Snor och slem

Idag är de en hemmadag för Lea som för tillfället kämpar med att skriva lilla b och lilla d. Nästa vecka är det sportlov och då är fröken också hemma! 

Lisa hon har däremot fått en massa slem i halsen och är snorig :/ inte vad man önskar en liten tjej. Bara hoppas de inte blir värre så det är någe rs-virus, då blir de inte kul! Så idag blir de inge sova ute i vagnen, utan stallet får vänta tills Fredrik kommer hem ikväll!




Klockan sju

Då var klockan sju och Lea nattad, Lisa sover (en stund i alla fall) och jag tänker dra igen gluggarna också :) 

Dagen har bjudit på stallfix för mig, skidor för Lea och en promenad hem från dagis för oss båda. Lisa hon har bjudit på kräks, både på henne och på mig. Massor av kräks 😕 tänk om man lite enkelt kunde tala om för kroppen att sluta producera mjölk för ett helt fotbollslag! 

De var min dag de, fick förresten ett gott skratt åt hästarna som blev skrajja när Lisa började grina ute i vagnen idag. Lätt komiska dom kan se ut ibland :P




Invägning

Lisa är idag 17 dagar och har senaste veckan gått upp över 300gram konstaterade vi på dagens vägning och mätningstur toll BVC. Är vi uppe i 4 kg nästa vecka mån tro? 😊

Efter att ha duschat i morse hittade jag Lea i soffan med Lisa i knät. Nöjd storasyster! 😉 får se hur länge de håller i sig..

Tänkte bjuda på en bild ifrån fotograferingen vi var på innan Lisa föddes. Duktig fotograf som lyckades få oss att fastna på bild! 




Ont i magen

Gisses vad kul de är att ha mat för ett fotbollslag när man bara behöver till en enda liten bebis! Ont i magen blir som resultatet av de hela :/ så de där med en god natts sömn är inget vi har i de här huset just nu.. 
Men de sägs att de anpassar sig efter ett tag, haha.. De gjorde de aldrig med Lea, så de känns lite långt bort nu också. Joe jag gnäller och de vet jag om!



Korvgrillning

Vilken härlig dag det vart! Korvgrillning i solen :)




Tagelsmycken

Här kommer bilder på smyckena jag beställde :) blandat tagel från Vinur och Birta i båda armbanden!



Fina tycker jag. Blir nog ett från Lillan i framtiden också.

Februari - vår?

Man blir lurad att tro att våren är här dagar som denna. När termometern visar +20 i solen :D 

Dagen har inte bjudit på något direkt jättespännande. En promenad ute i solen och lite mockande.  
Lilla Lisa har haft lite ont i magen idag och då är det svårt att sova :/ Lea är fortsatt förkyld och sov i våran säng inatt. Jippie vilken stor säng vi har eller så inte. Fredrik gick och la sig i Leas säng på morgonkvisten, kanske hon behöver en större säng ;) 



Kreativ

Har idag gjort mitt andra paracodarmband, fiskbensmönster :)

Systeryster har dessutom beställt en massa lina i olika färger som kommer om någon vecka! Spännande att se vad man kan lyckas med :)

På tal om armband så har jag fått hem de jag beställde av Vinur och Birtas tagel. Inte knäppt kort på dom än, men de kommer.

I övrigt idag så fick Lillan följa mig och hämta hem soptunnan, de var ju aningens skumt att gå brevid en hoppande och skramlande stor grön sak! Men hon tog sig samman och fixade de med :)





Rosor

Såhär fina rosor fick jag och Lea på alla ❤️s dag! 



Den röda var till Lea och de rosa till mig ❤️

Pyssel

Har idag gjort mitt allra första paracodarmband :) roligt att pyssla lite! Har hittat en massa sätt man kan knyta på, så nu blir de till att köpa mer roliga färger på och träna på! 





Fina tulpaner




Väldigt fina blommor :)

Alla ❤️ dag

Så var det alla hjärtans dag och Lisa har hunnit bli en vecka :)

Jag har maratonpackat hö idag så nu är de gjort för 5 dagar framöver. Förutom Lillans kvällshö för de ryms inte i en påse utan måste packas i två. 

