Ridlekis

Så var ridlekis igång för denna termin och kidsen var superduktiga som vanligt 😊

Njola gör framsteg och ikväll kom hon fram nästan direkt. Hon ställde sig inte fem meter ifrån som i början utan endast en meter ifrån. Kliade i pannan gick fint, men när jag försökte klappa halsen backade hon iväg. Fast hon kom tillbaka nästan direkt och så passade jag på att leka lite med henne. Gå iväg så hon följer efter och sedan backa bortåt vänd mot henne så hon följer med och stannar nära. Trots att jag fick ta i grimman och så, så valde jag att låta henne gå in själv. 

Nu ska jag däremot sova för jag mår pyton 😖

Natti natt!
Glad prutt 💕

Lilla Lillan

Återbesök var de igår, tog 1 timma att lasta. Tror bestämt hon hade på känn vad som var på G. 

Väl framme, aningen sen, så började vi springa och böja. Hon såg sämre ut än sist 😕 sedan kollade equiterapeuten på hennes ländrygg och den var helt okej nu, inga anmärkningar där. 
Så med andra ord är ryggen mest troligt någon hon spänt för att försvara kotorna bak, inte tvärt om som vi funderade över sist. Med de konstaterat blev de röntgen av kotor och hovben, där inget hittades heller. Så skulle vi ultraljuds men den maskinen ville inte fungera. Summan av de hela är att hon nu blivit sprutad med kortison i senskidorna och ett annat mjukgörande preparat i kotlederna (som jag inte minns namnet på). Återbesök om 2 veckor.. 

Happ livet är underbart nästan jämt 😥

Vackra häst ❤️

Å igen

Ja nu börjar jag kunna de här med att stå stilla 😳

I morse var de inget problem att ta fröken i boxen, fast hon har ju grimma inne med 😇 tog av och på en annan grimma några gånger innan maten i hagen blev belöningen. 
På eftermiddagen tänkte jag att vi skulle jobba lite, trots att min motivation var på noll. Tog in Lillan och när jag stängde grinden kom hon och ställde sig på andra sidan tråden. Men när jag kom för att hämta henne ställde hon sig fem meter bort, så jag återgick till att stå stilla vid grinden och efter en stund kom hon och ställde sig bredvid. Belöningen blev en öppnad grind och så fick hon gå in själv. 
Så till att jobba då, blev jobb i linan ute i hagen. Gick ok, hon börjar bli bra på att följa när jag backar.
Ikväll blev de samma visa, vänta vid grinden tills hon kom och ställde sig nära. Fick till och med klappa på henne lite och så fick hon gå in själv. Tänker att skynda långsamt är bra. 

Happ de var Njola de, Lillan har fått sin dagliga dos stretch och gos. 

Jag däremot lyckades ta mig iväg på yoga ikväll. En sån där lugn och skön form av yoga så man blir härligt trött 😊 tänkte de kunde vara bra efter all tålamodsträning 😉
Försökte få Lillan på bild men hon kommer alltid för nära 😁 fin hästen!

Natti natt!

Tålamod

Igår blev de en tripp till ridhuset med Njola för att arbeta från marken, fick sällskap och hjälp av Katarina som bor en bit ifrån mig. 
Först jobbade jag henne lite och sedan jobbade Katarina med henne, kul och man lär sig av att titta på någon som är väldigt duktig. Fick tips och en hel del bra övningar med mig. 
Fredrik var snäll och släppte in dom på kvällen eftersom jag var helt slut i kropp och knopp!

Idag blev de också en tripp till ridhuset också i sällskap av Katarina som hade sin ena häst med sig. Idag gick allt mycke bättre och min ponny var mycke mer lugn och fokuserad, kom självmant fram och ville bli kliad 💕
På kvällen när dom skulle in öppnade jag inte grinden förrän hon själv kom och ställde sig bredvid mig. När hon knatat in i sin box kom hon nästan direkt fram och jag fick ta på henne, eftersom jag känner mig på G tig jag och gick ut med henne till hagen igen! Knäppte loss grimskaftet och kollade vattnet, sedan gick jag tillbaka till henne och kliade, satte på grimskaftet och gick in. Ibland får man träna sitt tålamod väldigt mycke 😬 då förtjänar man gott fika!

