Djungelhuset!

Idag klev man upp till dukat frukostbord och när man väl hade stoppat in i huvudet klart så satte vi oss i bilen och for till Östersund! Där blev de lek på djungelhuset, ingen av oss hade vart där innan så de var riktigt skoj att åka dit! Lea var lite blyg i början men de gick över rätt snabbt, sedn höll hon igång båda mamma och pappa :)
Så när vi hade lekt oss trötta och hungriga så blev det mat och så avslutade vi djungelhuset med att åka några åk i rutchelkanan. Blev inte ens några protester när vi skull hem, så hon var nog riktigt nöjd!
 
Innan hemgång från staden blev det lite tittande i affärer, givetvis följde endel med hem också:) Köpte bla en ljuslykta och en pilatesboll. Blev även lite leksaker till Lea, måste ju skämma bort min prinsessa!
 
Nu är vi hemma och Lea sover, vi kikar på melodifestivalen och sedan blir det insläpp av hästarna. En riktigt bra dag :)
 
 

Finaste ponnyn!

Idag har man arbetat och sedan masserat, för att sedan komma hem till en gó middag. Fläskfilé, klyftpotatis och sås, riktigt nice :)
 
Så har hästarna fått fötterna fixade idag av duktiga Sarah, så nu behöver man inte fundera på de på en bra stund! Känns alltid bra när de är vaccinerat och nyskott :)
 
Birta hon har som jag nog nämnde igår, vila. Vinur har vart ute på en tur med Amanda, hon som hjälper mig i stallet. Så jag tänkte bjuda på en bild från deras ridtur idag:)
 
Ser väldigt mysigt ut :)

Knepigheternas knepigheter!

Igår så gjorde min ponny mig helt brydd. Hon som är självast lugnet och hur arbetsvillig och possetiv som helst, visare en sida jag aldrig sett förut! Vi gick tillridhuset med Emma och Harry och hon var rädd för allt. Emma satte upp ett hinder och varje gång Harry hoppade flög hon upp i luften. Samt att jag knappt fick henne att gå på ena kortsidan! Gissa om matte satt som ett frågetecken?!
Sedan så var hon som konstig att jobba med också, bitvis gick hon hur bra som helst, för att sedan inte jobba alls och va näst intill slö. Hon som brukar ha hur lätt som helst för att galoppera och brukar tycka de är riktigt skoj, fick jag typ jaga in i galoppen. Jätte knepigt och hon känndes inte som att hon skulle ha haft ont eller visade någon hälta heller. Bara verkligen skitkonstigt :/
 
Idag har hon fått vaccination och vilat, sedan blir de vila hela helgen. Evetuellt någon promenad i grimma och grimskaft. Men de blir då allt, hon kanske helt enkelt behöver ha några dagars lugn och ro. Därför tänker jag ägna helgen åt min prins Vinur och han kommer verkligen att älska att få sin matte för sig själv :)
 
Måste ju klämma in här också att det är alla hjärtans dag idag och min älskade sambo hade köpt rosor och ett presentkort på en klippning åt mig :) Uppskattat till max! Mitt råttbo till hår behöver verkligen lite kärlek från en sax ;)
Själv så gav jag honom ett liftkort till slalombacken här i ström och skickade iväg honom dit. Där av sitter jag nu här och väntar på att han ska komma hem igen och lyssnar på Leas snarkande i babyvakten :P Lilla fröken har nog haft en toppendag, för dom hade åkt skidor med dagis idag. Vilket hon talat om åtskilliga gånger sedan jag kom hem från jobbet,så det kanske blir en skidtjej istället för ridtjej?
 
Ne undra om jag ska gå ut och mäta fönsten i pigkammaren så jag vet vilken storlek jag ska inhandla på de nya som ska sitta där :) Kommer bli kanon att ha det som behandlingrum!
 
Hej hopp!
 
 
 

Byrunda :)

Idag slutade jag tidigt och hämtade fröken Lea på dagis, sedan tog vi boben och gick lite ärenden på byn. Rundan avslutades med att inhandla semlor 2 pistage och 2 blåbär, så efter middagen så bjöd jag min mor och far på lite semelprov! Vi delade på 2 semlor och de andra två har jag tagit hem så min sambo ska få smaka även han :)
 
Annars har vi inte gjort så mycket mer, nu sover Lea och jag sitter och tittar på veckans brott. Helt galet vad sjuka människor de finns e den här värdlen, inte undra på att man funderar över varför man skaffat barn. Tänk allt som kan hända, man får ju inte annat än oroa sig :/
 
Men de finns ju en hel del bra saker också och de får väl helt enkelt väga upp.
 
Ne nu ska jag invänta mannen i huset och sedan ta in hästarna och sova! Natti natt!
 

Måndag morgon..

