Arbetssökande

Som arbetssökande så ställs man inför en hel del knepiga saker tex. arbetsintervjuer. Joe tack, konstiga saker! Var i alla fall iväg på en sådan i måndags och de verkar ju inte som att de gick vägen. Men man får tacka för en enastående upplevelse :P
 
Andra saker som hände i måndags är att jag red ridlektion och de gick väl sisådär. Två veckor tills nästa gång, kanske de går bättre då?  Hästarna fick nya skor också i måndags också, så nu har dom fina fötter för ett tag framöver!
 
Igår (tisdags) blev det en tripp in till östersund för att inhandla byggmaterial och även en hel del mat :)
 
Så har vi kommit till dagen som bestått av takmålning, panelspikande, ridning (gick väl sådär, avslutade i alla fall på topp), matlagning och sist gjorde jag min ena läxa på min bror :)
 
De va väl typ allt, de går med andra ord framåt!
 
 

Sova till lunch?

Idag vaknade jag halv elva av att telefonen ringde och tur var väl de, annars hade jag väl sovit fram till lunch.
 
Igår hämtade vi i alla fall en massa spån. Blev sammanlagt 28st 350liters säckar och 16st 125liters säckar, borde ju räcka ett tag eller två :) Skönt att få de gjort i alla fall och som hjälp hade jag min snälla storebror! Så nu börjar de vara hyfsat klart inför vintern, visserligen är de mycket annat som inte är klart. Men alla stora tunga saker är fixade i alla fall :)
 
Efter spånhämtnings maratonet så blev de till att klippa mamma och pappas häck. Många meter häck där och så ska det krattas ihop och köras bort. Gick förvånansvärt smidigt ändå.
 
Ett stort plus under gårdagen var att vi hade bra väder, vilket man inte kan säga om dagens väder. Regn och grått, så undra vad man ska försöka roa sig med idag då. Jag hade tänkt att jag skulle spika panel, dock inte så skönt när de regnar ute. Kanske helt enkelt får roa mig med att kapa panelen i lagom längd istället, då går de fort att spika sedan. Kanske man kan stå ut med att bli lite blöt?
 
Annars får jag väl plugga och ladda inför en rätt späckad morgondag! Mer om den i morgon :P Hej hopp!
 

FF :)

I helgen har man familjefritt, rätt skönt på något konstigt vis såhär efter en lååång arbetsvecka! Måste erkänna att jag är helt slut som artist efter den här veckan, men göralös har man då inte vart :)
 
 
Idag efter jobbet så fick jag skjuts hem av mamma som skulle hämta Lea, hon ska nämligen vara hon mormor och morfar i helgen. Sedan for jag och Fredrik upp till min bror och bytte bil, Fredrik har hans bil upp till jobbet i helgen då vi behöver ha en bil med dragkrok i morgon när vi ska hämta spån. Snälla storebror ska hjälpa mig med de!
 
Eftersom de blev lite tajt om tid innan Fredrik var tvungen att åka på jobbet, så blev de thaimat i dag igen ;)
 
När maten va slut och "karln" åkt på jobbet så blev det lite ridning på ridplanen, Emma var snäll och filmade lite så jag fick se på mig och min söta lilla ponny. Efter ridningen så spikade jag lite panel på friggeboden och därefter blev det en liten springtur. Gick inte så bra att springa idag, förbenade håll! Aja kanske går bättre imorgon igen. Märks ju!
 
Sådär, de va min dag i korta drag. Nu tänker jag blunda med mina ögon tills i morgon då de blir spånhämtning och häckklippning :)
 

Jobb

Har jobbat det som vart av denna vecka och så ska jag jobba resterande del också. Kul kul..

Lea har vart på dagis nu i två dagar och hon har vart helt slut när hon kommer hem :P Två tröttisar efter jobb och dagis resulterar i middag hos mormor och morfar :)

Nu ikväll har jag vart ute en sväng med "lilla" Birta, duktig ponny har man. Blev en kort och härlig tur. Anledningen till att jag kunde fara ut och rida även fast Fredrik jobbar är för att snälla Mirja sov ner och satt barnvakt åt Lea. Frågan är ju om hon gjorde sin plikt och läste en bit ur bibeln eller om hon fuskade och läste "Bonden Blom" ;)

Det var en kort och halvdan uppdatering från denna bittra kärring! Go natt!


Byggare Bob..

Eller var de byggare Emely?! Hehe..

Igår så lyckades jag och min medhjälpare Lea få upp stommen till friggeboden, så himlans nöjd med oss då! Visst vi fick lite hjälp av pappa med de absolut sista, hade garanterat lyckats få till de själv också. Men då hade de inte gått fullt så snabbt :P

Sedan tog pappa och spacklade alla väggarna i Leas blivande rum och så satt vi upp det sista av taket där inne också. Även dörren fick sin rätta plats och så bestämde vi oss för att de blir golvvärme i de rummet istället för ett element. Kommer bli så himla bra.

Till middag fick de bli lite som de blev och vi hämtade thaimat :)

På kvällskvisten när Lea somnat så fixade Fredrik lite i stallet och jag red på lilla Birta. Vi red en stund på ridplanen och, läs nu noga, de gick jättebra!! Inte varje dag man får säga de :P

Blev även en liten runda med träningskläderna på innan sängen.

Idag däremot har jag bara arbetat och nu är jag slut som artist och säger GOD NATT :)

Hämtat höbalar!

