Aska och Zeb..

Idag så har det varit en riktigt lat dag. Aska smet till Kjell 2 gånger under våran korta men intensiva promenad, andra gången var Zeb ute och då va de bara att le och se glad ut. Hatar när hon sticker! Men det är roligt att se dom leka som två tokar på vift. Under tiden dom lekte satt jag och fikade och surrade en massa trunt med Kjell, trevligt trevligt!
Sedan bar det iväg ner på byn för att äta en kebabtallrik tillsammans med Mirja på Anexet, gott men onyttigt. Maten fick sjunka ner medan vi promenerade upp på berget igen. Så kom vi på den briljanta idén att vi skulle gå och kika på ridlketionerna på ridskolan. Riktigt roande att se när det är lite krut och skoj på dom äldre (ja dom är väl runt 40 kanske?). Dom va duktigt tycker jag =)
Men man kan ju inte roa sig hela tiden, så vi gick hem och mockade och tog in hästarna. Lite mer skitsnack hann vi även med innan Mirja och Ella promenerade hemmåt. Så nu ligger Aska bredvid mig i sängen och sover, snart är vi nog två damer som sover om jag gissar rätt =P I morgon blir det till att arbeta igen, usch va de känndes jobbigt...
 
Tack och hej för idag!


Zeb, som i världens bästa Aska kompis =)

Sommar tider hej hej!

Sommar tider eller i alla fall sommar tid =) Känndes konstigt att ta in hästarna när det fortfarande var ljust, men dom tyckte tydligen inte att det var konstigt alls. Alla tre stod nämligen vid grinden och väntade när jag kom dit.

Jaha, som vanligt när jag skriver här så är ännu en dag avklarad. En "sådär" dag. Haft ont i huvudet större delen av dagen, men annars har det varit riktigt toppen. Eftersom Fredrik var hemma så blev det raka vägen till tv-soffan när jag vaknade och där blev jag kvar ända tills herrarnas skid-skytte var avklarat. Såklart när man har en sådan underbar pojkvän som jag har blev det även frukost i soffan! När herrarnas skid-skytte som sagt var klart bar det iväg ut i stallet för att mocka och fixa allt som ska fixas. Lagom till damernas skid-skytte var vi klara i stallet, så in och på med tv:n igen. Lyckad dag för sverige! Helens tog hem totalcupen =) Grattis till henne!
Ja, skid-skytte i all ära men hästarna är i mina ögon sett roligare underhållning. Så igen bar det av ut i stallet, denna gång för att arbeta med Mjölnir, han är en kvick herre när det kommer till att lära sig saker. Började med lite markarbete, som att tex flytta på bakdelen. Sedan hoppade jag upp och rid lite, han kom nog allt ihåg vad vi gjorde sist. Så när man vart duktig kille får man komma ut i hagen igen.

Väl inne i huset igen blev det en siesta på sängen, rätt skönt måste jag säga när man har ont i knoppen! Efter vilostunden så bar det av på Dollar Store för att inhandla det andra reflexkopplet, det första inhandlades i förrgår. Någonting säger mig att dom luktar väldigt gott, för igår trodde jag och fredrik att Aska låg och tuggade ben nere som hon brukar göra, men hon låg tydligen och tuggade på reflexkopplet! Ajaj på henne. Men som sagt nu har hon fått ett nytt och de hänger så att hon inte kan komma åt de alls. Sedan blev det en god middag bestående av lax och pasta =)
Tyvärr så va fredrik tvungen att fara och jobba efter middagen så då blev jag själv igen. Tycker att det är för lång tid när han jobbar två dygn i taget.  Men jag tog mig i kragen trots att man blir lite nedslagen av att bli själv hemma, jag for alltså ut och skrittade Vinur en sväng. Red med bara nosgrimma och tyglar idag (alltså bettlöst) och konstaterade att han är helt underbar. Trota att han rids med bett i stora drag jämt, så går han i form när man rider honom i bara noggrimma. Hur många brukar göra de?!

Nöjda och glada kom vi tillbaka hem, precis när vi kom in på gården kom även Mirja hem till oss. Så Vinur fick gå tillbaka till hagen och vi andra (jag, Mirja och Ella) gick in och fikade. Eller Ella och Aska fick inget fika, men dom var glada att se varandra. När vi fikat klart blev det hundarnas tur, dom fick ut och busa medan jag tog in hästarna. Sedan blev det en promenad ner på byn, Mirja gick hem till sig och jag gick hem till mamma och pappa. Hade det inte varit för att Aska blir så pipig och inte låter mig sova hade vi stannat kvar där i natt och åkt hem i morgon. Men det känns rätt skönt just nu också, då ja ligger i min egen säng och Aska ligger och sover bredvid sängen.

Usch va de blev ett långt inlägg idag. Dock är det slut nu!

Hej då!!



Mjölnir under dagens träningspass.

