Ridit kurs!

Dagen började tidigt med hästutsläpp och sedan packa in allt (barn, hund och häst) för att åka mot Dille för att rida kurs :) 

Fredrik och Lea däremot dom körde på shopping och djungelhuset dom. Lycklig unge vill jag lova :)

För mig och Birta blev det i alla fall 2 ridpass. Ett på förmiddagen då det fokuserades på sitsen och dess inverkan, känns som om att de var behövligt ;) man lägger sig till med en massa fula ovanor när man tragglar själv.
Sedan ett pass på eftermiddagen då Camilla som vi red för provade Birta, kul att se henne under ryttare! Sedan tränade vi töltövergångar från sidförande. Gick riktigt bra tycker jag, kul att få lite ny inspiration :) 

En annan rolig sak med att gå kurs är alla trevliga människor som man lär känna och får prata häst med. Inte direkt så att någon i min omgivning i vardagen tycker att det är intressant att diskutera olika övningar för lösgörning ;) konstigt eller? 

Ska göras om snart igen hoppas jag! 

Nu däremot e jag skittrött och ska sova, natti natt.
Inte från idag men Birta är det allt :)


Party on!

Eller hur var de nu igen?

Idag har vi vart till veterinären med Aska igen, höjd dos levaxin, fiskolja, antibiotika, lite shampoo och balsam senare.. Fattig matte.. Men men, medicin 10 dagar och duschning 2 ggr i veckan i 3 veckor. Måtte detta bli bra sedan!

Har skrittat Birta en sväng idag och fixat iordning utrustningen till i morgon. Tidsoptimisten trodde hon skulle hinna rida Lillan idag också, men icke! Kanske när vi kommer hem i morgon? 

Nu ducha och sova! 


Hemma hos :)

Hö hö

Hämtat hö har vi gjort ikväll, 3 balar. Nu kanske de räcker fram till sommaren :)

Var även ut en sväng på Birta i solen och hon var som vanligt seg åt alla håll i början. Men efter någon fullfräs - tvärnit så gick de till sig och hon blev piggelinus istället :) imorgon ska jag hinna med en skrittvända inför lördagen.. För då ska vi gå kurs!




Mys pys ponny

Tror bestämt någon var sugen på lite kvällsmys :) 



Hej matte :)

Så herrn blev av med lite päls och fick en välborstad svans innan han bestämde sig för att traska tillbaka in till sig <3

Konstig de kan vara ibland

Från att allt känns tipp topp och veckorna bara flugit iväg, till en lång seg dag. Helt utan förvarning! 
Undra vad det egentligen beror på att de kan skifta så snabbt?

Well, solen har i alla fall tittar fram hela långa dagen :)




Upp och ner

Gisses vad livet varier sig ibland, idag känns de mesta helt perfekt.. Om vi bortser från en liten detalj, ryggen!

Dagen började i alla fall tidigt, typ 7, av att telefonen ringer. Vinur har inte ätit inatt och verkar inte så pigg, bara att klä på sig och gå ut de. Känner i munnen på honom och något hårt/vasst verkar sitta i gommen.. Gissa om man såg tusenlapparna rulla iväg? Hämtade i all fall en ficklampa och in med hela handen i munnen igen, för att plocka ut en pinne som fastnat i gommen mellan tandraderna. Lättnadens suck från både mig och ponnyn! Kan säga att de va en hungrig ponny jag släppte ut i hagen :)

Sedan blev de pannkaks frukost och ut i stallet igen. Dags för en tur på
Birta bus, gick så himla bra och de va länge sedan jag kände så med henne! Underbart, tölt å trav å galopp. Tog båda galopperna hur fint som helst, undra om de berodde på att jag masserade igenom bl.a. Triceps ordentligt innan jag for ut och red? Well i vilket fall som helt var de väldigt kul :)

Hemma med Birta igen så blev de Lillans tur att jobba, en tripp till ridhuset blev de. Hon jobbade på bra men på slutet var hon trött så hon snubblade rejält och jag sträckte mig i ryggen. Givetvis på de ställe som vanligtvis brukar vara ömt också! Men summan av kardemumman, hon gick bra. 
Fredrik och Lea följde också med så då fick dom filma när jag red, kul att se :)

Nu däremot gör vi chokladbollar här hemma! 


Fredrik försöker smita ur bild :P




Tur på två!

Solsken har denna dag bjudit på bitvis och jag fick sällskap ut av Mirja idag :) hon på Birta och jag på Lillan, roligt att komma ut ilag tycker jag! 

Lillan skötte sig fint idag, nästan inget tjafs alls och lilla Birta tyckte garanterat att de var skönt att slippa mig :)

Annars idag har vi pysslat lite ute i pigkammaren och så, synd saker alltid ska ta så lång tid! Eller kanske är det så att man har förlitet tid bara? 


