Bättre!

Idag har man vart effektiv. När Lea somnade efter lunchen så passade jag på att göra färdigt i stallet, packa hö för både idag och i morgon. Plocka fram sakerna som Vinur ska ha i morgon och sedan passade jag på att rida Flauta på infarten.

Ibland är det bra med en lååång infart, så vi tränade sidförande och så reaktionen. Halt är halt direkt man sagt till och man ska inte behöva ta i massor. Så det blev stopp, backa direkt, eftergift i halsen och sedan fram. Gick bra efter en stund, blev tvungen att vara lite uppmärksam när man inte fick gå fram direkt efter halten.
Sedan biter hon sig fast i höger sida, så vi jobbade med att "ruska" lite i bettet för att lossna lite. Blev bättre och bättre, men långt ifrån perfekt :P Men jag tror det hänger ihop med att hon känns stel i höger bak (när man kratsar hovarna å så). Därför har jag nu börjat stretcha bakbenen efter varje ridtur, får väl se om det hjälper. Kan tillägga att vi inte red på stången idag utan på vanliga bettet. Så jag är ändå nöjd med dagens pass.
Fick på slutet till en fin trav hemåt med snabb reaktion, utan att lägga sig på bettet när de avslutades med en halt.
Nog tjatat om de.
Har även i sällskap med Mirja och Ella vart ute och dragit pulka med Aska en sväng. Lea satt så skönt i pulkan och spanade :) Så inte behöver man ha dåligt samvete för hunden heller!

Middag blev de också, jag och Lea lagade korvstroganoff och ris med "äta" till. Hon är så söt min tjej, börjat prata så himlans mycke. Igår satt hon i badbaljan och sa "momma", synd hon inte fick höra de bara!

Tyvärr avslutades dagen med en blå tjej, inge kul de inte. Trodde att hon slutat bli blå, men tydligen inte. Fast de hänger väl ihop med att hon fortfarande inte är helt frisk, så man orkar väl inte riktigt när man är för trött :(

Så har min dag vart, överlag bra!


Skaplig infart eller? :)

Snart...

Snart är de torsdag och då ska Vinur till kliniken. Hoppas, hoppas att dom hittar vad som är knasigt på min underbara lilla ponny! Känns lite gruvsamt men bra på samma gång, är väl så när man inte vet hur de slutar kanske.. Men håll tummarna för oss :)

Idag har det vart strålande solsken och runt minu 10 ute och jag har tagit mig i kragen och ridit båda ponnysarna. Birta gick rätt bra, lite brydd att vara ute själv kanske. Då hon inte gick fram riktigt ordentligt och de ble inte bättre direkt på hemvägen :P Men hon gör de hon ska och vi fick till en hel del tölt idag. Lycklig matte!
Flauta däremot kunde inte förstört vädret mer idag än vad hon gjorde. Bortåt kunde man önska att det ramlat ner ett ridspö från himlen då hon inte gick fram och fort man gjorde halt förökte hon vända hem och hemåt la hon sig på bettet och försökte kuta ifrån allt som hette jobba. Då blir man lite aningens less, eftersom man vet att hon kan! Så i morgon tror jag det blir en genomkörare i ridhuset om jag får barnvakt. Där kan man jobba på volter stora och små volter och inte finns de något håll som är bort eller hem heller :P

Men jag gillar om alla hästarna som jag har just nu i alla fall. Dom är väldigt olika varandra och man lär sig något av dom allihopa!

Nu däremot ska jag fortsätta se på när sverige förlorar handbollen och sedan blir de sova :) Go natt!


Det var en gång..

För länge sedan :) Eller så inte!

Frisk, nu är jag frisk som en nötkärna tror jag. Så igår kväll tog jag och Mirja oss en skritt tur på damerna i månskenet. Riktigt skönt väder alltså, bara 2 minusgrader och som sagt månsken.

