Livets funderingar..

Eller de lät kanske lite väl dystert... Men ibland så kommer de upp lite tankar som man inte riktigt kan få någe bra svar på!

Tex, vänner.. I alla fall dom som kallar sig vänner, alltså dom som aldrig hör av sig. Eller varför inte de som man själv hör av sig till, men dom har inte tid att prata. Frågar man dessutom om man ska hitta på något så har dom inte tid eller varför inte "näe, jag ska va med den och den". Så det intressanta är frågan, är det verkligen vänner?! Tveksamt vill jag nog säga..
Sedan har vi skitpratarna, som säger att den å den aldrig hör av sig och att den och den är helt knäppa osv. Säg ungefär 2-3veckor efter utalandet, då e den man nyss pratat skit om och den som aldrig hör av sig ens bästa vän igen.. Hum, nån som känner igen sig? Tycker det är et ganska vanligt fenomen bland vissa. Men vem är jag att dömma :)
Kanske man ska lyssna på Carolas - Sanna vänner? :P

Nog om den där skiten, snart är det jul och jag har ännu inte köpt alla klapparna. Passar på att tacka för julkorten, ni som skickat kan ta åt er! Måste erkänna att jag inte lyckats skicka iväg ett enda julkort i år, dåligt ja vet. Men jag skriver god jul och gott nytt år här istället :)

Sömn, de är inget som jag har fått överskott av de senaste nätterna. Först vaccinations gnäll och nu tror jag bestämt damen har ont i magen. Så att få sova mer än (som den senaste natten) 1timma i sträck just nu, skulle jag betala dyrt för! Gjorde alldeles nyss ett försök att lägga mig i soffan och glo på dumburken en stund. Lyckades inte kan jag då säga, hann knappt upp innan de va någon som inte var vidarens glad. Men sova kan man ju göra när man blir gammal och grå förståss :)
Ikväll kommer (förhoppningsvis) älsklingen hem och då kanske jag kan få lite avbytning.. De vart ett knepigt ord.

Jaha, idag är det svinkallt ute igen. -20grader har vi haft. Så "farmor" kom upp och satt barnvakt en stund så jag kunde gå ut i stallet och mocka åt lurvbollarna. Funderar allvarligt på att bygga ett vindskydd och köpa ett termobar till nästa vinter, då slipper jag mockningen de flesta dagarna i alla fall, för då blir det lösdrift till bollarna istället :)

På tal om hästar så funderar jag även på att skicka Birta på inridning, för jag har verkligen inte tid att rida in henne själv just nu. Visst känns det lite trist att inte göra de själv, men det blir ju roligt att få hem henne sedan i alla fall. Läget är som sagt lite annorlunda än vad jag trodde att det skulle vara, förut hade man ju i alla fall älsklingen som kunde vara en hjälpande hand, men nu måste han ha Lea om jag är i stallet.
Ja vi får väl se vad som blir och inte, förmodligen blir det bra i vilket fall som helst!

Tack å hej!


Man är ju som rätt söt även fast man håller mammsen vaken på nätterna :)


Tv-nörd..

Har man tydligen blivit på sistonde..
Fast alla bra program som jag brukar se har slutat eller slutar i morgon, trist tycker jag :) Tex har Dr. House slutat, så inget bra på tisdagar. Bonde söker fru är rätt trist och upptar onsdagarna, torsdagarna består av mammas pojkar och slutar ikväll. Fredagar består som alla vet av idol och de är slut i morgon..
Får trösta mig med att det är dansbandskampen på lördagarna och de håller nog på ett tag till :P Söndagar och måndagar är det just ingenting.. Eller är det måndagarna som förgylls av 2½ men? Minnet är bra men kort!

