Mat i mängder!

Idag har vi grillat här hemma, blev strips, kött, grönsaker och bea. Nice, så efter att ha tryckt in ett stort lass med grillat så blev de jordgubbar och grädde :)

Så med ordentlig matkoma, väntar jag på att min syster ska komma tillbaka så vi kan ut och rida.

Annars, förutom all mat, så harvi fixat och donat ute på gården. Ja egentligen mest uppe vid ridplanen :) Ska försöka komma ihåg att ladda kameran så jag kan knäppa några kort. Börjar bli rikitgt fint nu! Tänk om man kunde klippa och trimma en enda gång och sedan höll det sig så, de vore riktigt riktigt nice.
Funderar på omjag ska övertala min sambo att vi ska åka och hämta "takstolarna" till min friggebod i morgon. Så kan jag inhandla resterande material till den på måndag, sedan är den bara att slå ihop :) Kommer bli så fint uppe vid ridplanen!  Någonstans att förvara allt på, grep, framtida hinderstöd, saker till hagarna och mycke mycke mer..

Kommer bli hur bra som helst, kanske man i framtiden kan ordna lite träningar regelbundet och sådär. Tänk så bra de vore!

Hej hopp!

Massa saker!

Länge sedan sist, som vanligt :)

Happ, haft min syster hemma i snart 2 veckor. Eftersom vi är hästnördar båda två, så hade vi turen att få låna Chaplin. En snäll och duktig äldre herre. Stort tack för de!

Så har vi även röjt upp på ridplanen och volten, så nu är de trimmat och fint! Kanske man kan lyckas knäppa ett kort så ni får se? Vem vet :)

Hästarna mår bara fint och är runda och goa, mer eller mindre ;) Birta är mer, så hon går i vinterhagen. Inte allt för nöjd över de, men jag vill inte allt för gärna ha fång. Vinur han är rätt lagom, så han får gå i sommarhagen på dagarna och vintehagen med Birta på nätterna. 

Visst skrev jag även att jag köpt benskydd åt Birta? Professionals choice elit, tror de kommer bli bra. Så håll tummarna för att dom passar också :) Va tydligen 10års jubileum där jag beställde också, så de blev lite billigare än vad jag hadetrott, tummen upp för de!

På onsdag ska jag även rida lektion för Monika, ska bli skoj. Har interidit lektion sedan förra sommaren, eller vi var ju med på hoppningen. Men de räknas inte, ska bli kul med lite ny inspiration och få tukta sig själv lite. Bli av med lite olater som man dragit på sig.

Förutom allt hästeri så har jag äntligen fått klart med mina betyg, så efter några veckors strulande så får jag mitt slutbetyg från komvux. Nice, så är de bara att hålla tummarna att jag blir antagen till kursen jag sökt.

Mhm.. Hej hopp!


Lea och Aska nere vid vattudalen :)

Inte gjort för de här?

Ibland funderar man ju på om man inte är riktigt gjord för de här med hästar. Gissa vems ponny som är ännu mer svullen i vänster fram idag, joe min såklart!
Så vi gick en promenad längs vägen i hopp om bättre tider. På torsdag kommer i alla fall hovslagaren och fixar till så höger fram fungerar som den ska, brodden är sliten på ena sidan så hon går fel. Ja egentligen inte gigantiskt mycke, men om jag ser de så måste det åtgärdas snarast möjligt!

Annars så har vi tydligen björn som springer här alldeles runt hästhagarna, tryggt? Näe inte ens lite, så med min tur har man väl en björnriven häst snart också..

Klagosång, joe tack jag vet :)

Happ, i övrigt har jag jobbat idag och pussat på trollet som har lite feber. Sötknoppen min :)

Har även försökt plugga lite, inspirationen va inte så hög. Men i morgon hade jag tänkt mig ett pluggmaraton. Sedan på eftermiddagen har jag två massager. De gillar man ju skarpt! Roligt att hålla på med de man lärt sig och tycker är kul. Gillar barnen på jobbet också, men de är inte på samma vis!

Fika sedan sova, natti natt!


Lea i tunneln på agilitybanan :)

Gallor.

Efter gårdagens hoppning så har vi dragit på oss fula kotgallor. Inte alls bra, men Mirja var i alla fall ute och skrittade ca 1h idag och högerfram såg riktigt fin ut efter de. Bakbenen blev lite bättre, men vänster fram ser inte alls kul ut. Så ikväll blev de till att leta reda på linementet och ut och kleta med de. Får väl se i morgon hur de ser ut då. Min söta lilla ponny.

Så idag har jag suttit och kikat på damasker typ. Finns några som ser riktigt bra ur som ska stödja upp kotorna och hela alltet. Professionals choicetror jag dom hette, ja märket alltså. Sedan exakt vad modellen hette minns jag inte på rak arm. Kanske kan vara en bra idé, hon är ju lite överrörlig i sina leder. Vad tror ni?

I övrigt har jag och Lea vart på ridskolan idag och tittat på hopplektionerna, duktiga tjejer och killar :)

Näe nu är jag trött och måste försöka plugga. Motivation till de tack! Sedan blir de jobb i morgon, känndes lite smådrygt.

Just ja, skulle ringt hovslagaren också. Minnet... Hej hopp!

Hoppning!

Har idag vart på ridskolan och hoppat för Kia. Väldans skoj, fick med mig Emma och Harry också. Dom var superduktiga. Så vi har konstaterat att vi har två hästar i stallet som tycker att de här med hoppning är riktigt skoj! Härligt med possetiva och glada hästar :)
Sedan att Kia håller hopplektionen på en alldeles lagom nivå också, så de känns kul för den som sitter där uppe också. För någon riktig hoppmänniska kommer jag nog aldrig bli. Men med Birta och lagom höjd på hindren känns det helt OK, är väl så när man kan lite på sin häst antar jag!

Annars så knallar livet på, jobbat en hel del. Har bara fyra svängar kvar ner till stora staden också, sedan ska förhoppningsvis skolan vara klar! Om inget förutsett händer :)
Har en hel del pluggande att göra inför nästa helgs vistelse där nere. Då har vi nämligen prov på underkroppens muskler och allt runtomkring de. Håll tummar och tår för mig tack!

Trollet (Lea alltså) hon har blitt en stor tjej nu hon, hinner inte riktigt med själv. Sötknopp är hon i alla fall min lilla tjej.

Hej hopp, uppdaterar igen nån gång i framtiden :)

RSS 2.0