I förrgår (torsdags) var vi även in till ösd med Lea för pricktest. Vilket till våran förvåning, samt lättnad inte visade något allt. Men vi ska ändå få komma in och äta ägg på sjukhuset ifall något ändå skulle gå fel, så alltså inget ägg hemma. Sedan har hon något som heter atopiskt exem (böjvecksexem tillexempel) så vi har fått lite krämer som ska smörjas med. Blir nog bra de där med :)

Nu däremot är jag helt solo här hemma, förutom Aska då. Lea är hos mormor och morfar och sambon jobbar. Så undra vad man ska fiddelera med nu då? De visar sig nog :)

Hej då!

Sur på riktigt!

Fort det inte snöar, blåser eller är svinkallt ute. Ja då ska man åka på en jävla förklyning!
Ont i halsen, snorig, ont i skallen och feber. Vad har jag gjort för att förtjäna de? 

Jaja, man ska väl vara tacksam att man inte är sjuk så ofta i alla fall. Men det är väl bara att invänta att Lea blir sjuk också =/ Nu blir de slappa framför tv:n. 

Go natt!

 

Förkylning!

Idag har man skottat snö hela j*vla dagen! Less man kan bli på snön och som avslutning på dagen har man lyckats åka på en rejäl förkylning :( Är väl bara för at jag tänkte tanken "jag är inte så ofta sjuk" i förrgår..

Lea däremot har vart hos mormor och morfar idag, vi åt även middag där. Gott gott :)

Igår däremot så bakade jag kardemummabullar. Uppskattat av sambon kan jag säga! Blev två plåtar, provade även på att "snurra! dom. Resultatet syns nedan.




Annars hände väl inte allt förmycke igår.
Ska även låna upp snöslungan av pappa och köra ur longervolten med. Jag bara älskar min longervolt och saknar den enormt mycke. Alla dessa dagar då det är dåligt väder eller man inte känner för att rida. Då kan man jobba i volten och slippa dåligt samvete :D
Man kan ju göra nästan allt i den där volten, longera vanligt, med inspänning, med dubbla linor, rida lite och även löslongera. Visst jag kan inte löslongera just nu eftersom det saknas några ribbor, men dom ska ju upp sedan!
Sedan efter att vi satte upp lyset där, kan man ju vara där på kvällarna när det är mörkt också. Tänk om man hade råd att köra dit riktigt bra underlag också, tänk tänk..!


Fint va ;)

Alltid någe..

Igår så kom man hem från jobbet och hittade lilla Birta halvt utanför hagen. Jippie!
Så de innebar ju laga hage och dåligt humör! Men men., De ska alltid vara någe med dessa djur!

På eftermiddagen var även veterinären hit och precis som jag misstänkt så har Birta vargtänder. Givetvis på båda sidorna och inte direkt små heller, en är även vass. Alltså ännu en veterinärräkning, ska höra på ATG vad dom tar för att operera bort dom. Knappast billigt i vilket fall som helst..

Januari fortsätter alltså med gigantiska utgifter! Fast de där tänderna får nog ta och vänta tills nästa månad i alla fall. Tror jag ska ta å börja samla frimärken istället..

Hej då!

Ujuj..

Igår blev det en sväng till ridhuset med Flauta och Birta. Mirja var snäll och följde med och ledde Birta runt i ridhuset och kollade in allt knepigt och halvläskigt som fanns där, tex speglar ;)
Flauta däremot fick jobba på ordentligt, voltarbete innåt och utåtställande arbete på stor vorlt och sedan jobbade vi i både tölt och trav på liten åttvolt i stora mittvolten. Gisses vad man kan försöka komma undan, men hon lossnade fint på slutet i både tölt och trav.
Snäll som man är ändå tog jag mig i kragen och skrittade henne en sväng på lång tygel idag, kallt som attan! -18 tror jag termometern stod på.

