Avslutning..

Ja nu är dagen som slut och jag tänker avsluta den med att göra fruktsallad. För de tycker jag är gott!

I övrigt rullar de väl på halvdant vill jag mena, men man ska inte klaga allt förmycke. Finns dom som har de värre :P Fast lite får man klaga, för jag undrar varför de sak jävlas jämt för.. Jaja, hej då :)

En massa *piiip* ord..

Kom det ur min mun igår då jag upptäckte att Vinur va borta hos grannarnas hästar och kutade järnet! Så det går när man tänker sig en långsam igångsättning. Bara hålla tummarna för att benet håller, men man blir så *piiip* less. Lite förmycke tid och pengar för att springa bort utanför hagen i full fräs...

Jaja, man blir bara less över att tänka på skiten.

Birta däremot har fått sig några dagars paus, för han jag bor med är nyopererad och har legt i soffan. Så han får inte lyfta tex Lea, därav har jag inte kunnat lämna dessa två själv hemma :P
Men annas går det bara fint med henne (tror jag i alla fall), snart kommer ju även Tina, så de är väl då vi får dommen ;)

Nu däremot ska jag sitta här och tycka lite synd om min onda kropp efter en lite för lång natt. Så e de, hej då!

Tur och retur..

Idag har vi vart tur och retur till Timrå och PH vet. Blev en blixtvisit kan man säga, ur longera, böja, surra lite och sedan hem. Ej halt i höger fram, dock stel och får inte riktigt fram höger bog. Så massage, stertching och skritta igång! Sedär ja, bara hålla tummarna för att detta går vägen :)

Lea har vart helt fantastisk idag, inte någe gnäll alls nästan på hela vägen. Kan ju säga att hon inte är den som somnar fort i en bil heller, så hon har verkligen vart snäll!

Själv har jag väldig skallebank, funderar på om halshuggning vore ett alternativ? Har i alla fall ridit båda!! hästarna. Birta fick ett pass på ridplanen och de här med böjda spår de går inte riktigt hem. Höger varv okej, vänster varv är inte så roligt. Biter tag i vänster tygel och "rinner iväg" eller hur jag ska förklara saken. Men hum, när va vi på en ridplan sist? Kommer inte ihåg, men nu blir det nog mer av den varan. För snart blir de ridning för Tina. Om vi inte böjer oss så bra, så töltar vi desto bättre! Lilla plutteponnyn :P
Vinur fick sig även en välförtjänt skritt tur, härligt att sitta på den hästen. Hinner inte tänka vad jag ska göra innan han gör de. Tankeläsare eller bara väldigt, väldigt lyhörd?! :P I vilket fall som helst helt underbart!

Älsklingen däremot skulle ha vart på jobbet just nu, men fick operationstid i morgon. Så han är hemma :D Synd han missar en massa jobb, men lite ego måste man väl få vara och tycka om att han ska va hemma hela tiden i någon vecka!

Livet är nog egentligen rätt bra helt enkelt. Bara lite små defekter, vissa går att åtgärda. Medans andra verkar man få leva med..

Nu tror jag de blir någon rejäl jäkla värktablett och sängen! Sov gott kära ni :)


Någon lyckades norpa åt sig vispen från marsansåsen, gissa om de va gott?

Konstig?!

Jag måste verkligen va konstig jag! Fattar verkligen inte hur endel människor är funtade. Uppenbarligen inte samma sätt att tänka och värdera. Ja jävlar, om någon kunde förklara...

Idag har jag vart ute och ridit med Emma och Harry, blev lite backträning. Damen kändes knepig, kan inte riktigt förklara hur. Bara knepig! Men de va nog kanske bara en sämre dag helt enkelt :)

Lever även på hoppet att de ska sluta regna nån gång, man blir så nere av sådant här väder. Så håller jag även tummarna för den lilla fuxen med bläs som står i en liten hage, för på tisdag blir de återbesök hos PH vet. Tänk om de är bra, lyckliga jag i sånna fall. Fast jag har inte så stora förhoppningar!

Något som jag däremot gillar och förstår mig på, är att de verkar dra ihop sig för min ridplan. Förmodligen så ska matjorden bort i höst och om allt går som jag vill. Ni vet med pengar, tid och allt de dära, så blir de grus nästa år. Förstå min lycka :D

Nu däremot ska jag dricka en kopp te och sen sova! Hästarna ska ut i morgon också och så kommer min sambo hem som är på jobbet just nu!

Go natt!




Grått..

Idag är de grått ute, fast de ser nästan ut som att det var tänkt att klarna upp. Är väl bara för att jag satte på hästarna täcke. Tyckte Vinur kunde få de när han står i sin lilla lilla pytte hage, han vill inte ligga eller rulla i den och han drar sig rejält för att kissa :P Tur dom står nära så det är lätt att bara dra av dom!

