Hårdbröd!

Idag har vi vart ner till mamma och pappa på deras "sommarställe" och hämtat Lea och ätit middag, så fick dom lite av hårdbrödet som jag bakade igår :)
Har aldrig bakat hårdbröd förut, men kommer absolut göra de igen. Inte direkt avancerat och blev helt ok!


Så detta är en del av resultatet :)

Repgrimma :)

Min gammla repgrimma har fått nytt liv! Jag köpte den när Vinur var liten, sådär 8 år sedan kanske och så gick knuten längst ner upp. Vilket jag inte var kapabel till att fixa, så den hamnade i en låda helt enkelt. Där den har legat fram tills Rigo kom hit och jag började fundera över att använda repgrimma.
Så eftersom jag börjat fundera så plockade jag fram den och knöt upp den helt och hållet. Så de endast va ett långt rep och frågade då Camilla Hulkki (som kan knyta grimmor) om hon kunde knyta min. Som tur var för min del, så var hon snäll och fixade den åt mig :)
Så de blev en varsin promenad för Vinur och Birta i den ikväll! Ja även Rigo fick prova den på, passade fint även där.


Vinur :)


Lerig Birta :)


Lerig och suddig Rigo :)

Bara att konstatera att alla inte poserar lika bra ;)

Semester..

Från familjen? Typ så är de nog :)
Fredrik jobbar och har Aska med sig, Lea är hos mormor och morfar hela helgen och själv gör jag så lite som möjligt på så lång tid som möjligt! Kanske inte riktigt, men sovmorgon ända till 10.00!! Den ni, sen ut i stallet och mocka, gick en liten promenad med Rigo, Emma och Harry. Inge långt, men kanske hälsosamt att de något annat än de runt hagen..

Sen in och käka "frukost" och städa undan lite på bänken. Nu sitter jag som vanligt med min kaffekopp och är på g ut och ge hästarna lunch. Kanske göra klart i stallet och ta bort en massa hundskit från gräsmattan. Så mysigt nu när allt börjar tina fram :) Men man har som vanligt sig själva att skylla, hade kunnat tagit bort skiten direkt varje gång så hade man sluppit de nu. För och nackdelar med allt ;)

Tjolahopp!

Fina fötter!

Idag har lilla skrutthästen Birta fått nya fina fötter! Tror hon va lite på vrånghumör för på framfötterna så ägnade hon en hel del tid åt att bara luta sig på hovslagaren och tillslut nästan trilla omkull. När de blev bakhovarna så hade nog humöret gett med sig lite, för då stog hon å halvsov istället..  
Men eftersom jag är som jag är och kallar hovar fötter och sådär, så har hon säkert någe fel som gör att de är jobbigt att lyfta framhovarna. Fast jag hoppas verkligen att de inte är så! :)

Rigo har fått jobba lite på ridplanen idag också, tänker han fortsätta i den här stilen så är jag glad. Men de brukar sällan vara så lätt precis. Vi får se!

Funderar på att beställa ett "arbetsrep" också, tror de kan vara bra att ha. Visserligen kan jag tycka att 300-400kr är lite väl mycke för ett rep, fast om de är bra så är de väl en investering värd att göra.

I morgon räknar jag i alla fall med att ha rejäl träningsvärk, har nämligen vart på ett pass pilates idag. Så med största trolighet kommer jag ha ONT i kroppen i morgon, självplågeri helt klart :P

Ne nu ska de bli fika och krypa i kojs. Ut med hästarna och fixa lite :)

Snö, massa snö..

Jag som trodde att de var påväg att bli sommar! Så fel man kunde ha, idag har de snöat som en tok hela långa dagen.. De suger riktigt mycke, blötsnö och blåst!

Nu har jag gnällt klart om de :)

Vad har hänt idag då? Joe, Rigo fick jobba några minuter på ridplanen idag. Helt ny häst? Eller råkade jag ta fel i hagen? Skämt åt sido, han va riktigt trevlig idag och hade fullt fokus på mig. Flytta bakdelen och lite så, visst vi jobbade bara 5-10 minuter.
Men jag tycker att hästen ska få tycka att de gick bra och att de va roligt att jobba. Att fortsätta att utmana idag också, vore som att tigga om problem. Dom måste få lite iniskt i vad man är ute efter.
I morgon, om de inte är ännu värre väder, blir de kanske ett lite längre pass. Kan även tänka mig att de då inte kommer gå lika bra. Fast de märker vi i moron :)

Så blev de även en promenad med Birta på kvällskvisten i trevligt sällskap. Kännde man sig lite nyttig och så. Däremot så börjar jag vara riktigt trött nu, så go natt gott folk! I morgon ska djuren ut och då blir de inte till att sova till mitt i dan inte!

