Lea

Idag har vart en riktig Lea dag, inte allt för vanligt att det är så. Men eftersom Fredrik jobbat och jag är hemma eftersom det är helg, så passar vi på och gör allt roligt vi kan komma på :)
 
Så idag klev vi upp och åt en riktigt fin frukost, för att sedan ägna oss åt att bygga pärlplattor. Eller Lea byggde och jag låg på hennes säng och tittade på.. Lite lat, jag vet. Skyller på att jag aldrig vart morgonpigg i hela mitt liv och tydligen inte idag heller! Sedan blev de lite film tittande, Bamse stog visst på schemat. Bamse och pärlor har ju en förmåga att få en hungrig, så vi tog oss lite blåbärssoppa och mackor till lucnh.
 
Mätta och belåtna tog vi på oss ytterkläderna, började med lite snöskottning då det har snöat som nå tok. Massa tösnö,inte direkt så att damen klagade ;) Därefter blev de mockning och annat stallpyssel. Som pricken över I fick Lea rida Vinur en sväng längs vägen, lite lätt besviken dock över att Emma fortsatte att rida medans vi vände hemmåt. Fast efter att ha förklarat att Vinur har lite ont i benet och att han får ondare om han går länge (vita lögner är väl ok?) så tyckte även Lea att de var helt okej att gå hem. Hon ser så stolt ut när hon får sitta på Vinur :)
 
Stolt mamma kan ni nog första! Hoppas hästintresset håller i bara :)
 
Efter ridningen blev de lite mera pyssel och fixande ute. Emma han tillbaka från ridturen och Lea lyckades få hjälp att bygga en snögubbe. Så nu har vi en fin snögubbe uppe på gödselstacken ;)
Sedan dök morfar upp så vi passade på att gå in då för att dricka lite kaffe och han hade köpt lördagsgodis åt Lea. Eftersom jag inte hade någon bra ide för middag så följde vi morfar ner på byn och åt middag där. Slapp jag tänka på den saken.
 
Sist men inte minst så kom Emma upp och vi kikade på melodifestivalen, eller ja vi surrade nog mer dynga än vad vi såg på tv´n. Trevligt i alla fall! Nu däremot är jag riktigt trött och tänker sova, så kanske batterierna i kroppen och knoppen är laddade för en ny dag imorgon när jag vaknar :P Natti natt! 
 

Äntligen tillbaka ;)

Efter att internett har vart sååå segt att man knappt kunnat kolla på blocket. Ja man har ju kunna kolla men inte på bilderna och så fick man räkna med att de tog ett halvt år eller så :P
 
Har i alla fall beställt en sadel som ligger på Ica och väntar på att bli hämtad, så håll tummar och tår för att den ska passa också! Är verkligen i behov av en bra sadel till min ponny.
Birta är för övrigt väldigt seg nu, sådär så att hon gör de som krävs men inte mer och inte med direkt någon glädje. Väldigt knepig känsla på den ponnyn som alltid brukar vara så glad. Men, men.. Kanske är våren som börjar märkas av? Vem vet...
Tölten däremot fungerar bara fint nu, men ska ta en 2-3 veckor paus i de så vi kommer tillbaka till våran fina skritt. Som har en tendens att bli lite taktig sedan vi började med tölten. Är dessutom hoppträning nästa fredag igen, ska bli skoj :) Hade hoppats på att få rida en lååång skrittur i helgen, men de blir nog inget av. Men om Lea somnar snabbt på söndag så kanske de blir lite massage på ponnyn i alla fall. Har endel spänningar runt höger bog som behöver jobabs med. Spänningarna tror jag beror mycket på att hon har trasig muskel där..
 
Vinur han har haft de bara fint han också, Amanda är här och pysslar om honom med jämna mellanrum. Vilket han verkligen behöver, för han älskar verkligen att få behandlas som den prins han är ;)
 
Sen har vi ju den sista av mina håriga små älsklingar, förståss Aska! Idag köpte jag en bok på bokrean där de finns lite trix som man kan göra, så vi ska få lite inspiration på vad vi ska lära oss sedan. Just nu kör vi slalom mellan benen och hon är verkligen kanonduktig på trix! Om allt går väl och livet ger mig lite fler timmar per dygn, så ska jag anmäla mig till en agilitykurs i vår.
 
Förutom djuren så har jag även min lilla familj bestående av Lea och Fredrik också. Lea hon är ju min lilla prinsessa hon, men damen har lite humör också ;) Har verkligen kommit in i en härlig treårs fas, man kan ju riva håret av sig själv stundvis. För att sedan le och tycka att hon är den underbaraste och finaste som finns. Knepigt de dära :)
 
Ne nu tänker jag ta och stirra in i en bok en stund och fundera över livet! Måste ju få säga att de känns helt okej idag, gjort första dagen på mitt nya uppdrag på jobbet och jag tror jag kommer att trivas med de. Blir lite utmaning mot mig själv, vilket jag nog behöver på många sätt och vis.
 
Natti natt :)
 
 
 
 
 

RSS 2.0