Godis :D

Idag har ja jobbat och på jobbet åkte jag skidor. Man är inte fullt lika smidig på skidor nu, som man var för några år sedan då jag faktiskt tränade skidor. Kan i och för sig bero på att jag inte längre tränarm, hum.. Ska fundera på de där. Efter jobbet blev de knaten hem för att rädda hunden och ge hästarna en sen lunch, fast dom va glada även fast den var 1 timma sen. När alla djuren va glada igen så tog jag och Aska och promenerade bort till Tessan för att betala linnena som jag beställt. På vägen hem från Tessan stannade vi till hos Kjell och frågade om Zeb fick komma ut och leka lite, givetvis fick han de. Dom blir hur lyckliga som helst när dom får leka med varandra, där kan man snacka om bästa kompisar! Men efter solsken kommer regn och leken avbröts för att vandra hemmåt.

Hemma tog jag mig i kragen och lagade middag. Det gick riktigt dåligt, hade inte de ingredienser jag behövde och så när ja skulle skaka redningen så hade jag inte stängt locket på burken ordentligt *upprörd*. Givetvis fick man redning lite överallt i köket! Men resultatet blev helt okej ändå, inte i närheten av vad det skulle bli. Men rätt gott.
När maten väl va i magen kom Mirja och vi drog ner på Dollar Store! De är riktigt kul å gå där ibland, köpte godis, dricka, hundben, prydnads hönor/tuppar och ett reflexkoppel åt Aska. Sedan när vi var hemma igen så blev det en liten bus stund med den andra kompisen, Ella. Glada tjejer de där =) När Mirja ocH Ella åkt hem så blev det stallet för mig och Aska, rätt skönt ändå att mocka lite bajs ibland. När hästarna kommit in och alla fått en puss på mulen gick vi in och stökade undan det värsta.
Nu ligger jag dock i soffan och äter godis och ser på Let´s Dance. Tragiskt, jag vet. Men nu kom i alla fall älsklingen hem, så nu kan vi vara tragiska tillsammans =D

Hej då!!


Min lilla gó mule!


Ibland har man tur :)

Börjar med att berätta att gårdagen var en absolut händelselös dag! Jobba, sova, stallet, ut med Aska (hamnade hos grannen och åt morotskaka), till baka till stallet och sedan in och sova igen.. Snacka om snabb genomgång  av gårdagen =P

Jag får trösta mig med att den här dagen har varit riktigt kanon istället, jobbade från åtta till elva. Lagom lång dag vill jag mena, sedan blev det knaten hem. Detta eftersom Fredrik for och jobbade igårkväll. Väl hemma fick hästarna lunch och jag och Aska gick bort till grannen (Kjell, Gun-Marie och Zeb), där blev det full rulle på Aska och Zeb. Man undrar hur det kommer sig att dom inte bryter både ett och två ben ibland, skulle jag åka runt i snön med deras fart skulle jag nog vara rullstolsbunden idag =) Tack och lov för att människor inte leker som hundar säger jag.  När hundarna hade lekt av sig erbjöd sig Kjell att skotta upp "longervolten" åt mig, tack tack och åter tack! Ja ni ska inte tro att jag skottat något mer i den i alla fall, men med en traktor går det rätt fort!
Medans jag väntade på att Kjell skulle komma och skotta så fick Aska vara inne i buren medans jag började mocka i stallet. Hon har en mycket omtyckt bur som hon sover i när hon är hemma själv, blev så sedan hon grävde ett hål i mattes skumgummi soffa. När jag sedan kom in igen efter att Kjell skottat klart och jag fixat i stallet, tog strax över en timma, upptäckte jag att jag inte ens hade stängt hennes bur. Som tur är så gillar hon verkligen sin bur så hon låg snällt och lydigt där inne och sov med "dörren" öppen.
Ibland är hon en duktig hund, som i morse när hon var påväg att kuta ut på lägdan till "tysken". Jag lyckades se att hon började springa så jag sprang och skrek att hon skulle komma tillbaka och till min förvåning och glädje gjorde hon de! Ber dock om ursäkt till alla jag lyckades väcka med mina indianskrik =P

Har även varit ut med Mjölnir idag, vi höll oss dock till den nyskottade "longervolten". Där började dagens pass med att springa i lina (longering om man ska va viktig). Han har fin-fin trav den killen, riktigt bra aktion i bakbenen. Sedan övergick vi till att flytta rumpan, de va en konstig övning tyckte han. Men han fattade snabbt vinken, sedan tog jag helt enkelt och hoppade upp. Började med att böja på huvudet när vi stod stilla och sedan kollade jag om det fungerade i skritt å de gjorde det hyffsat. Det är sånna gånger man inser att markarbete faktiskt lönar sig. Visst måste man som unghäst få ifrågasätta lite, men efter ett tag inser dom att de inte lönar sig. Så efter ett kort men intensivt pass fick han gå ut i hagen till dom andra.

