Uppsala

Ja då var man hemma från Uppsala eller de va jag redan igår, men då var jag som lite trött kan man säga :)
Vi for kvart över 4 på morgonen hemifrån och landade i Uppsala på Inyan kring kl 8. Halv 7 påkvällen hade vi tryckt in tillräckligt i huvudet och fick bege sig mot hotellet! Sjukt inspirerad var msn tvungen att jobba lite med det man lärt sig så klockan var efter 22 innan lampan släcktes. Dagen efter började inte fullt lika tidigt, utan först vid halv 7 ringde klockan och 21.30 var vi hemma i lilla strömsund igen.

Så vad handlade kursen om, jo coachning och allt som ingår i de. Mycke tips och trix, riktigt bra kurs och som tur är har vi en uppföljning om en månad. Då kommer vi få ännu mer idéer, verktyg och inspiration! Kan säga att den här kursen verkligen kom i helt rätt tid och kommer vara väldigt användbar.

I övriga livet står de mesta bara i hagen när man befinner sig bortanför hemmaplan ;) hästarna har fått en ofrivillig liten vila. Dom dör inte av de utan det är endast mitt samvete som knackar på lite lätt! 
I helgen kommer de förmodligen inte heller bli något vettigt på hästfronten då Fredrik jobbar, fast man kanske får lite barnvakt. Vem vet? 

Jag tänker i alla fall passa på att mysa med Lea och hon kanske vill ut med Vinur en sväng? :) 
Svart sak liggandes i sängen :)

Hjälp

Ibland är det verkligen hur underbart som helst att få lite hjälp! Som idag när jag kom ut i stallet för att mocka och ser att mina "stallkompisar" fixat de till mig, då blir man verkligen lycklig efter en lång dag. Då hann jag ta Lillan på en promenad istället som jag inte trodde jag skulle hinna. Hinna kanske är fel ord, men ska man upp fyra i morgon vill man komma in i tid för att lägga sig och sova! 

Lillan fick i alla fall en promenad som sagt, där vi tränade att gå skänkelvikning över vägen och flytta undan framdelen och bakdelen. Lite tankeverksamhet krävs visst ibland ;) Det är verkligen roligt att jobba med individer som har mycket kvar att lära! 

Ne nu måste jag sova, upp långt före tuppen ska man. Far till Uppsala på kurs och lämnar Fredrik med barn och djur hemma! Inte för att inte skulle klara de, mest troligt fixar han de bättre än mig dessutom :) 

Natti natt :)
Bara för att han e min bästa vän :)

Sov gott

De ska jag försöka göra :) hästarna nattade och barnet nattat! 

Lyckades mocka alla tre boxar i samma kärra idag, man kan bli glad för lite ;) 



Kvällen!

Då har man parkerat rumpan i sängen då :) hittade supersnygga ridbrallor idag, funderar starkt på att köpa, dock lite väl dyra.. Men jag har fortfarande samma ridbyxor som jag köpte när jag gick gymnasiet, börjar vara ett tag sedan nu! 

Sitter även och kollar i Hööks och funderar på att beställa ett fleestäcke med hals till Lillan. Kanske ett rött schabrak till Birta också.. Vi får se vad de blir :)

Var i alla fall till ridhuset med Lillan idag och de gick bra. Lite ofokuserad till en början, men blev fin på slutet. 

I veckan däremot blir de nog inte mycke ridning, Fredrik jobbar först och sedan åker jag till Uppsala en sväng och sen jobbar Fredrik igen. Kul vecka eller något i den stilen.. Men om det finns en gnutta energi i morgonkväll eller kanske på tisdag kväll så får de bli lite markarbete. 


Lite flätor i Lillans man, kanske inte så vackert men vad gör väl de? :)

Brunst i all ära

Konstaterade idag vad den förmodade anledningen till att Birta är så knasig är, nämligen brunst! Härliga tider, nu e de vår! ;)

Blev ingen tur till ridhuset igår, somnade i Leas säng och sov sött så sött!

Idag däremot har jag skrittat Birta i skogen och sitter nu med en kaffekopp i handen. Funderar på om jag ska ut och hitta på något med Lillan. Får se vad de blir!






