Ont i magen..

Ja, lilla skruttan har haft ont i magen =/ Jag har visst ätit något som jag inte borde ha ätit. Men det är inte så lätt att veta vad det skulle ha vart? Aja, så är livet. "Magontan" har gått över och det enda som hände va att jag inte fick någon sömn en natt och att skruttan va ledsen..

Fast som sagt nu är det bra och denna natten har vi spenderat hos min mamma och pappa, då Fredrik är och jobbar och jag inte orkade gå hem igårkväll i mörkret! Så pappa fick sova i källaren, jag och Lea sov hos mamma. Eller Lea sov på mamma, jag sov på pappas plats och agerade matapparat =P
Ikväll däremot kommer Fredrik hem så då får pappa tillbaka sin säng och mamma får sova hela natten!

Idag på dagen däremot så har jag vart ute och gått med hunden och barnvagnen i över en timma. Kändes som  
att huvudet var rätt "urblåst" efter den promenaden, då det är typ storm ute. Man skulle ha haft en mössa som är vindtät, de vore inte så dumt :) Men nu snart så är det idol och de tänker jag se!

Gisses va lite och flummigt jag skriver nu för tiden =/ Äh, de får vara så! Hej då!


Dygnets timmar...

dom liksom bara flyter ihop just nu :)

Vi äter, sover och skiter. Händer även att vi är vakna en stund ibland :) Känner mig lite som skalman och hans mat och sovklocka.. Fast jag måste erkänna att jag trivs med situationen! 

Djuren däremot dom får inte så mycket uppmärksamhet alls, men ibland blir de som så. Tex så tror jag att det blir slakt på ankorna och så kanske vi köper hönor nästa år istället. Känns som en vettig ide tror jag, synd man e så förbannade blödig. För dom är som sagt väldigt söta dom där förbenade ankorna =P
Hästarna däremot dom står bara i hagen och blir tjockare än tjocka! Funderar ibland om man kanske skulle ha haft någon som vill skrutta runt i skogen på Vinur någon dag i veckan, men samtidigt lider han inte av att stå i hagen och bara må gott heller. Birta hon behöver jag då inte ha dåligt samvete över, för hon ska jag inte börja med fören efter nyår hade ja tänkt mig :)
Sedan ha vi den där lilla svarta tussen också, eller hon är inte så liten. Ja menar förståss Aska! Hon bor för tillfället hemma hos min mor och far, vilket hon trivs förträffligt med vill jag lova. Fast hon tycker att lilla Lea är väldigt väldigt konstig.. Särskilt när hon skriker, men de är väl rätt förståeligt. Dessutom så luktar inte matte och husse som dom brukar, de är ännu knepigare =/ Så jag hoppas verkligen att det inte blir något problem när hon ska till och flytta hem igen, för jag gillar faktiskt om min hund. Men som sagt i värsta fall får jag väl ge bort henne till någon bättre behövande, hon är ju ingen knasboll till hund. Får jag säga det själv så är hon rätt så väluppfostrad :)

Snart blir det i alla fall middag hos "farmor och farfar", hoppas det är något riktigt gott. Är som sugen på något just nu, men jag vet inte riktigt vad det skulle vara =/

Just nu sitter jag i alla fall med ena foten på barnvagnshjulet och vaggar fram och åter, Lea verkar sova rätt gott och vad mer kan man önska?!

Hej då!


Lilla Lea :)

Ida Elsa Lea Löfvenberg

Jepp, nu har undret kommit ut. Lilla Lea =)

Visserligen för att jag trodde att det skulle bli en pojke, men inte klagar jag när jag får handla rosa och lila! Så alltså för er som inte visst fick jag tisdagen den 8:e september en liten dotter, som vägde 3080g och var 50,5cm lång! Förlossningen gick bra och hon mår prima :)

Däremot måste man väl säga att det är lagen om alltings jävlighet att man påväg in till förlossningen blir stoppad av polisen! Vad gör dom ute klockan stax före sex på morgonen?! Men jag måste säga att jag aldrig sett en polis springa förut =P Fast vi hann ju in i god tid, vi var inne på förlossningen vid sextiden och hon föddes klockan 11.44! Måste säga att de va en upplevelse på många sätt..
Inte något man kanske gör om i första taget, men häftigt i alla fall.

Så man kan säga att det varit en annorlunda vecka för lilla familjen Olsson Löfvenberg.. Men nu har Fredrik vart och jobbat i två dygn så då har jag som tur är haft min mamma hemma hos mig =) Känns skönt att inte ha behövt vara själv. Men ikväll så kommer han hem och får pussa på sin lilla prinsessa!

Åter till dagen, just nu är jag hemma hos min mamma och pappa. Där har jag fått middag och nu ligger lilla Lea i "mormors" knä och sover =) Så jag passar alltså på att skriva några rader här.. Fast nu får de va nog med de också.. Hej då!