Var tänkt att rida Vinur en sväng men jag hittade inte stiglädren till min andra sadel, så då blev jag lat. Enklare att strunta i allt än att ändra all utrustning för en andra gång idag. Måste helt enkelt leta reda på en håltång och mina andra stigläder, så jag slipper ändra sadelunderlägg och storlek på tränset varja gång jag byter häst. Det underlättar vardagen. Men Vinur ska inte misströsta för på lördag vill säkert Fredrik ut och skritta honom en sväng. Jag tycker att det är så trist när jag bara får sitta och skritta min pärla, är inte van att bara få "åka" häst. Ibland tycker jag att det är helt okej, men inte varje gång jag ska rida honom. (Längtar tillbaka till innan kotledsinflammationerna, pigga glada Vinur i full fart).
Men bara vägen tar och tinar av ska vi böja lederna och se om det blivit något bättre.

Höll nästan på att glömma berätta att jag blev bjuden på middag idag av Mirja, våfflor! Gott gott, så man tackar så mycket. Till alla som undrar, vi vet båda två att våffeldagen var igår. Aska däremot fick inga våfflor, hon fick vara hos "momma" och leka med katten.

Nä fy tusan, nu e jag trött! Sov gott, hej då!!


Trött i knoppen...

Nu är jag riktigt trött i huvudet och även lite i kroppen.

Dagen har trots en gnagande huvudvärk gått relativt snabbt. Började vid åtta på morgonen och slutade vid halv fem, en lång dag med barn runt sig nästan exakt hela tiden. Då blir man trött i knoppen =)

Men väl hemma kändes de lite lättare, älsklingen hade börjat laga mat så det var nästan helt klart. Bara att äta och njuta, stallet var även de klart. Så efter maten så va de bara till att göra de roliga här i livet, gå ut i stallet.
Väl ute blev det Mjölnir som fick komma ut ur hagen, sadel och träns på. Sedan vandrade vi upp till Tessan och lånade longervolten (och Tessan för den delen), hon fick  "äran" att leda mig och Mjölnir runt i longervolten. Så nu är han  provsutten utan problem. Med lite träning kan vi snart styra och stanna själva =P Fast de tar sin lilla tid det med kan jag lova, finns inga genvägar här.. Fast det är ju de som är de roliga också!

Nu ska jag sova.. Ha de!

Bye!


Vinur och Fredrik..

Männen på gården =)

Dagen började med ett besök i stallet, så fick hästarna komma ut och självklart fick dom lite mat också. Sedan blev det 2 timmars arbete idag, jobbigt värre :)
Så när jag kom hem från min ansträngande arbetsdag vid 12.00, då blev det till att byta kläder och gå ut i stallet igen. Där fick Mjölnir komma ut ur hagen en stund. Som nykomling i stallet fick han en lugn dag, vi tog på ett träns och tränade på att "böja huvudet". Sedan blev det en promenad för att kolla in omgivningen. Duktig kille de där. När Mjölnir fick komma in i hagen till kompisarna så fick jag gå å mocka. Dom slipper alltid att ta reda på sin egen skit, orättvist =P

Efter regn kommer solsken, så när stallet va klart så bar det iväg för att handla mat. Jag tycker verkligen inte att det är kul att handla, särskilt inte när det är massor av människor på affären. Känns som om att man antingen är ivägen eller att alla andra är ivägen. Man ska handla sent på kvällen, då e de helt okej att handla. Men ibland måste man ha matvarorna innan man kan laga middagen =) De blev sejgratäng och ris till middag idag, helt okej.

Mätta och belåtna gick jag och Fredrik ut till stallet, där sadlade och tränsade jag Vinur åt Fredrik. Sedan bar det iväg på en skritt tur för grabbarna. Själv fick jag för mig att jag skulle skotta mig en rundvolt i djupsnön =D Kortslutning i hjärnkontoret, fatta hur mycke snö det är!! När Fredrik och Vinur kom tillbaka så fick jag i alla fall lite hjälp, men ni ska inte tro att vi blev klara för de. Men om man håller på en vecka eller någe ditåt kanske jag lyckas. 

Nu får det vara nog för idag, ligger i soffan under täcket och här tänker ja ligga. Ha de bäst!

Bye!

 

Fredrik och Vinur påväg hem =)

Mjölnir!

Så heter den stora, svarta valacken som står i min hage nu =) Riktigt söt, dock ska han få banta lite. Han ska som sagt ridas in och förhoppningsvis bli en trevlig ridhäst till sin ägare. Kika in på hans ägares hemsida; stallvattjom.zoomin.se Sidan är dock under uppbyggnad men med tiden blir den nog riktigt fin =)

Förutom Mjölnirs ankomst så har dagen flutit på som vanligt. Jag, Fredrik och Aska var upp till Kjell och Gun-Marie på eftermiddagen. Där blev vi bjudna på jättegod mat medans Aska och Zeb var ute å lekte av sig.  Nu ligger jag dock i soffan med magknip och kollar på Beck-filmen som går på 4:an. Fredrik sitter också här, medans Aska ligger i sovrummet och tuggar ben.
Aska hittade jag dock i sängen när ja vaknade i morse, helt utsträckt mellan min och Fredrik. Tur för henne att hon är söt, för när man väl vaknar går det inte att rubba henne. 20kg hund känns som 100kg hund när hon är avslappnad. Men nog om den bortskämda saken.

