Det närmar sig..

Så snart är det jul igen :)

Jaha, vad har hänt på sistonde? Joe, jag har börjat rida Vinur och så har jag även börjat lite smått med Birta. Känns riktigt bra faktiskt, så idag var jag och Vinur ute och backtränade lite granna. Fortfarande bara skritt som gäller, så då blir det en hel del backträning :) Fina fisken för rygg och rumpmusklerna!

Jag har även fått för mig att jag ska göra lite julkort som min syster ska få försöka sälja på julmarknaden i sollefteå. Dock så är fantasin inte på topp jämt, så det går lite trögt. Men lite blir de i alla fall, ja ni kan få se hur några blev :)

Med tanke på att det börjar närma sig jul så börjar julstäket också, för stunden så var jag tänkt att sätta upp julgardinerna i köket och vardagsrummet. Har till och med tagit fram strykbräda oc strykjärn, men alla är inte samarbetsvilliga...
Så istället för att sätta upp gardiner sitter jag här med ena foten på barnvagnen och kör den över tröskeln. Är nämligen någon som är rätt så övertrött och då kan man ju inte somna heller, de förstår väl vem som helst!

Julen innebär även en hel del bakande :) Så igår bakade jag pepparkaksmuffins, dom blev helt okej och ett lättsamt recept va de också. Bara att söka på pepparkaksmuffins på coop.se, se där ja. Nu fick jag in reklam också :P Sedan ska det bakas pepparkakor (fast jag fuskar och köper degen), samt lussekatter och så lite julgodis så klart. Funderar även på om jag ska försöka mig på att göra pepparkakscheescake åt min far. Man ska ju vara snäll, för annars får man inga julklappar!

Fast jag måste erkänna att jag inte har fått någon julkänsla med tanke på allt regn och bristen på snö! Hästhagarna är superleriga och hästarna ser ut som lerklumpar med ben. Hunden och barnvagnen drar in supermycke skit, så man skulle kunna tro att vi har stampat jordgolv inne =/
Dock så har vi haft minusgrader idag, så det har fryst på lite idag i alla fall.. Ne nu räcker de med onödig info :P

Tack å hej!!

 
Mina julkort, de ena är inte klart.. Så va tros?


Hela lilla familjen ute i leran :)


Hoppla lilla ponny :)

I förrgår var Sara hovslagare här och skodd hästarna, Birta fick skor för första gången. Så vi slog till stort med båda brodd och snösulor runt om! Hon tyckte dock att det var lite skummt när sömmen slogs in, men med lite hö i munnen så var inte de heller särskilt hemskt.
Vinur däremot tyckte att det var rätt trevligt att få på sig skor, i alla fall med tanke på att hovslagaren bara brydde sig i honom just då. Nej då, inte just någon sällskapssjuk häst :)
Så nu har båda kusarna fått på sig fina dojjor och slipper halka runt i snön.

Ja, nu så har jag även tagit mig i kragen och hoppat upp i sadeln igen :) Har varit ute och skrittat hela två gånger! Känns otroligt bra, dock aningens ont i arslet.. Smällar man får ta, blir bättre om någon vecka.
Har även kommit igång och börjat "leka" med min andra ponny, Birta. Hon är otroligt trevlig att hålla på med, väldigt lyhörd.
Med andra ord är hästlivet igång för fullt, så nu håller jag tummar och tår för att Vinurs leder ska hålla. Sedan hoppas jag att Birta fortsätter att vara lika trevlig att jobba med, då kommer jag att få en riktigt kul hästvinter!

I övrigt så flyter livet på, Lea tycker att man ska sova länge på dagarna och korta stunder på nätterna. Själv tycker jag tvärt om! Men givetvis är det hon som bestämmer :P
Fredrik han jobbar på med panelandet av väggen, dock så är det inte ljust så mycket på dagarna längre och inte heller är det sommarvärme ute. Men det blir bra när det blir klart!

Jaha, så mycket mer har jag inte att förtälja.. Så hej då!

En trött liten tjej..

 


2 månader!

