Kallt som bara den..

Nu på morgonen hade vi nästan -30 grader =/
Det är lite för kallt för min smak, går ju inte att vara ute och göra någe alls! Trist att inte ens kunna ta en promenad med barnvagnen eller rida en sväng. Men de ska bli bättre och för stunden är det "bara" -18 ute, rena sommarvärmen :)

Så förutom att sitta inne och elda, kika på OS, äta och sova. Så händer inte mycket. Lea däremot har chockat oss och sovit i 3 nätter, de ni! Visst måste man stoppa tillbaka tutten ibland, men de är inte på lååånga vägar lika jobigt som att plocka upp och mata!
Sedan har hon även börjat få lite puré och de är gotti gott som de verkar. Däremot så blev inte magen så glad av morötterna hon fick, lite magknip verkar de som... Inte så konstigt egentligen, men lika väl inte så skönt.


Mina go-knular :)


Ujuj..

Vad fort tiden går =/

De var massor jag hade tänkt skriva här, men nu när jag tagit mig i kragen.. Då kommer jag inte på någonting?!
Livet trallar på som vanligt helt enkelt, så de blir några bilder i stället och så får jag återkomma när jag kommer ihåg va de va jag skulle berätta..


Inte lätt att vara hund när man har en galen bebis i en gå-stol efter sig hela dagarn :)


Den galna bebisen är i alla fall väldigt glad för det mesta :)


Hon är inte så stor den här tjejen heller :)


Nu ska vi se här..

En vecka sedan sist alltså..
På denna vecka har man ändå lyckats åstakomma en hel del, tror de får bli mest bilder idag för ja orkar inte skriva allt för mycke. I vilket fall som helst mår hela lilla familjen bra nu :) Så vad har hänt sedan sist?!

Joe, jag har testat på de här med mjölkstockning. Ingen vidarens trevlig sak kan jag väl säga, ont i bröstet och feberfrossa. Jippie yäyy, men förhoppningsvis slipper jag få de igen! De som inte dödar de härdar :)

Veterinären har även vart hit och gett Birta första vaccinationssprutan för både hästinfluensa och stelkramp, passade även på att böja Vinurs kotor fram. Kan säga att de blev en possetiv överraskning, visst lite visar han, men de kan vara så att han alltid kommer göra de. Så veterinären tyckte att han skulle sättas igång och att man kollar upp honom nogrannare i sommar :) Så nu blir de till att skrutta fram i lite bättre tempo!
Sedan har jag även för första gången suttit på lilla Birta, inte brydde väl hon sig så hårt om de inte. Man blir lite stolt i sitt hästägar-hjärta när de går bra och dom är duktiga! Mirja tog även ett kort på oss, men de har hon på sin telefon så de får ni se någon annan dag..

Helgen har spenderats i Borgafjäll tillsammans med min mor och far. Mycket trevligt!
Jag har även provat på att åka slalom och har faktiskt alla benen i behåll, har inte åkt sedan 6:e klass. Så de var jag och kidsen i barnbacken =P Åkte faktiskt även nån sväng i den mycket lätta backen också, tur man har en förstående karl. Eller va de en karl som inte vill ha en sur flickvän?! Hum..


Den röda pricken är alltså jag, inte vackert åkt direkt. Men jag tog mig ner!!

Sedan turistade vi även lite granna, tex en sväng upp till storjola. Kan säga att jag inte kommer åka dit nån fler gång. Vägen va värre än en karusell på tivoli, lätt åksjuk vart man...
Men mest va vi runt i Borgafjäll å gick, kika in bilderna om ni vill.

  
         


Lea har även provat på att gå i gå-stol, kan säga att de var mycke uppskattat!



Så till dagen, idag har vi vart på babymassage. Trodde att de skulle gå åt pipsvängen då Lea redan innan vi kom dit vart vaken i 2½ timma, men hon var glad hela tiden. Så det blev riktigt trevligt! Sedan så hittade hon även en kompis där, lille Felix som är född dagen efter Lea :)

Som avlutning får ni en bild på hela familjen!


Tandläkaren...

Igen...

Ja då ska man till tandläkaren i eftermiddag och laga tanden som ja lagade sist jag var dit, eftersom fyllningen har lossnat! Kul, Kul eller så va de inte de.. Särskilt eftersom man gått å blivit förkyld och knappt kan andas genom näsan, då ska man ligga å gapa så man inte kan andas genom munnen heller =P

Sjuka är vi dessutom alla i detta lilla hus, förskylning. Fredrik börjar bli bättre, jag har precis blivit sjuk å lilla Lea har fått feber. Inte så roligt de heller, men allt ska inte vara kul :)

Igår tog jag och Mirja hundarna och knatade runt berget i de härliga vädret, rätt trött när man kom hem dock. Väl hemma blev det till att slänga ihop nån middag och så passade man på att göra hålkakor utan hål också. Blev inte helt fel om ja ska säga de själv :) Första plåten blev lite för gräddade, men andra plåten vart riktigt bra.



Har även konstaterat att barn tydligen inte behöver särskilt mycket sömn, tycker Lea är vaken jämt! Visst nu kanske de är lite extra när hon har feber, men jag blir riktigt trött. Sedan att hon låter som brandvarnaren när hon är vaken gör inte saken bättre och nej de är inget skämt, hon låter verkligen så..