Vinur och Lillan :)

Fredag :)

Dagen har vart intensiv men bra, dock var man rätt trött när man kom hem från jobbet. Vilket resulterade i att Lillan fick springa av sig lite på lina innan nattning och Birta hon fick helt enkelt vila. 

Hoppas på strålande väder i morgon, vore ju underbart de :) 

Nu ska jag låta dena skapelse få göra sitt. Natti natt :)


Traska snö

Idag har de snöat mest hela dagen, men på kvällskvisten avtog de och kvällen blev helt okej vädermässigt :)

Så jag passade på att pulsa lite snö med Birta, vem vet.. Kanske var det årets sista snöpulsning? Damen kändes nöjd i alla fall och lufsade på fint framåt! 

För Lillans del erbjöd dagen inte något specifikt, får se vad vi hittar på tills i morgon :)

Well nu är det dags att sova så man orkar med veckans sista arbetsdag. Natti natt :)
Lea sist vi var i stugan, kanske man kan lura dit sambon något i helgen eller nästa helg ;)



Halt!

Som i stopp alltså, de är inte kul säger Lillan! Idag blev de en ridtur med stallkompisarna och energin va på topp och stå stilla var inte något som kändes aktuellt i Lillans värld. Men efter mycke tjafs (för de mesta med sig själv) så taggade vi ner och kunde jobba på riktigt bra ändå. Gick till å med bra att bli förbi galloperad, de ni :) i morgon får vi väl se vad livet erbjuder, ska tydligen bli blåst å en jäkla massa snö :/

Så va de den andra lilla damen, hon fick sig en promenad på dåligt samvetet rundan :P vi sprang lite och bockade lite å sådär! Min lilla söta ponny!

Herrn min han däremot tappar bara päls i mängder och står där han stå. Tänk om man kunde va som honom, alltid vacker och aldrig en dålig hårdag :)

Å denna fröken hon har tratt för att inte slicka upp sitt sår på benet igen.

Detta med bloggande

De är jag bitvis lite dålig på... 

Men men, i vilket fall som helst så har dagen bjudit på ett ridpass med Birta i ridhuset. Gick väl sådär, saknar den där sista energin som ger de där extra till ridpasset. Vet inte riktigt vad de beror på :/ söta lilla ponnyn... 
Lillan hon fick däremot bara vara med Vinur i hagen hon!

Om vi blickar lite bakåt så i söndags blev det ett litet pass på uteridplanen för  Birta. Lillan reds ut en sväng för att sedan avsluta och tagga ner på uteridplanen. Fröken har börjat landa i flytten och kollar läget på vad man kan och får göra när man är ute. Joe tack, diskutioner två fröknar emellan ;)

Måndagen blev inget speciellt för Birta och Lillan gick en sväng i på uteplanen i snöyran. 

De var nog ungefär allt, kollar på lite ridkurser nu också. Grymt sugen att rida kurs på Birta :) vi får väl se! 

Natti natt! 

Köpte ett domino spel på dollar i helgen :)

Kasst väder

Idag har jag skrittat Birta ute i blåsten och shit vad trist underlag det är nu. Stenhårt på vägarna eller isknövel i skogen, hur kul är de?

Birta var som vanligt seg bort och pigg hem, annars som vanligt ungefär. Kanske blir ett pass i ridhuset i morgon om de inte blir fina plusgrader och vägarna tinar lite :P vad är oddsen tror ni?

Lillan fick sig en tur till ridhuset hon, damen skötte sig bara fint. Börjar bli lite tryck i bakkärran, orkar lite mer för varje gång. Om det inte är storm i morgon hoppas vi på en uteritt eller åtmindstone en promenad, men inget bestämt vi får se..
Förutom allt hästande, så har jag fått goda hallonbiskvier av bästa Mirja idag. Ibland har man tur :)


Kanske lite bättre?

Efter tre dagar med soffan som bästa vän kanske de är lite bättre? Tog mig ut och släppte ut hästarna själv! Igår fick jag gå in efter att ha packat hö och mockat en box, resten fick Fredrik göra plus ta in dom. Känns ju lite sådär de :/

Men om de håller i sig som de känns just nu blir de nog fint :)



Inte så bra kvalité på dessa kort, men de e mina fina i alla fall :P

Härliga tider!

Storm och magsjuka.. Kan de bli bättre?

Tror de har blåst konstant i 2 veckor, blir så less! Därav har inga hästar blivit motionerad i någon ordning alls och som pricken över i har vi legat i magsjuka denna vecka. Först Lea och sedan jag, kan inte minnas när man kände sig såhär klen sist :/ 

Men men, förhoppningsvis är man piggare i morgon och hästarna överlever dom med :) Man blir ju lite lycklig bara av att se dom genom fönstret en dag som denna! 






Helg i stugan

I helgen blev de en visit i stugan, lördag till söndag. Ridningen jag planerat in på lördag förmiddag innan avfärd blev inget av då det stormade ute (vilket fortsatte hela dagen). Ridningen jag planerat in på eftermiddagen idag blev inte heller något av, regnade som bara den och just idag var jag gjord av socker :P 

Så min eftermiddag gick till att plantera om blommorna istället :) Välbehövligt! 

