Eftermiddagen..

På eftermiddagen har jag varit ute och ridit på min lilla Vinur, riktigt kul faktiskt. Provade till och med några travsteg, vilket gjorde oss båda glada. Väl hemma igen så fick han gå ut i hagen utan täcke, jag trodde inte då att de skulle bli över -10 och snö. Så att alla förstår så blev Vinur helrakad i början av vintern och även om håret växer fort växer de inte med ett rasande tempo precis. Men jag hade inte direkt räknat med att han skulle vila i flera månader när jag gick lös med rakapparaten.
Efter ridturen tog jag och Aska oss en promenad ner till min mor och far, där det bjöds på tacos till middag. Hela min familj va hemma dessutom, storasyster Sara och hennes man kom på besök från Sollefteå idag. Även min storerbror var där, lider med honom idag. Han har svimmat och på kuppen slagit ut en tand =/
Men efter middagen så fick min syster skjutsa hem mig, dags för stalltjänst igen. Mocka och ta in kusarna, Vinur fick sitt Back On Track täcke på sig, de får Fredrik ta av honom när han kommer hem från jobbet. Jag tänkte att de va snällt att låta honom få ha de en stund nu ikväll då han fått stått ute och blivit snöig om ryggen.
Ja, ni har nog redan förstått att mitt liv kretsar runt mina djur. Dom som känner mig har fått lära sig att leva med min ständiga oro och mitt pjoskande med mina djur.
Nu bör min sambo aldeles strax vara hemma..

Ha de gött!


Halva dagen..

Har nu susat förbi =)

I morse när man åt frukost ringde Tessan och frågade om jag var vaken, jepp för ovanlighetens skull va ja de kvart över 8 på morgonen. Kan bero på att Fredrik är borta så jag tog ut hästarna själv. Eftersom jag var vaken så tog de inte lång stund innan Tessan och Diesel (Tessans pudel) knackade på dörren, efter att ha kikat igenom några klädtidningar så bagav vi oss ut i snön.
Väl ute hade Aska bara ögonen för bollen och Diesel hade bara ögonen för Aska. Vilket resulterade i att Aska sprang efter bollen och Diesel efter Aska, motionerade vart dom i alla fall =P Så efter ungefär en timma ute lämnade jag och Aska av Tessan och Diesel hemma hos dom och gick vidare hemåt. På vägen träffade vi på Zeb och Kjell, så då vart de full rulle igen för Aska.  Men nu ligger hon hemma i korgen helt utslagen och sover som en stock =)

Ha en fortsatt trevlig dag!


Diesel


En pipande hund..

Är precis vad jag har här hemma. Husse har åkt och jobbat, vilket betyder att den stackars lilla hunden är helt förtvivlad. Matte verkar inte vara någon som man behöver bry sig i, tydligen en tråkig typ jag.. Men om man är husses favorit och blir lämnad ensamen kvar med hemska matte, kanske har man då all rätt till att pipa?
De hon inte förstår är att jag också saknar husse när han är borta... Nog om detta nu!

Dagen har idag flutit på riktigt bra, vaknade vid halv 9 tiden och fick då massage. Kan de bli bättre?! Sedan va de dax att äta, ducha och ställa sig i ordning inför jobbet. Inte direkt så att man hade bråttomt då ja inte började jobba fören vid 12.30 =)
Jobbet var idag väldigt lättsamt, bra arbetskamrater och snälla barn. När arbetsdagen var slut vid 16.45 var det bara att packa ihop och åka hem till middagen, tacopaj, gott gott.
Tyvärr, som ni nog förstått, har Fredrik farit iväg och jobbat. Trist för mig, men sådant är livet. Så när han for passade jag på att åka hem til mamma och pappa, har inte träffat pappa på hela veckan så de va trevligt. Tillsammans med dom så blev de en tur till Dollar Store, köpte ett helt hundben till Aska =P
Men som vanligt blir det tillslut kväll och dax att ta in hästarna. Sagt och gjort, dom är inne och äter sitt hö. Jag däremot behöver inte äta något hö, men inne är jag. Som varje kväll när Fredrik jobbar sitter jag med datorn i sängen och Aska ligger och sover bredvid.