Lillan fick såklart sin stretching idag med, min stora "kola"😉


På't bara

Eftersom jag vet att ingen vill köpa en häst som inte går fånga i hagen så får jag väl helt enkelt gilla läget och göra de bästa av situationen. Känns som att problemet inte försvinner av att skicka henne på träning heller, visst ridmässigt skulle de absolut vara toppen men med resten då 😐

Så ikväll liksom igårkväll öppnade jag inte hagen när hon skulle gå in förrän hon kom och ställde sig bredvid mig. De tar tid, tålamod och ännu mer tid. Känns inte som någon mening att försöka få tag i henne heller för jag skulle få hålla på hela natten och lite till.
I boxen gick de snabbare idag att få henne att vara mysig och komma än igår, så efter att vi myst lite blev det en promenad ute. Väl tillbaka fick hon sitt hö, betfor och magic. Betfor får hon bara för att få i sig magicen. 

Lillan har jag stretchat och så, lite svårt att få till men jag gör mitt bästa. Dessutom så tycker hon faktiskt att de är lite mysigt att bli pysslad med ❤️

Så ser i alla fall hästlivet ut just nu, inte vidarens kul alls skulle jag vilja påstå. 

Igårkväll spelade jag och Fredrik Alfapet när kidsen sov. Idag blev de Diamond med både Lea och Fredrik.


Party on!

Eller så existerar inte de i min värld 😬

Så vad händer, Lillan stretchas och masseras och hålls tummarna för inför återbesöket. Nu vill vi komma igång!

Njola har fått ett rejält bakslag och går inte hämta i hagen utan jag har fått bygga en gång in till stallet från hagen. Väl inne i boxen krävs de övertalning för att hon ska komma, men när hon väl bestämt sig är hon en knähund 😊

Hon ligger ute på annons men ingen har hört av sig, för vem vill ha en svårfångad häst?! 
Så typiskt när de börjat gå bra i ridningen igen, då blir de någe annat skit. Tålamodsträning i allra bästa form?  Tyvärr behöver man äta och sova normalt för att tycka att de är bra träning. 

Igår skulle vi ha vart med och tränat för Sara men i sista stund, efter att ha hållt på lääänge för att få tagna henne och ändå tillslut fick låta henne gå in själv, så bestämde jag mig för att inte vara med. Hon fick jobba i volten istället. Kanske dumt, men så fick de bli. 
Så jag parkerade på läktaren istället och de är alltid trevligt att surra med folk och titta på fina hästar och ambitiösa ryttare. 

Förutom de så har jag börjat ge Njola NAF magic som är ett tillskott med bla magnesium som ska vara bra för oroliga själar. Dag 3 blir det idag. Så hoppas de hjälper! 

Om vi bortser från djuren så har de blitt några dagars jobb i veckan. Kidsen är fortfarande inte helt fri från förkylning men mycke bättre i alla fall 😊

Frimärken

Jag tror frimärken blir en bra hobby. 

Återbesök med Lillan nästa onsdag, hoppas hoppas..

Såhär har dagen vart för Lisa, jippie va kul de är å vara mamma ibland 😁


Inte alltid som man tänkt

Har bestämt mig för att sälja Njola ifall rätt köpare dyker upp. Trist men jag känner att en mer familjevänlig häst skulle passa oss bättre!
Dessutom är inte motivationen på topp nu och då blir de inte rätt.






Försöker

Håller på att styra upp lite saker, får se om jag lyckas 😬

Blev en förmiddags tupplur tillsammans med Lisa idag ❤️


Snö 😊

Just nu singlar de stora snöflingor ner från skyn, rätt mysigt tycker jag 😊 hade jag haft en lite stabilare häst hade jag vart ute och ridit, men de lutar åt en härlig promenad istället!

