Upp och ner!

Hänt en del sedan sist..

Lea har tex börjat få sina små risgryn till tänder, så nu vaknar man på natten och är hur ledsen som helst! Inte så vidarens kul de och inte blev det bättre av att man fick vaccination igår. Så inatt var der en LÅNG natt =/

Annars så har de mesta vart possetivt :) Vart superbra väder (förutom idag) så vi har gått minst en långpromenad vajre dag. Aska har fått den stora äran att bära på packväskorna, om det vart en kortare tur har hon fått ta pulkan istället. Duktig tjej de där, förutom när de blivit förmycke kola i öronen :)

Hästarna dom lallar på i sin hage dom, Birta har fått framskor och förhoppningsvis bakskor innan påsk :) Hon tycker även att de är lite vingligt att gå när matte sitter på ryggen, men de är väl inte så konstigt.
Bara vi får skor på alla fyra så ska hon få följa med mig å Vinur som handhäst också!

Askas egna pulka börjar närma sig "färdig" också, nästan färdiglackad. Blir svart istället för röd/orange och så blir det rött bävernylon som kapell. Funderar även på att sätta dit en extra glidskena mitt under, vi får väl se hur de blir med de.

Har även lyckats få min bror att svetsa ihop gallerna till fönstren i stallet, så snart är det bara att lacka och sätta upp. Tänk om man haft MASSOR av pengar så man kunde fixa allt man vill fixa, då skulle jag ha en fin fin sadelkammare med värme i nu. Men jag får helt enkelt vänta och hoppas på att de blir till sommaren istället :)

Ne usch vilket supertråkigt inlägg de här blev =/

Hej då!


Skit dag!

Känns som att man inte hunnit med att göra någonting alls idag! Inte bra, inte bra..
Men uppenbarligen har ja ju gjort lite i alla fall, stallet är fixat med allt vad det innebär. Hunden har fått gått på två hyfsade preomenader och jag har satt två av blommorna jag köpte igår!

Eftersom jag inte är så förtjust i denna dag, så kan vi prata om gårdagen i stället. Igår for vi in till östersund för lite shoping, första saken blev en begagnad segebadenpulka i glasfiber. Så mitt på lillänge-parkeringen stog vi å kollade på en pulka :) Inte den vakraste man sett, men den kommer bli fin sedan när den är klar. Sedan blev de 3 blommor och nått klädesplagg åt Lea. Hon fick även klossar i tyg och ett par hörselskydd. Inte billigt att ha varken barn eller djur, synd att det är dom sakerna som gör livet värt att leva :)
Fredrik handlade även an lite prylar, men ja har inte så stor koll på va de var för något.

Väl hemma fick vi middag hos mamma och pappa, skönt att slippa laga de när man kom hem. Mina tupperware saker hade även kommit. Så när vi kom hem "hem", blev det som lilla julafton när man fick plocka upp alla saker :)

Lägger ut nån bild på pulkan..


Aska provligger, verkar som den var helt okej :)


Tyget bortplockat, ska bli ett nytt istället.

Snabb info...

Idag har Fredrik jobbat, så jag har som tur är fått sällskap av Mirja! Tänk om jag inte skulle ha någon att prata med på en hel dag, katastrof! Visst, jag har lilla Lea, men hon säger som inte så mycke vettigt tillbaka :)

Så vi tog oss en tur ner till veterinären för att betala gårdagens vaccinationer av hästarna och så passade jag på att få tassarna trimmade på Aski-paski. Blev superfint :) Så nu slipper vi att det fastnar stora snöklumpar i hennes tassar som sedan lossnar inne och bildar stora fina vattenpölar, som matte och husse sedan kliver i.. Mindre roligt att byta strumpor flera gånger om dagen!

Sedan efter by-turen så blev det till att mocka och fixa stallet. När man var klar med allt sådant så kom Mirja upp och så lagade vi till lite smörinbakad lax med pärer och sweet-chiliesås. Till efterätt blev det kladdkaka med dumlegrädde, de ni =P

Nu har älsklingen kommit hem från jobbet och det är melodifestivalen på tv. Kan inte påstå att de va så intressant, men de finns inge bättre att se på :) God natt!  

Lycklig :D

I morse så vaknade jag av att Fredrik och Lea kom upp och när jag lyckades få upp ögonen satt min lilla älskling där och höll i ett paket! Ett litet paket i silverpapper, kan ju nämnas att hon gärna fortsatt att tugga på paketet istället för att ge det till mig :)
När jag öppnade paketet så innehöll de ett halsband som jag sagt att jag ville ha. Det är ett stort hjärta som det står "Mamma" på och så hänger det ett litet hjärta nedanför som ska symbolisera Lea! Kan säga att jag smälte inombords då, vilka älsklingar jag har <3

När man vaknat till liv och fått i sig lite frukost så for vi iväg och hämtade lite spånbalar, blev sådär 30 styckna. Så förhoppningsvis så har jag spån för ett tag framöver, rätt härligt att slipa tänkta på de :)

När spånet var på plats och man fått i sig lite lunch så blev det en tripp ut i de vackra vädret med hela familjen. Fredrik tog Lea i vagnen och jag spände Aska för pulkan och så gick vi en sväng efter skoterleden. Dom som mötte oss funderade nog varför vi inte gick efter vägen istället. Men ibland vill man bara slippa vägen, den går man ju nästan jämt!

Men nu börjar de närma sig att ta ut kakan ur ugnen, håller nämligen på att baka en cheescake åt min pappa. Han fyller ju år i morgon! Så tills nästa inlägg får ni nått kort från dagens tur :)




Solen lyser!

Idag har det vart superbra väder ute, hur härligt som helst!

