Semester från livet

Ibland vore väl inte de så dumt alls.. Tänk om de dessutom hade kunnat fungera i verkligheten också, vilket de förståss inte gör. Just nu är de en sådan period helt enkelt då jag bara vill ha lugnt och skönt och verkligen slippa allt och tametusan i stort sett alla. Folkskygg, vad vet man :P
 
Idag när jag kom hem så for jag ut och red min ponny, vilket jag förmodligen skulle ha struntat i egentligen. För nu är de mygg och knott säsong, vilket innebär att hon försöker springa ifrån odjuren som bits. Gissa hur bra de går :/ Så egentligen blir de bara en sablans dragkamp och irritation från båda sidor, summa av kardemumma = 2 sura, arga damer som va långt ifrån vänner. Typ och de värsta är att jag alltid får så himla dåligt samvete när de har gått såhär när jag ridit, ångest. Tycker väl att man ska ha blivit tillräckligt gammal för att inse att det ibland är lika bra att hoppa av innan man blivit osams.
 
Kan tillägga att min kära ponny dessutom fått ett stort sår i pannan, vad har jag gjort för ont lixom. Men Ny kraft tag för nästa onsdag blir de hoppning för Kia och vi laddar för fullt :)
 
Efter som min syster påpekade precis att jag va lat som inte skrivit idag är de bäst jag publicerar detta som jag nästan hade skrivit klart, men glömt bort ;)
 
Natti natt,
 
 

Nedräkning pågår

Nu är det bara 4 arbetsdagar kvar till semestern.. Å de ska bli skönt no jävulskt, är som aningen lite less på att jobba just nu. Bara hålla tummarna för att lite engagemang kryper tillbaka efter semester :)
 
I övrigt så har min duktiga hovslagare vart här och skott om Vinur idag och plockat bort brodden jag inte fick av från Birta. Egot säger att de känns bra att de inte va helt lätt för henne heller :P Skämt åt sido, skönt att få bort brodden. Gillar inte tanken på att de ska vara ojämt mellan de olika hovarna, så därför har jag endast ridit på mjukt underlag där de inte påverkar så mycket. Men nu ska vi ut på lite mer allmänna roliga svängar!
 
Just de ja, midsommar har passerat och jag har visst inte sagt ett ljud om de. Inte vidarens konstigt eftersom det inte hände något speciellt alls. Lea har spenderat tid hos både mormor och morfar samt farmor och farfar. En natt på varje ställe och jag tror alla var nöjda och glada! :)
 
Har lite livsångest just nu över hur de ska bli med allt, förhoppningsvis bra men ibland känns de rätt kasst. Deprimerande eller vad, snacka ilandsproblem. Så är de, några miljoner på kontot och problemen skulle va ett minne blott. I alla fall de jag har just nu.
 
Eftersom jag har inspirerats lite av min syster så har jag spenderat kvällen med att sätta om lite plantor. På kuppen lyckades jag nästan ha ihjäl en av mina stora fina tomatplantor, tror de kan ha gått bra ändå. Så nu börjar det nog bli lite ordning på allt de gröna, behöver bara lite fler svarta hinkar. Ska försöka få fram nått kort i framtiden. Tills dess, hej då!
 
 
Ett härligt kort från en av utflykterna våren -13.
 
 

Uppe före tuppen

I morse vaknade jag och Lea strax efter kl 6. Så vid 6.40 stod Lea påklädd och redo för dagis, så vi slog en pling och kollade ifall vi kunde komma lite tidigare. Vilket gick bra de och jag var på jobbet till klockan 7 och fick i och med detta sluta kl 15.30 :) Rätt skönt att få lite tidigare kväll för både mig och Lea.
 
Jag önksar i alla fall av jultomten att jag kunde få bli en sån där människa som inte bryr sig och som kan låta bli att irritera sig på saker. De hade vart så praktiskt att bara kunna tänka "inte mitt problem" istället för att försöka få till något bra av saken. Det är verkligen en av mina svagheter eller vad vi ska kalla de hela för.
 
Ikväll så blev de en liten tupplur till sommarlovsprogramet och sedan nattning av barnet. Därefter fixade jag stallet och skruvade ner några trasiga krokar. Nu ligger jag och funderar på om huvudet tänkte trilla av eller om de väljer att sitta kvar en stund till. Trodde en ipren och lite sömn skulle radera ut problemet, men icke.
 