Long time no. see

Nu var de länge sedan sist :) fullt upp är det hemma och på jobbet! Kallt hade vi igår, men jag och Lillan trotsade kylan och var ute på en långtur! Fick två bra galopper och snacka om att damen tar i för kung och fosterland :) kommer bli bra de här.  

Birta däremot fick ett pass i ridhuset igår och Lea fick rida några varv hon med. Gick riktigt bra, enda som saknades var lite mer driv framåt. Men man kan inte få allt jämnt :)

Idag var tanken att jag och Fredrik skulle ut med Vinur och Birta, men de blåser som bara den. Så Vinur är kanske inte den roligaste idag, får hoppas på bättre väder i morgon. Planen är i alla fall att ta ett pass med Lillan i ridhuset ikväll. Vi får väl se.. 

Fick en superfrukost i morse, Fredrik hade gjort american pancakes med blåbär i! Hur gott som helst :D 



Måndag, snart tisdag

Igår skrev jag ett långt inlägg om att vi var med på hoppträningen, men de bara försvann :/

Men hoppade gjorde vi i alla fall, först ut var Lillan. Fick lite bra tips, så nu efterlyser jag ett par bra skänkar! Mina verkar ha blitt gamla och veka ;)

Birta hoppade bara fint, däremot kändes hon inte helt okej. Kanske var bara tillfälligt. Hon hoppade fint men landade i korsgalopp mest hela tiden. Vilket inte är riktigt bra :/ 

Men men, idag blir de inte mycket gjort i alla fall. Synd eftersom det är rätt normalt väder ute nu.  




Kvällsmys

Gick inte så bra för mig ikväll, för när jag tagit fram alla saker till Lillan och tagit Inn henne upptäckte jag att hon tappat vänster framsko! Alltså ingen ridning på henne idag, roade mig med att göra lite flätor istället.
Sedan efter att jag ätit middag och vilat (sovandes i soffan) tänkte jag ta en tur med Birta. Givetvis hade de börjat blåsa rätt bra och så minus 17grader på de. Nja.. hon fick lite massage istället!


Men världens bästa bestämde sig för att rädda kvällen, så det blev Vinur mys istället. Han var mer intresserad av att blicka ompysslad än att äta, så han tog och gick ur boxen och ställde sig på gången :)





Fortfarande kallt ute

Tycker de kan bli normalt kallt ute sådär 5-10 minus vore lagom :) men jag tog mig i alla fall ut igår även med Birta, blev  en del galopp jobb för att hålla värmen! 
Glömde tala om att hovslagaren var här igår och skodde om Vinur och Birta också, blev som vanligt bra!

Idag har Fredrik kört in mer sly åt hästarna och jag har packat upp de som var kvar av höbalen, bara hålla tummarna att traktorn startar i morgon så vi får in en ny. 

Well, får se vad de hittas på med hästarna idag.. I morgon blir de i alla fall hoppning :)




Tårna som försvann

Happ, konstaterade att 4 dagars gående i en hage var minst 2 dagar förmycket! Så idag i -18 grader och blåst har Lillan vart ute och motionerat, pigg som bara den. Blev till å med ett bakutslag, lite långa läder för att de skulle va en bra ide! 
Men vi tog oss hem utan missöden och vi lyckades få oss en galopp också idag :) I morgon hoppas vi på lite varmare väder och till på söndag laddar vi för hoppning.

Nu ligger jag i soffan och funderar på att gå ut och rida den andra damen en sväng, får väl se hur de blir med den saken. 

Kanske dags att städa bort julen?

Här händer inte mycket

Kallt och bistert idag med, blir som lite hästeri om de ska va såhär kallt! Inte för att de påverkat dagens sysslor, har vart hemma idag med. I morgon däremot blir de jobb för då är Fredrik hemma igen. 
Fröken är mycke piggare men verkar ha lite feberkänningar då ögonen stundvis blir blanka. Men men, är väl så de ska vara att va liten :) träna immunförsvaret!

Hoppas att de blir mindre kyligt ute så man slipper spendera all tid i ridhuset. Den som lever får se sägs de!

Natti natt



Kallt som attan!

