Vad ska man bli när man blir stor?

De är en fråga jag ställt mig ofta på sistone. Kanske är det som jag konstaterade när jag var på kurs sist, de e rätt bra som de är och de är hindret som gör att man inte kommer vidare? 

Så mycke man vill göra och lyckas med. Däremot finns inte tiden för de riktigt och så bor man helt Off för vissa saker. 

Till något roligare så blir de hoppning 2 lektioner på torsdag, vilket innebär att jag måste rida min häst i morgon! Detta med tid och energi.. 
Fredag blir de konsert i huvudstaden och på lördag shopping :)

Ne man får väl spana vidare på vart livet är påväg och sova en stund inför morgondagens arbete :)

Bjuder på en mule som gör en glad. Tänkas vad tiden går fort, 12 år har vi tampas tillsammans nu <3

Regn i massor!

Gisses vad regn denna helg erbjudit! Hästarna fick gå in och få täcken på sig vid 2, då var Birta kall och frusen. De andra två var ändå inte så kalla som jag trott, men hade blitt de rätt snabbt om dom inte fått få kommit in! Tror dom var rätt nöjda över att få stå inne och dom står inne i natt med. Ingen mening att slänga ut dom några timmar och måsta torka täcken inatt. 
Men i morgon får dom komma ut med täcken på, de såg även ut som att de skulle bli bättre väder i morgonkväll. 

Till något annat, min Aleo Vera blommar :)

Upp, ner, hit å dit

Idag har vart en dag som innehållit allt. Från bra till kasst! Känner mig lite trött och då fungerar inte allt som de ska!

Birta gick riktigt kasst idag, satt fast i innertygeln i höger varv precis tame tusan hela tiden och tog inte heller inner skänkel. Så vi var lagom osams och lagom svettiga i denna härliga värme! Gick lite bättre på slutet om man ska försöka se något positivt, man rider ju som ett arsle och har inget tålsmod alls när man är trött. Skämmas bör man!

Lillan red jag ut en sväng och hon skötte sig fint, blev en galopp i en backe också :) tänk när den är stark och går att rida på volt, vilken galopp de kommer bli! Hon däremot vill gärna gå med bakdelen utanför spår åt höger, min svaga kassa sida. Typisk eller hur?

Pluttas prinsen han däremot är bara go och lerig han :) 


Sov sött hörni :)

Trött häst

Var till ridplanen ikväll en sväng med Lillan, shit vad varmt de var! Damen var rätt så trött efter att ha stått ute två nätter och såklart av värmen :) men vi skötte oss och de är de viktigaste. Snälla Mirja filmade också när jag red, bra att få se sig själv. Så nu blir fokus att. Räta på sig och bli mer stilla i handen.. Får se framöver hur de går ;)

Birta fick bara vara idag, imorgon däremot blir de jobb :) 

Svårt att hinna allt man vill i livet!

Birta i galopp på Dille :) 

Lite tölt :)


Natti natti utomhus

Natten till idag var hästarnas första natt ute för i år. Kändes knepigt att inte ta in dom men otroligt skönt att slippa mocka :) 

Så eftersom de blev lite sysslor mindre idag så hann jag ut med båda damerna. Birta fick ut och traska i skogen tills de blev så blött så vi var tvungen att vända :P var som vanligt lite knäpp i början men fin på slutet. 
Nu taggar och tränar vi för bättre poäng helt enkelt. Har grubblat över dessa poäng nu och bättre ska vi fan kunna!

Lillan fick gå ett kort pass hemma på gräsplanen då hon trampat av sig en baksko idag. Typiskt, men trots detta skötte hon sig fint :) Jag och Lillan vi tränar inte för något specifikt men laddar för hoppning på Kristi himmel! Ska bli skoj :)






Sommarhagarna

Jag och Lea ( i sällskap med Vinur) har idag gjort klart ena sommarhagen :) så nu återstår bara att göra den andra och dela den i två delar. Egentligen skulle man haft en bra skogshage där den feta ponnyn hade kunnat spendera lite tid också :P

Egentligen förstår jag inte varför jag bor där jag bor. Tänk om man haft närmre till kliniken, tävligsplatser, tränare osv.. Men nej då, 10 mil till närmaste tävling, över 20 mil till en bra klinik och 10 mil till närmaste tränare för islandshäst (som jag vet om kanske jag ska tillägga). Seriöst ska de va vettigt de, särskilt för någon som inte gillar att köra bil? 

Visst finns de mycke bra också, tryggt, fin gård, människor man känner, familj och allt sådant. Men vart vill man egentligen, svår fråga faktiskt! 


Lyckades sätta om lite plantor ikväll också :)

Helg :)

Idag har jag hämtat ut mitt paket från Börjes, så nu har alla hästarna skor för ett bra tag framöver :) 

Har jag föresten nämnt att vi från juni kommer få rida för Catarina Espmark en gång i veckan? Kommer bli hur bra som helst, jag och Lillan ;) 
Lillan och Vinur dom är lite lika dom två, knähundar! Mysigt tycker jag :)

Dessa har jag fått idag av han jag tycker om, för att han tycker om mig. Jag gillar verkligen rosor :)

I morgon är de fredag!

