Sol och bad!

Fast inget badande för min del.. Det fick Aska sköta själv =P

Måste säga att solen tar ut sin rätt, så de senaste dagarna har jag tagit mig en siesta mitt på dagen. Riktigt skönt att sova en stund så man är lite mer på G sedan.

Ankorna växer så det knakar, tycker redan att dom blivit större och framför allt kaxigare! Hästarna dom växer också för var dag, men det är inte lika possetivt. För dom växer på brädden =/
Fast vad gör de egentligen?! Man kan inte vara i topptrim jämt, bara att låssas att det är vatten..

Ne, här är bilder på storbadaren! Hej då!




Händelselösa dagar...

Vissa dagar händer det inte mycke på, som igår och idag..

Igår blev det lite fixande av ankburen, så nu är ankorna i den stora buren och de slipper pallkragarna på dagarna. Men på nätterna får de fortfarande bo i pallkragarna, dom måste lära sig att bli lite hanterade!
Sedan på eftermiddagen bar det av ner på hembygdsgården för att fika tillsammans med svärmor och svärfar på café Tomten. Blev en våffla med grädde och hjortronsylt, inte helt fel de inte. På kvällen däremot blev det inte nånting alls gjort.

Idag har det varit en ännu mer händelselös dag. Det enda vi gjort är att hälsa på Kjell, Gun-Marie och Zeb. Zeb hade nog gärna önskat att Aska var med oss dit, men det är ingen vidarens bra idé de. Zeb får efter att ha skurit sig i trampdynorna bara ta det lugnt. Han har några stygn som ska bort innan han får springa och så är Aska i höglöpen också.. Å några valpar vill jag inte ha just nu =P Vilket även innebär att hon hör väldigt väldigt dåligt...

Till något roligare, min sallad har börjat komma upp. Den är inte stor alls men man ser i alla fall att den är på G! Jordgubbar har det även blivit på Fredriks jordgubbsplantor, dock så är fåglarna där och äter upp dom =/ Så det ska inhandlas lite nät dit..

Näe, nu har jag inget mer att säga.. Så hej då!

Ankor för hela slanten!

Jag funderar seriöst på hur de här kommer att gå...

Vi har i alla fall hämtat ankorna, som var mycket mindre än vad jag och Fredrik kunnat tänka oss =/  Så väl hemma var det bara till att fundera ut hur i hela fridens namn vi skulle kunna ha dom i vår alldeles förstora bur! Men vi konstaterade snabbt att det inte skulle gå alls.. Så vi letade provisoriskt fram två pallkragar som dom stackarna nu får bo i, bara att hoppas på att de överlever. Så på måndag blir det till att åka på granngården och köpa hönsnät och sätta på insidan av vår "bur". Jag har knäppt kort så ni kommer förstå att dessa små små ankor inte hade hållit sig kvar i vår bur.

Jaja, man ska vara optimistisk sägs de. Så ja hoppas att dom överlever ett tag, några veckor i alla fall. För det är tydligen mycke saker som kan få de små rackarna att dö och för att påminna oss om den saken sprang det en räv över vägen när vi for hem från byn nyss..

Här kommer kort från dagen! Hej då!




Ja dom är ungefär som en knytnäve stor...

Båt och sol!

Idag har det varit supervarmt, så mitt på dagen passade vi på att ta en tur med båten! Så länge de fläktade lite eller man körde framåt gick de väldans bra å ligga å glassa, men fort de inte fläktade trodde jag att jag skulle stekas =P Men de va helt okej endå. Fick även några kort tagna från färden...

Förutom att vi har tagit en båttur idag, så har vi även börjat bygga en inhängnad till ankorna. Ja, du läste rätt.. Ankor =) Inte för att jag riktigt vet vad jag gett mig in på, men det blir säkert jätte roligt. Det är helt enkelt så att man inte ska va allt för kaxig, då kan man hamna i sånna här situationer! Jag råkade nämligen skaka hand med svärfar i går kväll, dumt.
Så då undrar ni hur de gick till? Joe, jag räkade säga att om han hade en "bur" här innan klockan 7 på morgonen (i morse), så lovade jag att vi skulle ha ankor. Så de va ju bara till att ringa och tinga ankor! Fyra stycken ska vi hämta i morgon, spännande säger jag bara!

Kommer kort på ankorna i morgon, men tills vidare får ni nöja er med lite bilder från båtturen...