Så nu håller jag på att fiddelera över hur jag ska få ridplanen skottad, så man kan rida lite lektioner där. De ska gå, frågan är som sagt hur =/
I morgon kommer även veterinären och ska kika på Birtas tänder och med min tur lär de väl vara massa STORA vargtänder som man måste in på klinik för att operera bort. Sedan är hasen nästan inte svullen alls längre, så nu börjar det närma sig att börja som på riktigt med träningen :) Inget att skylla på längre, hehe..

Förutom hästeriet så har jag jobbat idag och igår, blir även jobb i morgon. Blir ju någr kronor extra i kassan. Vilket inte är så fel denna månad, veterinären hit i morgon. Vinur på kliniken den 27:e och så lite annat roligt =/

Nu däremot ska jag slappa innnan de blir sängen, vilket jag tänkt göra framför våran nya TV :) Go natt!


Mina goa tjejer :) 

Mat :)

Mycke prat om mat här tycker jag!

Men till saken, igår så lagade jag något jag aldrig gjort förut. Kycklinggryta med kokosmjölk, har aldrig någonsin använt mig av kokosmjölk. Vart helt okej, aningens smaklöst (men lagade så Lea kunde äta) och kokosmjölken smakade verkligen inte som jag trodde. Är i vanliga fall inte så förtjust i kokos, men kokosmjölken smakade inte som vanlig "torr" kokos gör. Så de komemr jag att göra om!

För er som är intreserade så hade jag i detta:

2 kycklingfiler
1 gul lök
2 morötter (skivade)
1 burk kokosmjölk
1dl vatten
1 hönsbuljong (kan nog ta 2)
2krm ingefära
1 banan (kan nog ta 2)

Så blev det ris till, man kan säkert skiva i tex paprika, zucini och äpple om man vill. Tror nog de skulle fungera :)
Jag kommer absolut göra andra varianter av denna gryta sen!

Idag däremot så provade jag på att göra fiskbiffar (av lax), receptet till dom hittade jag på receptfavoriter.se.

500g fisk (tex lax)
2msk  finhackad röd lök
2msk hackad dill
1ägg
1tsk maizena
1tsk salt (tog inte så mycket)
1krm vitpeppar
Smör eller olja till stekning

Blev goda även dom, även fast jag tog mindre salt än vad som stog tycker jag dom blev lite salta. Kan i och för sig bero på att jag har vant mig av att använda mycket salt pga Lea. Dessa biffar ska jag prova att göra fler gånger fast utan ägg så Lea kan äta dom. Ska prova att byta ut ägget mot en kall mosad potatis, tips från min mor. Återkommer med hur de fungerade.

Nog om en massa mat nu, i morgon blir det jobb och de känns lite gruvsamt kan jag ärligt säga. Inte pga jobbet i sig, utan att man måste hasa sig upp på morgonen och dra på sig ett "jag är vaken och pigg" ansikte. Inte direkt min starka sida, men de blir ju pengar. Verkar även som om det blir en eller två veckors jobb i slutet av månaden/början av februari. Fina pengar de!

Men om några år kanske man har lyckats utbilda sig till de jag tänkt mig, visserligen kan väl de ändra sig rätt som det är. Fast som de känns just prick nu tror jag att de kommer bli bra, dock får väl tiden utvisa hur det blir  :)

Inget hästande har det varit heller på dessa två dagar, vart så mycket annat. Hoppas jag
hinner rida lite i morgon eftermiddag, kväll om man är vaken nog för de.

Nu däremot ska jag vänta på att min sambo kommer hem från jobbet, han hade dessutom fått se ett lodjur springa över vägen nu påvägen hem. Vadå orättvist, han har fått se 2 lodjur och en varg. Själv har man i stort sett bara sett rådjuren nedanför huset =/ Men jag e inte bitter...

Go natt.


Go ungen min :)

Slumpen?