Å som jag längtat till helg :) hovslagaren kommer och fixar Lillans fötter, jag och Lea tänkte ordna sommarhagarna sedan blir de mys för hela slanten!

Men innan allt de ovan ska vi hämta de sista höbalarna för denna vinter :) 

Har även ett paket från Börjes som ska hämtas, massa skor, brodd och annat krafs som behövs! Funderar även på att köpa ett nytt träns och en ny gjord tillBirta.. Dock e man ju lite snål så de sitter lite långt inne ;)



Glad häst

Ikväll fick Lillan springa av sig uppe på ridplanen eftersom jag mått lite illa ikväll (hoppas man slipper bli sjuk). Fröken fräken tyckte de var jätteskoj, galopperade och skuttade så de var hovar och ben lite överallt :) dock är de lättare men vänster galopp än höger, då vill man gärna byter galopp när den blir rakt spår.

Birta hon fick bara vara idag, vilket hon gjort sig förtjänt av :)


Kvällsnöje

Ikväll tog man och utmanade sina nerver i en pay and ride tävling på Dille :) 

Skoj att träffa en massa människor och göra något annat! Visst att vi kanske inte gjorde allt för jättebra ifrån oss, men vi var ju faktiskt med!




Ingenting blir som de ska..

Allt jag tänkt att jag skulle göra idag blev de absolut inget av!

Skulle rida Lillan i ridhuset över lite bommar och rida igenom Birta lite lätt på planen.. Och vad blev de, joe en tur till Östersund. Men därifrån kom vi i alla fall hem med en fyrhjulsdriven Audi och de känns ju bra :) fint att dra finkan med de!

Mer än så blev de lixom inte :P



Melodifestivalen

Ikväll blir de melodifestivalen för hela slanten! :) inte för att jag är någon fantast, men mysigt att umgås i alla fall. 

Idag har vi städat och röjt lite inne, gisses vad skräp man sparar på :/ sedan blev de grillat till middag och en sväng ut med Lillan efter de. Vi såg ett stort rådjur på lägdan, störta jag sett tror jag nog. 
Birta hon har däremot fått haft semester idag hon :)

Min ena tomatplanta, tror jag måste sätta om de andra plantorna i morgon.. Om jag orkar ;)

Enkelt men svårt

Har idag tränat på en övning som är väldigt enkel, alltså att rida slalom. Men ack vad svårt de kan vara om man vill. Verkligen riktigt svårt om man vill få koll på hela sin kropp och hästens kropp i varje steg! De har jag och Lillan fått erfara :) förutom slalom red vi lite skänkelvikning och övergång till trav efter för att vidbehålla framåt-tänket.

Birta hon däremot fick gå ett kort pass ute på lägdorna (vilket man inte bör erkänna kanske) där vi tränade lite galopp på 8-volt. Givetvis med avsaktning i varv bytet, galoppombyten kan vi inte.. Än i alla fall :P 





Burr..

Idag har de vart kallt som attan! Snöade när jag tog in hästarna ikväll :/ Men vad gör väl de när man sitter inne  kollar ut :)




Fina fötter

Idag har 2 av 3 fått fina sommarfötter av bästa hovslagaren :) känns alltid bra att få bort sulor och gamla slitna boddar! 

Förutom de har hästarna haft en lugn dag utan att matte har gett dom några bekymmer ;)  funderar på att knöla in en av hästarna i transporten och träna på torsdag, men jag har inte bestämt mig ännu. Lillan ska tydligen tycka att de är onödigt att kliva in i en transport :P tiden får utvisa hur de blir!

Lea har döpt kycklingarna i fönstret.. Vinur, Birta och Lillan, likt eller vad säger  man ;)


Skönt med sol

Alla bebisarna solar sig :)


Tävlingar

Idag har jag vart hästskötare på hopptävling, roligt att titta på fina hästar :)

Hemma igen blev det en tur i skogen på lilla ponnyn, fröken har verkligen noll koll  på vart hon har fötterna ibland :P

Nu däremot nalkas det mat här i huset och sedan blir det att ta sig i kragen.. 

Tiden går fort

De bara rinner iväg tid här i livet! Men för att sammanfatta sista veckorna så...

Förra helgen blev det hoppning för hela slanten, jag och Lillan red 3 lektioner för Kia :) skötte oss fint gjorde vi också, ett pass på fredagen och två på lördagen. Så blev det en tur ut på söndagen för att få bort lite träningsvärk. 

Sedan har veckan löpt på med lite Valborg och all skit som kommer med den, stackars Vinur säger jag bara!

Idag har jag vart och fikat på byn med Mirja, satt om lite plantor, målat min tamburmajor (snart klart), ridit Birta i ridhuset. Konstaterade att de är dagar som denna som är anledningen till att man har häst, när allt bara stämmer! Tölten tickade på, trav i serpentiner och båda galopperna fattades utan någon felfattning alls - älskar denna ponny ibland <3

De tråkiga med dagen är att Lea vart sjuk och har kräkts. Får bara hålla tummarna att man inte blir sjuk själv. 


Nu blir de lördagsmys :)

RSS 2.0