Hej då!


Vinur, Birta och Mjölnir.

Blåsigt igår, vedlass idag..

Ja igår va de en riktigt trist dag, tokblåst och sedan på eftermiddagen även regn =/  Va ut och gick med Aska på kvällen och vi var dyngsura innan vi var hemma igen. Jag och Fredrik fick hänga upp kläderna på tork och lilla Aska hon fick snurra in sig i en handduk.
Tror att Aska kommit in i någon sorts trotsålder igen, usch å blä på henne!! Ligger och piper bara för att och när man säger åt henne så skäller hon. Kul va?


Ja de e nästan så att det syns att det blåste igår. Manen står åt alla håll och kanter =)

För att fortsätta prata om Askas trots så har hon kommit fram till att skaren håller för henne, så givetvis fick hon syn på "tysken" och hans fru när de kom och gick över lägdan med hundarna. Då glömde hon visst bort att hon var på väg till stallet och inte hörde hon när husse ropa på henne heller. Utan de va full rulle hela väge bort till "tysken". Husse och matte blir SÅ glada när hon gör så. Bara att traska iväg och hämta henne borta på lägdan de. Sedan efter denna roliga bravad fick hästarna komma ut och även dom få lite mat.
Men nu sitter jag bara och funderar på om ja ska gå ut och mocka medan jag väntar på att det ska komma ett vedlass hit. Ved är lika med en massa jobb, den ska kapas och klyvas och sedan även staplas. Men det kan de vara värt om vår lilla familja ska få någon värme nästa vinter.

Ha de!

Vårtecken =D

Jepp nu har det efterlängtade vårtecknet kommit! Hästarna har börjat tappa vinterpälsen och de i ett rasande tempo. Eller det lossnar mycke hår hela tiden och under en lång period, men man ska se saker possetivt. Dessutom är Vinur rakad så det är inte lika mycke hemskt hår som lossnar från honom som det är från Birta.
Idag har även veterinären varit här och vaccinerat min lilla kille, passade på att fråga hur jag skulle böja kotleden. (Som man gör på böjproven). Nu vet jag de och ska kolla hur illa ställt det är med min kille i helgen, eller  någon annan dag. Som tidigare nämnt kommer även Mjölnir på söndag, spännande tycker jag =)

Ja till allt de lite tråkigare idag då, har jobbat. Jobbade i och för sig bara mellan 8.00 och 11.00 så jag ska inte klaga. Sedan kom som tidigare nämnt  kom veterinären, efter hennes besök var vi ner på sport affären. Där köpte Fredrik sig ett par slalompjäxer och slalomskidor, enligt mig en konstig sport att åka ut för en backe för att sedan åka långsammt upp igen. Fast jag har lovat att jag ska följa med och provåka någon gång, har inte stått på ett par slalomskidor på säkert 8 år =/ Märks väl om jag överlever! Men jag tycker i alla fall att det är roligt att det inte bara jag som har en hobby och alla kanske inte förstår vad det är som är kul med att "åka runt" på en häst heller =)

Väl hemma så kan jag erkänna att jag somnade pladask på sängen, hade tänkt gå en lång och härlig promenad med Aska men det blev inte så. (Om nu undrar så är jag inte sur på henne längre.)

Nog för idag, ha dé gott allihopa!

Hej då!


 Vinur en solig dag i februari.

Duktiga jag..

Idag har jag varit en aktiv och duktig person  =) Enligt mig själv i alla fall och dom som inte håller med dom får helt enkelt vara tysta! Så är de...

Började dagen med att släppa ut hästarna och ge hunden mat. Blev sedan en promenad längs åkern bredvid huset med Aska. När alla djuren var nöjda och glada kunde jag alltså traska iväg mot jobbet. Trivs väldigt bra där jag är nu, dock så får jag bara vara där i 1 vecka till. Det är så att vara vikarie, trist som bara den. 
Även om jobbet är roande så är det alltid skönt att komma hem, slutade idag vid 14.00. Så med sällskap av Mirja och Ella knatade jag hemmåt. Gissa om Aska blev glad när hon såg att Ella var med, hon glömde till och med bort att kissa. Inte lätt att vara hund.

Sedan när Mirja och Ella gått hem, så gick jag och Aska ut på en promenad i det vackra vädret. När vi efter ca 1timmas promenerande kom in på vår infart började jag slappna av, dumt av mig. För just då fick Aska syn på "tysken" och hans hundar, vilket resulterade i att hon försvann i en jädrans syra ut på åkern där dom gick. Ja, givetvis va det bara att gå efter. Tur Gun-Marie kom och gick efter "tysken", för hon lyckades få tag i Aska. (Du ska inte tro att man kommer till matte när alla andra är mycke roligare). Så resten av dagen har jag roat mig med att vara sur på min hund!
Ni ska inte tro att man får följa med till stallet om man har en sur matte // Aska.