Idag har vi ordnat ett av alla "måsten" och fått bort det stora orosmolnet som kommer varje gång det närmar sig höst! Vi har kört hem höbalarna för i år och stort tack till storebror som så snällt hjälpt till :)

Sedan har storebror fått hjälpa mig att rikta upp "ramen" som friggeboden ska stå på, så ett steg närmare att få till de också! Kanske den blir klar i år?! Gåll tummarna..

I övrigt har vi målat lite på kontoret idag och så har vi satt upp lite reglar i stallet, fixat med lite ved och sådant där pyssel. Gått riktigt bra, över all förväntan. Brukar ju altid vara något som ska jävlas, men tydligen inte idag (vad vi vet i alla fall).

Om vi ändå ska leta fel så säger jag som så, ogilla små små bitande saker som finns i luften. Har verkligen kryllat av dom dessa varma dagar! Kanske det är för att vi inte ska kunna njuta av värmen helt och fullt.

Inte har man hunnit med någon ridning i dag heller, vilket Birta inte är ledsen för. Hon verkligen avskyr insekter! Men igår så blev det en trevlig uteritt med Emma och Madde, Birta skötte sig riktigt bra och matte var nöjd ;)

Nu sitter min hund och stirrar på mig, undra om hon vill ha mat? Hej hopp!


Kanske med lite tur..

Så blir nått av alla projekt klart snart! Woho, vore väl kul eller hur ;)

Har i alla fall målat strukturfärgen på muren uppe i "kontorsrummet" nu, så nu ska det på lite vanlig vitfärg också. Om de inte vore för att Leas säng är ungefär 1 meter ifrån den väggen hade jag redan gjort de. Men nu får de vänta tills Fredrik kommer hem om man kan göra de på dagen då Lea är vaken :)

Vad ska göras mer då, joe de ska fixas så att "grunden" till friggeboden är i våg åt alla håll. Dit räcker tyvärr inte babyvakten, så de går inte att göra på kvällstid och så ska jag låna lasern av pappsen så de förhoppningsvis går smidigt.

Många projekt som sagt och så ska ju stallet göras klart, å de är ett stort måste! När vi ändå är inne på dehär med stall så ska de hämtas hem en massa höbalar och så en massa, massa spån! Någon frivillig? ;)

Har nu vart hemma två dagar med vård av barn som de så fint heter, men imorgon är de åter till brottsplatsen som gäller! Känns ju lite lätt överkomligt när de är en dag och sedan helg. Så eftersom ni fått listan över saker att göra, så förstår ni att jag inte kommer sitta göralös i helgen! Fast man hinner aldrig de man tänkt sig i alla fall.

Nu tänker jag kika på "vad blir de för mat" och sedan "Sommar med Ernst". Hej hopp :)


Lea på Gullviks havsbad :)

Semester tripp!

Ja nu har de ju inte hänt så mycke på den här bloggen.. Igen..

Men en semester tripp medd husvagn har vi vart på i verkliga livet i alla fall, från måndagen till lördagen v 31. Hade tänkt att vi skulle åka Stekenjokk, lycksele, ö-vik men så blev de inte. För när vi skulle åka vräkte regnet ner och vi kände att Stekenjokk inte skulle visa sig från sin finaste sida då. Därför for vi direkt till Lyckseles camping där vi sov från måndagen till tisdagen, på tisdagen var vi till Lyckseles djurpark. Fin djurpark som jag och Fredrik i alla fall tyckte va rolig. Lea däremot gillade bäst att hoppa över vattenpölarna och tyckte att kossan var finast :P Rart med barn!

På tisdagskvällen lagom till sovdags för Lea bar det av mot Ö-vik och Gullviks havsbad. Fin camping med härlig strand och tempererad bassäng, dock var det inte lätt att veta riktigt var man skulle ställa husvagnen. Vilket vi konstaterade efter veckans slut att det inte bara var vi som tyckte ;) Men när vi väl stod där vi skulle konstaterade vi att de var en trevlig camping i alla fall!

Onsdagen började med en kall och blåsig badstund i den tempererade poolen. Jäklar va kallt de känndes i vattnet innnan man hoppade i, väl i känndes de som isvindar ovanför vattenytan! Men badade gjorde vi ;) Eftermiddagen spenderade vi med shoping inne i Ö-vik, blev lite träningskläder(!) och badkläder. Avslutade shopingen gjorde vi med pasta middag, åt en riktigt god oxfilépasta.



På torsdagen blev Paradisbadet, där vi var i några timmar tills alla var nöjda och glada. Lea protesterade knappt när vi skulle åka därifrån, så jag gissar på att hon var räätt nöjd ;) Ända tråkiga där var att vi inte hade med oss någon kamera, fast ibland blir de ju så...

Fredagen gick åt till att ta det lugnt och kika på lite fjällräven outlet, där de blev ett par byxor till Fredrik och en softshellväst åt mig. Till middag blev det grillbuffé nere på resturangen som hörde till campingen, inte dumt kan jag lova!

Lördagen bestog av hemfärd. Ingen som egentligen var direkt sugen på att åka hem, men ibland måste man göra saker man inte vill. På vägen hemåt stannade vi och åt lunch i Junsele på ett mysig café, sedan for vi hem på riktigt!



I Gullvik blev det även en hel del lek nere på stranden och dom hade dessutom en väldigt fin agilitybana som jag och Aska provade. Shit vilken duktig hund man har, klarade ca 10 slalompinnar utan minsta tvekan direkt. Kan säga att vi inte vart på agilitybanan hemma på väldigt länge :) Nöjd matte med andra ord!











Sådär, nu har ni fått en liten del av vår lilla semester :) Kommer nog något fler kort någon annan gång!

RSS 2.0