I hästens tecken :)

Igår var det en heldag med häst. Började dagen vi 05.00 med att fodra hästarna och vid 06.00 var Vinur och Flauta påklädda och lastade. Sedan blev de långa tråkiga mil till Timrå och PH vet!

Där fick Flauta byta transport och åka hem till Vattjom, Vinur däremot fick vänta på att träffa "doktorn". När vi kom in så böjde vi hans framkotor, ingen reaktion alls på böjprovet. Ner till longeringen och gissa vad?! Joe, en halt häst. Så bedövades höger framkota precis som förra gången och lite av hältan försvann. Med de resultatet så bedövades öven hovleden, sedan va lilla ponnyn inte halt längre.
Så nu är kot- och hovleden sprutad och återbesök om 2 veckor. Hoppas nu att de ska vara hältfritt då.. Annars vette tusan vad man ska göra med den där förbenade lilla ponnyn. Tur han är vacker som en sommardag!

När vi väl var hemma igen så blev det till att bygga en liten sjukhage åt killen och så hade Harry anlänt. En kallblods kille som ska bo här, så gissa om de va någon som blev kär?! Birta som aldrig visat ett tecken på brunst under dessa år, blev brunstig på ungefär 5 minuter :P
Så nu går Birta och Harry ihop och Vinur som hade två tjejer har nu ingen alls! Inte lätt de inte :)

Idag däremot har jag jobbat och sedan vart ute på en härlig promenad med ponnysarna och så fick vi sällskap av Harry och hans ägare.

Nu däremot har jag nyss kommit ner efter att ha nattat Lea, som somnade rätt snabbt ikväll. Min älskade lilla prinsessa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0