Passade på att ha lite hagmys med mina fina idag också. Vinur däremot blir bra sur när man ägnar några sekunder förmycke åt Lillan ;) 


Ne nu blir de Melodifestivalen på tv!

Syskonen Löfvenberg


Lea och Lisa, stolt storasyster med syrran i knät :)

Idag har vi vart och valt ut vilka kort vi ville ha från fotograferingen förra veckan, så vi får dom i nästa vecka! Blir kul att få framkalla och välja förstoringar till sovrummet sedan. 

Förutom de har vi haft besök från BVC och vägt Lisa idag,145 g upp sedan i söndags. Mat verkar hon då få. 

Även haft besök av svärmor som kom med tårta och alla ❤️dag presenter till hela familjen. 

Nu däremot sitter jag med skallebank och önskar mig en natt med mycke sömn :P




Mocka skit

Tänk att jag inte mockat skit på nästan en vecka! Sen i lördags i alla fall.. Så idag var de som på tiden tycker jag :) 

Skönt att säga hej till hästarna och så. 

Bjuder på en bild av lilla Lisa som fröken fräken kommer att heta :)




Lika som bär?



Den översta bilden är på Lea när hon var nyfödd och den nedre på lillasyster. Man skulle kunna tro att dom är släkt :)

Bebis ❤️

Då var nummer 2 äntligen här, 52cm lång och 3510g.. Om jag minns rätt vill säga ;)
Så nu återstår de att se vad denna lilla flicka kommer få för namn!





Väderomslag

Inatt var de väderomslag som kändes i hela huset! Knakade och skakade gjorde de. Men överlag så sov man bra ändå :)

Städade lite uppe idag och hittade en sån där stämpel som man kan skriva namn och adress med. Kommer förhoppningsvis bli väldigt användbar i framtiden, så nu är den "kittad" med namn och adress! 


En annan smart sak införskaffade jag igår när vi var och spanade in rean på byn. En sån där mugg man har tex keso eller yoghurt i botten på och i locket kan man ha flingor eller annat kul :) den va inte på rea iofs men 49kr var den värd i alla fall! Förutom muggen inhandlade vi två par långkalsonger till Lea och två par byxor. Nick med 75% rea ;)





Fotografering

Om vi säger som så, de är inte den situation jag känner mig mest bekväm i :) men nu är de gjort och lite kul måste jag väl erkänna att det var! Lea däremot är värsta linslusen och tyckte att nästa gång fick inte jag och pappa vara med :P

Nästa vecka får vi se resultatet, förhoppningsvis inte allt för förskräckligt. Fast tycker man någonsin att man blir bra på kort?!

Lite som Lillan på de här kortet tycker jag de blir, helt galet! 
Vinur han är däremot som Lea, linslus :)

Grattis mammma

Idag fyller min mamma år, jag och Lea var dit och åt middag, sa grattis och tryckte in Helgatårta! 

Lea gjorde även ett födelsedagskort :)

Annars har vi inte gjort mycke idag. Vaknade vid fyra i morse och somnade inte om förrän kl åtta. Gött att bara kunna ligga på sidan! Men trots detta har jag sytt klart de napphållare som jag hade material till :) 
Lite söta tycker jag dom blev trots allt!

Snart kommer sambon hem också och hästarna ska in :)




Sjukling

Lea har vart sjuk idag med, dock inte som igår. Så idag har vi tagit oss ut en sväng och fixat stallet :) 



Förutom de så har vi pysslat på inne med pysselböcker, pärlor och jag lyckades till och med få fram symaskinen. Inte igår de inte! Så sydde jag en napphållare av de saker jag beställde i förra veckan :) 

Får se om jag lyckas knåpa ihop några fler i morgon och kanske provar man på att knyta sig ett armband också! Vem vet, beror väl på ork och lust.

Natti natt :)

Kladdkaka i mugg

Undra om man ska prova de i morgon kanske.. 

Idag har vi spenderat dagen i soffan jag och Lea. Lea har rossel i halsen och lite feber. Fredrik har spenderat dagen med att svära över de vita som trillar ner från himlen han :)

Nu tänker jag fortsätta läsa boken jag påbörjade idag, minns inte sist jag läste en bok. Måste vara flera år sedan! 

Natti natt!

RSS 2.0