Igår var jag iväg på "party" eller visning eller vad man vill kalla de för, de var Forever livings produkter och jag gillar dom sedan innan och de lutar åt att bli återförsäljare. Sedan tänker jag att deras linement kommer passa mig och mina behandlingar. Kan nog bli bra dehär 😊

På kvällen så hjälpte Fredrik mig med att stretcha Lillan och sedan blev de en promenad med Njola. Vi knatade ner för lindbergsbacken med fokus på att gå långsamt för att träna rygg och rumpa. 
Något som slog mig på våran promenad var hur i hela h-vete endel kör förbi en häst. Tror nån verkligen att de lilla snöret man håller i stoppar en rädd häst på 300-600kg? I vilket fall skötte hon sig helt ok, men vi får träna på då de inte blir någe tok.



Reflektion

Efter en dags jobb och en trerätters middag så rullar man visst fram 😬
Men vilken karl man har ändå som fixar så fint!



När man ändå rullar så rullade jag ut i stallet. Blev en tripp till ridhuset och de gick okej, hon har trots allt vilat en vecka. Jag sätter efter våran lilla "kris" inte tillräckligt med energi i henne, vilket gör att hon ofta tar chansen och stannar. Så där har vi lite att jobba på! Att jag sedan har svårt att låta bli vänster tygel när jag rider i vänster varv gör mig halvt galen. För jag vet de och känner stor skillnad när jag lättar och breddar, tölten blir ren och fin då. Tror även jag måste bli kvickare och våga "knacka" lite med vänster skänkel då gärna vänster bak vill komma innanför spåret. Som rubriken säger - reflektion.

Lillan har stretchas och pussats på, hon är bra söt 💕


Hon är även kal lite över allt 🙈🙊

Slut

Ni vet kanske hur de är när man hittar massa fina saker och kläder som man vill ha? De är alltid de gånger man har som minst pengar 😳

Har hittat en jacka, Spooks double svart/brun och en Spooks fleesjacka i brunt. 
Men näst på tur är visst veterinärräkningar 😬 

Happ, några kronor har man skrapat ihop idag eftersom jag jobbat. 

Kallt som attan envisas det med att vara också, så jag längtar efter sommar ☀️

Natti natt

Efter att ha jobbat idag, svängt in och handlat lite på utförsäljningsrean och ätit middag så var man visst lite trött 😬 

Så ikväll blev de först en genomgång an Njola. Lite rörlighetstest, både gamla och nykära kunskaper kollades igenom 😊 därefter var de Lillans tur och jag tycker de är svårare på henne då tornutskotten inte känns lika väl. Gjorde mitt bästa, massage stretch och fix. Får försöka hitta någon som kan hjälpa mig med henne i morgon, sugen så säg till 👍😉

Nu sova, hej hopp! 

Awesome!

Nu har mitt nya träns kommit 😃




Å så nosgrimman på de 😍

Så nice, så nice 😃👍

Equiterapeut

Happ redan onsdag!

Lillan har idag blivit genomgången av Equiterapeut och var otroligt stel i länden så nu är hon stretchad rejält eller mobiliserad som de kallas. De som känner mig vet att jag är otroligt skeptisk till kiropraktik, kanske mest av egna inte så bra erfarenheter men även då jag tycker de är Quick fix ofta. Säger inte att de är dåligt, men i många fall behövs lite mer än ett "knäck". 
Behandlingen Lillan fick var inga "knäck" utan lite mer som jag jobbar med människor med specifika problem. 

Sedan är nig många terapeuter (av alla dess slag) lite dåliga på att ge konkreta tränings/stretching/massage råd att ta hem. Vilket jag kan erkänna att jag ibland är dålig på själv, måste bli bättre på de helt enkelt. 

Åter till Lillan, vi har nu fått saker som ska göras dagligen framöver. Håll tummarna att detta blir bra! 

En annan sak som är kul när man ser folk behandla och vissa saker de gör är nya och andra sådant man skälv här, de är att man blir så inspirerad och taggad att själv komma igång! 😊

Finast mulen 💕

Kvällshjälp


Barnet vägra sova, där av hjälp att ta in hästarna ikväll 😁

Spritbutik

Tror bestämt hästarna haft fest inatt 🎉

Eller så kanske de va Lillans bandage som stank 😬 har vädrat stallet idag i kylan och hoppas dom ska slippa bli fulla på ångorna inatt 😉

Känslan

Ni vet den där känslan när man känner att man verkligen är påväg uppåt och på några timmar inser att man står på botten igen.. Ja precis så är de idag, tack å välkommen!