I morgon kommer min sambo hem och så är de dag före helg så de ska bli skönt med "fredag". Hoppas på fint väder så man kan vara ute och påta på med en massa saker och förhoppningsvis blir de en hel del ridning på schemat :) Min ena ponny, den som ska försöka ha en sadel på sig ibland, ser ut att vara dräktig med trillingar. Gisses amalia, man kan undra hur de ska sluta. Då står de ändå inne varje natt! Prinsen han är bara lite lagom sommartjock han, precis som de ska vara :P
 
Nu säger jag bara som så till mig själv, sluta skriva en massa oviktig info och SOV.
 
Fågeläggen som ligger / låg i sommarhagen. Storspovsägg om någon undrar..
 

Gröna fingrar

 
 
Ikväll har jag satt om några av mina plantor, som min syster och Lea sådde när jag var i Stockholm. De blev 6 stycken som fick varsin 10liters hink sedan var min jord slut, så nu blir det till att handla lite fler hinkar och mer jord. Har en hel del som behövs sättas om, men de hinns väl. Nån gång i framtiden får det nog bli ett växthus, men tills vidare har vi gjort en bänk i farstun så det får fungera som växthus :P
 
Min sambo har idag vart snäll och hämtat höt jag köpt, så nu klarar vi oss nog en stund till. Inte för att de egentligen behövs, men jag vill gärna att de är 1 kg i nätet på kvällen när dom kommer in. Så har dom något att pyssla med tills det är morgon och utgång igen. 
 
Nu är det väl dags att sova, så man kan få kliva upp och va en bitter och trött människa på jobbet i morgon. Så välbehövligt det kommer vara med semester. Natti natt :)
 
En liten del av min odling :)

Helt underbart härligt!

Idag klev man upp tidigt, slängde ut hästarna och for på jobbet. Efter en arbetsdag med en väldigt trött kropp och en väldigt trög knopp så fick man tillslut komma hem :) Vad kan då passa bättre efter en sån arbetsdag än en härlig ridtur på en helt underbar liten ponny? Absolut ingenting kunde ha vart bättre för sinnet än de just då!
Dessutom stod middagen klar när jag kom tillbaka :)
 
Efter middagen blev de lite social tid med min lilla familj och sedan blev de nattning av trollet. Fast egentligen undrar jag vem som nattar vem, för i 99 fall av 100 somnar jag inan Lea... Väldigt skönt med lite sömn på kvällskvisten, då orkar man ju leva en liten stund till. När trollet väl sov och jag vaknat till liv igen så blev till att fixa stallet. Lyckades även på ner mina penseér i krukorna jag tagit fram för de ändamålet och så fick vi upp lite mer lister i stallet. Kanske med lite tur och ett stort mått engagemang och ork, så blir sadelkammaren snart klar. Vore helt underbart! :) Tänk att få sätta allt på rätt plats och få lite ordning i det nuvarande kaoset.
 
Jaja, morgondagen lär dock inte bli fullt lika kul. Först ponnysarna ut, sedan jobba, därefter måste jag in på försäkringskassan (som jag verkligen inte har mycke till övers för), sedan mat och sist men inte minst så far Fredrik och jobbar.
 
Nu natti natt!
 
Bild från fjärilshuset :)
 

Nu måste de nog hända något!

Börjar få lite kryp i kroppen nu, saker och ting känns gå lite segt för att mina nerver ska tycka att de är helt okej. Men så är det när man är som mig.
 
Vad händer då? Joe i helgen som va (lång helg, 4 dagar) så gjorde vi klart de mesta på min friggebod. Dörren är på plats å de saknas endast 2 plåtar till taket och lite panel längst upp vid nocken. Visst de sak upp lite foder och sådant också, men de är långt ifrån akut :) Så mina förhoppningar är att få det klart till helgen som kommer!
 
Birta bus har även fått nya fötter, men jag måste försöka få av brooden också. Hade väl vart lätt som en plätt om de inte är för att den där man använder sig av är lite sliten. Så går det när man e snål och köper billga grejjer. 
 
Funderar om jag ska till med några förändringar i mitt liv, måste bara tänka igenom saker och ting ordentligt först. Får väl se hur det blir helt enkelt.
 
Nu ska jag sitta här och fundera en stund. Får nog bli en liten promenad med Birta innan vi går in och sover ikväll. Vinur han har ju visat vilken prins han är, fått gå en sväng med en liten tjej på ryggen idag. Sköter sig alltid eller ja oftast i alla fall :P
 
Natti natt!