Vette tusan i övrigt vad man ska fiddelera i idag, kanske baka en kaka till. Igår blev de kokostosca, blev sådär. Är alltid så snabb att plocka ur den ur ugnen, så den blir så kladdig jämt. Men ner går den nog ändå ;)

Skulle ha haft sånna där jätte stora papper eller sådant papper som finns på typ tapetrullar och så lite vattemfärg. De skulle ha kunnat vara skojj! Ne nu verkar det som att min kära dotter vill att jag ska gå och titta på Skrållan med henne, men jag tycker inte att Skrållan är lia bra som Lea tycker att hon är..
Tror de blir lite fika istället :)

Hej då!


Vadå åsneöron, x-bent och tjock?! Snygg heter de :P

Lövely :D

Idag va min häst bara så duktig :) Lilla söta Birta bus! Måste säga att både jag och Birta uppskattar verkligen att ha sällskap ut, så mycke roligare då. Man blir som lite mer inspirerad!
Tänka sig, hon tog tölt när jag bad om tölt. Vi har som inte tränat på de just någe alls, man blir så glad!

Annars tror jag nog jag har blitt kär (igen) i ett litet "sött" varmblods sto. Ja, man är nog rätt sjuk i huvudet egentligen :) Fast jag kan nog leva med de.

Vinur däremot har nog lessnat på att gå i sin lilla sjukhage. För på våra promenader så tar han rätt som de är sats och bockar, piper och stegrar sig. Blir väl kanske så när man måste få utlopp för all överskottsenergi. Aningens lejsamt tycker jag däremot, kan som inte gå och sova som i vanliga fall då :P

Men nu blir de till att sova, för i morgon ska jag arbeta. Ser som fram emot de eller så inte :)

Go natt!

Blommor :)

Idag har jag köpt några panser och satt i välkomstkrukan utanför ytterdörren, blev fint de :)

Igår däremot va jag ut på en ridtur på Birta, första sedan vi drog bort vargtänderna! Knepigt att två små tänder ska kunna göra så mycket. Förut har hon alltid gått vänsterställd och inte velat ta stöd i högersida, nu däremot så gick hon med jämt stöd i båda sidorna och rakställd :P Min söta lilla ponny!

Idag däremot blev det ingen ridning då Fredrik jobbar, så på förmidagen gick vi ner på byn och vaccinerade Aska. Fick sällskap av Mirja och Ella hem :) Sedan blev det till att göra stallet medans Lea sov, hann även med att longera Birta en sväng i volten. Inget avancerat, men så hon fick springa av sig lite energi!

Vinur fick sig även en liten promenad i sällskap med mig, Lea, Mirja och Ella. Aska fick så lov att stanna hemma hon, tror hon va rätt nöjd efter att ha promenerat ner på byn och hem igen.

Middag blev de även idag och den bestod av skinka, potatis och senapssås. Till detta blev det rivna morötter blandat med rivna äpplen, vilket blev en riktigt bra komination! Eftersom det är så tråkigt att laga mat åt bara mig och Lea, så passade jag på att bjuda mamma och pappa på mat också. Blir lätt annars en burk åt Lea och en macka åt mig, så då bjuder man någon på mat så blir man "tvingad" att göra något vettigt :)

Men nu blir de sängen kan jag lova, inte ska jag ta ut hästrna i morgonbitti heller. Inte tagit in dom på två kvällar också, kan ju sluta med att man blir bortskämd?

God natt kära vänner!


Mattes fina :)

I hästens tecken :)

Igår var det en heldag med häst. Började dagen vi 05.00 med att fodra hästarna och vid 06.00 var Vinur och Flauta påklädda och lastade. Sedan blev de långa tråkiga mil till Timrå och PH vet!

Där fick Flauta byta transport och åka hem till Vattjom, Vinur däremot fick vänta på att träffa "doktorn". När vi kom in så böjde vi hans framkotor, ingen reaktion alls på böjprovet. Ner till longeringen och gissa vad?! Joe, en halt häst. Så bedövades höger framkota precis som förra gången och lite av hältan försvann. Med de resultatet så bedövades öven hovleden, sedan va lilla ponnyn inte halt längre.
Så nu är kot- och hovleden sprutad och återbesök om 2 veckor. Hoppas nu att de ska vara hältfritt då.. Annars vette tusan vad man ska göra med den där förbenade lilla ponnyn. Tur han är vacker som en sommardag!

När vi väl var hemma igen så blev det till att bygga en liten sjukhage åt killen och så hade Harry anlänt. En kallblods kille som ska bo här, så gissa om de va någon som blev kär?! Birta som aldrig visat ett tecken på brunst under dessa år, blev brunstig på ungefär 5 minuter :P
Så nu går Birta och Harry ihop och Vinur som hade två tjejer har nu ingen alls! Inte lätt de inte :)

Idag däremot har jag jobbat och sedan vart ute på en härlig promenad med ponnysarna och så fick vi sällskap av Harry och hans ägare.

Nu däremot har jag nyss kommit ner efter att ha nattat Lea, som somnade rätt snabbt ikväll. Min älskade lilla prinsessa!


RSS 2.0