Sov gott!


Vattudalsbron.


Visst ser det rätt skönt ut?!

Blommor och blad..

.. gör människor glad =)

Så idag var jag och mammsen ner på byn och inhandlade lite blommor på torget. Fanns hur mycke fina blommor som helst där. Jag köpte lite av varje, hade kunnat köpt MASSOR, men jag har som ingenstans att ha dom. Därför blev det bara lite lagomt med blommor!

Sedan va vi även på granngården och inhandlade blomjord och så köpte jag även några jordgubbsplantor. Fredrik ville ha sånna, så jag tänkte att jag skulle vara en snäll flickvän för en gångs skull och köpa sånna till honom =) Blev fint i pallkragen de! Skulle ha haft tag i duk att lägga över så det inte kommer en massa äckliga djur och förstör för oss. Men det var slut på duk, tyvärr...

Gissa vad jag köpte mer?! Joe, hör och häpna! Nu har jag blivit gammal, så jag har köpt stödstrumpor =/ Fast dom är i alla fall rosa och fina! Men ändå, lite tragiskt är det faktiskt.. Aja, man ska inte gnälla i onödan..

Nu är det sängen som nalkas =) Sov gott!!


Mina fina blommor, planterade och klara =)


Jordgubbsplantorna är där dom ska vara =)

Sill och pärer!

De är ingen dum mat de inte =) Så det är precis vad som stod på dagens meny, gott gott..

Idag är en sån där dag då man inte tycker man gjort någe, men när man börjar tänka efter så blir det en hel del. Har tex satt sallad, dill och persilja i mina pallkragar. Bara att hoppas att det blir något av min odling också =) På tal om gröna saker så ska jag och svärmor iväg och handla blommor någon dag. Har ju köpt snygga "trä tunnor" som jag ska ha blommor i. Blir nog bra de..

Sedan har vi tagit bort de gamla stenplattorna som legat som gångar runt halva gården. Dom verkar ha gillat stenplattor skarpt, dom som bodde här innan alltså.. Så nu återstår bara att fylla igen hålen som dom lämnade efter sig =/ Men bara det är gjort så kanske gräsmattan börjar ta sig.

Fredrik har även tagit reda på trävirket som ska vara kvar och slängt de som ska slängas efter helgens rivnings kalas. Nu är det "bara" den gammla isoleringen som ska bort, glasfiber är inte så roligt att hålla på med vill jag lova!

Så till dagens slut. Vi har börjat måla stallet och vindskyddet, välbehövligt då den gammla färgen i stort sett är obefintlig. Kanske inte är prio ett på den målningen, men har man en stund över så kan man ju dra några penseldrag! inte allt för ansträngade att måla med slamfärg precis. Den liksom flyter ut av sig själv =) Sedan får vi se om vi lyckas få upp nya knutbrädor på stallet också, så det blir likadana som på huset.. Vi får väl se, jag är som lite tidsoptimist =P

Efter målandet så tog vi och gick ut på en kort men trevlig promenad, det blev nästan hela familjen. Fredrik gick med Aska och jag gick med Vinur, så det blev bara lilla Birta kvar hemma. Inte för att hon är den som klagar, särskilt inte när de finns mat i massor i hegen!

Näe, nu blir det god natt.. 

Bye! 


Hästarna kan inte precis klaga på utsikten =)

Sommar, sommar och sol!

Ja, nu verkar det som om sommaren har börjat =)

Midsommarhelgen har varit rktigt trevlig! På midsommaraftonen blev det mest bara en massa god mat. Som tex marängtårta med jordgubbar som svärmor hade bakat. Sedan blev det även middag hos svärföräldrarna med sill och päror, köttbullar och lite jansons. Inte illa att ha en svärmor som kan det hära med att laga mat och baka!
På kvällen åkte vi även ner till stamåsen och hälsade på min mor och far, där blev det en kort visit för att sedan åka hem och sova!

På lördagen var det även full aktivitet. Fredrik sjösatte båten (som jag döpt till "Snorungen"), om jag har tur så kanske man kan få sig en provtur i sommar. Då det inte blivit av de senaste två sommrarna =/
Sedan på eftermiddagen så rev Fredrik och Jan-E panelen på ena väggen, blev riktigt vackert. Eller så blev det inte de =P Men som tur är så ska det upp ny isolering, ny panel och även ett till fönster på väggen. Så efter allt de jobbet så är det nog fint =) Jag däremot rensade allt ogräs ur vinbärsbuskarna tillsammans med Agneta.