Tar man boben ner på dagis :D
 
Rätt skönt att börja dagen med en promenad med inslag av bobåkning, sedan lämna på dagis och promenera ner till bilen. Efter de går de utför, jobba 8.45-18. Sådär väldigt lite roligt enligt mig. Men på något vis tar man sig ändå igenom dagen. När jag slutade såbrummade jag hem och hämtade träningskläderna och for ner till mamma och pappa.Rätt nice att pappsen har ett eget gym. Så jag sprang lite löpband och körde lite planka, bara för att känna att man gjort någon nytta :P Skämt åt sido, man känner sig inte vidarens nice efter att ha suttit en hel dag och då är det skönt att röra på sig.
Tränad och klar packade jag ihop mig och Lea för att åka hem och sova. När fröken fräken väl somnat så fixade jag stallet, därefter en dusch och sedan sängen.
 
Erkänn måndagar är riktigt usla dagar dagar i min välrd, särskilt när Fredrik jobbar. Men i morgon är han hemma igen :)

Utveckling

För att komma dit man vill i livet måste man ju utvecklas och sträva mot målet, vilket är något jag funderat väldigt mycket över den sista tiden. Våga satsa helt enkelt, vilket är så jäkla mycket enklare att säga än att göra! 
Ibland hamnar man i något sorts "bekvämlighets" läge, det är inte speciellt kul eller givande. De rullar helt enkelt bara på, men så vill jag nog inte ha de egentligen. Visst är de så att endel saker ska man inte leka förmycket med, tex så måste man ju ha koll på ekonomin så livet går runt. Blir lite besvärligt att inte kunna betala räkningarna :P Men allt behöver kanske inte vara så perfekt och utstakat jämt, då blir de så tråkigt och jag gillar att ha kul helt enkelt!
 
Jag tror det kommer bli kanon så småning om!
 
Nu till mitt stora livsnöje, hästarna :) Ni trodde väl ändå inte att jag skulle utelämna dom?! Igår glömde jag nämna att båda två hade fått gå på promenad i kylan, åter igen så otroligt tacksam att ha fått en så duktig tjej som hjälper mig! Idag blev det däremot en ridtur ut i blåsten och snön. Red med Emma och Harry, hästarna skötte sig galant som vanligt. Tror vi skötte oss också i och för sig! Idag var damen inte så sugen på tölten, kanske hade lite känningar kvar från hoppningen i fredags. Vad vet man? Ttraven kändes fin och så fick vi till några riktigt bra fattningar i höger galopp. Vänster däremot blev inte lika fina ;) Men vi kämpar på och jag är mycket nöjd över min ponny! Eller över båda mina ponnysar :)
 
Måste bara få berätta en sak till, jag hittade en hästannons och de stog EMELY över hela hästen. Knepigt attt man kan titta på hundratals annonser och igen känns direkt lockande och rätt som de är hittar man en som man bara känner den där vill jag ha. Nu råkade detta vara en unghäst på 3år och kanske inte riktigt vad jag borde köpa, men jag kommer garanterat inte glömma den i första taget!
 
Jaja, hästar hit och dit. Nu är det dax att sova och de tänker jag göra nedkrupen bredvid min underbara lilla dotter :)
 
Natti natt!
  

Hoppeli hopp!

Igår red jag och lilla Birta hopplektion, fast de var väl inriktat lite mer på markarbete. Roligt var de i alla fall och hon skötte sig yppperligt. Har som aldrig vart någon hoppfantast, men Cia som vi rider för är väldigt duktig och håller lektionerna på en lagom nivå. Så man behöver inte känna någon press och kan rida bara för att man tycker att de är roligt att göra någon man inte brukar. Därför har vi redan bokat in oss på nästa hoppning, tror däremot att jag ska försöka träna lite cavaletti tills dess ;)
 
Eftersom det var hoppning idag också, så tog jag med mig Lea till ridhuset och kikade. Så söta alla ponnysarna med deras ryttare är, helt underbart att kolla på dom. Dessutom är dom ju totalt orädda! Själv så är man ju nervös bara man ser en bom på backen :P
Lea tyckte i alla fall att de var roligt att kika på hoppning och jag hoppas verkligen att hon kommer ha ett hästintresse när hon blir större. Bara hålla tummarna!
 
Nu ska jag kolla på melodifestivalen :) Hej hopp!

Hoppla, hoppla...

Igår var de visst söndag och det var en otroligt ser dag. Inte ett enda dugg spännande!
 
Eftersom det var söndag igår så innebär de ju att det är måndag idag. Konstaterade förra veckan att måndag trots allt inte är veckans sämsta dag, för de är tisdag. Måndagen klarar sig rätt bra eftersom det går snabbt att jobba måndagar då det oftast är fullt upp hela dagen. Medans tisdagen är lite lugnare (för de mesta) vilket innabär att man hinner fundera över allt man borde göra.. Därför är tisdagen sämsta dagen på veckan!
 
De va ett konstaterande om tisdagar.
 