Ne till stallet får man inte följa om jag är sur, ganska skönt att lämna hunden inne när man går till stallet ibland. Dock händer de väl ungefär 1 gång av 100 att hon inte får följa med. Men idag va jag som sagt sur, så jag stog i lugn och ro och mockade boxarna. När allt som ska göras i stallet var klart gav jag mig ut en sväng på Vinur. Han såg lite spöken ikväll, hoppade fyrfotahopp rakt upp i luften. Kan bero på att det blåste väldigt mycke och att det var mörkt ute, samt att han inte varit ut på några dagar.

Nu sitter jag och väntar på att Fredrik ska komma hem från jobbet. Så nog för idag och i morgon kommer veterinären och vaccinerar Vinur!

Bye!

Vinur och jag... Visst ser det skönt ut med sommar?




Trött i ögat..

Jag är väldigt, väldigt trött i ögat.. Jobbat en hel och lång dag, fysiskt blir man inte trött, men huvudet är tungt efter många timmar i en massa barns närvaro =) Har inget emot barn, men ibland så pratar dom väldigt mycke helt enkelt. Det är då man blir trött i huvudet.

Näe man kommer hem däremot är det lugnt å skönt och glad blir man också! Särskilt när man upptäcker att det är nystädat i hela huset, stallet är mockat och hunden är lycklig. Det är då man blir lite extra kär liksom =D Blev dock snabbmat till middag, pizza på en tisdag ja vet att de är illa. Men gott. Så när Fredrik beställde mat gick jag en snabb men effektiv promenad med hunden, de blåste lite för mycke för min smak. Väl hemma fick vi äta oss mätt, i alla fall jag och Fredrik. Aska hon vet nog nämligen inte riktigt vad det betyder, hon är alltid sugen på lite mer mat.
Slutet på alla sagor är tyvärr inte lyckligt, som denna dag. Fredrik var tvungen att fara och jobba, så jag och Aska är nu själva hemma. När han åkte blev den en vilopaus för mig och Aska på sängen, tills jag konstaterade att ja inte kunde ligga där hela kvällen. Så jag gick hela vägen ner till köket där datorn stog, visst vart de stor skillnad. (Sängen eller datorn vilket är mest ansträngande?!) Började där prata med Mirja på msn och de hela slutade med att vi fick för oss att gå risselås runt, de är ca 8km.
Så först in med hästarna, sedan iväg på en långpromenad med Aska, Mirja och Ella. Riktigt trevligt, tyvärr blev ja inte ett dugg piggare. För nu ligger jag i sängen ny duschad med datorn i knät och Aska bredvid. Mysigt!

Fick även reda på att Mjölnir kommer hit på söndag, ska bli spännande. För er som inte känner till honom så är det Susannes häst, alltså en storstads häst från Sundsvall. Han kommer och ska bo hos oss här på landet och här ska han förhoppningsvis lära sig hur det är att bli ridhäst. Han ska med andra ord bli en stor kille =) Så vi ser alla fram emot att han skall komma!

Ne, nu är det nog bäst att sova om man ska orka upp på jobbet i morgon! Ha det bäst allihopa.

Bye!


Aska på väg att hämta en boll i djupsnön, kortet är taget på en av våra skogsturer.

Aska och Ella...

Har varit och busat med varandra efter "mastvägen" i ca 1½ timma idag. Roligt att se dom ha så roligt =) När Ella och Mirja fortsatt hemåt så blev det lunch för lilla familjen Olsson Löfvenberg, omelett med blå kongo i. För er som inte vet så är blå kongo en blå/lila potatis, riktigt läcker färg måste ja säga.
Mätta och belåtna gav sig Aska och Fredrik sig iväg ut för att skotta av altanen. Rätt mycke snö där efter att det har rasat av taket, men nu är all snö borta. Jag däremot lät maten sjunka ner en stund inne, innan jag gick ut och höll dem sällskap.

Eftersom vädret har varit toppen idag så passade vi på att gå en sväng när snön var bortskottad. Gick bort till slalombacken och kollade på utsikten, lilla Strömsund är faktiskt väldigt vackert. När man varit ute hela dagen i solen blir man rätt trött, så då blev de sängen en timma. Sedan ringde mamma och undrade om vi ville komma dit och äta middag, inte dumt de inte. Hade ändå inte ingredienser till det jag själv var tänkt att laga.
Mamma och Pappa har varit i Östersund idag och de hade köpt en tröjja och godis till mig. Visst är dom sälla =)

Nu däremot har vi just kommit in från stallet, där hästarna nu står i ny mockade boxar och tuggar hö. Dom har det nog rätt bra dom, fast det har jag med. Så det blir strax sängen då en ny arbetsvecka börjar i morgon.

Sov gott!
Hej då!


Till och med Aska är trött efter en heldag ute i solen =)

Underbar dag!!