Så då passade jag och Mirja på att rida en sväng, tror även hästarna tyckte de va skönt att komma ut och röra på sig i solen :) När ridturen var slut så for Mirja hem och Emelie och Zero kom och hälsade på! Vilket gjorde Aska aningens lycklig, en kompis att springa och leka med. Är bara för härligt när man kan gå på skoterspåren och hundarna kan springa hur som haver :)

I morgon så hoppas vi på lika härligt väder så man kan ta sig ut på en härlig ridtur. Så hoppas jag att vi hinner med en tur med barnvagnen och pulkan också, vore kul om Fredrik fick se Aska dra pulka nån gång med :)

Livet leker och jag kan nog inte bli lyckligare! Kan även skvallra om att jag har även fått rosor av älsklingen idag, Ibland har man bara för tur!

God natt.


Hej hopp!

Idag skulle man lite snabbt och snärtigt ner på bvc (torsdagar är det babyöppet) och väga hade man tänkt sig. Visade sig dock att de va smockfullt med folk! Så Fredrik lämnade mig och Lea där och så hann han komma tillbaka igen innan de hade hunnit bli vår tur att komma fram till vågen =P

Lilla damen hade växt som hon skulle och allt var bara fint! Sedan att hon uppförde sig som en liten "sessa" på solskenshumör när vi va där gjorde inte saken sämre. Under tiden vi väntade på att få komma till vågen så passade vi på att göra ett handavtryck i lera med hjälp av Karin, som man sedan häller lera i och så blir de en fin tavla! Kan ju nämna att Karin är förskoleläraren som jobbar på bvc och håller i en massa roliga saker tex babymassagen.

Det som blir så knepigt när man är på sånna där ställen är att alla sitter bara där och är knäpptysta =/ Jag är inte riktigt van sådant, lyckades i alla fall byta nått ord med några styckna i alla fall :) Jag som nästan aldrig är tyst förutom då jag är själv eller sover! Tur jag hade Lea att prata med och att min lilla dam kan hålla låda ;) Alla var tysta utom Lea kan man säga!

Väl hemma därifrån så tog jag och Mirja oss en promenad i de soliga vädret. Mirja tog Ella och Barnvagnen och jag spände Aska framför pulkan och gick med de ekipaget. Folk tror väl att man är ett tyll när man kommer med en hund som drar en pulka full med snö! Men det är bara för att hon ska lära sig att de inte ska gå så lätt utan att de blir motstånd och att man måste ta i lite ibland :)

Näe nu ska jag väcka min sessa så i kan äta lite päron, mm... va gott!


En finklädd liten sessa :)

Förstått lite knasigt kanske?

Lea verkar inte ha förstått hur man använder en napp, för hon plockar ut den och vänder på den och använder dens om "tuggring".. Eller så är det jag som inte förstått hur nappen ska användas?!

Igår va de i alla fall tupperware party, kul att träffa lite folk. Trist att man lyckades göra sig av med en massa pengar =P Men de blir kul när sakerna kommer!

Idag har jag och Mirja vart ute och ridit en sväng i blåsten, fast vi höll oss i skogen så de blev inte så kallt ändå :) Sen hade man ju overallen på sig och en massa kläder under den, så man va förberedd för de värsta.

Just nu längtar jag även efter att börja rida lilla Birta, sen hade ett jobb och en häst till inte suttit fel ;) Har i alla fall konstaterat hur vi ska göra om stallet så man får en större sadelkammare med värme i, kommer bli kanonbra! Så har jag blivit lovad en stallkatt, med kravet att den aldrig kommer komma in i huset. De kan man väl gå med på, för om den kan bo i sadelkammaren så har den ju varmt och sskönt där :)

Skulle även vart bra om man lyckats hyra ut en box till, men de ska va till nån vettig i så fall.. Vi får väl se, rätt bra som det är nu också!

Ne tack å hej för nu!


Aska i sina "de är kallt om tassarna" blå sockar.


Vilken härlig dag :)

Alltid trevligt att vakna och inse att de kommer bli härligt väder. Sen att man gärna sovit längre än till 7 på morgnen, de får man ha överseende med när man har en liten prinsessa! Särskilt när prinsessan vaknar å bara ligger och flinar en stund innan hon vill ha mat :)

Förutom tidig morron, så har jag hunnit göra stallet (alltså mocka, packa hö osv..). Samt ridit en härlig tur på Vinur med Mirja och Melonia som sällskap, suttit på lilla Birta och gått med Aska så hon fick dra lite pulka! Om någon vet om en billig hundpulka som är till salu så säg gärna till!

Måste även nämna att hovslagaren var här i lördags. Vilket resulterade i nya skor på Vinur och en brottningsmatch med Birta. Tanken var att ta av hennes bakskor och sko om fram, men vi lyckades bara få av alla skor och på med en framsko. Sen hade hon fått nog, så vi fick helt enkelt ta av den framskon vi fick på =/ Så nu jobbar vi med att banka på alla hovar för glatta livet, så de inte ska bli så "läskigt" när man ska till och sömma nästa gång. Eller någe sådant =P

I morgon däremot så är det sista gången på babymassagen, så jag hoppas att hon är på lite bättre humör än förra gången! Sedan på kvällen så blir det tupperwear party hemma hos mammsen. Så de börjar väl bli dags att slänga ihop en kaka till de evenemanget!

Som ni förmodligen även ser så har min blogg fått lite snygg styling, erkänner att det inte är jag som lyckats med den. Utan det är Emelie som vart snäll och fixat de åt mig =D Stort tack än en gång!

(Idag har lilla familjen även vart i tidningen.)


RSS 2.0