Varje gång jag sätter mig och ska skriva på bloggen när Lea sover, då vaknar hon.. Så vi får väl se om det är en slump eller inte :)

Vad händer? Joe idag på morgonen då jag släppte ut hästarna var de snöigt och blåsigt värre. Kul tänkte jag, ingen ridning idag. Men nu har det slutat att snöa och blåsa, men ändå ingen ridning. Pga att Fredrik skottar snö, hästarna har nyss fått mat (lite sen lunch kanske?) och som sagt Lea sover.

Så när Lea nu ändå sover (inne) så passade jag på att slänga ihop lite kolakakor, mums eller hur? Vad lyckas man inte då med, joe glömma bort att dom är i ugnen. Blä usch å fy vad less man blir när de blir sådär!! Får se om jag orkar bry mig i att baka något nytt eller om vi får knapra lite halvbrända kolakakor ändå...

Igår däremot blev de inte kakor utan fläskfilegryta med pärer, lök och morötter i ugnen till. Gott vart de, såsen som blev i grytan innehöll både mese och vittvin. Blev en riktigt bra kombo enligt mig. Visst den innehöll lite andra saker också, men summan av kardemumman typ :p

Annars så går jag mest runt och längtar tills mars och hästmassagekursen, ska bli så himlans skojj! Ibland blir man som ett barn på julafton :P Går knappt att vänta på att få öppna julklapparna! Tyvärr kan jag inte skynda på tiden, så jag får väl tralla på med lite annat under tiden :D

Ibland får jag även ett väldans stort sug efter att få hålla lite ridlektioner, saknar de riktigt mycke faktiskt. Ingen som vill rida lektion lite billigt ;) knepigt att man kan tycka att det är så skojj att lära ut de man själv kan, visst jag är ingen kanon bra ryttare och kan inte värdsmycket. Men jag tror nog jag kan lära endel lite granna i alla fall :) Så intresserad, bara säga till!

Ne nu kom min sambo in, så nu blir de lite kaffe och en bränd kolakaka! Hej då..

Föresten hon vaknade visst inte.

Lea på nyårsafton :) Lite rosig och trött, men söt ändå!

Början på något bra?

Nu har jag anmält mig till introkursen och steg 1 på axelssons hästmassage. Känns riktigt bra :) Sedan hoppas jag på att kunna gå steg 2, 3 och 4 också, men de är ju en fråga om pengar. Fast tillslut ska jag väl ha knapat ihop pengar till alla stegen! Får hoppas man får några kunder sedan också :P

Detta blir i mars så det är ju en stund kvar, bara hoppas de inte blir någe "vajs" så de inte blir av bara. Men de ska de väl inte bli!Så de känns som att de tar sig!

Har även flyttat över hästarna till ena sidan av stallet och om allt går som de ska tänker jag börja riva i morgon ;) Vill så gärna att de ska hända lite där inne! Tänk när man kommit så långt att man kan få börja inreda den nya sadelkammaren! Härligt härligt :D

Idag, hör och häpna, har det varken vart 25 minus, blåst eller toksnöat!! Så jag fick med mig Mirja ut på en liten skritt tur.
Känndes lite knepigt att sitta på Birta idag, hon är så liten och smal om man ämför med Flauta. Men svullnaden i hennes högra has vill som inte riktigt lägga sig, fast det är som mest varmt och svullet runt sårskorporna efter tråden. Kändes nästan som de blev lite bättre efter skritt turen, kanske fick igång lite blodcirkulation. Så när vi kom hem så tryckte jag och kännde ordentligt tog bort sårskorporna och under är som läkt. Tänkte ändå tvätta av där ikväll smörja med helosan, blir att ta de lugnt och hålla riktigt med koll.
Under ridturen kännde jag ingen stelhet, inte att hon kortade av något, absolut ingenting. Så de bore ju inte göra ont precis... Hoppas jag, min söta lilla ponny (som nu står i den största boxen i stallet).