Intressanta diskutioner

Det händer lite titt som tätt på dagarna att det dyker upp lite intressanta diskutioner. Vilket jag uppskattar för det får igång lite tankar och funderingar, vilket är bra så man får lite mer självinsikt. Självinsikt är på många sätt bra men de kan vara rätt jobbigt också, för det innebär ju inte att man bara ser sina bra sidor.. Finns ju en del att jobba på också om man ska vara ärlig ;)
 
Nu springer min ponny som en tok ute i hagen, tror bestämt att han tycker att det är dax att gå in. Men han får nog vänta ett litet tag till. Har en regel som säger att dom får gå in efter nio och de ska va riktigt risigt väder om dom går in för de. Lite tix sådär, jag gillar att ha ordning på sådant som jag tycker är viktigt.
 
Ikväll har jag försökt förstå mig på försäkringskassans jävla hemsida, gick ju sådär vill jag påstå. Nu är sidan stängd och något har jag tydligen åstakommit, frågan är bara vad? :/ tror de får bli ett besök på försäkringskassan till veckan. Tills vidare ska jag njuta av att bara vara ledig i fyra hela dagar och jag ska bara pussa på ungen och göra en massa bra saker. Hoppas i alla fall att jag ska få till lite bra saker, visar sig nog :)
 
Just ja, jag hade gjort mig en kopp the. Bäst jag dricker den nu, natti natt!

Promenixa

Idag har jag promenerat ner på dagis för att sedan promenera ner och låna bilen av min mamma. Därefter har jag jobbat, hämtat på dagis och promenerat hem till mig. Där är frågan, köpte jag inte en bil nyss? :P Men min kära sambo har den på jobbet eftersom den andra bilen som tidigare nämnt, inte fungerar så bra! Tur man har föräldrar ändå och i morgon är det tur att jag har en snäll kollega som plockar upp mig påväg till jobbet och som jag även får lifta med hem :)
 
Kan öven flika in att det blir en långhelg för mig, ska bli väldigt skönt. Bara vi får ordning på den där förbenade försäkringskassan, att de sak va så jäkla krångligt att flytta några dagar och lyckas anmäla in de också. Benat alltså va irriterande.
 
Ute verkar vädergudarna bestämt sig för att låta oss lida och plågas, dom har nämligen bytt ut den varma sköna solen mot kall blåst och en massa gråa moln. Inget som jag uppskattar i alla fall, fast hästarna tycker nog att det är skönt :) Söta små ponnysarna!
 
Ne undra om man ska dra igen de små blå och fundera över framtiden, så mycket man vill och så lite pengar...  =P
 
Natti natt
 

Skroten

Idag hade Lea talat om för Fredrik att hon skulle åka och lämna sin bil på skroten där dom skulle fixa ratten. Jag tror bestämt damen snappat upp lite av våra diskutioner kring bilarna på slutet. Vi har ju alltså två bilar som inte är direkt frächa just nu. Min bil har vart in på verkstaden 2 ggr sedan jag införskaffde den och på måndag ska den dit igen, denna gång hoppas jag verkligen att den ska bli bra efteråt. Men magkänslan säger att den nog blir de :) Volvon den däremot är ju inte ett smack pålitlig just nu, för där tog ju bränslepumpen och sa upp sig. De e ju kul med bilar...  Fast de är ju så livet är och det enda man kan göra är att betala och se glad ut eller något åt de hållet!
 
Denna vecka blir en kort vecka på endast 3 arbetsdagar, torsdagen är en röd dag och fredagen har jag tagit en föräldradag. Så vi taggar helt enkelt ner inför semestern ;) Ska bli grymt skönt med semester, är så himla slut i kropp och knopp nu så det är verkligen behövligt.
 
Hästarna har börjat gå på bete men de står fortfarande inne på nätterna och kommer få göra de månaden ut. Birta känns okej nu så vi har vart ute några svängar, hovslagaren kommer på måndag och fixar hennes fötter också. Så då får hon klämma och känna lite hon med, alltid bra att få en extra åsikt :)
 
Vet inte om jag har talat om att vi var ner och såg Pink i Globen jag och Fredrik den 26:e? Hon va i alla fall väldigt bra :) Trevligt var det hela helgen också. Blev en tripp på fjärilshuset som ligger i hagaparken, kan ju rekomendera de i alla fall :D
 
Nu natti natt!
 
 

RSS 2.0