Igår däremot var det en latdag för familjen Olsson Löfvenberg, blev mest en massa raltande överallt och ingen stans =/ Så det blev just ingenting gjort!

Men så kom vi till idag, Fredrik har målat klart husväggen så nu ska det upp foder runt fönstren. Tjusigt, tjusigt! Jag däremot har väl som vanligt inte gjort ett endaste dugg. Eller jag har handlat i alla fall, blev en tur till både Dollar Store och konsum! Upptäckte dock när ja kom ut från konsum att jag fått betala för 2 ostar, men bara köpt 1. Däremot så är jag en sån där som inte gillar att klaga, så jag bet ihop och låssades som om att det regnade. Knepigt hur man gör =/

Jaja, nog om allt gnäll...
Korten nedan är på Annelies föl, samt på den då halvrivna väggen!









Hej då!

Smått å gott...

Eller något ditåt =)

Har idag fått schemat för sommaren, är långt ifrån nöjd. Men vad kan man göra åt saken? Joe absolut ingenting, jobbar i alla fall med en rolig människa. Så vi får försöka hålla humöret uppe!

Hästarna dom bara står och äter dom. Tjocka fina till vintern då dom ska sättas igång igen. Dom har för tillfället en väldigt trött, lat och otymplig ägare. Så kan det vara! Bara att hoppas på att Vinur ("rullande tunnan") är förstående och inte tycker allt för illa om mig =)

Aska däremot är en hopplös individ, har den senaste tiden gått från död till rabiat och tillbaka till död på väldigt kort stund.. Men som vi gissat kom lösning, så idag började vi löpa!

Näe nu blir de inte mer, för nu kom de lite folk...

Hej då!

Små söta fölisar =)

Jepp, idag har jag och Fredrik åkt till solberg för att vara häst och hundvakt. Ja kattvakt också, verkar som om Simson, den ena katten blivit förtjust i Fredrik i alla fall. Ligger i hans knä och sover som en stock =)

Vi har även kikat på dom små fölen, 3 stycken små söta föl. En född så sent som i går, riktigt söt! Får se om jag lyckas lägg in några kort sedan på de små liven. Man blir rätt sugen på att betäcka Birta, men ekonomin säger att det inte är någon vidarens bra idé.. Knepigt..

Snart ska vi ut och gå med hundarna, två av tre i alla fall. Den tredje (Aska) fick en lång promenad bort till Sara hovslagare förut idag, där hon fick träffa Molly (Saras blandras tik). Hon var rätt nöjd när vi kom tillbaka, fick hoppa in i bilen och torka upp lite, då det givetvis började regna lagom till att vi skulle promenera hemåt igen. Rätt typiskt tycker jag.

Näe usch vad jag är dålig på att hitta på saker att skriva om just nu, kan i och för sig tala om att jag jobbat hela veckan och även kommer att jobba den kommande veckan. Blir lite välbehövda pengar det, gissar på att det snart kommer en försäkrings räkning som ska betalas. Räkningar är tydligen ett nödvändigt ont =/

Sov gott allihopa!! Hej då!

Klara!!

Så det så, nu är veden klar. Fast jag är nog inte rätt person att ta åt mig någon ära av de =) Men klar är den i alla fall..

Är riktigt dålig nu för tiden att uppdatera denna blogg, men jag har väl helt enkelt inte så mycket att förtälja omvärlden. Hästarna dom har fått börja beta lite smått eller rätt mycket. Beror på hur man ser på saken, dom äter mycke på dagarna och lite mindre på nätterna!

Jag däremot jobbar och står i, inte det roligaste man kan göra men det ger som sagt pengar. 
I helgen bär det nog av till Solberg för att vara häst och hundvakt, ska bli roligt att se på de små fölen. Synd bara att det är så farligt att titta på sånna små, man vill som väldigt gärna ta med sig dom hem..

På tal om hästar så är den store svarte till salu, den som köper honom kommer bli en mycket lycklig hästägare. Då han är snygg, rör sig bra och dessutom är väldigt lättlärd och possetiv! Blir sugen själv men inser även jag att tid och pengar inte finns i överflöd i mitt liv just nu och knappast lär det bli mer av den varan heller =)

Här kommer en bild på snyggingen då han var hemma hos mig!
Hej då!


RSS 2.0