Händelserikt :)

Har spenderat en vecka i Gnesta nu och gått steg 2 på axelsons hästmassage. Lärorikt, men det vart som rätt full uppe i skallen :) Så nu ska de tokpluggas i några vckor och bara hoppas att man fixar de teoretiska provet i steg 3, håll tummar och tår!!

Påväg hem blev de ett stopp i Sundsvall, eftersom de inte gick något tåg längre än dit på lördagen, som tur är bor Susanne där och kunde ta hand om mig :P Roligt att se på och mysa med fölisarna, kanske blir de en fux till ;) Fick även provrida ett av stona, man blev som sugen på att ta hem en musblack också. Gisses vad snabbt jag skulle kunna fylla stallet och lite till :P
Men alltid trevligt att sitta på en häst som verkligen vill jobba och göra rätt, bara prata och tala om vad man vill. Allt blir så mycket enklare med sånna hästar. Underbart :)

På måndagen kom min kära sambo och hund och hämtade mig, så blev de en tur i Birta city. Roligt att strosa lite, blev några tröjor åt mig, ett par byxor och några tröjor till Fredrik och Lea fick sig en dockvagn och en fleesoverall. Gissa om de va någon som gillade dockvagnen!

Väl hemma på måndag kväll blev de till att MYSA med STORA bokstäver, med min lilla prinsessa :) När hon hade somnat blev de en tur ut och pussa på hästarna. Vinur hade nog saknat matte lite, Birta däremot hade nog inte ens funderat över att jag vart borta över 1 vecka :P

Så idag har Lea vart på dagis och jag har jobbat Birta lite från marken. Älsklingen är för stunden ute i stallet och håller på för fullt för att få lite ordning där. Blir nog bra de där tillslut!

Nu god natt!



Dåså!

Nu känns de som att de börjar hända saker här i stallet! Bara hoppas på att pappsen kan komma och hjälpa mig med de som vi inte kan göra själv.. Kan och kan, de går åtmindstonde 100 gånger långsmmare om man gör de själv :P

Undra om man ska ta å ta sig i kragen och gå en promenad med ponnysarna i regnet? Känns inte så lockande, men kan ju va skönt för Birta att få röra sig efter gårdagens hopplektion. Vi får väl se hur duktig jag är i slutändan ;)

Förutom de som har med hästarna att göra så måste vi nog åka och handla idag. Sedan far Fredrik också och jobbar ikväll, märks väl vad som hinns med och inte!

Hej då!


Hoppning!

Idag har jag och lilla Birta ridit hoppträning, eller snarare markarbete :) Duktiga var vi i alla fall och trots allt nytt så jobbade hon på väldigt fint! Riktigt kul faktiskt, så nästa gång ska vi nog också vara med :)

Annars idag har vi byggt klart vinterhagarna (nästan i alla fall, fattas övre tråden i en av hagarna) och fixat lite i stallet. De tar sig sa mordbrännaren! Så i morgon ska hästarna få flytta över till den vinterhagen som är helt klar och förhoppningsvis ska de kunna gå i rätta vinterhagen till nästa helg, tror jag i alla fall :P

Nu däremot blir de film och mys, go natt!

Sådär ja..

Nu rullar de på kan man säga :)

Igår blev de massage på två hästar och sedan lite jobb med en massa barn, avslutade dagen med att rida ponnyn en tur i skogen. Kort och lugn tur, men härligt då de inte regnade!

Idag har sett ungefär lika ut, masserat två hästar och sedan jobb. Visserligen bara 3h jobb, men de blir ju de det blir. Nu däremot har jag precis nattat Lea och funderar över om de inte blir till att fara ut med ponnyn en sväng innan de blir allt för mörkt ute! Beror lite på vad sambon hade tänkt göra.

Däremot måste jag ju säga att de är tragiskt att man ska behöva få ont i huvudet när man har jobbat, slår aldrig fel. Dock verkar ju citodon fungera, alvedon däremot har ingen större effekt på mig. Sådant är livet!

Så vi laddar väl för huvudvärk i morgon, nej jag menar en arbetsdag. Fast de blir inga ponnysar masserade i morgon, bara en massa barn.

Go natt!

Dåligt?

Idag har jag vart bort med Birta till stora ridplanen och ridit. Väl där så va de lite lätt okoncentrerat sådär. Blev en hel del tjafs i början, då hon blir som en mask och gör allt i sin makt för att inte gå på voltspårena. Går de inte att vara mask heller då blir man "hård" i munnen istället. Matte som inte har världens bäst tålamod får ju de hon gör kan man säga..
Ridpasset gick på slutet rätt hyfsat. Då vi kunde trava på volt i båda varven, visserligen i form bara i det högra. Men de tar sig vill jag påstå.
Även fast de gick rätt hyfsat är då matte inte riktigt nöjd, så jag började fundera på varför de går så dåligt att rida numera. Gissa vilken upptäckt de blev?! Joe, de går inte sämre, utan jag har höjt ribban på hur bra de ska gå. Därav problemet, jag måste lära mig att de inte går på en sekund allt man ska göra och lära sig.
Så egentligen har jag en rätt duktig ponny som jag ändå blir arg på ändå, egentligen borde man ju slå något hårt i huvudet på sig själv!!

Ne nu ska jag sluta grubla över de dära och ställa mig i duschen, ska bli skönt efter ett lååångt tag ute i regnet :)

1år..

Idag är det 1 år sedan Lea döptes, tänk vad fort de går :)

På torsdag fyller hon dessutom 2år! Då blir de kalas ska ni veta, har dock inte bestämt mig för vad de ska bli för tårta. Men de löser sig :)

Go natt!


Mycke och många..

Så ser livet ut, mycke att göra, många olika saker :) Men jag gillar de nog ändå!

Igår var en händelserik dag, först fika på Simons med Carro och Lee. Sedan jobb 2½h, hem och äta, för att sedan knata bort till grannen och massera två hästar. Lyckades även under gårdagen anmäla mig till en hoppträning! Hör och häpna, jag och den feta springaren ska hoppa! Hon har väl aldrig sett en bom och jag har väl inte gjort någe liknande på måååånga år :)

Eftersom gårdagen va händelserik, har jag indag vart slöare än slö. Inte gjort ett smack, mer än å vart med Lea förståss. Som är hemma från dagis och är sjuk! Trodde lungorna skulle komma upp inatt under hostattackerna, stackarn. Har massor som borde göras, men inget jag vill göra.

Bygga klart vinterhagarna, måla galler, måla lite andra saker, fixa i stallet, massera hästar osv. Men de hinns nog de med. Så för att gott göra denna lathet, så tänker jag ägna kvällen åt att studera. Hade även tänkt att jag skulle hinna jobba min ponny lite i lina också innan dagen är slut, får se hur de går. Sambon far ju på jobbet ikväll så :(

Just ja, övrig oviktig info är att Aska börjat löpa. Så nu ser snart huset ut som ett slakthus, jippie ;)

Hej då!

 

RSS 2.0