1 dag till..

Wihoo!! I morgon öppnar jag på jobbet och sedan så är de ledigt i två veckor, förstå vad härligt :) Inte för att jag direktt ogillar jobbet, för om man får välja jobbar jag helst sommaren på fritids. Härliga barn, inte allt förmånga så man kan hitta på en massa roligt!

Eftersom jag då blev utan barn ikväll / natt också, så passade jag på att rida Birta en sväng på ridplanen efter jobbet. Gick över förväntan, kanske vi börjar vara på rätt spår igen? Hoppas hoppas, håll tummarna!
Efter det så blev det en liten tur på prins Vinur runt lägdorna, livsnjutning på hög nivå :)

Nu däremot sitter jag och fikar tillsammans med min sambo och ska snart sova! Go natt :)

Skrutti skrutt!

Happ, i måndags lyckades jag och Emma hamna mitt i en åsk-skur! Gissa hur blöta vi var när vi kom hem :/ Men de blev en hel del skratt i alla fall:)

Så efter måndagens blöta tur, blev det en promenad i går med båda ponnysarna. Tror Vinur tyckte de va nice. Fast dom är som syskon de där två, kan inte låta bli att småbita varandra i smyg hela tiden :P

Så kommer vi till dagen, då jag började jobba 06.15. Tur att de går snabbt att cykla ner på jobbet, för pigg var jag då verkligen inte. Kan bero på att jag vaknade inatt och mådde väldigt illa och inte kunde somna om, tror illamåendet kom från att jag var alldeles för trött!
På jobbet blev de en tripp till utebadet, så vi var tillbaka lagom till lunch och alla barn (+personal) var helt slut. Gillar när barnen säger "jag tror jag ska ta en filt och lägga mig i soffan och vila", då vet man att man har lyckats :D

Efter jobbet blev det till att massera lite och därefter hem och rida! Gissa om jag och Emma lyckades pricka in regnet ;) SÅ när vi väl var hemma och sadlat av och fixat, då sken solen! Duktiga vi var va :P
Kan lägga till att ponnyn känndes riktigt fin idag, tror vi börjar hamna på rätt spår igen :)

Annars (som jag ofta skriver) så är Lea hos momma och Fredrik på jobbet, så det är riktigt lugnt och skönt hemma. Nästan för lugnt, inte ens Aska är hemma!

Sist men inte minst så säger jag såhär, bara två arbetsdagar kvar... Sedan LEDIGT i två veckor, längtar :)



Kaffe!!!

Helt galet vad jag vart sugen på kaffe idag, men inte fanns de någe kaffe hemma inte.. Tror de kan vara en bidragande orsak till min huvudvärk! Har haft ont i skallen hela långa dagen och de tänker tydligen inte ge med sig heller :/ Men bara att bita ihop..

Jag och Lea har vart två trötta typer idag, fast vi har ändå lyckats uträtta lite bra saker. Städat undan i stallet, så nu är det bara att dra igång med snickerierna... Bara och bara,tänk om man dessutom visste hur man skulle göra. Sedan har vi dragit spiken ur de som ska bli undre ramen till friggeboden. Jag drog ut dom och Lea samlande dom sedan i en hög. Sist men inte minst så har vi rensat bort ogräset ur jordgubbslådorna, välbehövligt men inte direkt skoj :P

Näe, undra om man ska bjussa sig själv på en dumleklubba innan sängen kallar? Tror de får bli så, trots allt lördag :)

Go natt!


Jag vill ha sommar och VARMT

Fredag!

Visst är det härligt med helg, men de känns lite bittert att sambon måste åka och jobba. Blir inte samma helgkänsla då! Fast jag och Lea kan garanterat roa oss ändå :)

Ikväll blir de nog en lugn kväll, får se vem av mig och Lea som somnar snabbast! Så himla trött... Men ska försöka få något vettigt gjort innan jag somnar.

Happ, i övrigt skulle jag kunna tänka mig lite värme. Fryser ju konstant, både ute och inne på jobbet. Tänk om man kunde gå klädd i sommarkläder utan att frysa röven av sig!


