valborgsmässoafton

Idag är de dags för alla smällare igen, ogillar verkligen den skiten!

Något positivt är väl ändå att jag är ledig nu i fyra dagar :) får se vad man ska hitta på. Just för stunden gruvar jag för att gå ut i alla fall. Kallt och dessutom verkar de vilja snö också :/ men de e väl bara å ta sig i kragen de!

Nånting hände i alla fall med vårt hus i helgen...




Lördag!

Då var halva helgen borta då!

Idag fick Lillan springa av sig ordentligt på lina, så jag skulle tro att hon var nöjd.  Eventuellt skulle hon som hyr i stallet rida henne i morgon då jag inte har möjlighet att göra de skälv, går nog fint de. 

Annars idag har Lea ridit Vinur :) han är bara helt underbar! 
Dålig fotograf men dom på bilden är fina ändå :)

Spara pengar!

Nu vet jag vad nästa spara pengar till projekt kommer bli! En skrittmaskin men longervolt i mitten och givetvis med tak. Tänk vad jävulskt gött de vore :D

Välvd rygg?

Tror jag blir lite knäpp snart, nu tänker jag gnälla och va bitter!

Idag var jag ut med Lillan tillsammans med dom i stallet och halva ridturen va son tipp topp. Men sedan började detta trampande på stället och försöka börja springa tramset. De fortsatte typ hela vägen hem + att de helt plötsligt exploderade under mig och hon blev mer boll än häst. Ibland är jag förundrad över att man sitter kvar. 
Så jag är bitter och analyserande, tanken var en lugn häst alla kan rida. Fungerar bättre om hon inte vilar, men som livet ser ut så hinner jag inte rida varje dag. Prutt va less man blir ibland!




Inte mycke!

Kan säga att man var trött idag, somnade efter middagen och sov till 19.30. Så idag blev det absolut inget hästande förutom den dagliga mockningen typ.

Igår däremot fick Lillan gå lite på lina och Birta fick sig en promenad :)


Medan jag sov som en stock var det pysselstuga i köket :)

Ridhuset

Ikväll blev det en tripp till ridhuset med hästarna. Mirja var snäll och följde med och höll i den ena medan jag red den andra :) 

Började med Lillan som skötte sig bara fint, fick träna övergångar mellan skritt och trav på böjda spår. Birta däremot ville fastna i inner tygel i höger varv och lyssnade inte på inner skänkel. Men de gick bättre på slutet och vi avslutade med några fina övergångar från skritt till tölt :)

Summan av kardemumman, de gick bra men inte perfekt!




Lite gladare idag

Måndag och gladare, hur gick de till? :P

Joe jag fick nämligen sällskap ut å rida av bästa Mirja idag :) dessutom så skötte sig Lillan bara fint idag, inga dumheter! Blev lite snöpulsning i blötsnön, var ett bra inslag i ridturen de :)
 
Förresten så kan jag tala om att jag numera är stolt ägare av ett par kamouflageridbyxor ;) bara till att införskaffa ridstövlar till så e outfiten tip top! 
 
Stallmys :)

Upp och sedan ner..

I fredags blev det uteritt på en lätt övertaggad dam, nämligen Lillan. Krävdes absolut inget för att flyga i rakt upp i luften! Mindre spännande skulle jag vilja påstå, tycker hon ska ta å tagga ner lite istället för att sjåsa upp sig.. 
Igår däremot blev det en litet pass i ridhuset och hon skötte sig fint, stressade inte upp sig en enda gång. Så idag red jag ut nu på kvällen och givetvis hittade hon massor att vara "rädd" för. Så vad har vi att vänta i morgon måntro?

Birta däremot fick ett pass i ridhuset i fredags och en pass ute igår. Gick som hur bra som helst, tror hon blev lika pepp som mig efter förra helgen :)

Vinur har även han vart ute i helgen med lilla Lea på ryggen :) söta är som tillsammans! 


Birta i fredags :)

Trist hästvecka!

Jag har denna vecka en dåligt hästsamvetes vecka! Fredrik jobbat söndagkväll till tisdagkväll och i morgon far jag direkt från jobbet till Uppsala på kurs. Kommer hem sent torsdagkväll, sen va veckan slut! Kul va? 

Så jag hoppas verkligen att vädrets makter är med mig i helgen :) 

Har jag berättat att vi är på g i pigkammaren nu? Sakta men säkert!

RSS 2.0