Annars idag har de mest svullats, blev tacos till middag och fruktsallad med grädde till efterätt. Har som fastnat lite för fruktsallad, men kan ha i allt man tycker är gott. Sedan finns de så många "udda" frukter man kan använda sig av. Dagens sallad bestod av granatäpple, passionsfrukt, kiwi, mango, banan, päron och någon annan knepig frukt som jag inte har en aning om vad den heter. Ser lite ut som en mörkorange liten tomat :P

Nu däremot väntar jag på att väcka min sambo, ska göra de vid nio. Han somnar i stort sett VARJE gång han lägger Lea ;)

Go natt! (Håll tummarna för att jag ska kunna sova inatt!)

Livet?

Denna konstatna fråga, vad ska man göra med detta liv egentligen?

I år hade jag tänkt att jag ska ta tag i mitt liv, visst låter de fint :P Men man kanske ska inse att man är vuxen och dessutom har en liten dotter. Så de kan ju vara bra om man kan se till att det finns mat på bordet och så vidare..
Sedan vill man ju kunna göra lite roliga saker ibland :)

Idag däremot så har jag ringt på ATG kliniken och där konstaterade dom att det i stora drag är omöjligt att få komma till Katarina Fischerström. *suck*
Men efter att ha pratat med en del människor så konstaterade jag att jag ska ringa på PH vet i Timrå, dom ska tydligen vara bra. Känns som att det är dags att få hästen kollad ordentligt. Kostar ju en slant att ha hästar som bara "står".
Ska även ta mig i kragen och sätta igång lilla Birta, min lilla sötnos till ponny!
Flauta däremot hon är igång, var en tur till ridhuset idag, skritt och trav går bara fint. Men i tölten kommer de lite stress och då slår hon upp huvudet och går i travtakt, de är väl en frågan om styrka också.

Middag blev det hos svärföräldrarna, gott som bara den :) Sedan spelade vi lite spel där och efter de så hämtade Mirja upp mig för en tripp till ridskolan. Där de var träning på gång, gisses vad man blir sugen att rida träning alltså! Tror jag ska vara med på nästa träning, kan ju inte skada direkt. Men däremot lär man väl få en ordentlig träningsvärk dagen efter, men de är de värt!

Hade även hoppats på att man skulle kunna få rida för Tina något framöver också, ta tag i tölten på kusarna. Kan ju behövas, är ju inte världens bästa töltryttare precis :P Men man kämpar ju på och de går framåt.

Nog om detta tjatande om hästar hit och dit. Eller kan ju nämna att stallet är fullt för natten, fått påhälsning från två av ridskolans kusar. Dom har ju som sagt träningar där och stallet blev överfullt, så två av dom fick bo här.

Nu däremot ska jag sluta surra om hästarna :P Men dom e ju halva mitt liv :D

Återgår väl till surfande och filmtittadet, go natt!

Piggelin!

Inte jag dock, men ponnyn :)

Dålig uppdatering här, men men.. Så vad händer då?

Joe, man börjar ju få nyårsångesten. Inte bra ska jag då säga. Så nu håller man ju på och funderar över vad man ska göra av sitt liv och inte kommer man fram till något vettigt heller. Suck! Hade velat läsa till sjukgymnast, men då går de ju givetvis inte att plugga på distans och inte har jag lust att flytta till Umeå i tre år. Huvva (som Lea säger), tänk er att lämna hela familjen med djur och allt! Näe jag skulle bara ha hemläntan..

Så va de med de! Annars så rider jag lite granna sådär spontant, försöker hålla Flauta i gång och de går bra. Ska väl till att sätta igång Birta nu när benen, efter hagmassakern, är normala igen. Alltid ska det vara något med nån ponny.. 
Funderar även på om man skulle ha ridit ett dressyrpass för någon tränare, vore skoj nu när man kan vara med på "riktigt". Eftersom Flauta kan en hel del och dessutom inte är halt :P Så tror jag att de skulle va riktigt nyttigt för denna gamla avdankade dressyr ryttare ;) 

Näe tjohopp nu va fantasin borta igen! Hej då :)



RSS 2.0