad, för de första sprang hon och för det andra så lyfte hon på benen =P

Jaja, så det kan vara.. Igår däremot så förstördes min sommar med grillning av kött, åt nämligen en kotlett. Gissa vad, joe givetvis lyckades jag hitta en typ 3 cm lång blodåder i den. Det såg ut som en riktigt äcklig mask. Då försvann all min aptit och idag när vi skulle grilla så grillade jag lax! Betydligt mycke trevligare än köttet dom andra åt!

Ne tack och hej för mig!

RSS 2.0