Lite galen kanske :)



Massor har hänt :D

Ibland lyckas man hinna mycke på lite tid :)

Igår så blev de en härlig ridtur i sällskap med Mirja och Melonia, solen sken och inte var det speciellt kallt heller. Mycket trevligt, sedan tog vi oss i kragen och gjorde vårrullar! Har haft sånna dära plattor hemma länge, men de har som inte blivit av. Vi fyllde de med lök, morötter, vitkål, köttfärs och glasnudlar. Blev faktiskt riktigt lyckat och alla blev proppmätta (även frysen fick sig en låda med vårrullar), sedan har det luktat frittyrolja i hela huset =P
Dagen avslutades med att gå en kvälls promenad och ta in hästarna!

   
Första bilden är när dom är rullade och färdiga för att fritteras eller frysas.
Den andra visar hur fina dom blev =P

Idag har det också blivit en ridtur, dock sken inte solen. Fast det var inte kallt ändå och trevligt hade vi :)
På eftermiddagen var man ute och skottade sig fram till komposten, mycke snö kan man lugnt säga. Men nu kan man gå utan att få snö i skorna! När man va i full färd med att skotta kom "farmor och farfar", dom hade köpt två mössor och en hoppgunga till Lea, lär bli uppskattat. Hon har provat en gåstol hemma hos "mormor och morfar" och då blev hon lätt lyrisk =P
Sedan blev det middag i form av kyckling och ris med persiljesås, blev faktiskt riktigt gott. Visst, pärer hade nog vart ännu bättre. Men jag hade inga hemma! Precis när middagen va uppäten kom Mirja med en massa chokladmuffins med kaffetäcke på, mums säger jag bara!
Här kommer receptet på kaffetäcket;

50 g smör
3 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 tsk nescafépulver
6 tsk vatten
1,75 dl florsocker

Efter att ha tryckt in i huvudet en massa så följde jag och Aska med Mirja och Ella till ridskolan, Mirja hade helgjour. Så släppte vi hundarna i ridhuset så dom fick busa av sig. Kastade lite boll och hade oss. Aska blev lätt frustrerad när hon var tvungen att ligga kvar när Ella sprang och hämtade bollen, men hon stannade faktiskt kvar. Duktig liten hund man har ibland..
Eftersom Aska såg ut som en stor äcklig brun boll istället för en fin och svart boll fick hon gå raka vägen in i duschen när vi kom hem. Mindre populärt, men nu är hon ren och luktar gott :)

De va lite kort och gott om vad som hänt i helgen!


Visst vart man fin i nya mössan :)


Tomt här hemma...

Känns väldigt knepigt just nu, är själv hemma med Lea för första gången på säkert 1 månad. Man vet helt plötsligt inte vad man ska hitta på eller jag vet väl vad som borde göras, men de e som inte lika kul när man inte har någon att prata med :)

Har i alla fall lyckats slänga ihop lite bakverk de senast dagarna, man blir som väldigt huslig av sig när man skrotar runt hemma hela dagarn! Så det har lyckats bli snoddaskakor, nötchokladsrutor och så ett mörkt bröd bakat på bikarbonat. Tycker att det luktar väldigt knepigt när man bakar av bikarbonat =/ Men de går ju ner som sagt. Kakorna har väl dom flesta hamnat i frysen, kan vara kul att ha när de kommer någon och hälsar på..

Jag har även lyckats ha lite stallaktivitet igår och idag, eftersom de inte vart -20 grader dessa dagar. Så igår hade jag en "hö-packar" dag och idag har jag och Vinur vart ute och skruttat runt en stund :) Ridmässigt har denna vinter verkligen bjudit på fantastiskt bra snö! Puder i massor, inte ens lite skare finns så långt ögat kan nå. Helt underbart!! Men då är det ju givet att man inte har någon ridhäst i bra skick. Men så kan livet vara ibland!
Birta lilla damen har även tappat en framsko, inte vidarens kul enligt mig. Dock verkar inte hon bry sig så hårt ;) Får se om båda får skor nästa gång hovslagaren kommer eller om de bara blir en eller kanske ingen av dom.

Måste även berätta något roligt, i från mina ögon sett i alla fall..
För någon kväll sedan när Fredrik skulle natta lilla damen, så blev det tillslut väldigt tyst från övervåningen och inte heller var det någon som svarade när jag "ropade" lite tyst. Så tillslut var jag tvungen att gå upp och kolla och där låg båda två helt avdormade. Så frågan kvarstår, vem nattade vem?! :)

I morgon hoppas vi på bra väder även då, så jag och Lea kan spendera lite tid ute. Även för Askas skull vore de fin fint, då det inte blir allt förmycke ute tid för henne när husse är borta och det är svinkallt ute. Kan ju inte precis lämna Lea hemma och gå på promenad med Aska :P

Sedan ska man se om man kan lyckas sätta om någon stackars liten blomma, finns nog en helt del av mina blommor som vill ha lite ny jord. Mina blommor brukar för det meta vara riktigt fint, men denns vinter har alla blommor tappat massor av blad och flera verkar gå mot sin död :( Inte roligt i blom-hjärtat de inte..

Nu mina kära vänner (och ovänner?) så tänker jag inte skriva något mera!


En härlig vinterbild på en lycklig Aska :)



RSS 2.0