Lilla skruttan =)


Regnet det bara öser ner =/

Ja det har nu regnat alldeles förmycket! Även fast det inte spöregnar idag, så verkar det som det inte kan ge tusan i att komma några droppar hela tiden... Men, man ska inte klaga =)

Här i detta hem händer för närvarande väldigt lite, jag strosar omkring och tycker att regn är till för att man ska ha en anledning till att vara inne och inte göra någe alls. Fredrik och hans syster däremot tog och trotsade lat/regn regeln och gick ut och gick en promenad med hundarna igår, lite får dom skylla sig själva. För när dom väl hade kommit iväg så började det att spöregna rejält =P Så det var blöta hundar och människor som kom tillbaka från promenaden, själv passade jag på att hälsa på grannen och dricka lite te när dom va ute och knatade =)

Idag däremot så blir det nog en sväng bort till solberg och hälsa på. Givetvis så ska det spanas på lite hästar också, det är sådant man bara inte kan låta bli! Inte för att jag för närvarande ska ha någon fler kuse (så vitt ja vet i alla fall), men kolla får man alltid göra.

Sedan i eftermiddag tänkte jag en svag sekund att jag skulle ta ut Vinur ur hagen och markarbeta lite. Uppmärksamma lite!! Han tycker verkligen om att få göra saker och det börjar som vara många månader sedan sist, så vi får väl vad jag orkar. Risken är stor att det slutar med att jag ligger i soffan och kikar på något värdelöst program och konstaterar att det regnar =)

Näe, här kommer någon bild på hästarna! Hej då!


Härligt när det finns så pass mycke mat kvar i september =)


Birta från Järvsand


Livet har sin lilla gång..

Ibland konstaterar jag att man nog måste ha tråkigt för att veta att man har kul sedan.. Men hade det inte vart lättsammare att ha kul jämt och dessutom veta om det utan att ha tråkigt där emellan?!

Jaha, till det som hänt i livet. Igår tex så började dagen strålande, varmt och skönt ute på morgonen var det. Så jag tog med mig Aska och strosade uppöver infarten (lång uppfart har vi) och Aska hon strosade bredvid. Men så plötsligt bryts idyllen och Aska lägger sig handfallet ner på vägen och börjar rulla! Inte hann jag reagera innan hon lyckats gno in någon brun, geggig och illaluktande sörja i pälsen  =/ Urk på burk!
Så där bröts alltså idyllen, bara att vända hemmåt och raka vägen in i duschen. Kan trösta mig med att det var behövligt även om hon inte hade rullat sig i den där sörjan och nu luktar prinsessan gotti gott =)


Visst ser hon nöjd och glad ut =P

Sedan vid middagstid så var vi bjudna på middag hos svärföräldrarna. Fredriks syster är hemma så hon hade lagat en superduper god smörgåstårta! Vissa dom bara kan sådant dära, själv får ja slite som ett djur för att göra middag..

Uhm, vad har mera hänt...
Joe! Hästarna fick nya fina fötter i måndags, bara att tacka Sara hovslagare för det. Men jag funderar ändå om inte Vinur tycker att det känns konstigt att helt plötsligt bli utan skor? Han har väl inte vart utan skor på många många år.
Fast även om han nu ogillar barfota stilen så är han nog nöjd över att dom fick komma in i den obetade hagen igår, massor med mat och så ändå lite mera mat! Som om dom inte vore tjocka innan =P


Jaha, eftersom hästarna bytt hage så passade jag på att ta ner all tråd i sommarhagen inför vintern idag. Som tur va fick jag lite hjälp av Mirja, är några hundra meter tråd att ta ner. Men nu är det gjort och det bästa med att tråden är nere är att man måste fixa till hagen innan man kan släppa dom på bete nästa sommar =) Så förhoppningsvis så har vi fina hela hagar då!

Har även bakat bullar idag tillsammans med Mirja, första degen blev bara SKIT helt enkelt. Förstår inte riktigt vad som gick galet, men någe var det i alla fall. Fast jag måste ju ha något att mata komposten med också, varför skulle man annars ha en kompost för?! Så förhoppningsvis gillar komposten konstig bulldeg...
Men som tur va så blev andra degen superfin istället, däremot ser väl kanske endel av bullarna helt galna ut. Dom ser ut ungefär som bajskringlor i formen =P Så går det när man ska försöka sig på att snurra bullarna så dom ser sådär fina ut som dom gör på endel caféer.

Men nu ska jag nog ut och mata dom där stackars ankorna, jag tror att räven är där och skrämmer dom på nätterna. För dom beter sig väldigt, väldigt lustigt just nu =/
Fast nu vet ni i alla fall att jag är hemma och mår fint! Hej då!


Våran lång infart =)

 


RSS 2.0