Ja idag har det faktiskt varit en kanon dag! Dock vaknde jag kissnödig och med kläderna på i morse, knepigt sånt där =) Gick och la mig och löste korsord vid åtta igår kväll, med kläder och allt. Tydligen somnade jag rätt fort, för när Fredrik skulle säga god natt vid tio så hade jag sovit rätt så länge. Inte för att jag minns något god natt men, men..

Men tillbaka till idag, vi har varit på långpromenad med hunden idag. På vägen stannade vi till hos min mor och far och fick lite fika. Riktigt, riktigt skönt väder. Några plussgrader och solsken. När vi kom hem så bytte jag bara kläder och gick ut i stallet för att rida, Fredrik han fick den stora äran att skotta bort det som rasat från taket. Så medans jag och Vinur tog oss en tur i solen, så var han hemma och jobbade =)

Sedan så började det närma sig mat och innan jag hade hunnit fundera på vad man skulle kunna äta så hade Fredrik bestämt att han skulle laga mat. Helt okej för mig tyckte jag, så det blev supergoda biffar med potatis och kantarell sås till. Inte så dumt med en liten hemma kock, eller hur?! =P

Nu däremot så sitter jag och tittar på melodifestivalen, man kan undra hur den röstande delen av svenska folkets hörsel är. Ungefär 3 av låtarna är för mig inget att lyssna på, man skulle kunna byta ut dom mot den humoristiska "tingeling". Men snart får vi veta vilket bidrag som vinner!

Sov gott allihopa!
Hej då!

Sova?

Idag har man haft en vanlig dag på jobbet. Inte roligt, men inte heller direkt tråkigt! Efter jobber så sprang jag och Fredrik några ärenden till min mor, man får faktiskt räkna med att de blir lite fel då. Det blev inte helt galet, bara lite fel märke. Små saker! Eller?!

Jaja, när vi sedan kom hem från mor så va man lite fika sugen. Dock blev man rätt pömsig efter att ha fikat lite, så vi tog med oss ett korsord upp och la oss i sängen. Gissa tre gången vad som hände? Självklart så somnade vi och vaknade inte fören vid 18.30. Så det blev en sen middag idag, när maten lyckats sjunka ner en bit i magen så var det bara att klä på sig och gå ut i stallet. Ibland kan man tro att hästarna dansar steppdans på nätterna, skit över allt. Fast dom är som söta också, så dom kommer undan med de =)

Nu har jag däremot kommit in igen och satt mig i sängen med datorn, Aska ligger bredvid mig och Fredrik sitter och kollar på tv. Sociala gänget, men det är jag som har godis skålen. Hehe...

Sov gott alla glada!
Hej då!


Man måste passa på att knäppa kort när han sover =)

Dagen till ära!

Nja, kanske inte riktigt så men nästan. Hade förväntat mig en riktigt kass dag, men den blev helt okej ändå =) Har jobbat i en F1:a idag och vi var allihopa och åkte skidor på förmiddagen. Duktiga barn 2,8 km åkte dom, dock tyckte jag att det var riktigt kallt innan vi var tillbaka, men så kan de vara. Efter skidåkningen så va de lunch, fiskgratäng och ris.
Till det roligast (näst roligast i alla fall), vi var iväg på studie besök på Simonsons. Där fick vi se hur dom skickligt slängde ihop några prinsesstårtor, sedan fick alla barnen göra varsin bakelse. Dagen till ära så räknades jag till barnen, hehe.. Gott blev det =)

Efter jobbet for jag och Fredrik iväg på Dollar Store, handlade lite roliga saker. Tex en packväska till Aska, gummisnoddar, tandkräm samt skitpapper. Tror aldrig vi kommit från Dollar utan skitpapper, undra va de beror på?! Dollar i all ära, men efter en dag på jobbet är det skönt att komma till hemmets lugna vrå. Till middag blev det tunn pannkaka, glass och sylt, mcyke gott idag märker jag!
Mätt och belåten gick man ut i stallet och tog sig en tur med Vinur, han är verkeligen en pärla. Sedan kvarstod bara all tråkig mockning och sånnt, allt kan inte va roligt , eller? Sist men inte minst blev vi bjudna på kvällsfika hos svärmor och svärfar, nybakat bröd och te, ännu mera gotti gott.

Får dock inte glömma att Zeb och Kjell kom förbi och frågade om Aska fick komma ut och givetvis fick hon de. Blev en massa busande för dom goa hundarna!

Som ni märker har jag haft en bra dag med en massa goda saker att stoppa i magen, kommer snart rulla fram. Men vad gör de? Ne, slut svamlat för idag.

Hej då!!


Detta föreställer en galen valp, tror de är Aska?! =)

Inte min dag idag..

Idag har man arbetat, har man inte haft en förvirrande dag på länge, så fick man det då idag. Usch!
Inte nog med att den va förvirrande, man va skapligt upprörd när man kom hem åxå!

Till något betydligt roligare, ja e inte på jobbet nu =D
Men jag har faktiskt inte gjort något annat än att jobbat idag, i och för sig så har jag varit ut till stallet nyss och mockat. Fast de gör jag varje dag så de räknas inte riktigt.