Jaha, nästa roliga sak är att jag igår va till tandhygenisten och tog bort tandsten och fick tänderna "putsade" som de så fint hette. Bara 730 kr fattigare =/ Tack för den julklappen sa jag! Nästa år kanske jag kan få något roligare av mig själv kanske?! Vi får se :)

Hum, förutom tv-nördandet så har jag även lyckats fastna i farm ville.. Totalt meningslöst spel som man ändå fått för sig att spela. Kan i alla fall säga att det är bra tidsfördriv när man sitter och rullar barnvagnen över en tröskel.

Lilla Lea har även hunnit bli 3 månader, förstår inte vart dagarna försvinner. Men så är läget och när man är 3 månader så måste man ha ett par jeans. Det är i alla fall vad farmor sa när hon kom mer ett par åt Lea i 3månaders present =P Fina va dom i alla fall!
Sedan har även mormor kommit hem från tallin och därifrån hade hon med sig två söta spylappar (haklappar kanske de heter) med grodor på och en fin liten mössa åt lilla damen. Hon kommer bli sååå bortskämd innan hon hunit bli stor. Men vad gör de :)

Jaja, nu ska jag fortsätta att göra ingenting och vänta på att Fredik ska komma hem från jobbet. Vilket lär dröja minst 5 timmar till.
Om jag kommer ihåg de sedan ska jag även knäppa ett kort på min fina amaryllis och lägga ut, stora fina klockor på den =D

Hej då!

SNÖ :D

Vi har fått VINTER och jag är lycklig!!
Ingen mer lera i hästhagarna, inge mer grus indraget av hund och barnvagn! Ja i alla fall inte på några månader, nästan värt att fira =P

Eftersom det inte är lerigt ute längre så passade vi igår på att städa, kan säga att de var behövligt... Men nu är det gjort för en stund, har även satt upp julgardiner i köket och vardagsrummet. Får väl se om de dyker upp några i tvrummet uppe också, men de är bara kanske. Även julstakarna och julstjärnorna är på plats, så nu saknas bara tomtarna. Samt att klä julgranen! Knepigt de dära, men nu när man bor själv så är det helt plötsligt j*vligt kul med julen och så är det förståss även Leas första jul :)

Jaha, vad händer med här på gården. Vinur han får sina trogna skrittturer, tycker inte att han känns helt bra i benen. Men jag tänkte att veterinären skulle få komma hit och göra ett böjprov så småning om, sedan får vi utgå från vad som visar sig där.
Birta min lilla dam är en pärla hon, hon jobbar på för fullt. Matte utsätter henne för nya konstiga saker för jämnan =P
Meloni som står inhyrd här rids för närvarande av Mirja, skritt som gäller även där. Men inte av samma anledning som Vinur, utan för att hon haft en lång viloperiod.

Aska min svarta best, hon har idag fått kuta efter en boll hon. Tror att det är det absolut roligast hon vet, själv kan jag inte förstå hur de ens skulle kunna vara lite kul. Men om man tittar på dom som spelar fotboll så verkar även dom gilla att springa efter en boll, kanske har dom samma fel?! Näe, skämt åtsido.. Vill man springa sig trött efter en boll och tycka att det är kul så är väl de helt normalt. Men det är inget för mig inte...
Igår kväll däremot tyckte hon nog att vi va lite tråkiga, eftersom vi va ute och gick och honv ar tvungen att sköta sig. Har man inget koppel och går på byn, då får man inte snusa å springa som man vill. Nix uppföra sig som sgt :)

Sen måste vi säga Grattis till Melonias ägare som inatt fick en liten bebis! Så vem vet, i framtiden kanske de springer omkring två små knoddar i stallet?!

Funderar även på att göra mig en hemsida sådär på lite skoj, men den jag vill ha kostar en slant. Inte mycket, men tillräckligt för å fråga sig om det är värt de? Ska spåna vidare på de dära...

Ne, tack å hej leverpastej.. För nu ska de bli middag, nån som har något gott recept?



Nu när vi fått snö så slipper man att hästarna ser ut såhär!




RSS 2.0