Typ såhär!


Hål i himlen?

Tror bestämt de gick hål i himlen nu, bara vräker ner regn. Tur man hann ta på prinsen ett regntäcke :)
Han har dessutom fått vart ute på en tur med Mirjas lillasyster på ryggen idag, tror nog båda va rätt nöjd.

Idag har jag åtmindstonde vart lite duktig, har målat klart runt fönstret i kontoret. Så har jag gödslat häcken och lagt på bark. Sist men långt ifrån minst, så har jag klippt ridplanen! De e ruggigt trist, särskilt när man måste klippa två omgångar för att man vart lat innan och inte klippt i tid..

Idag hände även en sak jag aldrig trodde skulle ske! Lea somnade i bilen påväg till affären och sov(!!) sig igenom hela handlingen, vaknade inte förän vi satt tillbaka henne i bilen. Stort kors i taket :P

De va väl dagen på ett ungefär.. Go natt


Konstig men bra dag :)

I morse när jag vaknade upptäckte jag att min sambo inte låg i sängen, funderandes över de låg jag kvar ett tag och tänkate "han kommer väl snart upp". Vilket han inte gjorde, så tillslut när de va bara 30min tills jag började jobba så lämnade jag Lea sovandes i våran säng och gick ner.
Gissa vem man hittade på toaletten helt knäckt? Joe sambon, mådde inte så vidarens bra direkt. Bara att ringa på jobbet och tala om att man blev sen. Dessutom så har Lea semester från dagis och har inte vart där på flera veckor, plus att på sommaren slår dom ihop alla dagis till ett enda. Med andra ord tyckte jag inte de va en lyckad ide att ringa dit precis. Som tur är jobbar jag med barn, så hon fick följa med en sväng påjobbet och sedan fick hon åka till farmor och farfar!

Happ, Lea gillade i alla fall mitt jobb och sa när hon skulle hem att hon skulle dit i morgon också :) Sötknoppen!
Nu ligger hon i alla fall och sussar sött i sin säng. Sambon däremot har förflyttat sig till vardagsrummet och jag kokar nu vätskeersättning :P

Förutom de så har jag en sur häst, Vinur då alltså. Har harfått stått i vinterhagen idag då jag hade fullt upp med allt annat i morse och älsklingen har som inte tagit sig någonstans. Men de är inte precis jättesynd om honom, han e ingen mager typ och de finns bra med mat i vinterhagen.

Verkar inte bli någe plugga i höst heller :/ 14:e reserv är väl inte precis något att hänga i julgranen! Bättre lycka nästa gång...

De vaväl allt som hänt idag, så nu laddar vi om för stängning imorgon! Go natt :)




Ballast last last :)

Idag var jag tvungen att skratta åt Lea när vi höll på att rensa orgräs ut häcken. Då hon lagt lite jord på spaden och säger "Nu ska jag slänga min ballast last last". Dessa ord kommer ifrån barnsången Josefin med symaskin som hon sjöng med moster när hon var här :P

Minnet är de verkligen inget fel på där inte!

Förutom att ha rensat häcken idag, så har jag även jobbat. Haft en riktigt trevlig dag på jobbet, inte alls dumt att jobba på fritids på sommaren!

Sedan har svärfar vart här idag och fixat med murväggen uppe, så nu ska den bara torka och sedan är de dax att måla och göra sista finliret :) Så himla härligt! Inte mycke kvar som ska göras  på kontoret efter de.

Nu ikväll blev de även en liten skritt sväng med Birta längs lägdorna, fina ponnyn hatar verkligen insekter! Synd att de är som de är med mina ponnysar. Frimärken, frimärken!!

Hum... ja vi kan väl tillägga att ag hämtat ut både min klocka och min "sele för hållning" idag. Klockan måste jag korta av armbandet på och för att kunna ha den där "selen" måste jag nog ta bort några revben... Kineser är inte så väldans stora dom, i alla fall inte runt bröstkorgen ;) Så om ni undrar varför jag skriver så är de för att jag och min syster skickat efter dessa saker i från just precis, Kina.