Nu är det Dr House och det ska jag se på, hej då!


Snö i massor!

Snö som sagt i massor, igår var den en riktig skit dag. Eller eftermiddag i alla fall, så det resulterade i att vi bara va inne hela dagen lång. Förutom en sväng på kvällen då hästarna skulle in å Aska fick springa av sig de värsta springet.
Vi ska dock inte glömma att vi målade hela garderoben i går, så nu ska den bara målas 1 gång till, sen är den klar!

Men det var igår de, idag däremot ha vi reda hunnit massor =)
Fick frukost på säng idag, har man inte världens bästa pojkvän eller vad? Sedan blev det lite korsords lösande och sedan begav vi oss ut i snön. Kan nämna att våran väg har drivit iväg så vi tar oss inte iväg med bilen idag, tack snälla väder gud, NOT! Men till fots går det betydligt lättare, så med Aska i täten gick vi alla tre iväg  på en lång och härlig promenad. Med oss hade vi hennes älskade boll (den sitter fast i ett snöre), givetvis lyckades jag kasta upp den i ett träd. Å där satt den fast och när man klev utanför skoterspåret för att ta sig till trädet sjönk man till midjan. Såg nog rätt kul ut, två vuxna människor krypandes i djupsnön fram till ett träd. Tur att det bara var Tessans hästar som såg oss =) Men vi fick ner bollen, som tur var. Aska har som svårt att bara lämna sin leksak var som helst.
Ja, promenaden fortsatte utan större insidenter. Nästan hemma passerade vi Zeb, så vi lät dom leka av sig innan vi fortsatte hemmåt.

Nu ligger Aska och tar igen sig lite. Fredrik håller på att stöka i det röda, fula rummet och jag sitter här och skriver. Ska snart ut och skritta Vinur en sväng och mocka lite skit. Sedan vet jag inte riktigt vad livet har att erbjuda.

Har massor med saker jag skulle vilja göra, börja rida regelbundet för instruktör är en sak. Gå någon kurs med Aska, bara för att träna tillammans med andra hundar är en annan.
Men jag ser i alla fall fram emot att snön försvinner. Då ska jag börja rida in min lilla Birta, ska bli riktigt, riktigt kul =)

Hej så länge!!


Birta sommaren 08, alltså 2 år gammal.


Borta bra men..

hemma är ändå bäst..

Igår efter nästan en hel dag i bilen var vi äntligen hemma i härliga strömsund :) For vid 08.00 och var hemma vis 19.00.
Fast vi stannade i och för sig i sundsvall och handlade lite på birsta, blev väl inte allt för mycke handlat. Blev ju dock det de blev, ett par brallor, ett hårband och en hundbur till lilla Aska. Fredrik handlade även han lite kläder, mest tröjor om ja inte minns fel.
Kan nämna att det inte bara var matte och husse som var glada att komma hem. Aska sprang som en tokig och gick sedan in och la sig i sängen =P Rätt nöjd såg hon ut att vara då.

Så vart de idag då. Jag och Aska har varit ute och promenerat idag, blev överfallna av en "liten" smitare (40kilos Zeb). Som vanlig när man hamnar i situationer man inte riktigt vet hur man ska lösa, kommer det en massa bilar och dessutom kommer det folk som är ute med sina hundar, Jippie!!  Men en trevlig människa stannade i alla fall och frågade om jag ville ha hjälp, tack tack och tack igen till dig. Så jag tog Zeb och hon tog Aska. Zeb fick gå in till husse och Aska fick fortsätta sin promenad med mig.
Har idag även fått ett svårt "uppdrag" att lösa. Köpa eller inte köpa, de e frågan de. Man kan ju få ångest för mindre, fast de är rätt possetiv ångest ändå.

Min pappa fyller år idag, så vi har varit där och ätit middag och tårta. Inte dumt de inte.

Ne tack å hej!


Tokiga dagar :)

Nu har dagarna rusat förbi och så även milen..

I måndags var en vanlig hemma dag, eller vanlig och vanlig. Fredrik jobbade men kom hem på kvällen, jag gick en lååång promenad med Aska. Sedan kom Tessan och hälsade på, Diesel hade hon med sig också. Vi lyckades även hinna med en tur till Dollar Store innan Tessans hovslagare kom för att sko.
Jag var på kvällskvisten ut och skrittade Vinur med, fast de blev en väldigt kort sväng, runt 20 minuter skulle jag tro.
Tessan knäppte lite kort på hundarna med sin systemkamera, så vi kanske får så några här framöver :)