I morgon är en ny dag med ny arangemang, jag är ledig (antar jag i alla fall). Så de blir nog mest en massa pysslande med djuren, inte helt fel ur mina ögon sett =) Så vi hoppas på vackert väder!

Hej då !!


Vackra Vinur en riktigt kall februari dag.

En dag i livet.

Idag har jag och Fredrik varit ute i skogen och gått skoterspåren med Aska. Med oss hade vi 2 trasiga leksaker, dom är inte precis i bättre skick nu =P Men roligt va de i alla fall..
Sedan på eftermidagen så for jag och Tessan till Solberg och hälsade på Irja, roligt att se hur fint de börjar bli i deras hus. Konstaterade att jag lätt skulle kunna byta badrum med dom. Men vårt hus blir nog bättre och bättre de med, ny panel och lite isolering + nya fönster i sommar kommer göra susen =)
Fredrik fick ta stalltjänsten i kväll då jag har väldigt ont i huvudet. Jag skyller även på huvudvärken när jag säger (skriver) att de inte blir någon mer info här idag.

Bye!


Huset och en den gamla delen av ladugården, fotat från hästhagen.


Två döda sillar...

Ligger just nu i sängen och väntar på att husse ska komma hem.  Han borde vara hemma om drygt en timma om ingenting händer, å de får de bara inte göra.

Ja idag har de varit full rulle här på gården, började med att släppa ut å fodra alla djuren. Sedan efter en morgon tupplur gick jag och Aska ut å busade med en leksaks ring i snön (är dock inte längre någon ring). Vi gick även upp till grannen och kollade om Zeb (en risenschnauser) va hemma, men de var han inte. Så vi traskade hemåt igen.

Efter lunch så for jag och Vinur ut och skrittade en sväng, får ju inte göra annat eftersom vi har haft kotledsinflammation i båda fram. Förhoppningsvid så kommer han bli bra i benen, så vi kan ut  ha riktigt kul igen.
Det hade varit riktigt trevligt att rida idag om de inte vore för att de blåste väldigt kallt just när vi va ut =/

På eftermiddagen så dök Tessan upp utanför dörren och frågade om jag ville följa med henne och rida, självklart var svaret ja! Så då fick jag låna hennes pärla Vinur och hon red Åsas Albert. Riktigt kul, ja har  inte varken travat eller töltat på hela 5 månadet..! Så man tackar och bockar för lånet..

Väl hemma igen så var det bara stalltjänsten kvar, mocka, fodra och ta in dom. Men det gör inget, jag gillar mina små kusar ändå. Så håll tummarna för att Vinur blir bra i benen och så hoppas åtmindstonde jag att det ska bli sommar igen. För då ska man till å börja ride lite lätt på Birta.

Tack för idag och hej då!


Aska poserar liggandes i korgen.


Så där ja!

Ja då har man blivit lurad till att fixa en blogg, så nu får väl framtiden utvisa hur de fungerar :)

Dagen började tidigt (för tidigt enligt mig) alltså vid 07.00. Då klev en trött Emely upp och fixade Askas (ja min hund heter så) mat och släppte ut hästarna. När alla djuren va mättade och Aska fått kissa va de bara att traska iväg på jobbet. Dock en lagom arbetsdag, 8.00-11.40.
När jobbet var avslutat så skjutsade Tessan hem mig så jag kunde ge alla djuren mat (igen). Sedan var vi iväg och fikade på simon, jag, Tessan, Emelie och Tessans bror Fredrik. Trevligt och gott :)
Nu ligger jag i alla fall trött i sängen med Aska bredvid mig och är nöjd över dagen, hästarna är inne och allt är frid och fröjd.
I morgon blir det en ny dag med nya krafttag! Ska "förhoppningvis" ut och skritta Vinur, min 10åriga valack, sedan kommer min sambo Fredrik hem från jobbet. 2 dygn ensammen hemma känns längre än vad det är!
Tack allihopa för en trevlig dag och sov gott!

Hej då :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0