Hela helgen!

I fredags var vi på 60års kalas, mycket trevligt tycker jag :) Lea hon höll alla roade och fann sig en kompis i Emma, Fredriks kusin. Så på lördag morgon så var de Emma man frågade efter! Go ungen :)

Förutom kalas i fredags så fick Vinur och Birta snygga fötter, Vinur fick nya skor och brodd. Tyvärr hade jag bara skor med traktbrodd, men det är bättre än inget alls! Birta hon fick däremot behålla sina "gammla" skor och tjejen skötte sig exemplariskt. Inte ens en tendens till att sura ihop :P

Lördagen jobbade Fredrik så jag och Lea roade oss själva, vi åkte lite pulka och lekt i snön :)

Idag däremot har Fredrik vart hemma och vi passade på att grilla korv bakom huset till lunch. Så när jag hade masserat igenom hela Vinur ordentligt så möttes man av en kopp varm choklad toppad med grädde och riven choklad. Inte illa eller hur?

Vinur däremot tyckte att de va knepigt att stå inne och få massage till en början, han står ju alltid med huvudet rakt upp och hoppar till för minsta ljud. Men när jag masserat igenom nästan halva honom, då började han att slappna av ordentligt. Så när vi va klara stog han nästan och sov :)

Nu ikväll har jag däremot lekt med Birta bus, vi gick till longervolten och skrittade runt på lina. Var för halt på visa fläckar för att kunna springa utan att halka, så vi lullade runt lite. Kul att se att hon var som vanligt, pigg och glad. Ville nog helst springa hon :P

Flauta däremot har inte gjort något alls, men hon är ju dräktig också. Så jag har inte dåligt samvete för de, sedan fick hon ju påhälsning av Lea i hagen idag. Lea gick först till Vinur, sedan till Birta och sist till Flauta och då sa hon "upp". Givetvis kan man väl inte säga nej till något sådant, så hon fick hoppa upp och nöjd blev hon. Flauta däremot såg aningens brydd ut :)

Ne nu blir de till att krypa till kojs, god natt!


Stora tjejen :)

Sablans va dyrt...

Att de ska kosta en halv förmögenhet bara att säga ordet veterinär! Galet, så galet...
Men nu ska i alla fall Vinur ta ett blodprov, så hoppas vi på att få någon ledtråd till hans hängighet och helt plötsligt kassa hovar. Han som ATTLID haft kanonbra hovar, har nu fått hovar som spricker sönder och de lossnar bitar ur. Hade de inte vart för att han är mitt "allt" den där lilla fuxen hade han nog inte vart här längre. För nu börjar de va lite förmycke veterinärräkningar...

Egentligen borde vi dessutom åka till Timrå och PH vet på återbesök, men jag tror inte jag har råd med de just nu. Tragiskt eller hur?! Men eftersom han inte känns bättre borde jag ju lika gärna kunna böja själv och försöka massera bort lite spänningar (tro mig hästen är spänd i hela höger sida). Sedan kanske det är någon mening att spruta igen, kanske man till och med kan luska ut varifrån denna hälta i fram kommer ifrån? Va vet jag, spekulationer, spekulationer... Men vi kämpar på :)

Den andra ponnyn händer de inte heller mycket med, hon skulle ha tagit bort två vargtänder. Hör å häpna, ännu mera veterinärräkningar! Men hon är söt hon med, dock har hon mycke egenheter för sig :P

Till roligare saker, håller på att planera in träningar för Tina Solestig (fd Nordin) i sommar. Ska bli himlans skojj!

Fredrik har vart med jobbet och åkt skoter och fiskat från i tisdags till idag, så jag och Lea har myst på här hemma. Damen har vart på solstrålehumör och vi har haft så skojj! Nästan så man kan tro att hon saknat mammsen efter att jag vart borta en hel vecka :)
Knepigt de där, efter en veckas "plugg" så är man fullproppad i huvudet och rätt trött. Men på något sätt har man ändå lyckats få lite extra energi åt livet. Är nog rätt bra att få ett avbrott från vardagen ibland och göra något helt annorlunda.

Nu däremot väntar jag på att klockan ska bli nio och då är det något program om "övervårdade" djur. Man kanske hamnar där snart ;)

Hej då!

Axelsons hästmassage!

Gisses, nu var det lääänge sedan jag skrev :)

Veckan som var (7-12/3) har jag vart på kurs nere i Gnesta, där jag gick introkursen och steg 1 i Axelsons hästmassage. Måste säga att det var en mycket lärorik och intressant vecka och hem kom ma med huvudet FULL PROPPAT med massa ny och bra information och kunskap :)

Så nu gäller det bara att få ihop praktiktimmar och träna på, så man kan åka iväg och gå steg 2 också! Så idag har jag vart på ridskolan här hemma och hört mig för lite granna. Ska blir väldigt kul att börja klämma lite på en massa hästar.
Visst har jag klämmt lite på mina egna också, Vinur tyckte de va väldigt skönt. Birta tyckte de va underligt och att det började klia lite, så tålamodet hos henne var inte så lågt. Men jag lyckades i alla fall massera halsen på båda sidorna. Tar nog ett tag innan hon vänjer sig.

Sedan kan man ju direkt säga att mina pälsbollar kanske inte är direkt optimala att träna på :P

Nu däremot ska jag springa ut och ta in hästarna, sedan blir det nog till att plugga lite och sedan sova :)



RSS 2.0