Jaja så är de, bit ihop, grina en skvätt och kom igen!

Vi kom iväg med Lillan idag i alla fall, transporten låg fint efter bilen och de var våran premiärtur med den också 👍
Hon har idag blitt bedövad i alla leder i båda bakbenen och slutligen sprutad i kotlederna i båda bak. Även fått antiinflammatoriskt och muskelavslappnande i länden, nu ska vi till Equiterapeftn och sedan återbesök om två veckor. Tacka vet jag bra försäkringar! Har inte ångrat en gång att jag valt att försäkra ordentligt trots att de kostar en hel del. 
Fröken fräken lyckades även kliva på min fot idag, samma fot som Njola klev på och precis på samma ställe 😭 så nu e den ondare och även lite blåare igen!

Något positivt i de hela är att vi fått lastträna, hon är verkligen i behov av de men när hon tillslut kliver på står hon som ett ljus ❤️ 

De va hästeriet de och resten förtäljer inte historien i denna blogg. 

Hela familjen på hästäventyr som Lea kallar de😉 dock aningens besviken att hon inte fick se några röntgenplåtar!

Skitväder

Är de tacken för att man ska iväg med finka, häst och ungar som man får dehär vädret 😞
Får väl se om vi tar oss iväg eller inte, fröken är ju inte den lättaste att lasta. Knappast att de blir lättare när de blåser storm ute!

På återseende!

Bestämt mig

Ikväll känns det som att jag bestämt mig för hur de ska bli. Vad jag vill helt enkelt! Små saker och stora, vi får se när.  

Blev lite massage på Njola ikväll, hon tyckte mest jag var jobbig då hon ville in och äta istället 😉

Våran nattsuddare 😬

Förkylda klubben

Här hemma är vi förkylda klubben just nu, hosta, nysa och snora! Å så lite febertoppar på de 👍 känns lagom grett och ger så härlig sömn också...

Julen är nästan helt bortstökad, fördelen med att må som en kratta. 
Tveksamt att de blir några aktiviteter med häst idag. Kanske lite massage på sin höjd, men de har hon väl gjort sig förtjänt av tycker jag 😊

Ska börja lägga upp en riktig plan för ridning och träning nu, förhoppningsvis för båda damerna men åtminstone för Njola.  




Kassa telefon!

Efter en promenad till ridhuset och där lite arbete från marken i repgrimma och lina, så tänkte jag i min enfald ta kort på "stationerna" jag gjort och på ponnyn som hade nya grimman på sig. Men serni den här telefonen klarar fan ingen kyla alls så de blev inga kort 😤
Hur kan man göra en telefon som drar allt batteri direkt när de blir lite kallt ute?  

Tyvärr är jag lite snål så den får duga ett tag till, finns roligare saker att köpa för pengarna. 

Åter till dagens pass, vi körade lite circling game från parellin. Mellan sockerbitar och över bommar, så vitt jag vet har hon aldrig jobbat bommar men klarade de galant direkt. Avslutade med att göra "åttan", där man sänder hästen i en åtta runt två konor men själv står man på samma ställe. Gick helt ok för att vara första gången. Jag tycker de är kul att kunna plocka saker från olika grenar och från olika tänk för att sedan använda de som man tycker passar. 

Om vi bortser från hästeriet så har jag bakat biskvier idag 👍

Dom blev lite som dom blev, men goda är som 😊



Ryttarinspiration

Ikväll har jag och ett gäng till från Strömsund vart till Brunflo på föreläsningen "vad händer under hjälmen". Roligt och behövligt att komma iväg en sväng. Föreläsningen var kul, de mesta var sådant man vet men som alltid är värt att repetera. 
Gården där föreläsningen var är den gård som Lillan är född på så jag fick även träffa hennes uppfödare 😊
Köpte även ett armband som var lite skoj med ett bra budskap 👍

Vet och kan

Något som blir med tiden inom hästsporten är nog ödmjukheten och förståelsen för att man inte kan och vet allt. 
"Ju mer man lär sig desto mer inser man hur lite man kan.."

Har lite svårt för hård ridning och sånna som kan lösa allt på 5minuter. Visst kanske många saker går att lösa snabbt , men inte alla. Sedan är frågan om vi har ett hållbart resultat? 