Minus 20 grader visar termometern. Biter lite i kinderna :) Var glada hästar som gick in i kväll, Birta som alltid går in sist på kvällarna hon hade brottom! Hade lossat nedersta tråden som var hakad i mitten tråden och lyckats få upp översta tråden. Med andra ord hakat av handtaget, knas häst :) var länge sedan hon gjorde så sist, antar att hon tyckte de va kallt ute! 
Söt ungen va inte så pigg idag inte!

VAB

Blev vab idag, trist med förkylning och feberkänningar på fröken. Men sådant är livet och lite jobb får man gjort i alla fall!

Kollade nyss ut och gisses vad vackert, men kyligt som bara den -15 grader. Tur man har en kamin :)




Förgrymmade unge!

Kan man säga om Vinur som idag öppnat halsen på Birtas vintertäcke sådär en 3 gånger! Knashäst är vad han är :)

Dagen har bjudit på ridning i ridhuset på Lillan. Hon skötte sig superbra och kändes väldigt stabil i formen i trav idag,  ytterst nöjd ägare man är ibland! Vi travade även över ett litet kryss, som hon tyckte va löjligt litet :P 
Det är dagar som idag och igår man kommer ihåg varför man står och mockar, bär vatten och packar hö!

En annan bra sak var att min nya sadel är grymt skön och låg riktigt bra när man la fårskinnspadden under, lite för vid med andra ord. Förhoppningarna är ju  att vi ska bredda oss lite med muskler framöver och då finns det plats för dom då :) Så nu saknas endast en hoppsadel till Lillan, känns inte som någon brådska med den dock. 

Ja så ser livet ut i alla fall, nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen å se på tv ;) Får se vad morgondagen erbjuder, Lea är hostig och hes så vi får hålla tummarna att de inte behöver bli vab imorgon. Har lite förmycket att göra för att vara hemma! 





Östersund

Efter en tidig morgon och utsläpp av hästar tog jag och kröp nervi sängen igen. Minus 15 grader och blåst är inte min grej riktigt :/

Väl uppe igen blev det en tripp till Östersund, Lea och Aska fick vara hos mormor och morfar dom :) I "stan" blev de Hööks och byte av sadelgjorden jag köpt förlång. Lämnade även tillbaka vintertäcket som var förlitet och införskaffade stigläder till nya sadeln! Fick även med mig lite gummisnoddar till Lillans man och en rosa liten piggborste till Lea :) 
Blev även en tv till sovrummet och lite smått och gott på Jula som följde med hem!

Hemma igen blev det en tripp till ridhuset med Birta som gjorde mig glad som vanligt (oftast i alla fall). Red först 3 serpentiner med halt på medellinjen och sedan fyra med halt på medellinjen pch avslutade med fyra serpentiner med volt i varje båge, kanske ska tala om att de var i trav också :) avslutade med en galopp i varje varv. Roligast av allt var ändå att få höra att Birta såg fin ut nu av hon som ofta rider samtidigt som mig i ridhuset. Är inte allt för ofta någon säger något där borta och särskilt inte något possessivt! 


Fina Birta :)

Kyligt ute!

Burr, idag är det blåsigt och kallt ute! Men trots detta blev de en ridtur ute med Lillan i sällskap med stallkompisarna :) pigg dam bortåt men rätt lugn väl hemma! Får se om de blir träning i ridhuset i morgon, ska väl bli sådär -20 grader och då e de skönt med ridhus! 

Vinur han hade fixat svansen igår kväll han, gissa om de blåste bra ;)

Ne nu ska jag snart krypa mer i sängen och sova eller va de Lea som skulle sova?!


Rikare men ändå inte!

Ja då var man en sadel rikare och några tusen fattigare! Känns helt okej ändå :) 

Idag blir de inge ridning för min del, skallebank efter en intensiv dag på jobbet. Jobbigt med intensivt men jag är sådan som gillar de och tycker de blir mer intressant då :) 

Har precis lagt Lea i alla fall och hon sussar sött, så nu ska jag ut i stallet och blåsten! Birta ska få lite massage och eventuellt ska Lillan få lite flätor beroende på om jag hittar några snoddar eller inte :)




Dåligt samvete rundan

Ikväll har Lillan för första gången, absolut inte sista, gått en promenad på dåligt samvete rundan! De är lilla rundan hemma som jag brukar gå eller rida när jag inte orkar eller hinner något annat. Hon har även fått skägget lite trimmat så nu kanske de inte fastnar i spännena på tränset ;) 

Birta bus fick även hon ta sig runt "dåligt samvete rundan", men hon fick ha matte  på ryggen hon. 