Rond 2

Idag har jag haft rond 2 med Rigo, vi tog på repgrimman och gick upp till "ridplanen" och där började vi lite smått. Gick väldigt fint så länge jag bara bad om att gå bakom, stanna och backa. Men, som alltid finns de de ett men, när vi skulle börja gå runt och försöka flytta rumpen. Då va de inte lika lätt längre, då passade man på att dra ut från planen (eftersom grinden inte va stängd, fast frusen i snön). Dock kan man inte ge sig bara för de, så va bara å hämta herrn de.
Så drog man igen och givetivs tappade jag igen, men grinden hade vi stängt så han kom inte så långt. Om igen alltså, men tredje gången så gick han bet. Då lyckades jag få till en riktig tvärnit åt herrn, så han var tvungen att vända upp mot mig igen. Sedan jobabde vi bara någon minut till, man ska ge sig när man är på topp.

De som är min tröst är att de verkar finnas en individ som faktiskt är samarbetsvillig långt där inne. För bitvis så kom det man är ute efter, sänkt huvud och tuggande. Frågan är bara hur mycke tid och energi de krävs och hur mycke man är villig att kämpa!

De får, som kanske tidigare nämt, tiden utvisa!

Nu vette tusan, hade tänkt bara frukostbullar med keso. Men jag vet inte vart inspirrationen försvann.. Så hej då!


Påskhelg!

Jaha då är snart påskhelgen över och inte mycke har de blivit gjort :)

Igår kväll blev det i alla fall en promenad men Lea i vagnen och Birta i släp! Ponnyn måste ju börja röra sig lite i alla fall, ser ju ut som en falukorv :/  Kan inte förstå, hon bara tittat på maten så sväller hon.
Blev även en promenad med damen idag också, plus att hon blev av med bra mycke hår :) Vinur blev även han av med en drös hår!

Happ, igår fixade jag och Lea även ihop en tårta. Blev inte alls så dumt och gissa om de va någon som tyckte de va toppen att kladda runt med marsansås, grädde och bär :D Tårtan i sig orkade hon inte mycke av!

Nu är frågan, sova direkt eller ta ett glas vin innan? Vinet är lockande, men man måste ju upp med tuppen i morgon och ta ut hästarna också... Vi får se vad de blir!

Go natt :)


Grattis!

Till mig själv på födelsedagen..
Har haft en riktigt menlös födelsedag, men de kanske är så de ska vara när man blir stor!

Happ, så när de kändes som mest kasst gick jag ut till mina underbart, underbara små ponnysar! Tog med mig skrapan och vips så hamnade halva ponnysarna på marken, ja givetvis en massa på mig med! Sen tog jag på Vinur grimma och grimskaft, hoppade upp barbacka och skrittade några hundra meter tillsammans. Hur underbart som helst :)
När vi avslutat våran lilla ridtur var jag tänkt att ta tjockisen (Birta) på promenad, men då kom min mor och far så de blev inte mycke av den promenaden. Vi kom ju hela vägen ut ur hagen! Men vad gör de, vi tar en promenad med barnvagnen i morgon istället :)

Jaha, då så... Har som inte så mycke mer att skriva om jag inte vill skriva en massa "spy galla" saker. Men de är som så trist att läsa så jag hoppar över de hela och ger er en bild på stallets nykomling, återstår bara att se hur långvarig hans vistelse blir! Kan vara allt från 1 vecka till ett halvår, de får tiden utvisa :)


Rigo eller om man väljer Leas uttryck "Rido".

Nykomlingen..

Har börjat installera sig nu, tror jag i alla fall. De är känslan som säger de!
På måndag räknar jag med att kunna börja jobba lite med herrn, vi får väl se hur de går. Har inte allt för stora krav eller förhoppningar, så e de. Vi återkommer om de när de är gjort :)

Ponnysarna dom mår bra, håriga och söta! Tänk när man ska få sätta igång och jobba lite där också :) Vinur har fått "äran" att få gå några svängar med lill-matte på sistonde. Tror båda tycker de är riktigt kul :) Tänk bara när hon börjar bli lite större och kan börja sitta själv och styra! Kommer bli hur kul som helst.

Lea hon har gått på påskledigt från dagis idag, så nu blir vi hemma i ungefär 1½ vecka. Så imorgon ska vi passa på att kanske baka och om jag inte misstar mig blir de lite mockning i stallet också :P

Hej hopp!


Ja de går inte fort, men nu är de faktiskt en färdig box med galler på fönstret i de där hörnet. Kan man inte tro när man ser den här bilden, men så e de faktiskt :)

Lea <3 Vinur ?

De kommer så härliga saker ur Leas mun nu för tiden :)

I förra veckan så sa Fredrik till Lea att hon skulle ta en spruta. Vilket leder till konversation...
Lea: Ska Vinur få spruta?
Fredrik: Näe du ska få en spruta.

Efter att sprutan är tagen så säger fröken fräken:
Jag har fått en Vinur-spruta ;)

En annan rolig sak va igår kväll när vi skulle hämta Vinur i hagen för en ridtur...
Lea: Mamma, vem är bäst?
Jag: De måste vara Lea.
Lea: Näe, Vinur är bäst!

:D


RSS 2.0