Intressant är även att läsa diskussionsforum där finns de gott om sånna som kan och vet allt. 

Nog om detta, nu ska jag försöka få lite sömn. Förkyld Lisa så vi får väl se hur de går 😬


Trist, mycke trist

Så hade man laddat för träning idag och så blev den inställd, trist. Så vi kör innehäng idag och peppar för föreläsning på fredag istället. Ryttarinspiration - vad händer under hjälmen. 
Skulle på den i ?november? var de tänkt, men de blev inte av då. 

Har även köpt ett träns idag, dvs om allt går som de borde. Ett fakur med vita swarivskistenar på pannbandet och spännena. Kommer förhoppningsvis passa perfekt mot min nosgrimma 😃 
Kul att fynda helt nya saker på begagnatmarknaden!




Blåbärsglögg

Känns helt okej att sitta framför kaminen  och dricka glögg när de är ca 20 minusgrader ute 😃

Barnen är nattade, hästarna nattade och de är alldeles tyst. Skönt men ovanligt!

Tog en tur bort till ridhuset idag med, tårna klarade sig hela vägen dit och nästan fingrarna med. Hade vart förutseende att ta med lina och repgrimma ifall jag skulle vara så kall att de inte gått att rida. Tur nog gick de och de gick helt ok med. 
Fick till några bitar riktigt trevlig trav och även en del tölt. I vänstervarvet vill hon gärna flytta mig utåt och förböja halsen samt trycka ut bogen. Vilket gör att jag lätt fastnar i vänster tygel. Ska man analysera mera så försöker hon ibland trycka iväg i trav från tölten när de blur jobbigt, oftast när man kommer åt henne ordentligt 😉
Fast jag är i vilket fall väldigt nöjd, vi rider (visst inte lila bra som innan) och de känns faktiskt bra. Dessutom var de två till i ridhuset idag och de gick också bra 😊

På måndag har vi fått tid för att kolla upp Lillan. Blir spännande men även lite gruvsamt 😬 håll tummarna! 
Håller vädret vad de lovat ska de bli lite mildare på måndag med. Så ska vi i helgen försöka flytta kameran från gamla transporten till nya 👍

Något annat som känns bra nu när de är sådär kallt ute är att vi har ett bra termobar, en massa sågspån hemma och att höbalen är mer än hälften kvar på.



Den här filuren somnade i mitt knä ikväll ❤️

Svinkallt

Helt plötsligt har de alltså bestämt sig för att bli svinkallt ute! Typ -18 och snålblåst. Kul, Verkligen kul..

Så idag har jag inte gjort ett smack med hästarna, förutom matat, mockat och allt de där.
Ska va svinit kallt i morgon med, får se om jag tar mig till ridhuset eller inte. Hade vart bra med tanke på att de är lektionsdags på onsdag. 


Kaminhäng 😉


Isbitar till tår 😬

Ibland får man skylla sig själv när tårna blitt vita 😬

Blev en tripp till ridhuset ikväll med Njola och när vi avslutat kom de in en häst (med ägare😉) så då blev de en massa prat så man blev stelfrusen! 
Ridpasset gick väl ok, lite pigg och när hon blir osäker drar hon i handbromsen. Ändå nöjd, de går åt rätt håll och hon är söt 😃 på onsdag blir de lektion för Sara och de längtar vi efter!

Förutom de har Fredrik och min bror hämtat ett lass spån så inatt kommer dom sova som prinsessor! Är en blandning av kutter och råspån, bästa tänkbara vill jag påstå. Kutterbalarna som man kan köpa är sämsta tänkbara, dålig sugförmåga och så ligger de inte kvar utan flyger bara omkring. 

Ibland tänker jag att de vore skönt med ett "normalt" liv utan hästar, men när de går bra är de verkligen skitkul 👍




Två dagar

Då har alltså två dagar av året passerat. 
Igår fick hästarna lite extra mys vid insläpp mer än så blev de inte.

Idag blev det en promenad med Njola.

Så vi har börjat de nya året lugnt och fint!




Året i bild

Januari

Februari

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Augusti

September 

Oktober

November 

December 



RSS 2.0