De va väl dagen i korthet. Ska införskaffa små gummisnoddar så jag kan fläta Lillans man så den ligger på endast en sida :) I-landsproblem, jag vet :P


Svårt att ta kort på en svart häst :)

Sadlar och boxskyltar!

Igår provade jag en fin dominus dressyrsadel på Lillan och jag blir så osäker på hur dem egentligen ligger, kändes som att fen låg ok. Men den glider lite framåt, vilket lika gärna kan bero på hennes aningens höga rumpa ;) 
Men de lutar åt denna sadel :)

Lillan skötte sig fint på planen igår, dock trött efter ridhuset i förrgår! Tanken va en skrittrunda men eftersom sadeln skulle provas, så blev de som de blev! Men då får man anpassa kraven istället.

Birta fick sig ett pass i ridhuset igår hon och de gick hur bra som helst!  Finns det något bättre än ett riktigt bra ridpass?! Lövly helt enkelt :D 

Idag har hästarna fått vila då jag haft annat för mig, men vi fick i alla fall upp boxskyltarna ikväll. Måste dock köpa en åt Lillan också.


Å här bor jag :)

Utmaning

Igår var jag och Fredrik ute på en ridtur som var en utmaning för alla inblandade! Fredrik satt på Lillan och hade fullt sjå med att hålla balansen, styra och hålla sig på rätt ställe. Lillan hade fullt upp med att försöka förstå vad Fredrik ville och jag med att försöka kontrollera humöret samtidigt som jag skulle förklara hur dom skulle göra. Hade kanske vart en bra ide att äta lunch innan vi for ut... Men bitvis gick de helt ok! Får ta nya tag helt enkelt :) 
Birta däremot hade nog en helt ok tur, ingen som krävde eller höll koll på henne och endast skritt. 

Dagen däremot har inneburit ett ridpass i ridhuset för Lillan, som skötte sig bara fint. Birta hon hade däremot förtjänat sig en dags vila hon :)




Trött Birta bus

Idag var jag och Birta till ridhuset, kändes som att hon lagt i handbromsen totalt. Bakdelen hängde som inte med alls och man kände sig som en ponnyryttare, bankandes med skänkarna ;) men vi travade och galopperade lite i alla fall!

Tror de kan vara så att hon har träningsverk från gårdagens pass i longering där hon fick jobba på rätt ordentligt. Så i morgon får det bli en skrittur och så vila på söndag, kan man prova ridhuset på måndag kanske? Kan va. Intressant och se eventuell skillnad så det inte är något annat som är galet med sötponnyn :) 

Lillan hon däremot har vilat igår och idag, men inte imorgon ;)

Dålig bild, men Birta och Lillan i alla fall :)

Nytt år, nya möjligheter?

Idag är alltså första dagen på det nya året och eftersom man vart ledig lite längre än "normalt" så infinner sig jobbångesten rätt rejält idag. I morgon nalkas alltså jobb! 

Men vi skiter i morgondagen och fokuserar på dagen! Har ridit Lillan på planen hemma idag och jag tror hon var lite seg från gårdagens uteritt, men hon skötte sig i alla fall fint :) När jag ridit klart fick Fredrik rida en stund, satte honom på linan och de gick ju som bra de med! Han laddar inför ridlektionerna han fick i julklapp ;) Sist men inte minst så fick Lea rida ner till stallet! 

Då svarta damen var lite trött idag så får de bli vila i morgon och om man inte är helt slut efter jobbet så får de bli en tripp till ridhuset med Birta bus :) Tror hon kan behöva de, tanken var att vi skulle dit idag, men de fick bli middag hos svärföräldrarna istället! 

Övrigt som hänt under årets första dag? Lite fika i sadelkammaren och allmänt bus med sötknoppsungen min :)




RSS 2.0