Inte kul!

Lider med min stackars, stackars häst idag och nu ikväll..
Han blir så jävulskt stressad av smällare och raketer att han inte kan äta. Sen är han stressad i flera dagar efter, man borde verkligen förbjuda dessa helvetes smällare. Förstå hur mycke djur som har jobbigt dessa kvällar, både hästar och hundar.

Inte kul alls!

Nu hej då!

Hej hopp :)

Sitter och äter dumleklubbor jag, va några år sedan sist de :P Men gott gott!

Vad händer i livet? Joe min kära syster har vart hemma några dagar, så de har vart lite pärlpyssel och lite skitsnack :P

Älsklingen han jobbar mesthela tiden just nu, tråkigt tycker jag. Är så tomt hemma då och så kan jag inte göra så mycket med mina små ponnysar heller. Dock fick Vinur massage i förrgår, tror de va uppskattat då han stog och jäspade och hade sig :P

Ja de va väl de ungefär!

Hej då!

Bestämmanderätt..

Tydligt de...

Haft en *piiiip* dag idag, något possetivt är i alla fall att  grannen vart här och grävt diket runt ridplanen och volten. Så nu kommer de inte komma något smältvatten / regnvatten rinnandes över planen. Kanonbra de!

I morgon blir de jobb, inte så sugen precis. Men de blir ju några kronor i kassan i alla fall!

Hej då.

Solen skiner :D

Förstå vilket härligt väder det vart idag, har vart ute nästan hela långa dagen.

Så man kan ju undra vad man gör ute en hel dag, joe man gör en massa roligt :) Vi var och hälsade på hos grannen på förmiddagen, sedan har vi lekt i sandlådan. När Lea sov mördade jag en buske som ska bort, så nu återstår bara en femtedel av röttera till den stackars busken. Rätt svettig efter de kan man ju säga :P
Som tur va så kom Mirja och lekte en stund med Lea så jag fick duscha. Sedan gick vi en promenad ner till Mirjas far och resterande familj. Där vi blev bjudna på påskmiddag, inte illa ska jag säga!

Blev sill, ägg, pära, skinka, tunnbröd osv till "förätt", efter de blev de grillat med potatisgratäng och sås. Som pricken över i blev det rulltårta med grädde och periskohalva på till efterätt. Rullade hem sedan i uppförsbackarna!

Lea tyckte de va riktigt bra att vara där på middag, då de va fyra "små" tjejer som lekte med henne hela tiden :)

Nu däremot så tror jag att de blir till å sova. Hoppas på lika härligt väder i morgon så man kan hitta på en massa skoj! Go natt!


Lea leker i "sandlådan" :)


Dumma dag!

Efter en natt med dålig sömn och en morgon som började alldeles för tidigt, kan jag säga att humöret inte vart på topp!

Så när damen väl somnat efter lunchen och man vart ute och fixat ett bra tag och råkar tänka "va skönt de vore att få äte i lugn och ro". Så smyger man in och laddar med en tallrik fil, precis när man sätter ner röven på stolen då... Givetvis börjar Aska hund *piiiip* skälla som en tok och springer av gården, eftersom de kommer en människa och går förbi. Svårt att bara hålla truten och titta på människan som går förbi kanske?! Så summan av kardemumman, Lea är klarvaken och vill inte somna om.
De e lugn och ro de!

Sedan en annan sak, varför har jag en sådan extrem förmåga att reta upp mig ännu mer när jag redan är upprörd. På saker som inte ens har med agens problem att göra?! Förklara de för mig är ni snälla!

Ännu en sak jag fundert över idag är varför endel människor aldrig kan knipa igen truten?! Om jag nu tycker att någon gör fel eller förklarar något jag redan vet, måste jag då va "spydig" tillbaka?
Tex, om vi har person A och B..

A: Förklarar ett ord som den personen A lärt sig.
B: Låter sur och säger: Vet ja väl, jag håller faktiskt också på med de här!
A: Undrar i sitt stilla sinne hur i fanken man ska kunna veta vad alla andra vet?

Då kan jag undra, hade man då inte lika gärna bara kunnat vart tyst och lyssnat, nickat och konstaterat för sig själv "de visst jag redan"?

Men de är väl bara jag som är lite känslig som bryr mig. Fast idag är en sådan dag då jag helt enkelt måste få bry mig. För de e mitt liv och jag anser att man kan va trevlig.

Gahh... skulle kunna spy sååå mycke galla just nu, men jag struntar i de och går och lägger mig i stället!


Dålig bild, men jag gillar färgen på mina fina tulpaner. Dom gör mig faktiskt lite glad i vardagens bekymmer :)

Tandläkaren!

Idag har min lilla tjej vart till tandläkaren, drog två vargtänder. Stora va dom också!





Så nu blir det alltså att vara utan bett minst 1 vecka, går ju ypperligt de. Blir ut och traska, matte ska ju också ha motion :)

Hej då!

Värme :)

Idag har vi haft underbart härligt väder :) Visst, solen har väl inte direkt lyst hela dagen. Men de har inte blåst eller regnat heller och så känner man av vårvärmen!

Så givetvis passade vi på att gå en långpromanad hela familjen, blev nästan hela berget runt. Lea är så rolig när man är ute och går, sitter och kollar på llt runt omkring. Munnen som ett sträck, alldeles gravallvarlig :D Fast jag tippar på att hon tycker att de är rätt roligt, för småbenen dinglar hela tiden!

