Blåst

Provar idag istället att få iväg de här inlägget...

Tror bestämt vädergudarna är lite tvära och sura! Har blåst storm hela dagen så de jag planerade att fixa ute idag gick su sådär.. Inte alla med andra ord! Hade tänkt flytta buskar och lite sådant. Försöka få någon ordning! Fredrik började bra i helgen med ett staket, men de återstår lite annat :) 

Så istället fick dagen erbjuda lite tvättstugetjänst :P
X antal tvättar senare så fanns det ingenstans att hänga längre!

Husvagnssemester

Natten till idag har Lea vart på husvagnssemester hos farmor och farfar :) lyckligt barn kan jag säga!

Själv var jag på kalas med jobbet igår, de var trevligt och välanordnat! Sedan bar det iväg på hörnet och där blev jag inte direkt långrandig. Sängen lockade mer!

I övrigt har var vi till Östersund i fredags och köpte utemöbler. Dock väldigt besviken över bordet när vi kom hem, så där vill vi ha ett nytt hemskickat. Blir så less på att saker ska vara så himla dåligt gjorda men ändå kosta bra mycke. Stolarna däremot var fina och dynor köpte vi till :)

Hann föresten även med att rida Lillan en sväng på planen igår och hon skötte sig bara fint, idag däremot blev det ingen ridning med hon fick träna galopp lös på gräsplanen hemma. Går riktigt bra, märks hon börjar bli starkare. 

Birta bus har jag ridit idag på planen och de gick inge vidarens, sitter fast i innertygeln högervarvet hela tiden. Blir galen på de! Endel dagar går de hur fint som helst och ibland känns de som att de knappt går att svänga höger i skritt.  
På slutet gick de i alla fall lite bättre och hon travade lång och låg i båda varven.
Hoppas jag lyckas tigga åt mig lite barnvakt så jag kan rida henne i morgon med.

Inhandlade även ett schabrak till Lillan i fredags :)


Vinur och Lillan har fått stått i stora sommarhagen på dagarna nu i helgen :)



Blixt och dunder

Shit vilket väder det blev ilväll :/ stackars hästarna som var ute, tur dom får sova inne inatt. Minns inte ens när de var sådant väder sist!

Rabarberna igår...
Rabarberna idag :/

Skönt att sova inne

De tror jag bestämt att hästarna tycker, för till och med Birta kom springande när jag ropade ikväll! Detta trots att hon inte får något hö eller kraftfoder i boxen:) 
Godingarna :)



Titta vad fint min lilja jag köpte i helgen blommar! 
Blev även glatt överraskad av att min gråtimjan, mynta och rosmarin överlevt vintern 👍

Tvätta håret

Ikväll har jag kapat en bit svans av Vinur och Birta  som jag sedan har tvättat :) ska skicka iväg håret för att få två stucken armband tillverkade! Har önskat mig sånna jätte länge utan resultat, så nu har jag bestämt mig för att beställa själv! 


Vinurs svans, Birtas svans och lite av Vinurs man :)
Sedan kommer de bli ett svart armband från Lillan, men vi börjar såhär!

På tal om Lillan så har hon och jag vart ute å traskat i skogen idag!

När vi åndå håller på att spinna vidare på saker, skogen.. Jag och Lea tog oss också en promenad i skogen idag, tror fröken tyckte de va riktigt skoj :)
Fin fläta :)



Mys dag :)

Dagen började med regn fram till 11 snåret och en sen frukost. Vid halv 12 bar det iväg på en roadtripp för inhandlande av blommor i yxskaftskärlen. Blev visst en och annan blomma med hem :)






Väl hemma igen blev det lunch nere på café tomten och sedan bus i lekparken på hembygdsgården, nöjd unge ;) därefter har vi mest påtat på här hemma.



När Lea lagt sig blev det för min del ridning på damerna. Lillan fick en pass på ridplanen där vi tränade galoppfattningar. Gick riktigt bra och matte var nöjd! Sedan bytte jag dam och Birta fick en tur ut med en hel del galopp. Piggelin ponny :)
Birta i bling bling ;)

Lillan somnade nästan på gången innan vi tog oss iväg.

Nu däremot väntas sängen, men först ska jag dricka upp mitt te!



Solsken

Två dagar med vackert väder, dock regn just nu!

Igår blev det en rejäl sovmorgon och sedan blev det pyssel ute på gården. Lite hoppande på studsmattan, skruvande på altanen och flyttande av stolpar till hästhagen. Blev även en tripp ner på byn för att kolla på cirkus, lätt varmt i tältet 😓 men kul :) 

Avslutade dagen med en liten ridtur på Birta, gick bara fint. Men hon kräver verkligen att man har koll på sin egen kropp! Sedan fick hästarna sova på natten så dom slapp all knott. 

Idag däremot började vi dagen med god frukost på altanen ute i solen och sedan så har vi byggt oss en ny blomrabatt. Trots att dagen bjudit på sol och värme hela dagen så blir man lite sur när de börjar regna! 





Resultat

Nu har dom lagt ut resultaten sedan Dilles pay and ride. Glatt överraskad över poängen ändå :)

Tölten blev uttagningen 3,8p och 3,8p även i finalen.
I 4gången fick vi: tölt - 4p, trav - 3p, skritt - 5,5p, galopp - 4,5p och totalt 4,3. I finalen blev det något mer steg trav och vi höjde poängen lite till 4,6p.

Så jag tycker ändå att de är godkänt för att vara första gången på en ovalbana och typ andra gången vi vart iväg och ridit någon annanstans än hemma vid :)

Om vi släpper de ämnet kan jag säga att jag nyss kommit hem efter att ha vart på Team building med jobbet sedan tisdag eftermiddag. Supertrevligt och god mat! Vi åt tapas, vilket jag inte provat förut, rekommenderas verkligen!
Men nu ska jag mysa :) 

Denna parad red förbi oss när vi väntade på att hoppa på båten och åka ut i skärgården :)

Snabba ryck

Helgen har bjudit på de mesta måste man säga! Torsdagen bestod av 2 hopplektioner på Lillan, uteritt på Birta och altanbygge :)

Fredagen hoppade vi i bilen tidigt och åkte ner till stora staden där de nalkades Metallica! Bra konsert men lite för kallt tyckte stämman. 

Lördagen blev de lite hästaffärs tittande i Upplands Väsby och sedan vidare till Sundsvall där vi intog en riktigt god middag! Finns det något mer avkopplande än god mat, ett glas vin och trevligt sällskap? :)

Söndagen blev det shopping på Birsta, inte för att man handlade allt förmycke direkt. Efter shoppingen for vi vidare till syster och fick oss lite grillat till middag, sedan bar det iväg hem! Borta bra men hemma bäst! Sova i sin egen säng är ju underbart.

Idag däremot har jag inte gjort många knop, red Birta en liten sväng i solskenet. Nästan för varmt för att rida, så de blev en kort tur som sagt. Annars har jag bara vart men Lea :) 

En riktig prinsessa <3

Gräsklippning


Visst är de såhär man klipper gräset?

RSS 2.0