Som tur var så regnade det inte idag på förmiddagen, så vi gjorde en snövägg och grillade korv ute vid stugan :)





Lördag

Lördag kväll i stugan ;) 



Vädrets makter

Har vart och släppt ut hästarna, gisses säger jag bara.. Snöar värsta lapphandskarna i mängder! 

Hoppas de ger sig under dagen, jag hade nämligen planerat in korvgrillning. Å när jag grillar korv då vill jag ha sol å gärna vindstilla ;)

Men närmast på schemat är "kalas" på Leas rum, tror de kommer bjudas
 på en massa påhittade delikatesser :P 




Grattis pappa!

Idag fyller min käre far år, så ett grattis är väl på sin plats :)

I övrigt har jag och Lillan tagit oss ett pass i ridhuset ikväll. Blåste som attan ute så de passade bra att vara inne då! Damen skötte sig utmärkt och vi jobbade övergångar skritt-trav-skritt. Ibland är de verkligen hur kul att rida som helst och idag var en sådan dag :)

Förutom hästeri har vi firat in helgen med glass till efterrätt ;)



Regn och grått!

Gisses vilket väder, de bara regnar! Blöta små ponnysar i hagen, tur 2 av 3 har täcke i alla fall :)

Idag har Birta bus fått på sig sin saknade sko också, så nu är det stabilt igen :) får se om jag tar mig till ridhuset med någon häst ikväll eller hur de går!

Igår blev det i alla fall ridning, en sväng ute i fina vädret med Lillan. Fröken var pigg och alert men utan några större dumheter i alla fall. Nu ska vi bara lära oss att använda energin rätt, uppåt framåt istället för fort framåt som en travare egentligen ska! Men de tar sig och mycket har hänt på tre ynka månader :)


Dåligt kort på fin häst :)


Tappsko

Va less man blir när någon ska tappa en sko när de är som halast, slår ju aldrig fel! Birta har lyckats få av sig en framsko, tur de är helt ok före i hagen. Skon återfanns dessutom, vilket nästan aldrig sker :P

Idag har den nyss nämnda ponnyn fått promenera en sväng med min väns lillasyster på ryggen, härligt med små snälla och pålitliga ponnysar ibland :)

Då Fredrik jobbar så blev det ingen ridning idag, men Lillan har fått arbeta med huvudet en sväng i alla fall. Härligt med en gårdsplan att vara på :) den kunde fått vara lite större, men duger absolut! 

Till något sött då.. Igår när jag nattade Lea så sa hon att hon älskade alla, så jag passade på att fråga vilka alla var. Till svar gick jag "Hela familjen. Du, jag, pappa,Aska och hästarna". <3

Två fröknar i solen :)

Balans

De va länge sedan sist man satte balansen på prov, men idag så! Helomvändning och full fart, Joe tack de va jag inte beredd på. 
Ibland undrar man vad som rör sig i skallen på dessa fyrbenta, igår mötte vi en stor traktor på vägen utan några större problem och idag håller man på att bli uppäten av en liten traktor som står helt stilla? Hur tänkte man där lixom ? 
Men tillslut så kunde vi i alla fall nosa på traktorn och jag druttade inte i backen heller :P balans eller tur, de va ju frågan de..


Tur man e fin ;)

Söndag!

Snart är helgen slut och en ny vecka ska påbörjas.

Var ut en sväng med Birta igår kväll i alla fall, skötte sig fint. Vi tog en sväng runt i ett villakvarter för att miljöträna lite, sedan blev de lindbergsbacken hem! 
Lea red dessutom Vinur igår :) härligt par och verkligen en toppen snäll ponny!

De va igår de, idag har jag vart ute med Lillan tillsammans med stallkompisarna våra. Kan säga att hon inte glömt gårdagen direkt, trampade på stället, kastade med huvudet och ja allt möjligt tok. Men på slutet lugnade hon ner sig och började jobba på ordentligt och då e de en riktigt fin häst :)
Absolut sista biten bytte vi dessutom häst, roligt att prova nya hästar och nyttigt att se sin egen under ryttare. Kul kul :)
Knäppte ett kort på en riktigt fin blodapelsin i går morse :)

Spännande

Idag har jag vart ut på en spännande tur med Lillan. Väldigt pigg dam som mött en massa konstiga saker idag, kan säga att hon var svettig innan vi var hemma och vi hade nästan bara skrittat. Lagom stressad med andra ord! 
Blir kanske en bättre tur på alla sätt och vis i morgon :)

Väl hemma väntade hovslagaren så de var bara att parkera och få pedikyr :) nu är fötterna fina och de känns alltid skönt  att veta att de är bra gjort!
Lillan passade även på att torka upp i Vinurs back on track täcke medan fötterna blev fina :p




RSS 2.0