Julklappstips :)


En sån kudde vill jag ha :)

Fina fötter

Idag har man spenderat helt i hästens tecken! Började dagen med att titta på hoppning i ridhuset med Lea. Sedan lämnades Lea hos mormor och morfar medan jag for hem och mockade. Precis när jag mockat klart kom hovslagaren och skodde Lillan, så nu är det skor, sulor och brodd på alla fötterna :) 

Väl klar med fötterna blev det till att prova sadeln också, ska förhoppningsvis hinna prova den i morgon också. Lite svårt att riktigt bestämma mig för vad jag tycker där. Vi var i alla fall hemma på vår lilla ridplan och precis när vi börjat rida drog de igång fyrverkerierna på byn också! Men de e visst en cool dam och hon sa inte mycke om dom, kollade och sen fick de va helt enkelt! 
Ingen direkt charmerande bild, men va gör väl de :P

Hoppas blåsten ger sig tills i morgon, tänkte rida Lillan hemma på planen och Birta i ridhuset! Lea ska till mormor och morfar, bytte en massage mot barnvaktning :)


Ny dag, nya tag!

Blev inga dojjer för Lillan idag, utan de får bli i morgon. Nämligen inga skor som passade här hemma med 4 brodd / skon. Så i morgon blir det till att borra och sen ska dom på :) 

Har även lovat Lea att vi ska åka och titta på hoppningen i morgon. Så det blir en hel del häst i morgon! Kanske kan jag övertala mamma och pappa att vara barnvakt en sväng i morgon så jag hinner rida Birta och även Lillan en sväng. Brukar inte vara något problem att få hjälp på den biten :) tur man har en familj som ställer upp, annars hade det vart en problematisk hobby! 

Prisen i egen hög "person".



Inga sadlar men en promenad

Tyvärr blev det inge sadelprovande idag, men jag får låna hem ena sadeln och prova i alla fall :) 

Även om det inte blev några sadlar så blev det i alla fall en promenad för Vinur och Birta ikväll! 
Går allt som tänkt så får Lillan nya skor, sulor och brodd i morgon. Blir ju kanon :) 



Hungrig hund

Stort fokus på bordet! 



Fint med blogg i mobilen :)

Lätt att uppdatera med bilder, ingen överföring och annat strul! 

Måste bara tala om att jag har världens tur idag också, för efter de att jag somnat i Leas säng och vaknar helt yr i bollen. Så skyndar man sig ut för att hinna mocka och fixa innan de är mitt i natten, när jag kom ut så har mina snälla stallkompisar mockat och fixat åt alla mina hästar :) kunde inte blivit gladare än just idag! 

Provade även täcket som jag beställde från hökks med Mirja och de passade hur bra som helst på Lillan. Sedan var de så lyckat att hon jag köpt Birtas sadel av kommer till ström i morgon och så ska vi prova 2 sadlar på damen också! 




De blåser storm!

Idag verkar vädergudarna lite sura igen! Blåst som bara 17 och hästarna har fått äta mat inne mitt på dagen. Så nu lär de bli extra skoj att mocka, men jag behövde inte mocka igår så det jämnar ut sig :) 

Till min fundering då, jag behöver en sadel till Lillan och den får inte vara så dyr. Tanken är väl att hon ska muskla sig och då lär hon behöva en ny om några månader! Får ta hem sadelprovaren och testa lite olika, Birtas sadel är för bred. Annars är jag väldigt nöjd med den :) 


För att inte bugga fast helt i hästeriet lägger jag in en bild på mitt nya fönster. Pappa var och satta in dessa för två helger sedan, blir kanon :) ett steg närmare målet!

Plötsligt var dom tre!


Lillan 5 år, flyttade hit i söndags :)

I övrigt springer livet på och Birta tränas för fullt. Idag har hon vart ute en sväng med bästa Mirja runt lägdorna. Underbar liten ponny!

Tänkte jag skulle försöka uppdatera här lite oftare, kanske fungerar då de finns i mobilen. Kan vara roligt att lägga upp lite om damernas utveckling framöver, hoppas på lite roliga träningar också! 

Nu däremot är det natti natt :)




Lärt sig en läxa

Ikväll har jag fått en snäpp på näsan och helt enkelt kommit fram till att man får lära sig en läxa ibland!
Var nämligen till ridhuset med Birta ikväll och till en början gick de kanonbra, men så gör man de där man ta me tusan ALDRIG ska göra egentligen. Ni vet, jag ska bara ta en galopp till och givetvis går ju inte de som man tänkt sig. Så men en trött häst kan man då helt plötsligt inte ge sig, när ska man lära sig lixom.,
Så idag slutade vi inte på topp som vi brukar utan idag slutade vi efter att ha snubblat rejält och var rejält trötta. Vad har man då lärt sig av detta, joe att man får jävligt dåligt samvete och att de där "bara" ska slängas långt åt fanders.
 
Men om vi ser till ponnyns prestation istället för min så måste man ändå säga att hon var duktig. Hon är helt enkelt inte i så pass bra form att hon fixar ett längre ridpass i ridhuset nu och då blir hon i slutet stum i munnen på insidan när man rider i vänster varv. Samma sak så orkar hon inte helt bära upp sig i vänster galopp, fattningarna är som inte längre ett problem. De är endast när man vill att hon ska bära upp sig i galoppen de blir jobbigt.
 
Happ, de va som dagens bekymmer. Samvetet som sagt... I morgon tror jag de får bli en rejäl skrittsväng runt berget om de inte e svinkallt vill säga. Söndagen gör sig som lite själv skulle jag tro och måndagen blir de vila då jag jobbar kväll och Fredrik jobbar. Men med lite tur kan man hinna en sväng till ridhuset på tisdag om man har någon barnvakt vill säga.
 
Ska försöka bli lite bättre på att uppdatera här framöver, men man är som lite trött efter att jobbat hela dagarna och sedan spenerat hela kvällarna i stallet :)
 
Jag och Birta för kanske 1 år sedan, där orkade vi lite mer i vänster galopp.
 
 

RSS 2.0