Efter promenaden sadlade jag Birta och for ut och red. Red upp till masten fram och åter, duktig tjej de med :) Kommer bli en kanon kul häst bara jag tar mig i kragen och rider lite mer ordentligt, eller oftare kanske de heter! Men från och med i morgon så har vi ingen ursäkt längre, för då ryker vargtänderna. Givetvis blir de väl 2 veckor utan bett (gissar jag på), men sedan så... :P

Dagens middag köpte vi på resturang Chang, måste säga att jag blev lite less. Var som inte så gott som jag hade tänkt mig, men så kan de ju vara ibland. 

Annars så är väl livet som de ska antar jag och nu tänker jag inta soffan och ett glaf coca cola. Livets dryck på flaska ;)

God natt!


Lea pottränar trollet, inte de lättaste ska ni veta ;)

Underbart!

Ibland är livet just precis, underbart :)

Idag är just en sådan dag. Har nämligen roat mig hela dagen med att kolla på fina vovvar och pratat med trevliga människor. Strömsunds brukshundsklubb anordnade nämligen en inoff-utställning i ridhuset idag :)
Man blir såååå sugen på att skaffa sig en renrasig vovve också, men de får bli först nästa sommar (tidigast). Får nöja mig med att längta tills vidare!

Sedan blev det lasange till middag, då de fanns massor av köttfärs kvar från gårdagens middag. Till efterätt blev det kladdkaka, grädde och hallon. Smarigt vill jag lova!

Sist men inte minst så blev det en ridtur i blåsten på underbara lilla Birta. Hon bryr sig inte så mycket om blåsten hon inte :P Härligt va de även fast de blåste ordentligt. 

Som sagt, ibland är livet underbart! Så nu tänker jag umgås med min sambo en stund och sedan sova. God natt!

 
Fina rosorna jag fick när jag fyllde år :)

Rolig och inspirerande helg!

I fredags tog jag alltså bussen till Sundsvall, tog bara allt som allt 6,5 timma :P  Sedan kom Susanne och hämtade mig på busstationen och lotsade mig hem till henne!
Efter mycket surrande somnade man aldeles för sent, men vad gör de tänkte jag. Har ju sovmorgon, men de tyckte inte min kropp. Halv sju var väl lämpligt att kvickna till? Lyckades i varje fall somna om till kvart i 8 :)

Lördagen bestod i alla fall av hästmassage, närmare bestämt på 3 hästar och så avslutades den med en ridlektion för två trevliga ekipage :) Blev sedan en tidig kväll, inte för att jag lyckades somna förän vid ca 02.00 men, men..
Så började man söndag morgon med att vakna vid kvart i 7 IGEN, varför ska man inte lyckas sova när man får?! Låg i vilket fall kvar och drog mig till strax innan 8. Dagen bestog åter av massage på 3 hästar och en ridlektion.
Sedan kom min kära familj och hämtade mig :)
Vi tog oss även en tur genom IKEA innan vi fortsatte hemåt!

En väldigt rolig helg måste jag säga, träffade många nya människor och hästar! Lite inspirerad blev man som sagt. Så idag sadlade jag lilla Birta och red en stund på ridplanen, hon var pigg och framåt. Blir nog kanon när vi får plocka bort lite tänder!

Men nu ska jag ta och sova, god natt!




Livet i ett nötskal..

De går aldrg som man tänkt sig :P

Idag tänkte jag att jag skulle massera Vinur när Lea sov, gissa om de gick bra?! När halva hästen var avklarad, då vaknade visst damen. Vinur undrade nog vad som hände, från att stå och halvt om halvt sova till att kut ut i hagen :P Stackars ponny...

Aski-Paski däremot har haft en jobbig dag idag, stackarn. Först vart ute och raltat runt på gården ett bra tag, sedan leka med Zeb. Sist men inte minst så blev det en promenad ner på byn och när man väl trodde dagen va över blev de till att gå hem igen. Stackars, stackars hund :P Hon gick mesta dels bakom mig hem, tur vi hade sällskap med Mirja och Ella. Annars hade väl Lea fått gå och Aska åkt vagn :P

Annars har det nog inte hänt mycket idag inte. Köpt lite tyg som jag ska roa mig med att tillverka skydd åt blommorna av. Får väl se hur de går! Såg även ett super fint tyg som jag tänkte köpa, men har absolut ingen aning om vad jag ska göra med de i sånna fall. Inget tyg som går att sy kuddar av precis. Men fint va de i alla fall!

De va väl dagen de kanske.. Ha de!

Dålig uppdatering!

Kan inte förstå att de ska va så benade svårt att komma ihåg att skriva här..

Jaja, va händer i livet då? Joe, jag masserar på lite långsamt här hemma och så tömkör jag Vinur lite granna. Red även Birta för första gången på länge idag, blev en kort skritt tur innan lunch. Hon va väldans duktig kan ja tycka, vi mötte en annan som va ute och red också. Men hon accepterade att vi inte skulle följa med dom, utan att vi skulle gå vidare :)

Aska har även hunnit bli 3 år, 2april skedde de närmare bestämt :P

Till helgen bär de även av mot Sundsvall, ska dit och massera på lite hästar. Ska bli skojj!

Nu däremot e jag skit trött och tänker gå å sova! Men ni ska få en bild på min underbaring..


Många tänder har man fått :D

RSS 2.0