Nu är det i alla fall måndag kväll och jag har arbetat 8-17.15 idag, sedan blev de go middag med min sambo och dotter. Wookat med kokosmjölk och nudlar, hur gott som helst! Proppmätt gick man ut istallet för att rida med Emma. Även Mirja var i stallet så det blev en massa skitsnack!
Birta gick riktigt fint idag, lite seg i munnen i början. Egentligen inte seg, men fastnar lite i vänster tygel eller så är det jag som fastnar i vänster hand. Svår fråga.. Hon börjar i alla fall greppa de här med tölten nu, riktigt kul tycker jag :) Något mer som verkligen är roligt är att de börjar komma lite mer aktion i gångarterna! Lööövly :D
Tillbaka i stallet blev det till att mocka klart, behövde mocka så mycket som ½box, Emma hade vart snäll och mockat åt mig medans hon väntade på mig. Sedan hade vi höpackningsmaraton, så nu behövs de inte packas på någon dag :) Sist avslutade vi stallkvällen med skitsnack och intag av hästarna.
 
Kan ju nämna att Birta fick ut och röra på sig igår också, samt att Vinur blev skrittad en sväng! Så skönt att ha lite hjälp i stallet, gör att mitt dåliga samvete får det lite lugnare :)
 
Nu e de natti natt i alla fall, för i morgon är de en helt underbar tisdag ;)
 
 
 

Lördag och tjejmys :)

Idag har jag och Lea haft en mysdag, i alla fall om vi bortser från några små stunder... Men överlag har vi haft det kanon, sov till halv 10. Klev upp och åt frukost för att sedan klä på sig och gå ut. ute hade de visst snöat så vi började med att skotta tills jag inte orkade längre. Knepigt att gården ibland känns så stor och ibland är alldeles förliten :P
Sedan blev de lite höpackande, för att sedan rida en sväng. Gissa om fröken Lea var nöjd, mammas ridhjälm och så rida på Vinur :) Blev en sväng upp för våran infart och ner igen, alldeles lagom. Satt som en prinsessa där hon och Vinur är ju så snäll så man behöver som inte oroa sig för en massa dumheter heller. Har man ridit så måste man ju mocka och fixa sedan. Kanske blir en hästtjej tillslut, vad vet man?!
 
Efter en massa fixande ute så gick vi in och väntade på morfar, som kom och tapetserade klart åt oss :) Så nu är de lite lister och lite annat som ska fixas inan vi kan möblera! Jag är i alla fall jäkligt nöjd, kommer bild i framtiden! Ska även försöka få upp kort på hur Leas rum blev, hur skönt som helst att de börjar ordna sig med rummen nu!
 
 När tapeterna väl var uppe åkte morfar hem och vi tog på oss kläderna för att ta pulkan ner tillmormor och morfar. Blev middag och godis där, samt så fick pappa lite massage. Kan han ju ha förtjänat efter att ha tapetserat åt oss!
 
Nu sover i alla fall min prinsessa i sin säng och jag sitter här och kikar på melodifestivalen, Inte allt för spännande men de duger. Ska fortsätta pilla lite med hemsidan som jag började på idag, måste börja marknadsföra lite. Inte för att jag ogillar mitt jobb på Ageris, men de vore roligt om man kunde få jobba lite med de man faktiskt är utbildad i. Som jag dessutom har ett stort intresse för!
 
Tänkte lägga in en bild, men av nån anledning så vänder den här sidan bilderna så de ligger istället för att stå. Så nu blir de ingen bild idag!

Hemma.

 
Idag har jag faktiskt sjukanmält mig och vart hemma, måste säga att de va en smart idé. För snoret har runnit och jag har nyst och vart helt orkeslös. Så de var ett klokt beslut tycker jag.
 
När man är sjuk då ska man ju inte göra så mycket, därför har vi sorterat papper idag. Slängt de som ska slängas och stoppat in de som ska vara kvar i pärmar. Ett riktigt terapi arbete, men de måste ju göras och då passar sånna här dagar bra.
Även stallet har fixats, dock inte mer än de som är nödvändigt. Detta innebär såklart att jag inte har ridit något idag och jag gissar att Birta inte är direkt ledsen för de.
 
På eftermiddagen så gick jag och la mig och sov en stund, välbehövligt! Kändes som att jag somnade inan huvudet
landade på kudden :P När jag sedan vaknade så var middagen klar, broccoli och blomkålsgratäng med potatis och korv till! Riktigt gott, särskilt när de är gjord på färska grönsaker och inte frysta :) 
 
Nu på kvällskvisten blev det dock en tur till ridhuset för att titta på ridlektioner, kanske inte helt korrekt när man är hemma och sjuk. Men att endast titta är ju inte ansträngade, man måste faktiskt få en dos häst varje dag för att må bra! Så jag Lea och Emma och hennes syster satt där och tittade, roligt och lärorikt för de mesta.
För Leas del blev det en sen kväll och jag nattade henne när vi kom hem, Fredrik har åkt på jobbet och nu sitter jag här och fiddelerar :)
 
Bitvis är liver inte så dumt ändå! Hej hopp!
 
Bjuder på en bild som visar Askas mage någon dag efter kastrationen. Läker väldigt fint och nu har hon fått börja vara utan tratt när vi är inne och kan kolla henna :)
 

RSS 2.0