Jepp, idag är Lea 2 månader :) Tiden bara rusar iväg, går fort som bara den.. Hon är numera vaken riktigt mycket på dagarna och skrattar och jollrar på! Så idag på sin 2 månaders dag så fick hon en babysitter och en pyamas och en liten "hängsak" till barnvagnen av farmor och farfar. Inte så dumt att vara liten inte :)
Mormor har även vart här och badat lilla damen idag. Så presenter och ett bad blev det!

Idag har det ju även vart farsdag, så grattis till alla pappor!

Jaha, även lite jobb blir de gjort på huset i dessa tider. Idag har Fredrik och pappa satt in ett nytt fönster! Det tar sig sa mordbrännaren.. Så snart är hela söderväggen klar och mer än så blir det inte på utsidan av huset innan sommaren. Däremot så skulle jag väldigt gärna vilja få in mitt nya köksfönster innan snön kommer också, men som det verkar så blir det inte så. Däremot hoppas vi hinna panela och isolera klart hela huset till sommaren.
Som tack för hjälpen med fönsterbytandet så bjöd vi mamma och pappa på middag!

Hästarna har även börjat få jobba lite smått, ja i alla fall Birta! Vinur har än så länge bara lyckats få sig en promenad upp till postlådan, men han var lycklig över det lilla. Han tycker nog att jag är väldigt trist när jag hämtar Birta ur hagen och inte honom :) Jaja, det blir snart hans tur!
På torsdag kommer även hovslagaren och hästarna ska få skor, bodd och snösulor. Så det blir första gången någonsin som Birta blir skodd, vilket även betyder att det blir dyrare än vanligt för min stackars plånbok!
Man blir som sagt inte direkt rik av att vara föräldraledig! Men vad gör det när man har fått en underbar liten dotter? :)

Näe, nu blir det god natt!


Livet..

Har sin lilla gång här uppe på berget, just för stunden har jag precis ätit frukost och sitter därför bara här å funderar =)

Så det blir en snabb genomgång av vad som hänt på sistonde...
Fredrik, pappa, husse har fyllt år, denna gång blev han alltså hela 30år! Inte så dumt med tanke på att det blev både smörgåstårta och vanlig tårta =) Sedan fick han en lite lätt galen födelsedagspresent av sin morbror med fru oc kusinerna såklart. Han ska iväg och prov flyga flygplan! Skulle jag aldrig tordas göra =/ Alldeles för feg för sådana saker.

Lea hon börjar bli riktigt stor hon. Väger snart 5kg! Kan säga att det känns när man bär runt på henne, en riktig klump =) Sedan så har hon blivit utkastad ur våran säng och sover därför så fint i sin vagga bredvid sängen! Skönt vill jag lova då jag nu kan röra mig i sömnen, förut låg man som en staty alldeles blick stilla!

Den svarta byrackarn Aska hon har vissa svårigheter nu mera. Tex så har ma tydligen "glömt bort" var tomtgränserna är, i alla fall när ingen ser! Konstaterade senast igår att det inte är något fel på hörseln och inte heller på kunskapen. För hon hör och hon kan... Men bara när hon själv känner för det eller när man har godis eller är skitförbannad. Roligt roligt, not! Fast vi gillar om henne i alla fall =)

Dom andra djuren på gården, alltså Vinur och Birta. De har det bara fint dom! Jag har sett över all utrustning och allt runt om, så de ska vara i toppskick när jag snart ska upp i sadeln igen. Har även beställt lite saker från hööks, tex reflexer. Vilket är ett måste denna mörka tid. Så jag hoppas för allt jag är värd att Vinurs ben skall håll, vore alldeles för trist om de inte gör de!

Sist men inte minst.. Hur är det med mig och vad gör jag?!
De ska jag allt tala om, för med mig är det bara fint förutom lite sömnbrist och lite lätt ridabstinens. Jag gör nästan ingenting på dagarna, går mest bara runt och puttar på barnvagnen, skriker på hunden och ger hästarna mat. Ibland far jag även ner på byn och handlar eller hälsar på min mor och far. Så ser alltså livet ut..

Ha de gött allihopa!


RSS 2.0