Ja till detta eviga ätande och sedan go natt!


Dunder är över!

Skönt måste jag erkänna, blev som kanske lite mycke i fredags. Men skoj som bara den hade jag i alla fall :)
De som däremot förstör de hela är att dagen efter blir så tung och lång! Men lagom till kvällen hade man ju tagit sig från soffan, så då blev de en sväng ner till området för att lyssna på Tomas Dileva. Gisses den mannen kan konsten med att va flumig, rolig att titta på i alla fall.
Så när han flummat klart blev de en langos, Fredriks va mycke godare än min och därefter blev de hem och sova!

Nu däremot längtar man efter lilla Lea som är hos momma och moffa. Sötknoppen :)

Annars så verkar de som att regn är vad som står på agendan, trist tycker jag. Har man tur kanske de klarnar upp till kvällen! Känns som att ridning är de som står på schemat i så fall :)

Hej hopp!

Fina ponnyn :)

Idag har benskydden till min ponny kommit! Hon blev hur söt som helst och dom satt som en smäck :D

Så nu återstår de bara att se om dom är så bra som de påstås, vore trevligt om de va så. Ska ta ett kort sedan så ni får se, gulliga lilla ponnyn med sina röda fina skydd på sig.

Ne nu när jag talat om de roliga tänker jag ställa mig och skura och hacka potatis inför kvällens grillning. Hej hopp!

Jobb och trött

Förstår inte att man ska behöva jobba, särskilt inte när man blir så himlans trött av de :P

Så idag efter jobbet fanns som ingen motivation till att gå ut och mocka (för jag va lat och gjorde inte de igår). Inte heller fanns de någon motivation till att ut och hoppla, men tillslut tog jag mig i kragen och gick ut i stallet i alla fall.
Skickade iväg ett medelande när jag stog i stallet till Mirja och frågade om hon ville följa med ut på en ritur, som tur va nappade hon på de och jag hann mocka en box innan hon kom upp. Så blev de en tur runt lägdorna. Jag på Chaplin och Mirja på Birta, tror Birta tycker de är skönt att slippa mig ibland ;)
Väl hemma igen känner man sig hur nöjd som helst, så slipper man dåligt samvete och så är det faktiskt riktigt skönt att komma ut på en tur efter att ha haft en lång dag på  jobbet.

Blir ingenbild idag heller, trist jag vet. Men hoppas på att min syster ska kunna skicka över lite kort till mig, så ni får se vad som händer här..

Men nu tänker jag sova, för vi funderar på att dra till stora staden i morgon :)

Go natt!

Trist dag?

Idag har de vart en sådan dag då man inte kännt för att göra något, men ändå vart väldigt rastlös. Knepigt jag vet, men de är bara så ibland!

Min syster åkte härifrån idag, men kommer åter på onsdag för lite ridning :) Chaplin blir alltså kvar denna vecka också. Ska väl passa på att sitta lite på killen själv också.

Ponnysarna får stå inne i natt, för dehar verkligen spöregnat ikväll. Dock verkar de ha gett med sig nu. Men dom får stå kvar inne i alla fall, ska ändå upp och jobba i morgon så då spelar de verkligen ingen roll.

Även suttit ochkikat på en massa hästannonser, vore trevligt med ett fint kallblod. Verkar vara hållbara hästar de. Min ponny däremot måste de ha blitt något vajs med efter hoppningen. För när man ska trava i vänster varv är det som att vä-bak int riktigt hänger med. Hon lyfter inte in benet utan släpar in de. Kanske låter konstigt, men jag är van att de blir konstiga saker nu mera.
Surt som attan då de känndes precis innan hoppningen som att poletten ramlat ner och vi började få lite flyt i livet. Kunde travai båda varven i form lugnt och sansat och trav är inte den starkaste gångarten direkt. Men, men.. Jag börjar förstå att de ska jävlassom bara den för mig så. Bara att bita ihop och komma igen.

Annars så är väl livet kanske rätt bra ändå :)


Inte den bästa bild, men Birta är de allt :)

RSS 2.0