I går däremot blev en förvirrad dag, jag kom på att vi skulle fara och hälsa på Fredriks syster Viktoria i Surahammar. Så efter att ha fixat hästvakt, packat en massa höpåsar och lånat svärmors bil bar det iväg.
Vi talade dock aldrig om för Viktoria att vi var påväg ner, utan vi kollade bara om dom var hemma och om dom skulle vara hemma ett tag. Det ända vi nämde va att vi funderade på att hälsa på någonting framöver, tydligen svår tolkat. Så när vi hade ungefär 1 timmas bilfärd kvar så ringde vi och kollade så dom inte hade lagt sig för kvällen. men de hade dom inte =P Dock trodde dom oss inte när vi sa att vi snart var där, konstigt...
Väl framme (vid 22.30) ringde vi från parkerigen och hörde om dom fortfarade var vakna. Joe då, hon skulle precis ut och kissa Freja för kvällen. Så vi förestog att vi skulle rasta hundarna tillsammans, för givetvis följer Aska med över allt. Men ändå trodde hon inte på oss fören hon såg oss på parkeringen, lagomt paff =P
Men det är väl helt normalt att komma på bara sådär att man ska åka och hälsa på någon ca 60 mil bort?! =)

Men idag så har vi varit och handlat på Nisses, finns hur mycke saker som helst där. Allt från godis till sängar, riktigt rolig affär. Men vi handlade bara en fönsterlampa och ett koppel samt halsband till Aska. Fin fint de!
Nu sitter vi mest och dagar i soffan jag och Fredrik, rätt trötta efter att ha sovit lite dåligt inatt. Blir så när man inte sover hemma i sin egna säng.

Måste ta och tömma kortet till kameran också, så tråkigt. Fast det är ännu tråkigare att inte kunna ta några kort alls =) Dock kanske det är ganska lättsammt jämfört med husses plikt, han är ute och rastar Aska i regnet, hehe...

Tack å hej leverpastej!


Husse och Aska myser i köket..


Igår, Idag...

Vi börjar väl med gårdagen, kan inte säga att de blev allt för mycke gjort men lite i all fall :)
Jag och Fredrik tog bilen bort till "vändplanen" och parkerade kärran där. Där ifrån bar det iväg till fots längs skoterspåret, givetvis var lilla Aska med oss. Hon sprang och hämtade leksaks "snöret" (vet inte riktigt hur man beskrive en så pass trasig sak) och så sprang hon lite till.  När man inte tar sig framåt i djupsnön så man bara trampar snö och piper, då är det inte lätt att vara hund heller. Allt detta besvär för en trasig leksak, ingen som sagt att dom är intellegenta heller =P
Men efter allt busande va vi alla tre ganska trötta och bestämmde oss för att åka hem.
Sedan vart de som inte mycke mer vettigt gjort igår, hälsade på mina förälddrar och sov. I och för sig får man inte glömma att vi såg melodifestivalen. Säger så mycke som så, de som röstar på melodifestivalen har verkligen kass smak! Ja de e så.. 

Men så över till idag, vaknade och konstaterade att de va kasst väder ute, snålblåst och snö i luften,. Men efter att ha degat i soffan och kollat på vasaloppet en stund, så tog jag mig i kragen och gick ut i vintervädret. Fredrik tog jag också i kragen, för han och Aska följde med mig ut. Blev cirka 1 timmas promenerande och lekande runt gården idag, när man kom in igen så kännde man varken näsa eller kinder.
Till lunch blev vi jätte lata och beställde mat på sibylla, gott gott. Efter "snabb lunchen" började vi spackla i garderoben. Jag har aldrig spacklat förut, men de va roligt att leka med en massa kladd i kladd. När jag tyckte att jag gjort ett snyggt och bra jobb kom pappa på besök, han är snickare. Vi säger bara som så, han fixade till de så de vart snyggt och prydligt.
Men när man har fått lekt av sig med kladdeli kladdet så fick man återvända till verkligheten, stalltjänst! Fast de gick riktigt smidigt, lättmockat och så. När stalltjänsten var klar så visade det sig att klockan var mer än vad jag å Fredrik trodde, ja 17,10 va klockan. Visst det är inte så mycket, men om man måste åka iväg till jobbet klockan 18,00 för att hinna i tid, då är klockan mycke. Så vi ryckte ihop en snabb och mindre god middag, sedan var det bara för min älskling att fara och jobba. Själv tog jag en promenad med Aska ner till mor och far. Aska tyckte att det var alldeles för varmt där.
Men efter tv-serien Bones så skjutsade pappsen hem oss.
Usch, va de blåste när vi kom hem, snö och tok blåst! Hästarna tyckte nog inte heller om vädret för de stog som fastfrusna med rumporna mot vinden och lilla jag fick traska iväg och hämta dom. Trodde sånnt bara hände Fredrik =P Men nu är alla djuren inne, Aska och jag ligger som vanligt när husse är borta i sängen och dåsar. 
Har dock lite dåligt samvete att jag inte varit ute med Vinur idag, men i och för sig så gillar Vinur inte när de blåser. Så jag kanske är förlåten =)

Just ja! Höll på att glömma, vi såg tre rådjur nedanför huset idag. Dom är riktigt fina!

De va allt för igår och idag.
Hej då!


Min hund ligger inte i sängen....

RSS 2.0